Turvallinen alku vauvalle

05.03.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Liberon ja Lifien kanssa. Vauva-arkea on pian neljä viikkoa takana ja ollaan saatu jo aika hyvä tuntuma siihen millainen tapaus tämä meidän pienin tyyppi on. Ollaan myös ehditty hyvin testaamaan vaippoja Libero Ambassadorina toimimisen merkeissä. Sanotaanko vaikka niin, että ollaan päästy jo sisälle tähän vauvavuoteen ja kuplakin on puhjennut, vaikka edelleen aika seitsemännessä taivaassa uudesta perheenjäsenestä ollaankin.

Vauva on rauhallinen ja ottaa kovin rennosti. Hän suuttuu vain jos on oikein kova nälkä eikä ruokaa saa juuri sillä sekunnilla, esimerkiksi pitkiltä päiväunilta herätessä ja jos mä olen juuri silloin vaikka vessassa. Vauva nukkuu edelleen aika paljon mutta jaksaa olla pari pidempää pätkää päivän aikana myös hereillä. Muuten hän ottaa oikein lungisti eikä säikähdä vaatteiden vaihtoa, yllättäviä ääniä eikä vaipanvaihtoakaan.

Vaipan vaihto on yksi niistä ensimmäisistä vuorovaikutuksen hetkistä ihan pienen vauvan kanssa, he kun usein nukkuvat paljon ja se saattaa olla ainoita tilanteita ekojen päivien aikaan kun vauva on edes hereillä. Vaipan vaihdosta voi hyvin tehdä ihanan yhteisen höpöttelyhetken jo alusta asti ja näin luoda vauvalle turvallisuudentunnetta uudessa tilanteessa. Usein vaippaa vaihtaessa saa kokea niitä vauvan ensimmäisiä hymyjä, tai ekoja jokelluksia.

Vaipan ja vaatteiden vaihto on myös hyvä tilanne ottaa isommat sisarukset mukaan vauvan hoitamiseen. He voivat antaa puhtaan vaipan, laittaa käytetyn vaipan roskikseen ja auttaa laittamaan vauvalle vaikka sukat jalkaan. Meidän tytöt ovat halunneet alusta asti olla niin paljon mukana vauvan hoidossa kun vaan mahdollista, ja näin ovat saaneet myös tehdä.

Pienelle vauvalle on tärkeää luoda turvallinen olo alusta alkaen, ja puhdas ja kuiva vaippa on tietenkin yksi niistä asioista joka tähän vaikuttaa. Vauvalle pienikin epämukavuus on hirveintä mitä hän on ikinä kokenut, koska kaikki on niin uutta ja hän kokee kaiken ensimmäistä kertaa. Vastasyntyneen hyvinvointi riippuu kovin yksinkertaisista, mutta sitäkin merkityksellisemmistä asioista: siitä että saa ruokaa silloin kun on nälkä, siitä että saa nukkua rauhassa, sylistä ja läheisyydestä sekä siitä että hänet pidetään puhtaana ja kuivana.

Me ollaan oltu oikein tyytyväisiä Liberon Touch-vaippoihin tämän neljän viikon testauksen aikana, ja uskon että tullaan käyttämään näitä niin kauan kuin vauva vaippoja tarvitsee. Vaipat eivät ole falskanneet kertaakaan, eikä vauvan iho ole kertaakaan tarvinnut sinkkivoidetta tai muutakaan vaan on pysynyt hyvänä ihan omasta takaa. Vaipat ovat ihanan pehmeitä, eivät haise kemikaaleilta ja pitävät vauvan olon kuivana ja mukavana. Voin vahvistaa omalta osaltani muidenkin Libero Toucheja testanneiden perheiden sanat: nämä ovat parhaita vaippoja mitä meillä on ollut käytössä koko mun kuuden vuoden vanhemmuuden aikana.

Lisää testiperheiden kokemuksia ja tietoa Libero Toucheista voi lukea Libero Tosielämässä -sivulta. Jos mietitte mitä vaippoja omalle tulevalle vauvalle kannattaisi ostaa, mistä tehdä ystävälle vaippakakku baby showereihin tai mistä löytää vuotamaton ja hyvä vaippa omalle pienelle, suosittelen Libero Touchia täydestä sydämestäni.

Yhteistyössä Libero.

Ihanaa päivää kaikille!


5 Responses to “Turvallinen alku vauvalle”

 1. Annukka sanoo:

  Teidän pieni on aivan ihana!! Sydän suli varsinkin viimeisen kuvan kohdalla. :)) Vauva-aiheisista postauksista tulee tosi hyvä mieli, ja on kiva lukea varastoon vinkkejä ja kokemuksia vauvan hoitamisesta ja kaikesta mahdollisesta. Ihanaa sunnuntaita! <3

 2. Meillä oli myös kova luotto Liberoon, varsinkin vauva-aikana. Nyt kuitenkin taaperon kanssa tuntuu, että muut vaipat pysyvät paremmin menossa mukana. Seuraavan tulokkaan kanssa aiotaan kuitenkin käyttää ehdottomasti taas Liberoa.

 3. Emma sanoo:

  Voi teidän pientä ihanaa! <3 Näiden postausten perusteella täytyy varmaankin kyllä kokeilla sitten näitä Liberoja syntyvälle esikoiselle! Katsoin, että ykköskoko 2-5kg ja tämä kakkonen 3-6 kg, joten suositteletko esim. vastasyntyneelle heti tuota kakkoskoon vaippaa (siis jos vauva on tuon kolmen kilon taikka yli) vai onko niin tapauskohtaista vai sopiiko kumpi tahansa yhtä hyvin? Terveisin vaippaummikko 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hän on kyllä niin ihana<3 meillä oli ekana ykköset käytössä pari viikkoa ja sit kun ne loppu ni siirryttiin kakkosiin, vaikka ykkösetkin ois menny vielä (syntymäpaino 3570g ja 2vkon iässä 4040g):) varmaan kannattaa varata vaikka yks paketti molempia kokoja ja kokeilla että mikä on paras!:)

 4. Saara sanoo:

  Sun libero-postausten ansiosta innostuttiin meilläkin kokeilemaan touch-vaippoja. Ne on olleet käytössä nyt reilu 2 viikkoa ja tykätään erittäin paljon! Ei ole ollut sinkkivoiteelle enää käyttöä kun peppu ei punoita lainkaan ja iho näyttää tosi hyvältä. Aiemmin meillä oli käytössä muumit ja pampersin vaipat joista varsinkin noi pampersit ikävä kyllä ei ollenkaan sopineet meidän neidille. Enkä siis missään nimessä halua haukkua kyseisiä vaippoja, joillekin pampers voi olla juuri se paras mahdollinen vaippa! 🙂 mutta tosiaan nää touch-vaipat tulee kulkeen menossa mukana niin kauan kun typy vaan vaippoja tarvitsee. Tuntuu muutenkin että tyttösen on ollut paljon mukavampi olla kun nää vaipat on olleet käytössä. On hän tyytyväinen ja rauhallinen ollut muutenkin mutta vaippamerkin vaihduttua on tyytyväinen hymyily ja jokeltelu lisääntynyt. Ehkä johtuu osittain pehmeästä vaipasta. <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.