Vauva on täysiaikainen – raskausviikko 37+0

26.01.2017

Onnea meidän mahatyyppi, olet voittanut molemmat siskosi jo ennen kuin edes olet syntynyt! Olet nimittäin ollut kaikkein pisimpään mahassa, sillä tänään olet täysiaikainen, tänään on raskausviikko 37+0. Toki nuorempi isosiskosikin pääsi täysiaikaiseksi asti, mutta vain nippanappa – muutamalla tunnilla. Sinä olet ihan oikea täysiaikainen vauva, meidän ennätysvauva.

Olen aika ylpeä siitä että olet viihtynyt mahassa näinkin pitkään ja näin hyvin, sillä en osannut kuvitellakaan että sinun odotusaikasi voisi sujua näin hienosti ja näin normaalisti, vaan pelkäsin kaikkea mahdollista. Kivaa että mun maha on ollut susta niin hyvä paikka hengailla että sulla ei ole kiire pois. Vaikka me kovasti sua odotetaankin niin kyllä me jaksetaan vielä odottaa jos viihdyt mahassa noin hyvin, tule sitten kun sinusta tuntuu että maha käy liian ahtaaksi. Me rakastetaan sua jo nyt ihan järjettömän paljon <3

Joo, tosiaankin tänään tuli täyteen 37+0. Nyt mennään siis jo raskausviikolla nro. 38! Näille viikoille en aiemmin ole päässytkään, aika siistiä olla täällä. Maha on ihan uskomaton pallo ja niin alhaalla, että en todellakaan voi kuvitella istuvani jalat yhdessä tai laittavani jalkoja ristiin. Mitään vaivoja mulla ei kuitenkaan ole vaan olo on edelleen hyvä ja energinen vaikka nukkuminen toki on vähän hankalaa.

Vauva liikkuu hurjasti ja potkujen lisäksi pyörittelee päätään mun lantiossa. Uskoisin että hän saattaa olla jo kiinnittynytkin, ainakaan mitään suurensuuria kääntöliikkeitä en ole enää havainnut ja tosiaan maha on valunut aivan alas, siinä missä aiemmin se oli joka toinen päivä alhaalla ja jokatoinen päivä tyyppi hengasi mun keuhkoissa kiinni.

Mulla ei ole yhtään sellainen fiilis että hän olisi syntymässä pian, oikeastaan päin vastoin. Ehkä me tällä kertaa päästäänkin lähelle laskettua aikaa. Seuraavat päivät ja viikot sen näyttävät. Tai ehkä me saadaan hääpäivävauva tai ystävänpäivävauva, mistäs sitä tietää. Vaikka mua supistelee päivittäin paljonkin niin ei ole tullut nyt hetkeen sellaista oloa että pitäisi kellottaa supistuksia tai muutenkaan mitään synnytysfiilistä. Hormonit tosin alkavat käydä ehkä jo vähän ylikierroksilla ja viime päivinä olen ollut ihan älyttömän itkuherkkä, mitä en normaalisti ole yhtään. Onneksi Otto mua täällä lohduttaa kun nyyhkin milloin mitäkin asiaa.

Kiitos hurjasti teille kaikille mielettömille tyypeille siellä jotka tsemppaatte ja jännäätte meidän kanssa! Olen saanut teidän viesteistä ja kommenteista ihan hurjasti hyvää mieltä ja energiaa, ihanaa kun te ootte olemassa! <3

Ihanaa torstai-iltaa kaikille!


18 Responses to “Vauva on täysiaikainen – raskausviikko 37+0”

 1. Saara sanoo:

  Sun raskautta on ollut kiva seurata. Kirjoitat niin hyvin tuntemuksistasi että blogia on aina ilo lukea. Hienoa että pikkuneiti on malttanut pysytellä vielä kohdun lämmössä! 🙂 kyllä hän tänne maailmaan vielä ehtii. 😉 mikähän päivä tässä katsoin instagramista kun olit kuvannut kun vauva liikkuu masussa.. Tuli hassu fiilis kun oma vauva on jo täällä meidän kanssa ja ihan tyystin olin jo unohtanut että hän on vatsassani ollutkaan. 😀 niin se raskaus vaan meni nopeasti.. keväällä ajatteli että vielä on edessä kesä ja kesätyöt ja uusi koulu syksyllä.. mutta niin vaan olikin jo joulu ja lopulta uusivuosi ja sieltä se meidänkin neiti sitten tupsahti 1.1.17 ;D

 2. Elina sanoo:

  Oi miten jänniä aikoja siellä. Meidän esikoinen syntyi 41+4 . Olin ihan satavarma että toinen lapsi menee varmasti myös yli, koska ei ollut mitään merkkejä että olisi aiemmin tullut. Mutta neiti syntyikin 39+4. Muutamia juttuja en ollut edes laittanut vielä valmiiksi, kun olin niin varma että ajoissa ei tule!:) Jokainen pieni omalla tavallaan! Tsemppiä loppuun, kohta teillä pieni tuhisija siellä:)

 3. Tiia sanoo:

  Mahtavaa
  Onneksi olkoon
  Oot ihana

 4. Lottta sanoo:

  En kestä kuin söpö raskausmaha, Sä Iina oikein hehkut raskauden aikanakin, toisin kun itse oon aina kunnon ryhävalas joka in kaukana kauneudesta.

  Ihana seurata tätä sun raskautta, oot ollut Zeldan ajalta mun kanssa samassa mammaryhmässä.

  Tsemppiä loppuraskauteen ja itse synnytykseen!

 5. Onneksi olkoon täysiaikaiselle vauvelille ja mammalle. Onhan se huojentavaa, kun vauvasta tulee täysiaikainen. Se tarkoittaa yleensä sitä ettei vauvalla ole mitään vaivoja ja keuhkot ovat kehittyneet niin ettei tarvitse huolehtia. <3 Itseä täysiaikaisuus huojensi ihnan mielettömästi ja silloin kärsimättömyys pääsi oikeastaan huippuunsa. Aloin leperrellä vauvalle, että voisi tulla jo. 😀

 6. Johanna sanoo:

  Hieno homma! Onnea:)

 7. Johanna sanoo:

  Ihana olet ja ihanaa että raskaus on sujunut niin hyvin ja pikkuneiti on täysi aikainen. Näytät niin hyvin voivalta ja kauniilta naiselta, odottavalta äidiltä. Olen seurannut blogiasi alusta saakka ja nyt tuntuu uskomattomalta, että odotan kanssasi samaan aikaan. Haaveilin omasta vauvasta Tiaran ja Zeldan vauva-aikaa seuraillen. Nyt odotamme toista lasta. Isosisko 1v7kk on rv 29+0 tänään. 🙂 Kaikkea hyvää ja peukkuja loppurutistukseen!

 8. Joku sanoo:

  Voi että käyn joka päivä kurkkimassa joko on vauvauutsisia 😀 Niin ne ovat vauvat arvaamattomia ja tulevat kun tulevat! Itselläni viides yllättäen viihtyi mahassa pisimpään ja voi että ne viimeiset päivät oli pitkiä! Tsemppiä loppuun!

 9. Annukka sanoo:

  Jee, hienoa! Täällä jännätään loppuun saakka ja ootetaan kovasti että saatte pikkutyypin luoksenne! 🙂

 10. Sussu sanoo:

  Hienoa että vauva pysyy siellä masussa vielä ja kehittyy joka päivä hurjaa vauhtia:) Mun kaikki neljä vauvaa viihtyivät masussa viikon 42 yli. Nyt jo ovat isoja, osa aikuisia:) Onnea tulevaan synnytykseen:)

 11. Nede sanoo:

  Onnea täysiaikaiselle!

 12. Maria sanoo:

  Onnea täysiaikaisuudesta! 🙂 Meillä on ens tiistaina laskettuaika! :O Uskomatonta että näin pitkälle on päästy vauva mahassa, 3/3 alussa jouduin vuodelepoon ennenaikaisuuden riskin vuoksi 😐 Mutta ihanaa että tämäkin vauva päätti viihtyä pitempään mahassa! 🙂 Tosin mikäli ei vkl aikana lähe nyt syntymään niin ensi vkolla käynnistys niukan lapsiveden vuoksi, se jännittää ja pelottaa :S Tsemppiä teille, kaikki menee varmasti hyvin loppuun asti! 🙂 <3

 13. V sanoo:

  En usko että tulen itse edes hankkimaan lapsia ikinä, mutta olen silti seurannut blogiasi jo alusta asti koska sun postauksista tulee vaan niin hyvälle mielelle ja teidän elämää on ihana seurata tämän välityksellä. Kiitos siis hirveästi monen päivän piristyksestä, toivon teille kaikkea hyvää <3 Toivottavasti loppuraskaus sujuu hyvin ja saatte pian pikkutyypin syliinne!

 14. Shu sanoo:

  Jee, onnea täysiaikaisuudesta! 🙂 Mukavaa että sulla on energinen ja suht vaivaton olo edelleen. Itellä on nyt rv 35 menossa ja alaselkä kipeytyy tosi herkästi niin että kävely tekee kipeetä. :/ Mutta koitan kärsivällisesti vaan aatella, että vauvan on vielä hyvä olla masussa, vaikka oma olo alkaakin olla aika tukala.
  Tsemppiä loppuodotukseen! 🙂

 15. Johanna sanoo:

  Löysin sun blogin kun aloin odottaa viime syksynä esikoistani. Varsinkin sun vanhoihin postauksiin pystyin niin hyvin samastumaan! Ja pystyn kyllä nykyisiinkin! Itselle kaikki on niin uutta ja ihmeellistä ja jännitän täällä ruudun toisella puolella teidän raskauden etenemistä! Tsemppiä! Olet ihanan inspiroiva ja teidän koko perheestä hehkuu aina niin positiiviset fiilikset.
  -Johanna

 16. AnnaMaria sanoo:

  Onnea teidän ennätyksentekijästä! Mä en pysty olemaan kurkkimatta tänne blogiin, joko täällä on vauvauutisia, kun niin on sellainen fiilis täällä, että viikonlopun aikana saattaa tapahtua….. :’D

  Mutta vaikka kestäisikin vielä useampi päivä tai viikko jopa, niin kannattaa ajatella niin, että vauva on päivä päivältä valmiimpi ja jokainen kohdussa vietetty päivä vastaa kahta kohdun ulkopuolella vietettyä.. Tiedän, että saattaa jopa vähän turhauttaa kun edellisten lasten syntymä(raskaus)viikot menee ohi, mutta kyllä se odotus palkitaan 😉

  Nimim. esikoinen syntyi 38+3 ja kuopus 40+1 (ja voin tunnustaa, että alkoi kuopuksen turhauttamaan, varsinkin kun säännöllisesti supisteli viikolle 38+5 asti eikä sen jälkeen mitään ennen synnytyssupistuksia)

  Vielä (ehkä vikan kerran sun loppuodotukseen mun suunnalta) tsemppiä! 😉

 17. Essi sanoo:

  Tsemppiä loppuraskauteen! Mulla oli raskaudestasi jo pidempään tunne, että nyt menee ainakin sinne laskettuun aikaan. Saa nähdä olenko aivan väärässä. Jännittävää seurata, koska pieni syntyy

 18. Taru/stuffabout.fitfashion.fi sanoo:

  Itsekin olin tosi itkuherkkä koko raskauden. 😀 Kiva että vaavi on viihtynyt masussa hyvin. 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.