Lapsi keittiössä: Isoäidin lihapullat ja kätevät uudet jauhelihapakkaukset

26.02.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Atrian ja Lifien kanssa. Lähdin mukaan Atrian kamppikseen jossa me päästiin tutustumaan Atrian täysin uudistettuihin jauhelihapakkauksiin. Jauheliha on monessa lapsiperheessä sellainen arkiruoan kulmakivi, ja meiltäkin löytyy monta lasten suosikkiruokaa joihin jauheliha kuuluu.

Kuusi kymmenestä suomalaisten suosikkiruuasta sisältää jauhelihaa, ja se muodostaakin yksin yli puolet koko lihakaupasta. Musta on hienoa, että Atria on lähtenyt vähentämään pakkausjätteen määrää näin reippaalla kädellä, ja tehnyt suurimman jauhelihauudistuksen sitten Atrian valmiiksi pakattujen jauhelihojen ilmestymisen  kauppojen hyllyille vuonna 1992.

Uusissa jauhelihapakkauksissa pakkausmateriaalia on käytetty 50% aiempaa vähemmän, ja ne on myös helppo hävittää. Pakkaus mahtuu pieneen tilaan niin kauppakassissa, jääkaapissa, pakastimessa kuin roskiksessakin, ja mikä parasta: siinä ei ole mun inhokkia eli aluspaperia. Siis ällöintä jauhelihassa on aina ollut sen paperin irroittaminen, mutta eipä enää! Uusissa pakkauksissa ei ole käytetty suojakaasua, mutta tyhjiöpakattuna jauhelihalla on silti pitkä säilyvyysaika.

Me testattiin tällä kertaa Atria Parempi Nauta 10% jauhelihaa, joka sopi täydellisesti reseptiin joka on meidän tyttöjen kaikkein suurin suosikki: Farmors köttbullar eli isoäidin lihapullat. Meidän esikoinen kävi muiden 5-vuotiaiden päiväkotilaistensa kanssa viime syksynä kokkikoulussa, jossa he saivat ihan itse valmistaa lihapullia ja perunamuusia ja vielä jälkkäriksi smoothien.

Tämä lihapullaresepti on sen verran yksinkertainen että lapsenkin on se helppo itse valmistaa, tietenkin aikuisen valvonnassa. Uusi helposti avattava pakkaus helpottaa myös lapsen kokkausprojektia, kun avaaminen käy kätevästi myös 5-vuotiaalta itseltään.

Viime syksyisen kokkikoulun jälkeen me ollaan tehty tätä herkullista arkiruokaa jo monen monta kertaa tyttöjen kanssa, ja joka kerta meidän lapset ovat olleet yhtä innoissaan mukana kokkaamassa. Esikoinen on hurjan ylpeä ”omasta” reseptistään ja joka kerta kun kysyn että mitä tytöt haluaisivat lisätä viikon ruokalistalle, on tämä arkiherkku mukana.

Farmors köttbullar

400g Atria Parempi 10% Naudan jauhelihaa

1/2 sipuli

1dl korppujauhoa

1dl maitoa

1tl suolaa

1 tl valkopippuria tai mustapippuria

1 kananmuna

Sekoita korppujauhot ja maito keskenään. Pilko sipulit. Sekoita haarukalla kaikki loput aineet mukaan korppujauhojen ja maidon kanssa. Muotoile pyöreiksi tasakokoisiksi lihapulliksi. Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia. Tarjoile esim. kermakastikkeen ja perunoiden tai perunamuusin sekä salaatin kanssa.

Meillä sattui viimeksi olemaan juuri vieraita kylässä niin tehtiin resepti tuplana. Neiti sai siis vääntää aikamoisen satsin lihapullia, mutta hän oli aivan innoissaan saadessaan tehdä niin. Ruoka maistui hienosti koko porukalle!

Ensitestin jälkeen en ole enää muuta jauhelihaa ostanutkaan kuin näitä Atrian uusia käteviä pakkauksia. Kaikki muut tuntuu vaan niin kömpelöltä tähän verrattuna, kun pakkauksen avaamiseen tarvitsee joko veistä tai saksia ja joutuu irroittelemaan sitä paperia ja kaiken lisäksi pakkaus ei mene kasaan vaan vie hillittömästi tilaa roskiksessa.

Yhteistyössä Atria.

Oletteko te testanneet jo näitä uusia käteviä pakkauksia? Mitä tykkäsitte?


14 Responses to “Lapsi keittiössä: Isoäidin lihapullat ja kätevät uudet jauhelihapakkaukset”

 1. Odotan kovasti näitä perheen yhteisiä kokkaushetkiä! Viimeisillään olen raskaana, joten varmaan ihan pian ei päästä leipomaan yhdessä pienen ihmeen kanssa, mutta ei siihen nyt kovin montaa vuotta enää mene. :)

 2. Tiks sanoo:

  Terve! Vinkkinä vielä superpaljon helpompi lihapullaresepti, mitä omassa perheessäni on suosittu aivan lapsuudestani asti:
  400g jauhelihaa (sikanauta antaa ehkä vähän mehevämmän koostumuksen pullille suuremman rasvaprosentin vuoksi, mutta vähärasvaisempi nauta sopii myös)
  2dl kermaviiliä
  1 sipulikeittopussi
  Kaikki aineet vain sotketaan yhteen ja pyöritellään pullat pellille. Paisto 200 astetta 15-20min. Aivan superhelppoa ja todella nopeeta. Ei tarvitse sotkea korppujauhojen kanssa tai itkeä sipulia leikatessa, kun sipulikeittopussi sisältää kaiken tarvittavan.

 3. Milla sanoo:

  Mua huvittaa välillä nämä jauheliha uudistukset.
  Niitä on muutenkin ihan liikaa jo kaupassa, on kaikenlaista rasiaa ja pakkausta.
  Mieluummin vähentäisi näitä kun keksisi aina vaan lisää jotain uutta.
  Tai vanhoja ottaisi pois jos uusia tulee kuitenkin koko ajan.
  Yhdessä vaiheessa oli valmiiksi paistettu jauheliha mikä katosikin nopeasti sitten kaupasta :D
  Nyt on jauheliha ja porkkana samassa, ei ole itse vaikeeta raastaa porkkanaa jauhelihan sekaan.
  Ja ehkä nuo uudet pakkaukset saattavat olla hyviä, en ole kokeillut ja en ehkä kokeile ollenkaan.
  Olen aina ottanut sikanauta jauhelihan prismassa, sen edullisemman vaihtoehdon ja hyvin on tullut lihapullat ja kastikkeet sun muut ruuat ja kelpaa koko perheelle.
  Välillä kokeilen broilerin jauheliha, vähän jotain uutta mutta pamaan aina tuohon sikanautaan sitten.

  • T sanoo:

   Mielenkiintoinen vastustus asiaan.
   En itsekään ymmärrä paistettua jauhelihaa tai jauhelihan ja porkkanan sekoitusta tms. vastaavia tuotteita.
   Mutta tämä uudistushan on vain myönteinen. Vähemmän pakkausmateriaalia, joka on helppokäyttöisempi ja vie huomattavasti vähemmän tilaa roskiksessa.

   Vai oliko tässä uudistuksessa jotain huonoa mielestäsi? Ettet aio edes kokeilla kyseisiä pakkauksia..

   • Rebekka sanoo:

    Onkohan tässä mennyt kommentoijalta vähän ohi, mistä on kysymys? Eihän tämä ole mikään uutuus, joka olisi tullut hyllyihin kaikkien muiden kymmenten jauhelihaversioiden lisäksi. Jauheliha on sitä samaa vanhaa Atrian jauhelihaa, jota myynnissä on ollut jo vuosia, mutta ne Atrian pakkaukset on vaan vaihdettu uudenlaisiin, helpommin avattaviin ja ympäristöystävällisempiin versioihin. Eihän kukaan voi sitä pitää negatiivisena asiana :D

 4. Nimetön sanoo:

  Ois kiva kuulla Tipan sirkuskouluharrastuksesta! ;) tuli vaan jostain mieleen tätä lukiessa

 5. Nimetön sanoo:

  Me käytetään sitä Atrian 9,5% sika-nautaa ku on pikkusen halvempaa, (höhöö köyhät), mutta nää uudet pakkaukset on super käteviä eikä vie kauppakasseissakaan tilaa! Pakko sanoo et ekaa kertaa ku nää oli tullu kauppaan, katoin et ompa pieni paketti, mutta muovin säästäminen on aina enemmän kuin hyvä juttu!

  Me ei käytetä ikinä kananmunia tai korppujauhoja lihapullissa ni pitää ens kerral testata tätä reseptii! :)

 6. Milla sanoo:

  Meiltä myös ääni noille pakkauksille, niin käteviä! :-)

 7. Jaana sanoo:

  Me testattiin nää myös alkuviikosta! Näitä pakkauksia menee kaksi samaan tilaan mihin mahtuisi yksi normaali pakkaus. Iso plussa!

  Meillä tosin kierrätetään muovitkin niin ei ole periaatteessa väliä pakkauksella.

 8. Vilma sanoo:

  Onkohan gmo-vapaata noi atrian jauhelihat? :o Muuten vaihtaisin heti tuohon ihan vaan noiden vähempien pakkausmateriaalien takia, mutta toi kyllä mietityttää.

 9. Mama sanoo:

  Millä reseptillä teette kastikkeen?

 10. Westend Mum sanoo:

  Täytyykin ostaa niin näkee, onko ne kaikkialla saamansa hehkutuksen arvoisia..! :)
  http://westendmum.fi

 11. Elina sanoo:

  Pisti vaan silmään: Syöttekö te potut kuoripäällisinä, kun on kastikkeetkin laitettu päälle. :S

  Tuo pakkaus on niin hyvä! Kaikki muutkin sais seurata esimerkkiä, koska muovia on maailmassa ihan järjettömän paljon ja kaikki, mikä vähentää sen määrää, on pelkästään hyvästä.

 12. mummoilijatar sanoo:

  Ruoka on aivan liian ylipuhuttua, se riittää kun joskus hivenen syö.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.