Vauvan hymy

12.03.2017

Tällä viikolla meidän typy on alkanut hymyilemään ihan tarkoituksella. Hän vastaa hymyyn maailman iloisimmalla ihanalla hymyllä joka ulottuu silmiin asti. Aito hymy on ehkä maailman vaikutusvaltaisin ilme, ei siis ihme että se on yksi ensimmäisiä asioita joita vauvat oppivat tekemään tarkoituksella. Hän hymyilee siskoilleen, hän hymyilee äidille ja isille ja välillä hän myös hymyilee jääkaapin mustavalkoisille magneeteille. Tänään hymyilytti aamulla isosiskon mustavalkoinen pilvipussilakana.

Samalla kun vauva alkoi hymyilemään, yksi aikakausi päättyi ja uusi alkoi. Nyt vauvan kanssa voi olla vuorovaikutuksessa, häntä voi ilahduttaa ja häneen saa ihan uudenlaisen kontaktin. Vauva voi vastata omalla tavallaan siihen mitä hänelle sanotaan. Tämä on aivan ihanaa, jotenkin tuntuu että samalla vauva sai taas enemmän luonnetta ja hän tuntuu paljon tutummalta.

Reilun kuukauden ikäinen ei ole enää vastasyntynyt, hän on jo ihan vauva, vaikka tosi pieni onkin. Vaikka vastasyntyneen kanssa on ihanaa, iloitsen myös tästä uudesta vaiheesta. On ihanaa hassutella vauvan kanssa, kutitella häntä ja loruilla ja laulella ja saada hänet ilahtumaan. On mahtavaa oppia tuntemaan uutta perheenjäsentä päivä päivältä paremmin.

Kun meidän vauva hymyilee niin tuntuu kuin koko maailma näyttäisi sata kertaa valoisammalta ja ihanammalta paikalta. Kyllähän se nyt tuntuu hienolta, että tekee pienen viattoman ihmisen onnelliseksi. Vauvojen kasvot ovat kuin peilejä sille miltä heistä tuntuu, jokainen tunne on luettavissa niistä. Siksi on erityisen hienoa nähdä oman vauvan hymyilevän, koska hymy on niin aito. Vauvat eivät osaa tekohymyä tai teko-yhtään-mitään, vauvat vain ovat.

Mä hymyilen aika herkästi muutenkin, mutta nyt meidän perheessä taidetaan hymyillä ihan ekstrapaljon kun on niin ihanaa saada vauva hymyilemään takaisin.

Ihanaa iloista sunnuntaita kaikille ja hymyjä teidän päivään<3


11 Responses to “Vauvan hymy”

 1. A sanoo:

  Tämä hymyilytti, mukavaa aloittaa aurinkoinen sunnuntai hymyllä! 🙂

 2. Voi ihanaa! Nauttikaa näistä hetkistä!

 3. Napin sanoo:

  Aivan ihana teksti <3 teidän perhe on ihana <3 ihanaa sunnuntaita teille <3

  Tulin niin hyvälle tuulelle tästä <3 <3

 4. Jii sanoo:

  Oi että! Parin viikon päästä täälläkin saadaan varmaan siis jo tarkoituksellisia hymyjä. <3 Meidän esikoinen on nyt 2 viikon ikäinen, joten kiva lueskella sun blogia nyt, kun on niin saman ikäinen vauva itsellä. 🙂

 5. Siiri sanoo:

  Ihana kirjoitus <3

 6. Kalmis sanoo:

  Aivan ihana pieni! <3 Jos laitan sulle blogin Facebook sivulla viestiä niin kerkeätkö vastailla? 🙂 (menee varmaan viestipyyntöihin)

 7. Kalmis sanoo:

  Voi miten ihana pieni! <3 Jos laitan sulle Facebookin blogisivun kautta viestiä niin kerkeätkö vastailla? 🙂 menee varmaan viestipyyntöihin!

 8. Jinna sanoo:

  Koska teidän pieni saa nimen? 🙂

 9. Eeva sanoo:

  Ihana teksti, niin totta joka sana. Ja ihana pikkuinen <3

 10. Kia sanoo:

  Jos tuo hymy ei saa hymyilemään niin ei sitten mikään, aivan ihana!!<3

 11. Paprika sanoo:

  Onpas söpö vauveli taas! Mie vähän jännitän täällä teidän nimenvalintaa, koska oon aina niin kiinnostunut lasten nimistä ja varsinkin jos on vähän persoonallisempia, kuten teidän aiemmat 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.