DIY: Pilvimobile vauvalle

15.01.2017

Samaan aikaan kun raskauteni saavutti seesteisen puolivälin, muhun iski aivan järjetön askarteluvimma. Puolivälin jälkeen on tullut aloitettua projektia jos toistakin, ja itseasiassa myös saatettua niitä loppuun, wau! Ihan ensimmäinen askarteluprojekti jonka aloitin ja sain kaikeksi yllätyksekseni myös valmiiksi, oli huovasta, siimasta, langasta, helmistä ja puutikuista tehty pilvimobile vauvan sänkyyn.

Mobile oli tosi helppo tehdä, mutta hermoja ja aikaa se kyllä vaati. Mä en omista ompelukonetta, joten ompelin kaiken käsin – siksi se vaati siis niitä hermoja ja aikaa. Ompelukoneella mobilen valmistus sujuu aivan käden käänteessä, mutta käsin ommellen siinä meni muutama ilta telkkarin äärellä ommellen pilviä, tähtiä ja kuuta. Ei muutamakaan ilta paha siis ole tietenkään, ja jos on vaikka juuri jäänyt äitiysvapaalle ja rakentanut jo pesää ja pakannut sairaalakassin valmiiksi niin tämän saa kyllä valmiiksi vaikka yhdessä päivässä käsinkin ommeltuna, voi vaan olla sormet vähän krampissa sen jälkeen.

TARVIKKEET:

A4-kokoinen pala keltaista huopakangasta

2x A4-kokoinen pala vaaleanharmaata huopakangasta

2x A4-kokoinen pala valkoista huopakangasta

Pieni tilkku mustaa huopakangasta

1 50cm pitkä n. 1,5cm halkaisijaltaan oleva puutikku tai 2kpl n. 25cm puutikkuja

valkoista villalankaa

muutama metri siimaa

ompelulankaa ja neula

liimaa

helmiä

täytevanua

1. Aloita leikkaamalla kaikki tarvittavat osat huovasta. Itse leikkasin aina yhden malliksi, ja sitten loput sitä mallia apuna käyttäen. Tarvitset 6x isoa valkoista pilveä, 6x keskikokoista harmaata pilveä, 6x pientä harmaata pilveä, 2x keltaista kuunsirppiä ja 6x keltaista pientä tähteä.

2. Ompele osa kerrallaan melkein loppuun asti, käännä kankaat oikeinpäin, täytä vanulla ja ompele kiinni.

3. Kun kaikki osat ovat valmiita, leikkaa mustasta huovasta kuulle kiinni olevat silmät ripsineen, sekä suu. Liimaa askarteluliimalla kuun molemmin puolin.

4. Sahaa puutikku kahtia, paitsi jos sinulla on jo kaksi sopivan mittaista. Liitä ne keskeltä ristikkäin yhteen, itse käytin tässä apuna siimaa.

5. Päällystä yhteen liitetyt puutikut villalangalla valkoiseksi. Itse vaan solmin langan keskikohtaan, ja kierittelin siitä jokaiseen tikkuun lankaa päälle niin että kävin aina päädyssä ja palasin keskikohtaan.

6. Nyt on aika liittää pilvet ja kuut ja muut yhteen. Ota siimaa ja neula, aloita isosta pilvestä. Jätä n. 20cm ylimääräistä siimaa ja pujota sitten siima pilven läpi ylhäältä keskeltä ja ulos alhaalta keskeltä, tee tupla- tai triplasolmu pilven alapuolelle, mutta älä katkaise siimaa. Jätä sopivan kokoinen väli (n. 5-7cm) ja pujota siimaan halutessasi helmiä. Sitten kiinnitä keskikokoinen pilvi samalla tavalla, jätä taas väliä, kiinnitä helmiä ja lopuksi kaikkein pienin pilvi.

7. Tee sama kuulle ja tähdille ja kaikille pilville, niin että sinulla on neljä hieman eri mittaista nauhaa. Tämän jälkeen solmi ne kiinni puutikkuristikon päihin ylimääräisestä 20cm siimapätkästä.

8. Solmi valkoista villalankaa jokaiseen ristikon päähän n. 30cm pätkä. Kerää nämä neljä pätkää yhteen ylhäältä, ristikon keskikohdan yläpuolelta, ja solmi yhteen. Nyt sinulla on ripustuskohta mobilelle. Tämän jälkeen solmi mobile haluamaasi paikkaan, ja valmista tuli!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun mielestä mobilesta tuli söpö, vaikka sen huomaakin että en mikään maailman paras askarteluvirtuoosi olekaan. Pilvet olisivat voineet olla paremman muotoisia ja ommeltu siistimmin. Mutta ainakin se on rakkaudella tehty! Kovin pitkään tätä ei voi näin alhaalla pitää, tai sängyssä ollenkaan enää sitten kun vauva oppii nousemaan istumaan ja yltää tarttumaan kiinni mobileen, mutta näin ekoina viikkoina ja kuukausina tämä on varmasti hänelle kivaa katseltavaa.

Mitä tykkäätte mobilesta?


6 Responses to “DIY: Pilvimobile vauvalle”

  1. PipaS sanoo:

    Hellyttävä:))

  2. Milla.R sanoo:

    Voi kun nätti. Jos itsellekin tulisi askartelua harrastettua ennen toisen syntymää. Onhan tuota jo vaatteita tullut ommeltua.

  3. Iina sanoo:

    Suloinen ja uniikki! Jännä kyllä toi askarteluvietti-minäkin ompelin kehtopussin äp-laatikkoon,unipussin sekä kuola- ja ruokalappuja vinonpinon ennen kuopuksen syntymää Ainiin-teinhän mä pinniksen reunapehmusteenkin. Heh!

  4. Anniina kuuttii sanoo:

    Hieno

  5. Annukka sanoo:

    Aivan ihana! <3 :))

  6. Hmm sanoo:

    Mietin vain, että näkeekö vauva muuta kuin nuo keltaiset? eikös vauvoilla ole aika pitkälle ”huono” näkö

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.