Viikon kohokohta

28.01.2017

Päätettiin lasten kanssa leipoa yhdessä lauantain kunniaksi ysärikakku, sellainen kakku joita mun lapsuudessa oli kaikilla lastenkutsuilla. Mulle tuli jotenkin ihan jäätävä täytekakkuhimo ja oli pakko sitten pyöräyttää sellainen. Täytteeksi laitettiin juuri niitä samoja juttuja joita mun lähipiirin kakkujen sisältä löytyi kultaisella 90-luvulla: säilykepersikoita, banaania ja rahkaa. Koristeeksi kermavaahtoa, suklaata ja nomparelleja. Ja voi vitsi, kun mä otin ekan haukun mun kakkupalasta niin silmät kiinni olisin voinut kuvitella olevani 90-luvun Ruoholahdessa kerrostalon kerhohuoneella, syömässä synttärikakkua ja juomassa smurffilimua, ja kohta heittelemässä ilmapalloja kavereiden kanssa Spice Girls -vaatteet päällä.

Nostalginen hetki tosiaan, pakko vielä syödä illallakin vähän kakkua ja muistella noita mahtavia hetkiä! Meillä oli tyttöjen kanssa niin hauskaa kun tehtiin kakkua. Tytöt saivat kostuttaa ja täyttää kakun aivan itse ja vielä koristellakin. Välillä eksyi muutamat täytteet omaankin suuhun pikkuleipureilla kesken kakun valmistelun mutta ei se ole niin justiinsa kun tämä tuli vain oman perheen tuhottavaksi.

Meillä oli muutenkin kiva päivä yhdessä, Tiaran sirkuskoulun jälkeen käytiin ostamassa neidille oma hulavanne kun sirkuskoulussa käskettiin harjoitella myös kotona vanteen pyörittelyä. Hyvin se näytti sujuvan, pitänee itsekin lainata neidin hulavannetta kunhan vyötärö löytyy taas jossain vaiheessa, sen pyörittäminen on nimittäin hauskaa. Saattaa tosin olla että monen vuoden tauon jälkeen esikoinen joutuu näyttämään äidilleen ensin hieman mallia, mutta en usko että se häntä hirveästi haittaa.

Ollaan myös siivottu ja pesty pyykkiä ja käyty kaupassa ja leikkipuistossa, ihan sitä perus viikonloppuarkea. Nyt tytöt katsovat kahdestaan leffaa ja Otto istahti hetkeksi pelaamaan, ajateltiin ottaa vielä erä Kimbleä koko perhe ennen kun tytöt menevät yöunille. Me taidetaan jatkaa Oton kanssa tänään Vikings-maratonia, enää muutama jakso jäljellä nimittäin ja jännäksi käy! Toinen sarja mitä olen itsekseni katsellut viime aikoina on SKAM josta varmaan kaikki on kuulleet. Eli tämä norjalainen nuortensarja, joka löytyy Yle Areenasta. Se on kyllä ajankohtainen ja koukuttava myös, tällä hetkellä olen kakkoskauden puolivälissä ja katson varmaan yöllä taas lisää jos ei uni tule heti.

On nämä raskaushormonit vaan kummallisia, kun sitä kuitenkin jaksaa touhuilla päivät vaikka yöt ovat pissahädän, närästyksen, supistusten ja hankalien asentojen vuoksi ”vähän” katkonaisia. Mutta ei se mikään huono juttu ole, musta on ihanaa että olen jaksanut hyvin puuhata tyttöjenkin kanssa kaikenlaista kun siinä välissä oli muutama viikko joina en juuri uskaltanut liikkua.

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille <3


13 Responses to “Viikon kohokohta”

 1. heidisusanna sanoo:

  Ihanaa, että vielä jaksat tuollaisia puuhastelupäiviä. 🙂 Täällä pikkuneiti innostui kakkukuvista vallan, o-ou. Tänään kyllä juuri oltiin tytön kummeilla, jossa oli superhyvää suklaista vegaanikakkua. Pitäis itellekin ottaa tavoitteeksi tehdä elämän eka täytekakku. (Meillä mies tekee. :))

  -heidisusanna
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

 2. Annu sanoo:

  Oooo, tämä kakku on kyllä niin ”retro”! Täytynee itekki kokeilla uppoaako omiin lapsiin! 🙂

  Raskaus ja imetys aika on ihmeellistä, jaksaa vaikka kuinka olisi yöllä valvonut..mutta muista silti myös levätä;)

  Ihanaa loppuraskautta! Kiitos kun jaat raskaudeniloa meille lukijoille:)

 3. Toad sanoo:

  Oi oi ihana retrokakku! Pakko itekin testata joku päivä, tuollaisia ei tuu enää syötyä missään ikinä kun Suomeen on ajat sitten rantautuneet kaikki suuren maailman uudet ihanat herkut. Täytyy kokeilla, mitä mies sanoisi lapsuuden kakusta 🙂

 4. Anna sanoo:

  Ihana ysärikakku! Meillä sinne väliin tuli mangopilttiä ja ananasmurskaa sekä muusattua banaania. Persikkaviipaileilla sitten koristeltiin. Pitäisköhän mullakin retroilla ja tehdä vaikka töihin ysärikakku 😀

 5. Annukka sanoo:

  Oi nam, näyttää niin hyvältä!! Kiva että puuhailitte yhdessä tyttöjen kanssa – tuollaisia hetkiä he muistelevat vanhempina ja toteuttavat omien lastensa kanssa 🙂

 6. Nami sanoo:

  Tää ei liity postauksen aiheeseen mutta tuli mieleen kun katselin sun ja oton kysymys&vastausvideota youtubesta..elikkäs kysymys ois otolle et ärsyttääkö koskaan aamulla herätä töihin kun tietää että iina saa jäädä kotiin tekemään töitä?

 7. Vilma sanoo:

  Skam on kyllä todella hyvä sarja! Vähän jopa hävettää kuinka koukussa mä 25-vuotias kahden lapsen äiti siihen olin. 😀 Luulen et se koukuttavuus perustuu siihen, että niin moni pystyy samaistumaan johonkin sen sarjan nuorista, ne hahmot on todella aidon oloisia! 2. kausi oli ehdottomasti mun lemppari, koska Nooran ja Williamin tarina toi mulle mieleen tosi paljon muistoja mun ja miehen suhteen alkuajoista. Mä olin 16 ja mies 18 ja lukiossa ihastuttiin toisiimme. Mies ei kyllä ollut mikään paha poika, mutta alussa en millään meinannut myöntää ihastustani koska oltiin oltu kavereita aikaisemmin. Nään Nooran käyttäytymisessä tosi paljon itseäni, apuva. 😀 Tiedätkö onko tosta sarjasta tulossa neljättä kautta? 🙂

  • Ellie sanoo:

   Kuulun tähän ”aivan koukussa Skamiin” -jengiin myös! Se on aivan loistava ja Noora on myös oma suosikkini. 🙂 Mutta mikä parasta oliko tiistain hesarissa, missä käsikirjoittaja lupaili neljättä tuotantokautta. Wohooo!

 8. sanni sanoo:

  Ihana ysärikakku, muistan että omissa synttärikakuissa oli täytteet aika samat, mutta kakun koristeena oli aina daim-rakeita ja hedelmä ässämixejä,oli kultainen ysäri XD

 9. Kiia sanoo:

  Kasarikakku tuo on, ellei vanhempikin Vuonna 1986 juuri tuollaista tarjolla synttäreillä. Hyvää on ja nykyään mukavaa vaihtelua juustokakkuihin yms. Voimia odotuksen viime hetkiin ja synnytykseen!

 10. Enna sanoo:

  Mun synttärikakussa oli perisikoiden sijasta kiiviä 😀 banaanit tietty löytyi mut sit piti olla vielä mansikkahilloa 😉 ja koristeena aina suklaarusinoita ja ranskanpastilleja 😀 oon tehnyt nyt tavan, meillä kun ei lapsia vielä ole, että aina kun miehelläni tai minulla on synttärit teen tämän perinteisen ysärikakun ja aion varmasti jatkaa sitä lasten kanssa jos niitä siunaantuu! Tsemppiä viimerutistuksille 🙂

 11. 92 sanoo:

  Meillä oli välissä mansikkamurskaa ja omenaraastetta sekä niiden päällä kermarahkaa. Juuri harmittelin ääneen että nykyään kaikesta tehdään helposti vähän mauttomia mousseja.

 12. Kukkanen sanoo:

  Minäkin tein persikkatäytteistä kakkua viime viikolla. En voi kyllä sanoa, että olisi ollut mitenkään hauskaa koristella kakkua lasten kanssa. Sotkuisessa keittiössä yritin psyykata itseni jaksamaan sen verran, että otan lapsen mukaan edes täyttämiseen, kun muut vaiheet olin hoitanut yksin. Olin aivan poikki siitä, että olin pitkään jakanut huomioni reseptin seuraamisen ja lapsen kysymyksien kesken. Syyllisyys painoi, kun en pystynyt tarjoamaan lapselle hempeää yhteistä leivontahetkeä kultaisiin lapsuusmuistoihin talletettavakai. Täyttäessä sitten kaatui se persikkaliemi matolle ja äidin hermoromahdus oli valmis. Lopuksi menin vessaan itkemään.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.