Blogi kuusi vuotta!

09.05.2017

Eilen juhlittiin mun blogin kuusivuotissynttäreitä, tosin ei nyt ihan niin suurten fanfaarien kera, mutta täytekakun jämiä nautiskellen kuitenkin. Se oli hyvä maanantai. Täytyy ihan rehellisesti myöntää että meinasin unohtaa blogisynttärit kokonaan eilen, en olisi muistanut ilman FB:n muistutusta. Tiedän kyllä että blogin syntymäpäivä sijoittuu toukokuun alkuun, mutta loistavasta numeromuististani huolimatta onnistun aina unohtamaan sen tarkan päivän. Muistan meidän vanhan ovikoodinkin 90-luvun lopusta, mutta en blogin syntymäpäivää. Nyt lupaan muistaa sen tästä eteenpäin, kahdeksas toukokuuta.

Blogi kyllä ansaitsisi sen että muistan sen synttärit, onhan blogi iso osa mun elämää ja jopa meidän perhettä. Koko meidän tämänhetkinen perhe-elämä muovautuu tämän blogin mukaan, ja tämä blogi mahdollistaa sen että vietetään elämämme vapainta vuotta kolmen lapsen kanssa. Se on jotain mistä en kuusi vuotta sitten olisi osannut haaveilla. Tai ei se, vaan kaikki tämä, koko meidän elämä. Joka ikinen päivä mun on pakko nipistää henkisesti itseäni ja kysyä onko tämä kaikki totta, onko mun elämä juuri tällaista juuri nyt.

Olen saanut blogata ammatikseni jo useamman vuoden, ensin toisen työn ohessa silti täyttä päivää vääntäen, ja viime elokuusta asti kokopäiväisenä yrittäjänä. Voin oikeasti tulla hyvin toimeen ja olla meidän perheen elättävä osapuoli bloggaamalla, samalla kun mieheni on kotona vanhempainvapaalla. Siitä(kään) en olisi osannut silloin kuusi vuotta sitten haaveilla. Ei varmasti kovin moni sitä uskonut silloin mahdolliseksi muutenkaan, mutta kuten klisee kuuluu: kehitys kehittyy.

Vuonna 2017 sisällöntuotanto on toimialana aivan eri sfääreissä kuin kuusi vuotta sitten. Se on ihan valtavan suuri onni että saa tehdä työkseen kaikkea sitä mistä tykkää, ja joka päivä mä olen siitä kiitollinen. Totta puhuen mua pelotti aivan hitosti vielä elokuussakin kun yritykseni perustin, mutta tämä vuosi on osoittanut että se oli paras siirto mitä olen urallani tehnyt. Yrittäjyydestä huolimatta mun ei tarvitse elää ainakaan toistaiseksi epätietoisuudessa, vaan tiedän että hommat on turvattu pitkälle tulevaisuuteen.

Kulunut vuosi on ollut blogiurani aikana suurin harppaus pitkään aikaan, ja olen ylpeä siitä missä nyt seison. Kuluneen vuoden aikana mun blogiin on löytänyt tiensä kymmeniä tuhansia uusia ihmisiä vanhojen seuraksi kuukausittain, ja tätä nykyä teitä vierailee blogissa lähemmäs sata tuhatta eri ihmistä kuukaudessa. Se on aivan järjettömän suuri määrä, vaikka suuriin tubetähtiin verrattuna olen toki kuudenkin vuoden jälkeen vielä aivan lapsen kengissä. Mutta lähemmäs sata tuhatta ihmistä on kuitenkin enemmän kuin vaikkapa Porissa tai Kouvolassa on asukkaita. Olen myös iloinen siitä, että vielä kuuden vuoden jälkeen tänne löytää uusia ihmisiä tasaisena virtana vanhojen vakkareiden seuraksi. Tervetuloa te kaikki uudet ihanat!

Kun katson taaksepäin näitä kuutta vuotta, jokainen vuosi on ollut mulle tärkeä ja opettanut todella paljon. Ensimmäisenä vuonna opettelin aivan perusasioita, kuten edelleen esillä olevista ensimmäisistä postauksistani voi lukea. Opettelin kirjoittamaan vähemmän kirosanoja ja enemmän asiaa, ottamaan oranssien kuvien sijaan vain vähän kellertäviä, ja tähtäämään kameran niin että varpaatkin tulivat mukaan kuvaan. Jostain syystä moni teistä tarttui jo silloin tänne mukaan. Ehkä uteliaisuudesta, osa on kertonut että jopa vahingonilosta sitä kohtaan mitä oletti mullekin tulevan elämässä eteen. Ja moni on näinä vuosina tullut kertomaan ajatuksistaan, ja myöntämään olleensa väärässä. Kiitos siitä.

Tämä viime vuosi on opettanut mulle näistä kaikista vuosista kuitenkin eniten. Olen oppinut oman tyylini, omat voimavarani ja sen mihin pystyn kun mulla on käytettävissä kokonainen työpäivä blogia varten. Mun blogi ei ole ammattimaistunut naistenlehtimäiselle tasolle, mutta se on näyte mun tyylistä. En varmasti koskaan tule yltämäänkään naistenlehtitasoon – mun juttua on kotikutoisuus. Haluan että mun blogiin voi samaistua, ja sieltä nähdä meidät ihan tällaisina kuin me ollaan. Joskus verkkareissa ilman meikkiä tukka sekaisin, joskus vasta synnyttäneenä (okei ei kyllä varmaan enää) ja joskus sitten juhliin laittautuneena. Sellaisina kuin me ollaan.

Kuuden vuoden aikana mun blogissa on käyty pitkiä, rönsyileviä keskusteluita, vaihdettu ajatuksia, vinkattu puolin ja toisin. Koettu suuria tunteita, itketty ja naurettu. Blogi on seurannut mukana kaikki meidän elämän suurimmat hetket, viimeisimpänä meidän rakkaan kolmannen tyttären syntymän. Tämä blogi on mulle maailman arvokkain muistojen kirja, josta löydän ajatuksia joita en varmasti olisi muuten osannut kirjoittaa ylös tai ehkä edes löytänyt pääkopastani.

Te olette jättäneet tänne blogiin kuuden vuoden aikana yli 80 000 kommenttia. Se on aivan valtava määrä! Ja jos mukaan lasketaan kaikki ne jotka höpöttelevät muissa somekanavissa, me ollaan vaihdettu ihan hurja määrä ajatuksia yhdessä. Kiitos niistä, kiitos jokaisesta rohkaisevasta sanasta ja kauniista asioista joita olette meille toivoneet.

Takki Shein (saatu) / Paita H&M / Housut BIKBOK / Kengät Flattered (saatu)

Mä toivon blogille antoisia tulevia vuosia, ja kiitän teitä kaikkia näistä yhteisistä vuosista. Mä aion jatkaa samaan malliin kuin tähänkin asti, iloisena ja lörpöttelevänä omana itsenäni. Kiitos ja kumarrus!

Ja koska olen ottanut tavaksi tehdä joka vuosi tällaisen pienen katsauksen myös teihin lukijoihin niin aion sen tehdä tänäkin vuonna. Eli sana on vapaa! Jos haluatte niin kertokaa kommenttiboksiin keitä olette, kauanko olette lukeneet mun blogia ja miten löytäneet tienne tänne. Musta on aina ihan huikeaa lukea kuinka eri tavoin olette löytäneet tänne ja kauanko olette olleet mukana. Ja hei, saa myös toivoa postausta jos teillä on joku tietty postaus toive. Kiitos jo hurjasti etukäteen kaikille jotka jaksavat kommentin jättää <3


96 Responses to “Blogi kuusi vuotta!”

 1. Westend Mum sanoo:

  Onnea hienon blogisi juhlapäivästä! Olen näitä tuoreita lukijoita. Muistaakseni eksyin tänne jonkun toisen linkkaaman linkin kautta. Blogisi on oikein hyvän henkinen. Toivottavasti käyt vilkaisemassa myös minun (huomattavasti nuorempaa) 😉 blogiani: http://westendmum.fi

 2. Maari sanoo:

  Mä löysin sun blogin sillon kun olit raskaana Tiaran kanssa. Ite olin sillon ihan varhaisteini ja mua kiinnosti hirveesti teiniäitien blogit ja luinkin useempaa 15-17 vuotiaan tytön blogii. Sä et ihan tähän kategoriiaan mennyt mut tykkäsin sun kaikista asu ja meikki jutuista myös, joten jäin seuraamaan. Sen teiniäiti blogien innostuksen jälkeen unohin sen tyyliset blogit hetkeksi, mut sit tulit vastaan jossain muualla ja tajusin et oot sama bloggari, blogi vaan kasvanut hurjasti ! Silloin jäin seuraileen 🙂 kuitenkin aika nuorena sun blogin seuraajana hyppään aika usein lasten vaate yms yms postausten yli mut tykkään hirveesti lukee sun mielipide postauksia, postauksii sun tyylistä ja ihan teijän arkijuttuja. Niistä tulee aina hyvä mieli 🙂

 3. Tiina sanoo:

  Mukana ollaan oltu Tiaran odotuksesta lähtien. 🙂 Myönnettävä on, että jäin seuraajaksi koska ajattelin että haluan nähdä kun tämä vähän teinimäinen nuori saa lapsen. Itse olin silloin 20v ja yhden lapsen äiti.
  Kumosit kaikki ennakkoluuloni ja olet ollut suosikki bloggaajani jo vuosia. 🙂
  Kiitos Iina!

  • Loviisa sanoo:

   Moi oon seurannut sun blogia viimeisimmän raskautesi ajan, sillä odotin esikoistani samaan aikaan. Meidän pienen laskettu aika oli aiemmin,kuin teidän, mutta teidän Nova syntyikin sitten ennemmin. <3 On ollut ihana seurata sun raskautta ja nyt Novan kehitystä ja peilata tätä kaikkea omaan perhe-elämään. Oon saanut sulta ihan käytännön vinkkejä, mm. vauvan pukemiseen, kiitos niistä ja kiitos ihanasta blogista <3

 4. Milla sanoo:

  Tykkään lukea blogiasi, miinusta annan ainoastaan siitä että kysymyksiin olisi kiva kun vastailisit.
  Monta postausta ja monia kysymyksiä lukijoilta mihin et ole vastaillut mitään.
  Kai sitä aikaa on jos teillä kaksi vanhempaa on kotona niin keskittyä lukijoiden kysymyksiin.
  Pari vuotta olen lueskellut, en ehkä aktiivisesti aina, olen monet blogit jättänyt vähän taka-alalle noiden mainospostauksien takia, tottakai nekin kuuluu moneet blogiin.

  Muuten tykkään kyllä ja välillä käyn kurkistelemassa kuulumisia 🙂

 5. Jonna sanoo:

  Mukana olen roikkunut aikalailla alusta saakka, Tiaran odotuksesta lähtien. On ollut kyllä huikeaa seurata teidän elämää ja kasvua tähän pisteeseen missä olette nyt. Kiitos!

 6. Anninalexandra sanoo:

  Silloin vajaa viisi vuotta sitten (laskinkohan oikein…) esikoistani odottaessani googlasin raskausviikkoja ja siellä kuvissa vilahdit sinä Tiaramasun kera. Lopulta, kun aina jostain välistä löytyi sinun kuvasi, klikkasin ja kurkkasin ensimmäistä kertaa blogiisi. Huomasin, että odotit Zeldaa lähes samoilla viikoilla, kuin minä omaa poikaani. En ollut tainnut ennen lukeakaan yhtäkään blogia, sinun oli siis aivan ensimmäinen seuraamani blogi. Tykkään ihan hurjana siitä, miten positiivisesti ajattelet ja kuinka saat sitä asennetta ja iloisuutta säteilemään tänne ruudun toiselle puolelle. Kykyä nähdä aivan kaikessa ensin sen hyvän. Kiitos Iina!

 7. Katriina sanoo:

  Noi vaatteet sopii sulle ihan super hyvin!!! 🙂 Toi housujen malli on aivan täydellinen sulle!!
  Olen lukenut sun blogia varmaan 2-3 vuotta ja sun blogi on niin ykkönen! Vaikutatte onnelliselta perheeltä jossa jokainen kunnioittaa toisiaan. Teillä on ihanan maanläheinen meininki. Kiitos upeasta blogista! 🙂

 8. Johanna sanoo:

  Onnea 6-vuotiaalle! Mä tulin mukaan Oton blogin kautta, tykkäsin hirmuisesti Oton tyylistä kirjoittaa ja oli hauska lukea perhearjesta nimenomaan miehen näkökulmasta. Silloin meillä oli haaveissa lapsi niin siitäkin katsoen oli kiva lukea Ottoa ja vähän päästä miehen pään sisälle perhekuvioista. Lapsi on edelleen haaveissa vain ja päädyin jonkin Oton postauksen kautta lukemaan myös sun blogia ja lapsiarkea ja raskausaikaa. Oot kehittynyt musta ihan viimeisen vuoden aikana kovasti ja blogi on mennyt ammattimaisempaan ja selkeämpää suuntaan. Ihana, että sulla on tämmöinen ”päiväkirja” sitten muistoksi. Jatka samaan malliin! Mä tykkään sun blogista juuri sen aitouden, kotikutoisuuden ja elämänmakuisuuden vuoksi. ❤️

 9. Onnea kuusivuotiaalle! Ja terveisiä Porista 🙂

 10. Maria sanoo:

  Olen 18-vuotias ja olen lukenut blogiasi noin vuoden. Se on nykyään lempiblogini! Löysin tänne luultavasti Kaksplus-blogien kautta, siellä toisinaan mainitaan blogisi c:
  Blogisi ulkoasu on ihana ja pidän kirjoitustyylistäsi. Toivon perheellenne kaikkea hyvää!

 11. Janita sanoo:

  Mukana Tiaran odotuksesta lähtien. On ollut hieno seurata sun ja teidän perheen matkaa. ❤️ Sun blogi on ollut ainut jota olen jaksanut seurata vuodesta toiseen. 🙂 Kaikkea hyvää teille!

 12. Marika sanoo:

  Olen lueskellut blogiasi tosi epäsäännöllisesti ehkä kolmisen vuotta mutta viime vuoden alkupuolella taisin alkaa lukemaan jokaisen postauksen. En kyllä yhtään muista miten tänne päädyin… Sinä ja minä ollaan samanikäisiä, ja vaikka minulla ei ole lapsia niin blogiasi on ihana lukea. Tulee hyvä mieli kun klikkaan tänne 🙂 ja se violetti tukka oli aivan ihana, haaveilen samanlaisesta… 😀

 13. Inga sanoo:

  Onnea kuusi vuotiaille blogille 🙂 olet niin ihanan aurinkoinen ja onnellisen näköinen kaikissa kuvissasi aina 🙂 harvoin mitään kommentoin mutta blogiasi olen jo seurannut hääblogin ajoilta, vahingossa löysin sen kun joku oli Facebookissa jakanut jonkun sinun kirjoituksen ja siitä lähtien olen ollut lukija. Tapasi kirjoittaa niin rehellisesti kaikesta niin hyvistä kuin huonommistakin asioista on mahtavaa 🙂

 14. nepatin sanoo:

  Löysin blogisi sattumalta therealmofmaria:n videoiden kautta, kun esiinnyit niissä hänen kanssaan. Maria oli linkannut blogisi videon alle. Kun ensimmäisen kerran avasin blogisi, jäin heti seuraamaan mielenkiinnolla elämäänne, koska kirjoitustyylisi ja tyttäresi ovat yhtä ihania kuin sinä. Ja on ihana huomata kuinka tytöt ovat kasvaneet vauhdilla ja kaikki 3 neitiä ovat aivan uskomattoman kiltin oloisia ja jokainen sellaisia omia persooniaan❤. Toivon, että jatkat samaan malliin etkä välitä jatkossakaan muiden mielipiteistä, ja blogisi saisi vielä jatkoa myös
  pitkälle tulevaisuuteen ❤ Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

 15. Noora Alahimanka sanoo:

  Onnea blogin vuosipäivän johdosta. Mä ite olen lukenu tätä sun blogiasi noin vuoden verran ja löysin tämän ku mun yks kaveri myös lukee tätä ja se oli tykännyt sun jutuista. Silloin itsekin kiinnostuin ja rupesin lukemaan tätä.

 16. Hanna sanoo:

  Löysin sun blogin silloin kun Zelda oli vauva. Pakko myöntää että eksyin tänne ensimmäistä kertaa siksi, että näin jossain keskustelupalstalla kauhistelua teidän tyttöjen nimistä 😀 Aika pian huomasin käyväni täällä ensin silloin tällöin, sitten viikottain, sitten lähes päivittäin. Jäin siis heti koukkuun! 🙂
  Olisi hauskaa jos tekisit muistelupostauksen näiden blogivuosiesi ajalta. Vaikka niin että kokoaisit yhteen postaukseen kuvia/tekstipätkiä sun ekasta postauksesta, blogin yksivuotis-, kaksivuotis-, kolmivuotispostauksista jne. 🙂

 17. Marika sanoo:

  Muistan, että oon lukenut sun blogia siitä asti, kun otit ensimmäiset ripsienpidennykset. Jostain kautta eksyin sun blogiin, kun haaveilin sillon itse ottavani ne ja kattelin niistä kirjoitettuja juttuja.. Jäin koukkuun (myös pidennyksiin :D) joka viikko käyn lukemassa! Tykkään, kun sun blogi on niin monipuolinen 🙂 ja mun mielestä on ihanaa lukea onnellisia ja hyvän asenteen omaavia blogeja. Ja rehellisyys tulee julki sun kirjoituksissa, ettei se elämä ole kellään pelkkää sateenkaaria ja saippuakuplia 🙂

 18. Jenny sanoo:

  Mä taisin löytää tän sun blogin joskus vuoden 2014 aikoihin, mutta vasta 2016 aloin olla aktiivinen lukija. Muistan vieläkin kun olin elokuussa ihan paineissa ennen ekaa päivää unelma-alalla ja sit tulin tänne lukemaan ihanat uutiset perheenlisäyksestä!
  Ite oon nyt melkein 17 että varmasti yksi nuorimpia lukijoita mutta joo :”D En tiedä mikä tässä sun blogissa sinänsä on se juttu mikä saa mut aina tänne lukemaan sun postauksia -kun elämäntilanne on sulla päinvastainen kuin itselläni- mutta jotenkin sun lämminhenkisyys ja avoimuus kertoa sun elämästä on ihailtavaa. Kiitos hurjasti kaikista ihanista ja hyvin toteutetuista postauksista mitä oot tehny vuosien varrella!

 19. Mimmi sanoo:

  Okei nyt tulee ehkä älyvapain kertomus ikinä oten joku on päätyny sun blogin lukijalsks, toivon et tää tavottaa sun silmät ja saat nauraa
  Mut siis mäkkäri. Selasin mäkkärin instaa mis oli sun ja oton kuva jossai bicmac lakanoissa. Mainittakoon vielä et oon hesel töissä, enkä juurikaan käy henksu alennusten takia ku hesessä, nii yksinään se et olin mäkin somekanavassa oli ihme mut siis sitten siinä selailin sun instaa läpi ja vaikutuksen teki tyttöjen erikoiset nimet ja sun maanläheisyys. Ja nyt oon siitä asti aktiivisesti lukenu blogia, tykkään kovaasti

 20. Netta sanoo:

  Sun blogi on mun ehdoton suosikki kaikista blogeista, ja oon ollut menossa mukana muistaakseni siitä lähtien kun Zeldaa odotit 🙂 En kyllä ihan tarkkaan sitä muista, miten tänne päädyin, mutta pikkuhiljaa teidän arjesta tuli osa mun arkea kun aloin postauksia odottaa ja seurata päivittäin. Ois kiva kuulla, kuinka paljon sä muistat/tunnistat meitä eri lukijoita? En välttämättä itseäni tarkoita kun en kovin usein kommentoi, mutta onko sulla tullut ns tutuksi paljonkin vakkarikommentoijia tässä vuosien varrella? 🙂

 21. miils sanoo:

  Aloin käymään täällä Akkavallan aikoihin satunnaisesti, ja viimeisen vuoden olen seuraillut ihan säännöllisesti. Vaikka oma elämäntilanne on ihan eri kun sulla niin oon ihan koukussa tähän blogiin ja ihailen sua 🙂 Tykkään tosi paljon sun tyylistä tehdä tätä ja oon tosi iloinen sun puolesta, että saat tehdä työksesi jotain mistä selkeesti nautit ja elellä mieluista elämää.
  Tosiaan, kuten jo tuossa mainitsinkin, niin oon Akkavalta-fani ja olisi kiva lukea Otonkin juttuja välillä 🙂 Paljon onnea 6-vuotiaalle blogille ja hyvää keväänjatkoa koko teidän perheelle!

 22. Ida sanoo:

  Blogilla ja mulla on siis sama syntymäpäivä, jee! Itse löysin tänne blogiisi muistaakseni pari vuotta sitten, toipuessani nielurisaleikkauksesta ja muistan etsineeni uusia blogeja luettavaksi. Tykkään tyylistäsi, sekä siitä, että julkaiset monta tekstiä viikossa, melkein aina on jotain uutta sisältöä. Luen pääosin ruotsalaisia blogeja, mutta sinun blogisi on luultavasti suosikkini kotimaisista blogeista! Itselläni ei vielä lapsia ole, mutta ihailen kyllä kovasti perhettänne, toivottavasti omasta mahdollisesta lapsiperhearjesta tulisi joskus yhtä mahtavaa 🙂 hyvää jatkoa tuleviin blogivuosiin!

 23. Jensku sanoo:

  Tiaran odotusajalta asti mukana 🙂 odotin silloin omaa esikoista, synt. 8/11 ja etsin raskaus aiheisia blogeja. Huh miten pitkä aika, blogisi on aivan ehdoton lemppari! 🙂 oon vaan tosi huono jättään kommenttia, pitäis varmaan ryhdistäytyä siinä. Sit mulla on vielä 2013 syntynyt poika, että kiva senkin puolesta seurata blogia kun on samanikäiset lapset 🙂

 24. Yeminah sanoo:

  Onnea kuusivuotiaalle! 🙂

  Ensimmäinen muistoni blogistasi on Oton Alkavalta-blogin kautta. Facebookin kautta eksyin lukemaan Oton blogia ja siinä aina välillä viitattiin blogiisi. Parhaiten on jäänyt mieleen kirjoitus, jossa vertailtiin teidän jalkojen pituuksia, miten Otolla on lyhyemmät jalat kuin sinulla. 😀 Vai miten se menikään…. 🙂 Nyt kun Facebook jokin aika sitten mainosti blogiasi, klikkasin lukemaan, ja sen jälkeen on tullut luettua ahkerasti näitä kirjoituksiasi. Niin mukavasti kirjoitat teidän elämästä. Seuraavaksi olisi mukava lukea muistoja omasta lapsuudestasi, kasvutarinaasi, mitä nyt sitten haluatkin jakaa julkisesti. 🙂

 25. Matilda sanoo:

  Onnea 6-vuotiaan blogin johdosta! Olen seurannut blogiasi säännöllisesti Tiaran vauvavuodesta lähtien ja edelleen se kuuluu suosikkeihini! Alunperin löysin blogisi varmaan jonkin toisen blogin kautta.

  T: 28-vuotias kuopiolainen äiti (poika 2v)

 26. Krista sanoo:

  Ennen en ole kommentoinut, mutta seurannut blogiasi aktiivisesti jo Zeldan syntymästä lähtien. Jonkun tutun linkittämänä taisin tieni tänne löytää. Olet ihanan avoin ja positiivinen ja teillä vaikuttaa olevan aivan ihana perhe!

 27. Anni sanoo:

  Olen 20-vuotias nainen ja löysin blogisi viime vuonna Emilian blogin kautta 🙂 Tekstisi ovat rehellisiä ja postauksiasi on mukava lukea, kun ne ovat niin aitoja. ☺️

 28. Mari sanoo:

  Alusta saakka olen ollut mukana =)
  Mä olen melkein 10v vanhempi kuin sinä, mutta siitä huolimatta tämä on mun lempiblogi.

 29. Sanna sanoo:

  Mä löysin sun blogiin elokuussa 2011, kun vauvakuumeissani etsin kaikkia vauvablogeja ja silloin Tiaraa odotitkin. Muistan, kun kahlasin sitä aiempia postauksia läpi illan putkeen.

  Kuuden vuoden jälkeen mulla on vihdoin se oma nyytti (Novaa himpun nuorempi) ja tää blogi on edelleen mun suosikkiblogi. Jatka samaan malliin ja kaikkea hyvää teille!

 30. J sanoo:

  Joskus kurkkasin blogiasi kun sen perustit, meillä oli ruttopuiston kautta paljon yhteisiä tuttuja mutta ei ikinä tutustuttu toisiimme. Sittemmin sain itse lapsen 1,5v sun esikoisen jälkeen ja teidän elämä rupesi kiinnostamaan senkin takia. Luen tätä aina silloin tällöin ja ilahduttaa se miten itse saat selkeästi tästä irti paljon ja sellaista on mukava lukea 🙂 ihanaa kevättä Iina ja perhe!

 31. Jenna sanoo:

  Onnea blogin vuosipäivästä <3 toiset tienaa kirjoittmalla kirjoja ja toiset blogia, on jotenkin mieletöntä miten tämäkin asia on kehittynyt! Toivottavasti bloggaajan uraa myös alettaisiin tulevaisuudessa arvostamaan enemmän!

  Lukijana olen ollut jostain Zeldan syntymästä asti, blogiin löysin vain ja ainoastaan nimen takia (mietin etä mistä ihmeestä ko. niminen blogi voi kertoa :'D) ja olin heti koukussa.

 32. Eve sanoo:

  Onnea
  Olen lukenut sun blogiasi ihan alusta asti ja tämä on ainoa blogi mistä olen lukenut joka ikisen tekstin! Ja mulle ainakin juuri tuo ”kotikutoisuus” on se mikä saa mut lukemaan tätä. Elämänmakuista positiivistä tekstiä kuvineen lukee mielellään
  Alussa luin kiinnostuksesta, että miten teillä nuorina vanhempina menee ( häpeän myöntää, että ehkä myös vähä kuuluin niihin epäilijöihin) mutta pääosin kuitenkin ihan puhtaasta innostuksesta teidän rohkeutta kohtaan. Nyt kun itselläkin on lapsi niin lukeminen on entistä mielenkiintoisempaa
  Blogiasi on ilo lukea ja teidän elämää ihana seurata

 33. Susanne sanoo:

  Löysin sun blogin muistaakseni sinä ensimmäisenä kesänä kun blogia kirjoitit, tarinanne oli niin uskomaton, että juutuin tekstejä lukemaan ja tässä olen edelleen. Kiitos hyvästä ja aidosta blogista, sitä on ilo lukea 🙂 kaikkea hyvää teille!

 34. Neea sanoo:

  En ikinä kommentoi blogeihin, mutta koen, että näin kuuden vuoden jälkeen olen ”velvollinen” kommentoimaan ja kiittämään sua tästä blogista! Olen ollut mukana alusta asti! Muistaakseni löysin blogisi formspringin kautta 😀 Koukutuin tuolloin saman tien blogiin. myönnettäköön, että uteliaisuus ja epäluuloisuus saattoivat olla yksiä syitä seuraamiseen, mutta ajan kuluessa syyt siirtyä blogiisi ensimmäisenä koneen avatessa olivat aivan muita! Positiivisuutesi ja elämänilosi on vaikuttanut minuun ja omaan asennoitumiseeni elämään todella paljon!

  Uskaltaisin väittää, etten yhtäkään postauksistasi ole jättänyt lukematta. On ollut mieletöntä seurata perheenne kasvua ja omaa kehitystäsi bloggaajana, äitinä ja ihmisenä! Voin kertoa, että näitä tekstejä lukiessa on tullut itsekin niin itkettyä kuin naurettua! Todella toivon, että jatkat hommaa vielä pitkään ja saan seurata onneanne. Kiitos tekemästäsi työstä 🙂

 35. Annika sanoo:

  Mä olen lukenut sun blogiasi melkein alusta asti, ehkä ensimmäinen kuukausi tai pari meni ohi. Olen varmaan lukenut ihan jokaikisen postauksen, osan useampaan kertaankin. Taidan olla aika vannoutunut lukija, vaikka kommentoinkin liian harvoin 😀 Tällä hetkellä oon 20-vuotias opiskelija (6 vuotta sitten olin siis aika muksu, jestas sentään) eikä lapset ole lähivuosien suunnitelmissa, mutta tämä on silti mun lempiblogini ehdottomasti, niin kuin on ollut jo melkein kuusi vuotta. Sä vaan vaikutat niin ihanan valoisalta persoonalta, kuvat on kauniita ja postauksiin on muutenkin selvästi aina panostettu 🙂

  Toivoisin postausta siitä, millaisia bannereita sulla on blogissa ollut, mikäli ne vanhat on sulla jossain tallessa! Tuntuu niin nostalgiselta, että tämä blogi on jo kuusi vuotta, ja olisi kiva fiilistellä vanhoja bannereita 😀

 36. Maria sanoo:

  En muista kuinka alunperin löysin blogisi, mutta muistan sen olleen ensimmäisiä (ehkä jopa ensimmäinen) joihin törmäsin ollessani vasta 12-vuotias. Odotit silloin Tiaraa ja kieltämättä ikäsi sekä se, että olitte Oton kanssa tavanneet niin vähän aikaa sitten sai jopa minut hiukan kauhistumaan :’D
  Jämähdin ihan silkasta mielenkiinnosta aktiivilukijaksi, vaikkei vauva-asiat olleet millään tasolla lähelläkään omaa elämäntilannetta. Aika pian huomasin kuitenkin pystyväni samaistumaan taustaasi (läheisen sairaus, ei isää, ei sisaruksia) sekä teksteihisi Oulusta.
  Muistan alussa epäilleeni ja jännittäneeni puolestanne, mutta kiinnostus blogia kohden jopa kasvoi ajan kuluessa, kun asiat hoituivat teillä mahtavasti kaikista ihmisten epäilyksistä huolimatta, ja teistä muotoutui ihana ehjä perhe. Sellaista perhettä en itse ole saanut kokea, ja ehkä se oli juuri se asia, mikä sai minut todella arvostamaan sinua ja Ottoa.
  Olet Iina antanut positiivisuudellasi ja omalla esimerkilläsi paljon toivoa minulle omaan tulevaisuuteeni, vaikka se ehkä hiukan hassulta kuulostaakin. Nyt olen 18-vuotias avosuhteessa elävä nuori ja todella toivon, että vielä joskus tulevassa perhe-elämässäni voin kokea ja säilyttää sen saman onnen, joka teistä huokuu. Kiitos älyttömästi kaikesta, mitä olet jakanut.

 37. Mä kuulun myös näihin tuoreimpiin lukijoihin. Taisin vaan ettiä uutta blogia luettavaksi. Tykkään tosi kovasti sun positiivisesta tyylistä kirjoittaa,siihen pyrin itsekin kun kirjoittelen blogiani. Onni voi tulla niin pienistä asioista,kun ne vaan huomaa!

 38. Jenna sanoo:

  Sun blogia on ollu tosi kiva seurailla, vaikka ollaan täysin eri elämäntilanteissa! Nyt kun ite odottaa esikoista on ollu kiva lukea raskausviikkopostauksia ja muita vauvajuttuja. 😀 Oot niin ihanan positiivinen ja pirteä <3

 39. Erika sanoo:

  Luin erästä toista blogia, jonka kirjoittaja oli samalta paikkakunnalta kuin minä. Hänen blogissaan oli kommenteissa ihmetelty, miksi silloin 18-vuotias luki ”äitiblogia”. Uteliaisuuttani menin siis katsomaan tätä ihmettelyn aihetta, ja sillä tiellä olen edelleen.

  Olet minua vain hieman vanhempi, joten on ollut jotenkin mielenkiintoista lukea nuorten aikuisten perhe-elämästä. Jotain, mitä ehkä olisin itse joskus toivonut saavani ja toisaalta taas ei. Myös lähipiirissäni oli siihen aikaan nuorena lapsen saanut äiti, joten ehkä jollain tavalla blogiasi seuranneena on ymmärtänyt enemmän myös ei-perheellisenä muita perheellisiä? En toisaalta tiedä täytyykö minun lapsettomana jotenkin perustella miksi luen blogia, jossa perhe ja lapset ovat osa sisältöä. Tykkään blogistasi, tavasta kirjoittaa ja koko paketista.

  Ja takuulla jatkan jatkossakin blogisi lukemista, pyöreitä vuosia odotellessa!

 40. Elina sanoo:

  Muistaakseni eksyin blogiisi teidän häidenne aikaan ja siitä lähtien blogistasi on tullut ihan yks lemppareista! Ihailen valtavasti sun ja Oton tapaa kasvattaa teidän tyttöjä. Lisäksi sun tyyli kirjoittaa on paljo mielenkiintoisempi kuin kellään naistenlehtibloggarilla. Pidä toi 😉

 41. Maria sanoo:

  Kukkuu! Asun helsingissä mieheni sekä marsujemme kanssa, olen lukenut blogias ihan alkuajoista asti. Stalkkasin sua joskus aikoinaan irc-galleriassa ja sitä kautta jotenkin löysin blogis 😀 Mukana ollaan oltu koko ajan. Oon sua vuoden nuorempi ja tosi tyytyväinen, että löysin tämän sivuston 🙂 Monia kommentteja on tullut myös jätettyä.

 42. Hilde sanoo:

  Onnea kuudennesta blogivuodesta 🙂 Mä oon tainnut seurailla sun blogia vuoden tai pari. Joku kaveri oli tykänny sun postauksesta facebookista ja sitä kautta tänne eksyin. Ennen tuli luettua paljon eri blogeja, mutta nykyään tämä sun blogi on yksi niistä harvoista, joita jaksan lukea. Syynä ei ole ainakaan se, että voisin samaistua sun elämään, terveisin lapseton 27v juuri yliopistosta valmistunut tilintarkastaja 😀 Mutta tykkään sun blogin iloisuudesta ja positiivisuudesta, kirjoitat hyvin ja vaikutat mukavalta ihmiseltä kaikin puolin. Jatka samaan malliin! 🙂

 43. Lotsu sanoo:

  Törmäsin sinuun mammaryhmässä odottaessani esikoistamme. Odotit silloin Zeldaa. Siitä asti olen aktiivisesti seurannut blogia, aina tallennan uusimmat postaukset ja luen ne kaikessa rauhassa lasten mentyä yöunille. aivan ihanasti kirjoitat teidän elämästänne ja kaikesta muustakin!

  Jatka samaan malliin. <3

 44. Toad sanoo:

  Onnea juhlaan! 🙂 itse taisin löytää teidät akkavallan aikoihin, olin just muuttanut uudelle paikkakunnalle ja ilman ystäväpiiriä vietin paljon aikaa blogeja lukien. Ensin luin tosiaan Akkavaltaa, oon jotenkin aina vierastanut vähän naisten lifestyle-hommia. Mutta suhun tykästyin kauheasti! Siitä taitaa tosiaan nyt olla nelisen vuotta, ja jokainen uusi postaus tulee luettua ja osallistun aina teidän iloihin ja nautin teidän hyvästä fiiliksestä ja maanläheisestä elämäntyylistä 🙂 kiitos valtavasti laatublogista!

 45. Milla.R sanoo:

  Löysin blogisi varmaan 2014 vuonna kun esikoista aloin odottaa. Olen 23-vuotias ja odotan nyt toista lasta jonka laskettuaika 31.5.2017. Esikoispoika on 2v 2kk. Ihan eka on mennyt kesken 11/13 rv7. Media-assistentin koulun olen käynyt. Olen kirjoittanut monia blogeja vuosia. Edellinen blogi:http://jaahypenkki.blogspot.fi/
  ja nykyinen: https://perheellisenonni.blogspot.fi/

  Haaveena on päästä bloggaamaan niin, että elätän sillä itseni ja perheen. Siihen tosin on vielä varmaan matkaa. Mutta yhdessä yhteisössä jo olen ollut mukana ja yhteistöitä olen tehnyt. Ehkä vielä joskus olen myös samassa tilanteessa kuin sinä. 🙂

 46. Heli sanoo:

  Taisin Facebookissa klikata jotain sun vanhaa juttua vuosia sitten ja sen jälkeen oon ollu viikottainen seuraaja 🙂

 47. Roosa sanoo:

  Mä oon Roosa,22 v. ja asun tällä hetkellä Helsingissä. Aloin seurailemaan sun blogia vuonna 2013, itseasiassa aika tarkalleen näihin aikoihin. Joku mun Facebook kaveri oli tykännyt sun blogin Facebooksivun julkaisusta, jossa kerrot Zeldan synnytyskertomuksen. Siitä sitten klikkasin itseni sun blogiin ja jäin samantien koukkuun. Ahmin silloin sun kaikki vanhat postaukset läpi ja odotin aina uusia 😀 Sun blogia on aivan ihana lukea,vaikka ollaankin täysin erilaisessa elämäntilanteessa. Mut kuitenkin just siitä mä ainakin saan semmosta ihanaa energiaa ja uskoa siihen,et jokainen voi elää just sellasta elämää millasta tahtoo vertaamatta itseään muihin ja muiden tekemisiin! Kiitos,kun kirjoitat tätä blogia <3

 48. JiiTee sanoo:

  Olen eksynyt blogiisi jo vuonna 2011, aikana jolloin itsekin odotin esikoistamme. Raskausaikana tuli ahmittua kaikki raskausaiheiset blogit ja jokin juuri sinun blogissasi koukutti ja sinne tuli aina palattua uudestaan. Esikoisemme synnytin heinäkuussa 2011, sinä Tiaran hieman myöhemmin. Blogin lukeminen jatkui. Ja nyt taas olemme samassa tilanteessa pienen vauvan vanhempina, kuopuksemme syntyi marraskuussa 2016, teidän Nova taas hetkeä myöhemmin. Ja edelleen jokin koukuttaa 🙂

 49. Porilainen sanoo:

  Pori mainittu, torilla tavataan !

 50. Carina sanoo:

  Täällä seurailee sun blogia reilu parikymppinen nuori nainen. En muista miten eksyin blogiisi, mutta reilu vuoden ellei kaksikin on tullut seurattua sun blogia! Lapsia ei meillä vielä ole enkä usko, että vielä muutamaan (enemmän kuin viiteen) vuoteen niitä hankitaan. Kuitenkin käyn joka päivä tsekkaamassa blogisi uusien postauksien varalta. Sun elämänasenne ja hyväntuulisuus on jotain niin ihailtavaa ja inspiroivaa! Teistä ja siten myös sun blogista huokuu teidän perheen rakkaus ja onnellisuus jollasta haluan myös itse elämältä ja meidän tulevalta perheeltä ❤️ Jatka samaan malliin ja mä jatkan sun blogin seurailua vielä pitkään 🙂

 51. Nimetön sanoo:

  Törmäsin blogiin Tiaran odotusaikana. Minäkin tykkäsin sillon teininä (olen muutaman vuoden sinua nuorempi) lukea teiniäitiblogeja ja omiin silmiin ”skandaali” – teiniäitiblogien kautta päädyin myös sun blogia ihan alkuaikoina selailemaan. Blogisi kuitenkin unohtui jossain vaiheessa (en ollut oppinut käyttämään mitään blogien seuraamiseen tarkoutettuja sovelluksia) ja uudestaan aloin lukea blogiasi kideblogeista – sinne olin päätynyt Lapsellista-blogin kautta. Siitä asti sun blogi onkin ollut mun lukulistalla 🙂

  Eniten olen pitänyt sun mielipidekirjotuksista ja ruokajutuista. Ihailen sun asennetta elämään ja teidän perhettä joka vaikuttaa aivan ihanalta 🙂 Olet kasvanut ja aikuistunut ihan hurjasti näiden vuosien aikana, mutta sun positiivisuus ja hyväntahtoisuus on säilynyt blogissa mukana alusta asti.

 52. Minttu sanoo:

  Eksyin joskus jotakin kummallista kautta teiän häävideoon ja siitä asti seurailin epäsäännöllisesti sun ja oton blogia. Nykyään lukenut n. 1,5 vuotta sua säännöllisesti ja vaikka omia lapsia ei ole, tykkään lukea kaikki postaukset 🙂 kävin mielenkiinnosta kattomassa vanhoja postauksia ja mikä pisti eniten silmään, oli se, että kirjotat nykyään huomattavasti enemmän kirjakieltä, mikä on hyvä 😀 mutta mielenkiintosia ajatuksia sulla on aina ollut! Jatka samaan malliin 🙂

 53. Essi sanoo:

  Heippa Iina!
  Mä en ihan tarkalleen muista, kuinka alkuvaiheessa oon sun blogin löytänyt mutta sen muistan että jäin heti koukkuun. Silloin luin blogeja enemmänkin, nykyään sinun blogi on ainoa, josta luen joka postauksen. En oo koskaan vielä kommentoinut, mutta kerta se on ensimmäinenkin! Ehkä tästä rohkaistun jatkossakin. Mua on koskettanut eniten se, miten te kasvatatte ihania tyttöjänne, se on ihan huippua seurata! Kun itse joskus pian saan toivottavasti lapsia, aion varmasti ammentaa teidän kasvatustyylistä paljon omaankin toimintaan. Teistä on muodostunut tietynlainen esikuva mulle siitä, miten omista lapsistakin voi kasvattaa ihania ihmisiä, jotka tekee toisille hyviä asioita. Myös sun uraa ja kehittymistä sisällöntuottajana on ollut ilo seurata, ihan tuntuu ylpeältä sinun puolesta! Hyvää kevättä ja ihanaa kesän odotusta Iina sulle ja sun perheelle! 🙂

 54. Nimetön sanoo:

  Aloin seurata blogia heti tiaran odotuksen aikoihin. Oon sua pari vuotta nuorempi ja syy siihen, miksi aloin sua seurata oli puhdas uteliaisuus. Ollaan etäisesti toisillemme tuttuja sun Oulun vuosilta – kavereita tai ystäviä ei koskaan oltu, mutta pyörittiin ajoittain samoissa porukoissa.

  Meidän elämäntilanteet on olleet koko ajan täysin erilaiset, mutta siitä huolimatta oon roikkunut mukana tekstejä lukemassa koko ajan. Aktiivinen kommentoija en ole koskaan ollut, vaan tämä taitaa olla itseasiassa ensimmäinen kommentti, jonka sun blogiin – tai blogeihin ylipäänsä – jätän.

  Sun kasvu on ollut ihailtavaa seurattavaa. Siitä hieman naiivista 18-vuotiaasta on kasvanut vuosien myötä kypsä aikuinen. Vaikka lastenvaatejutut tai yhteistyöpostaukset uusista leluista ei ole itselleni ajankohtaisia vielä vuosiin, tykkään sun kirjoittamana lukea myös niistä. Sun positiivisuus ja ihana asenne perhe-elämään, parisuhteeseen ja vanhemmuuteen antaa toivoa siitä, että ehkä jonakin päivänä pystyn itse olemaan yhtä hyvä kasvattaja ja roolimalli lapsilleni.

 55. Lotskuh sanoo:

  Moi! Oon seurannut blogiasi nyt viime raskaudestasi lähtien. Löysin sinut alun perin ”vahingossa” youtubesta ja sitä kautta löysin blogisi. Blogisi on juuri se tyylinen mistä itse pidän 🙂

 56. Salla sanoo:

  Lukenut blogia alusta asti 🙂
  Ja lukenut jokaisen postauksen! Tää on huippu, kiitos.

 57. Sara sanoo:

  Täällä Sara, 26-vuotta, kahden tytön äiti Oulun seudulta.
  Alusta asti minäkin ollut blogisi lukija. Meille syntyi myös 2011 toukokuussa esikoistyttö, niin sen takia blogi kiinnosti kovin kun olit myös raskaana ja kirjoitit paljon minulle ajankohtaisista asioista.

 58. Nins sanoo:

  Aloin lukea blogiasi kun odotin esikoistani v.2012. Töiden jälkeen oli aikaa roikkua netissä ja seurasin useita vauva-aiheisia blogeja. Silloin minua kiinnosti erityisesti nuorten äitien blogit sillä olin aika nuori odottaja itsekin ja kieltämättä luin blogiasi hieman hihitellen teinimäisyydelle. Muut silloin seuraamani blogit ovat lopettaneet jo ajat sitten mutta sinun blogisi on edelleen päivittäin lukulistallani. Ripeä postaustahtisi on ehdottomasti yksi syy miksi olen pysynyt matkassa mukana ja tietenkin sellainen ihan tavallinen lapsiperhearki mitä on mielenkiintoista seurata. 🙂

 59. Emzi sanoo:

  Mä etsin sun blogin sen jälkeen kun oltiin nähty siel Jevelon tapaamisessa. Sen jälkeen oon sua seurannu todella onnellisesti. Sun tytöt on nii söpöt ja sun tapa kirjottaa mitä ihanin!

 60. Maija sanoo:

  Löysin blogin esikoiseni raskausaikana googletellessani todennäköisesti perätilasta Tykkäsin ja jäin seuraamaan. Omakin perhe on kasvanut tässä matkalla ja tarttumapintaa on löytynyt ihan ajatuksista, perheestä, asuinpaikasta ym.

 61. Jepepep sanoo:

  Heippa! Olen lukenut sinun blogiasi ihan alusta saakka. Muistaakseni löysin sinun blogisi jonkun kaverisi blogin kautta. Parasta blogissasi on se, että laatu ei koskaan heittele laidasta laitaan. Tuotat jatkuvasti todella hyviä ja laadukkaita postauksia, joita lukee todella mielellään. Suurimmassa osassa muista blogeista huomaa jatkuvasti ns. ”inspiraation” katoavan, oman henkilökohtaisen elämän myllerryksen tai rahanahneuden kasvavan, joka vaikuttaa sitten postausten laatuun huomattavasti. Sinun blogisi kohdalla tätä ei ole kuuden vuoden aikana tapahtunut, vaikka sinullakin on takana Zeldan vaikea raskaus ja vaikka mitä muuta. Ihailen sinua suuresti, olet aivan upea ja ainutlaatuinen bloggaaja ja voisin todellakin kuvitella itseni lukemassa blogiasi vielä seuraavatkin kuusi vuotta. Iso kiitos sinulle Iina ja kaikkea parasta teidän ihanalle perheelle. <3

 62. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Onnea kuusi vuotiaalle blogille! Mä löysin teidän seuraan reilu vuosi sitten. En muista mitä kautta, mutta huomioni kiinnitti valokuvien tutun näköiset maisemat ja se, että olin juuri samana päivänä kävellyt teidän tekemien lumiukkojen ohitse. Suoraan sanottuna kiinnostuin aluksi lähinnä tästä kotikenttä puolesta. En ole tämän genren blogien aktiivikuluttaja. Luen itse mieluummin sellaista tietyn tyyppistä, aika pinnallista, sisustusta ja lifestyleä. Sun blogi on minun silmissäni mahdollisimman kaukana tästä tyylistä, mutta se on ollut todella piristävää. Silloin, kun aloin seuraamaan tätä blogia, oma tyttäreni oli vasta muutaman kuukauen ikäinen ja täytyy sanoa, että ihastuin nopeasti sun ja Oton kasvatustapaan. Teistä tuli mulle nopeasti vanhemmuuden esikuvia ja olen pyrkinyt noudattamaan oman tyttäreni kanssa monia samoja periaatteita. Sä olet myös yksi mun bloggaaja esikuvista. Aloitin bloggaamisen kohta kaksi vuotta sitten, mutta koen blogin alkaneen vasta reilu puoli vuotta sitten, kun tajusin mistä oikeasti haluan kirjoittaa. En uskalla kuvitellakaan niin isosta menestyksestä, kuin sulla, mutta olen valmis tekemään töitä omani eteen ja olet siinä asiassa varsinainen inspiraationlähde.
  Novan raskaudesta oli ihanaa lukea ja itseasiassa, kun ilmoitit Novan syntymästä, minä tein samana päivänä positiivisen raskaustestin. 🙂 Nyt mulla on hyvä syy lukea uudestaan niitä raskausjuttuja.

 63. Kiki sanoo:

  Onnea blogin merkkipäivästä!
  Itse olen ollut lukijasi jo Tiaran odotuksesta asti, vaikka olen sinua 15 vuotta vanhempi. En todellakaan muista miten blogiisi päädyin, varmaan jonkun toisen blogin kautta, mutta koukutuin heti.
  Kiinnostuin elämästänne varmaan sen takia, että meidän perheen tarina on alkanut melkein samalla tavalla kuin teidän. Me oltiin myös hyvin nuoria ja melkein heti raskaana. Muiden epäilystä huolimatta ollaan silti yhä yhdessä ja onnellisia, kohta tulee 18 vuotta täyteen. Ja aika samaa tahtia meille tuli lapsia kuin teillekin, kolmas syntyi esikoisen ollessa hiukan vajaa viisi vuotta. Ja nyt päiviämme ilostuttaa vuoden ikäinen iltatähti eli never saa never!
  Tärkeintä kirjoituksissasi on aitous ja positiivisuus. Tekstisi ja pohdintasi ovat myös mietittyjä ja kypsiä, niitä on kiinnostava lukea ikäerosta huolimatta. Jatka samaan ihailtavaan malliin!

 64. Ruusu sanoo:

  Heippa Iina!

  Kommentoin ensimmäistä kertaa sun blogiin. Olen lukenut kaikki blogitekstisi ihan alusta asti, eli niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin jo kuusi vuotta ollut hengessä mukana!
  Tähän kuuteen vuoteen on mahtunut todella paljon, niin omassa elämässä kuin sinunkin elämässäsi, jota näin blogin välityksellä olen päässyt kurkistamaan. Olen elänyt hyvin erilaista elämää kuin sinä vaikka saman ikäisiä ollaankin. Kuitenkin joka kerta lukiessani postauksiasi perhe- elämästäsi, lapsistasi tai muuten vain jostain mukavasta, olen ajatellut että wau, ehkä joskus minäkin saan kokea edes murto- osan noista ihanista asioista. Olen ihaillut elämääsi ja erityisesti asennettasi- siitä saisi jokainen ottaa mallia! Sovit erittäin hyvin tänne blogimaailmaan piristämään super positiivisuudellasi ihmisiä, oikein välillä huvittaa se kontrasti, mikä on esim. Aamubussin ihmisten alakuloisten ilmeiden ja sinun hyväntuulisen blogisi välillä.
  Lähinnä kai tämän viestin tarkoituksena oli kiittää sinua mahtavasta ja elämänmyönteisestä blogista ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaan!
  Ja pakko vielä hehkuttaa, odotan ensimmäistä lastani tuoreesta suhteesta ja ehkäpä juuri sinun blogisi ansiosta olen entistäkin enemmän uskaltanut luottaa siihen, että kaikki tulemaam menemään paremmin kuin hyvin!:)

 65. Kaisa sanoo:

  Onnea 6-vuotiaalle!! Asun Englannissa joten on ihanaa lukea suomenkielisiä blogeja. En enää lue kuin ehkä viittä eri blogia ja sun on yksi mun lemppareista.
  Mä taisin löytää sun blogin kun joitakin vuosia sitten vauvakuumeisena etsin vauva-aiheisia blogeja. Sit välillä tuli taukoa lukemisesta ja nyt oon taas innostunut lukemaan.

  Viime kesänä syntyi minulle myös tyttövauva joten nyt perhe- ja lapsiaiheiset postaukset onkin mulle ajankohtaisempia.

  Kiitos paljon postauksistasi. Olet antanut minulle inspiraatiota, voimaa ja jaksamista äitinä ja yrittäjänä olossa!! Hyvää kevättä ja kesää koko perhelle.

 66. Saara sanoo:

  Onnea blogiurasta! 🙂 mää en muista kauanki oon pyöriny mukana, varmaan jostain talvesta 2015…en tiiä, muistan vaan että Oton blogiuran puolivälissä löysin tieni tänne ja Oton lopetettua vähän pysyvämmin. Vaikka oma elämäntilanne on jotain aivan muut, niin sunelämää on ollu ilo seirata kun se on ollut niin hyväntuulista ja aitoa. Huippublogi mitä ilolla lukee 🙂 oon siis opiskelija joka on tällä hetkellä vaihdossa Norjassa, ja vaikka ei teidän vauva-arki ja elo vanhempien lapsien kanssa omaa elämää kohtaa, on muta jotenki ihana seurata teidän tyttöjen kasvua kun he vaikuttavat niin huipputyypeiltä. Ja toki kaksikielisyyspostaukset oon lukenu jos täältä löytyykin se elämänkumppani, mikä tarkoittaisi kaksi(tai kolmi)kielistä perhettä. 🙂

 67. Essi sanoo:

  Onnea blogille! Tää on vaan vuodesta toiseen niin mun lemppari, kirjoitat ihanasti ja teidän tytöt vaikuttavat huipputyypeiltä! 🙂 Aloin seuraamaan blogia jo ihan alkuvaiheessa, ehkä silloin toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Muistan kun olitte ostamassa jotain vauvanvaatteita siinä postauksessa jonka ekana luin! 🙂 Alukshan se oli ehkä osittain sellasta tirkistelyä että mites nää teinivanhemmat nyt pärjää, mut varmaan jo muutaman postauksen jälkeen tai viimeistään kun Tiara syntyi ihastuin teihin oikeesti ja siitä lähtien oon seurannut vaan teidän puolesta iloiten. On ollut kyllä aivan mieletöntä seurata teidän matkaa, ootte niin mun perhegoals! 🙂

 68. Mila sanoo:

  Olen seurannut blogiasi Tiaran odotusajoilta asti ja varmaan jokaisen postauksen olen lukenut kuuden vuoden aikana 😀 Tykkään sun blogin hyväntuulisuudesta ja aitoudesta. On ihana seurata teidän arkea ja kuulumisia, vaikka itselläni on aivan erilainen elämäntilanne 🙂

 69. Nina sanoo:

  Hei. Onneksi olkoon kuudennen vuoden johdosta! Muistaakseni löysin sun blogin pari vuotta sitten. Silloin luin silloin tällöin muutaman postauksen, mutta nykyään luen jokaisen postauksen.

 70. Nopa sanoo:

  Moikka!
  Löysin alunperin Oton blogin heti hänen aloitettuaan blogimaailmassa. Sitä kautta eksyin sitten tänne sinunkin blogisi puolelle. Vaikka Oton blogi oli aikoinaan minun ykkönen kirit kirkkaasti ohi jo ennen Oton innostuksen lopullista hiipumista. Vaikka elämäntilanteemme ovat kovin erilaiset on blogisi minun ehdoton suosikkini ja seuraan sitä päivittäin. Pidän erityisesti positiivisesta asenteestasi, aitoudesta ja tavastasi kirjoittaa kauniisti läheisistäsi. Lisäksi osaat ottaa asiallisesti kantaa myös vaikeimpiin aiheisiin.

  Kuusi vuotta on jo hurjan pitkä aika ja koen, että blogi on kehittynyt vuosien varrella. Erityisesti viimeisen vuoden aikana. Pidän siitä, että blogisi on ammattimainen, sillä on omiaan takaamaan tasaisen laadun. Ammattimaisuuden kustannuksella et kuitenkaan ole menettänyt aitoutta, mikä on hieno saavutus. Olen lukenut paljon myös vanhoja postauksiasi ja on ollut ilo huomata, että myös sillä nuorella Iinalla on ollut viisaita ja ikäisekseen kypsiä ajatuksia. Vaikka mielestäni olette osoittaneet erinomaista vanhemmuutta alusta asti on ollut hieno seurata kehitystä niin vanhemmuuden, parisuhteen kuin uran suhteen.

  Hirmuisesti onnea 6-vuotiaasta blogista! Täällä pysytään mielellään mukana seuraavat kuusi vuotta 🙂 Ja kaikkea hyvää koko teidän perheelle!

 71. Elisabeth sanoo:

  Hurjan paljon onnea! Mielestäni blogisi kuuluu perhe-lifestyle-blogien parhaimmistoon, ja onneksi löysin sen kun sain oman tyttären viime kesäkuussa! Lukisin mielelläni enemmän bloggaamisesta ammattina, miltä päiväsi näyttävät, miten paljon apua saat blogiportaalilta ym. Kiinnostaa!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 72. Jenni sanoo:

  Löysin blogisi aivan sattumalta vasta muutama kuukausi sitten ja rykäisin nopeaan tahtiin pari viimeistä vuotta läpi 😀 Olen sua reilusti vanhempi, kahden kouluikäisen lapsen äiti, ja tulen jostain syystä todella hyvälle tuulelle tekstejäsi lukiessa. Olisipa itsellä ollut sama ilo ja luottamus elämään reiluna parikymppisenä! Juuri nyt koen itse eläväni elämäni parasta aikaa, ja on hauska paitsi nauttia omista kuvioista myös uppoutua sivustaseuraajana täysin toiseen maailmaan <3

 73. tyttö sanoo:

  Mukana en ole ollut ihan alusta asti mutta useampi vuosi on tullut teidän elämää seurattua! 🙂 joskus huvittaa itseänikin, olen niin erilaisessa elämänvaiheessa (opiskelija, naimaton, lapseton ja asun pienessä yksiössä) mutta silti luen jokaisen postauksesi yhtä innoissani, koski se sitten vaatteita ja meikkejä, lapsia tai lattian vaihtoa 😀 ja ihanaa kun jaksat kirjoitella niin usein, keep it going girl!

 74. Anna sanoo:

  Moi! Täällä 24v innokas seuraaja Keski-Suomesta. Oon lukenut sun blogia reilun parin vuoden ajan. Tämä blogi on ainoa joka on jäänyt säännölliselle lukulistalle, ja tässä on muutama syy:
  – Tykkään erittäin paljon siitä että kirjoitat virheettömästi, eli hyviä juttuja ei ole pilattu kirjoitusvirheillä. Se antaa susta fiksun kuvan.
  – Tekstisi on jäsennelty helposti luettavaan muotoon, eli ei ole liian pitkiä kappaleita.

  Nämä on ehkä tylsiä syitä, mutta oikeasti tuntuu että on erittäin harvinaista että blogissa olisi yhtä selkeä ja virheetön kirjoitus- ja ulkoasu kuin sulla!
  Tottakai pidän teidän perheestä ja tekstien sisällöstä oikein paljon, kasvatustyylinne on omaan makuuni sopiva ja perhe-elämänne näyttää ihanan iloiselta ja aidolta. 🙂
  Kaikkea hyvää teidän perheelle ja blogille!

 75. iinustii sanoo:

  Mä päädyin tänne Oton blogin kautta… muistaakseni Otto mainitsi sun kirjoittaneen jotain tarinasta Tiaran nimen takana ja koska mä rakastan kaikkia vähänkään erilaisempia ja oikeasti ajatuksella harkittuja nimiä, päädyin selailemaan sun blogia etsiessäni sitä haluamaani postausta (ja siinä muuten kesti kauan, koska en tajunnut mitään hakua käyttää vaan pläräsin postauksia läpi ja lukaisin aina ne, jotka vaikuttivat kiinnostavilta). Zeldan nimen julkaisua ja tarinaa odotin myös innolla ja viimeisempänä tietenkin Novan… mä varmaan jokaisena iltana aina avokille ilmoitin, että enää niin ja niin monta päivää niin saadaan tietää uusimman tulokkaan nimi XD Itsellä ei ole lapsia, eikä elämäntilanteet muutenkaan kohtaa miltään osin, mutta jostain syystä tykkään hirmuisesti sun blogista 🙂

 76. Jenska sanoo:

  Sun ekaa raskautta ja Tiaran vauva-aikaa seurasin silkasta uteliaisuudesta. Olet mua (kai) vuoden nuorempi ja omassa elämässä lapsi siihen aikaan olisi ollut katastrofi. Eli puhtaasti uteliaisuutta se oli. Sitten blogisi lukeminen jäi moneksi vuodeksi tauolle, kunnes instassa törmäsin sun mahakuviin ollessani itse vastasyntyneen kanssa kotona. Kyseessä oli siis Novan odotus. Sen jälkeen oon seurannu teidän elämää taas aktiivisemmin. Jätinkin joskus johonkin Novan neuvolakuulumiset postaukseen kommentin siitä, kuinka hauska on seurailla vauvojen kehittymistä, kun omani on nyt 8kk ja vissiin suunnilleen teidän Novan kokoinen

 77. Nimetön sanoo:

  Seurasin alkavalta aikoinaan kaksplussalla. Mieheni valitteli vähän samoista iskäennakokäsityksistä kuin Otto ja muutenkin tykkäsin kovasti hänen kirjoitustyylistä ja vinkkelistä asioihin. Tulin tänne joskus kurkistamaan mitä teille kuuluu ja nyt säännöllisen epäsäännöllisesti käyn kurkkaamassa postauksia 🙂

 78. anna sanoo:

  Onnea 6-vuotiaalle olen tainnut lukea puolet taipaleesta eli muistaakseni kesästä -14 lähtien.. Mulla on yks 7v tyttö ja sen muistan, että Zeldalla oli just sama syntymäpaino ja -pituus ja sama syntymäkuukausinkin

 79. SannaL sanoo:

  En muista mistä alunperin löysin blogin, mutta lukenut olen aktiivisesti Zeldan odotusajalta lähtien.
  Aluksi luin uteliaisuuttani, koska mä muistan sut ihan pikkutyttönä, mun pikkusiskon kaverina Ruoholahdessa. Ja meidän äiditkin tuntee toisensa.
  Nykyisin tykkään lukea muuten vaan, mulla lapset -09, -11 ja 01/17.

 80. Jaana sanoo:

  Heippa,
  mä olen näitä tuoreempia lukijoita. Olen seurannut blogiasi n. vuoden verran, vaikka olen ihan eri elämäntilanteessa. Omat lapseni ovat jo 9 v. ja 12 v. Itsekin huitelen jo lähemmäs 40 v. Jostain kumman syystä olet saanut mut koukkuun ja odottelen innolla uusia postauksia. Sulla on elämänmakuinen tyyli kirjoittaa, iso kiitos siitä.

 81. Jellu sanoo:

  Alusta alkaen olen ollut mukana! Ja jotenkin vahingossa eksyin googlen kautta 😀 olin silloin nuori parikymppinen kotiäiti esikoisen kanssa ja ihan sun positiivisuuden takia rupesin seuraamaan ja myös jotenkin oli vähän samanlainen tilanne kun miehen kanssa oltiin pari kk yhdessä kun esikoinen syntyi,oltiin 19v eikä vanhemmuudesta mitään hajua! Tässä nyt ollaan vielä,naimisissa ja kaksi ihanaa poikaa <3
  Harmittaa vähän kun harvoin kommentoin kun en sanoja joskus löydä mutta jokaikistä
  postausta luen 🙂 ja on ihanaa seurata kun blogi kehittyy,lapset kasvaa mutta sun positiivisuus pysyy samana! 🙂

 82. Hanna-täti sanoo:

  Olin vasta alkanut lukemaan blogeja ja etsin niitä jostain blogilistauksesta (nyt lopetettu). Olit suosituimpien joukossa, ja blogisi nimi herätti mielenkiintoni. But I’m a human not a sandwich on edelleen paras bloginimi, jonka olen nähnyt. Mistä se on peräisin? Olen sen verran vanha, etten tiedä! Ehkä jonkin kappaleen nimi? Vai keksitkö sen ihan itse? Jos näin on, niin onnitteluni!

  Mielestäni se sopii erittäin hyvin juuri sinun blogisi nimeksi. Vaikka saat varmaan pääsääntöisesti hyvää palautetta, tulee joskus pyyhkeitäkin, ja vastaat niihin juuri sillä terveellä ylpeydellä, kuin blogisi nimen mukaan kuuluukin.

  Kaikkea hyvää sinulle ja pienelle(? ;), onnelliselle perheellesi!

  ystävällisin terveisin
  yksi täti Oulusta

  PS. Olet erittäin hyvä kirjoittaja.

 83. Reeda sanoo:

  Polkuni blogiisi: odotin esikoistani ja löysin tieni kaksplussan sivuille, jossa luin silloin tällöin miehesi tuolloista blogia. Joskus siellä oli viittaus blogiisi, ja sillä tiellä olen. Moni muu blogi on jäänyt, mutta tämä ei. Siitä huolimatta että olemme monissa asioissa hyvin erilaisia, ainakin tekstien perusteella.

 84. Kaisa sanoo:

  Moikka!
  En kyllä muista mitä kautta sun blogiin löysin, mutta Tiaran odotusajasta oon teijän menoja seuraillu ja täällä ollaan edelleen! Seuraamisen alottaessa olin 16v ja oli mielenkiintosta seurata nuoren äidin elämää. Nyt 22-vuotiaana tajuaa kuinka nuori sillon oikeesti olitkaan, mutta silti aina ihailin (ja ihailen edelleen) millanen äiti olet teidän lapsille. Tulevana opettajana teidän lapset vaikuttaa ihan unelmaoppilailta! Jatkakaa samaan malliin ja toivon, että jonain päivänä voin saavuttaa samanlaisen onnen, mitä teidän perheellä on.

 85. AnnaMaria sanoo:

  Onnea 6- vuotiaalle blogille! Mukana olen roikkunut 5/2013 alkaen ja aion seurailla hamaan tulevaisuuteen 😀

  Sun blogi pitää otteessaan mua monestakin syystä. Ensinnäkin mulla on sama syntymävuosi sun kanssa, esikoistyttäreni on Zeldaa 6 päivää nuorempi ja toinen lapseni syntyi 10/16 , joten olin itsekin vielä aika vauvakuplassa kun vielä odotit Novaa. Jotenkin oli niin huikeaa kuulla loppukesästä, että teillekin tulee vauva ja mun lemppariblogin jutut ovat itselle myös ajankohtaisia.

  Hienoa oli nähdä sut myös livenä (oisko ollu 2014) Tampereella lasten kirppistapahtumassa. Oot just sellainen aito ja positiivinen niin kuin blogisi antaa ymmärtääkin 🙂

  Ja kirjoitustyylisi ym muuttuvat vuosi vuodelta ammattimaisemmiksi, mikä sekin kertoo panostuksestasi blogin eteen!

  Paljon onnea ja menestystä, sun blogi on mulle jatkossakin nro 1 <3

 86. Mursu sanoo:

  En olekaan tänne ennen kommentoinut, mutta ehkä nyt on sen aika :3
  Muistan löytäneeni sun blogin jonkun keskustelupalstan kautta, kun siellä moitittiin sua siitä että Tiaralla oli jossain kuvassa huulikiiltoa. 😀
  Menin sitten katsomaan sun blogia, mutta unohdin sen hetkeksi. Kuitenkin siitä lähtien kun muistin sen taas, oon lähes joka päivä täällä käynyt. 🙂 Ensimmäinen postaus jonka luin taisi olla nimeltään ”Tennariprinsessa” tmv.
  En tosiaan tiedä, miksi tykkään sun blogista niin paljon, koska ollaan TÄYSIN eri elämäntilanteessa – kai se on se positiivisuus. :3
  Haha, voisin olettaa kuuluvani sun nuorimpiin lukijoihin, 12 kun olen :”)

 87. SS sanoo:

  Mä taisin päätyä tänne joskus vuosi pari sitten googleteltuani erikoisempia/harvinaisia etunimiä. Vai olikohan se sittenkin niin, että jossain keskustelupalstalla puhuttiin sun blogista negatiiviseen sävyyn ja päätin tulla katsomaan, minkälainen blogi oikeasti on kyseessä. Tavallaan siis tuon keskustelupalstan negailijat, vaikka varmaan muuta yrittivät, tekivät palveluksen mulle sekä sulle, koska sen myötä musta on tullut viikoittainen lukija sun blogille. 🙂

  Mä olen sun kanssa samanikäinen, mutta mulla on erilainen elämätilanne kuin sulla, eli mulla ei ole perhettä. Musta on silti mukavaa päästä seuraamaan teidän perhe-elämää, vaikka se itselle ei ole tällä hetkellä ajankohtaista. Teidän lapset on erittäin suloisia.

 88. JH sanoo:

  Piti hetki miettiä, että mistä tänne löysin. Sitten muistin. Katsoin youtubesta ihmisten häistä koostevideoita. Teidän pätkä sattui kohdalle ja siitä se sitten lähti. Montakohan vuotta siitä nyt on kun sen löysin. Ehkä 3?

  Itse olen 23-vuotias lapseton sairaanhoitaja opiskelija 🙂 Tykkään sun positiivisesta sävystä kirjoittaa ja kauniista kuvista.

 89. sanna sanoo:

  Moi,

  Täällä nelikymppinen lukija, kohta kolmen lapsen uraorientoitunut äiti , ja aiemmat muksut samaa ikää sun lasten kanssa. Sattumalta bongasin nimenomaan blogisi hauskan otsakkeen. On mukava lukea hyvää tekstiäsi, ja vaikka makuni lähestulkoon kaiken suhteen onkin erilainen kuin sulla, niin samanlainen elämänasenne näemmä kolahtaa☺ Kaikkea hyvää teille!

 90. JK sanoo:

  Moikka!
  Muistelen, että päädyin sun blogiin, kun selailin joitakin blogilistoja. En muista minkä kategorian blogeja selailin, mutta löysin sun blogis sieltä ja se uppos kyllä ihan totaalisesti. Odotit silloin Zeldaa.
  Nykyään odotan joka päivä, että oletko sattumoisin tehnyt uutta postausta ja oikein nautin sitten kun pääsen lukemaan sun kirjoittaman tekstin! Elän itse todella vaikeassa suhteessa, ja joka viikko tuntuu että voimat loppuu kesken. Sun blogi piristää mun mieltä ja antaa toivoa paremmasta huomisesta.
  Lapsia mulla ei itselläni ole, mutta toivoisin joskus olevan. Toivon teille kaikkea hyvää ja kiitos, että jaksat jakaa paloja elämästänne. <3

 91. A sanoo:

  Moi, ja onnea 6-vuotiaasta, aina niin ihanasta blogista!

  Itse oon lukenut sun blogia aina Tiaran odotusajoista lähtien, päätyen tänne aivan vahingossa – onneksi päädyin 🙂 Huvittavaa on kuitenkin se, että olin niihin aikoihin 14-vuotias, eli meidän elämäntilanteet erosivat toisistaan niihin aikoihin ymmärrettävästi paljon 😀 Näin jälkikäteen mietittynä se, mikä kiinnosti mua sun blogissa silloin oli ehkä just se, kuinka sä vuosia vanhempana olit mun silmissä just siinä ”jännittävässä” tilanteessa. Oli oma koti, poikaystävä jne., mistä itse saatoin vain haaveilla, haha!

  Elämäntilanteet kuitenkin muuttuu vuosien saatossa, ja niin munkin unelmat kävivät toteen kun nykyään yhdessä poikaystävän kanssa asutaan omassa kodissa. Ja samalla kun oon itse kasvanut niin sä oot sun blogin kanssa kasvanut siinä mukana niin, että nää aiheet ja yleisestikin näkemykset asioista ovat koko ajan vain lähempänä sitä omaakin elämää. Sun blogista on muodostunut mulle tärkeä hyvän mielen, hyödyllisen tiedon ja aidon elämän paikka, kiitos siis näistä ihanista vuosista ja toivon teille niitä myös tulevaan <3

 92. Laura sanoo:

  Moi! mä oon Laura, 18-vuotias lähihoitajaopiskelija (tai no, melkein valmis, paperit pitäs olla parin viikon päästä kourassa.) Oon lukenut sun blogia alusta alkaen, oon ollut siis 12-vuotta kun oon alkanut tätä seuraamaan. Sitä en sitten muista mistä oon tänne eksynyt, tohon aikaan luin muutenkin tosi paljon eri blogeja kun tyyliin joka toisella oli blogi 😀 oot kehittynyt aivan hirveesti blogin kirjoittajana ja jokaisen postauksen oon lukenut, vaikka oonkin aivan erilaisessa elämäntilanteessa kuin sinä 🙂 Kiitos aidosta ja ihanasta blogista! <3 ps. tytöille terkkuja maaliskuussa 7-vuotta täyttäneeltä pikkusiskoltani, Sara tykkää katsoo ja nykyään myös lukea teiän kuulumisia 🙂 Se puhuu monesti Iinan ja Oton Tiarasta ja Zeldasta vaikka että niillä oli hienot paidat tms, vaikkei me teitä tunnetakkaan muuta kuin blogin kautta 🙂

 93. Jeanette sanoo:

  Taisin joskus ihan blogisi alkuaikoina vahingossa löytää tänne, en kyllä muista miten ja lukiaksi jäin koska olit niin aito, vaikka tekstit olivat hieman sekavia olen saman ikäinen kanssasi ja minulla on viisi vuotias tyttö ja kaksi vuotias poika, tyttöä aloin odottamaan tosi nopeasti tavattuani nykyisen mieheni joten oli helppoa samaistua tilanteesi. Olin myös helpottunut siitä että uskalsit kirjoittaa rehellisesti siitä, koska moni muu blogi on sitä että ovat seurustelleet vuosia ja tehneet sitä ja tätä ja nyt ois vauvan aika. Moni myös paheksuu sitä että tullaan nopeasti raskaaksi uudessa suhteessa, joten sain kauttasi lohtua omaan ”pahaan oloon ”. Kiitos tästä sinulle tai Teille!

 94. Maisu sanoo:

  Täällä oon seurannut blogia ehkä noin 4 vuotta, ihan tarkalleen en muista. Vauvakuume kun iski aikanaan niin löysin jotenkin sun blogin 🙂 Nyt minulla ja puolisollani 1v6kk taapero ja toisen lapsen LA 5.6. Tosi kivoja postauksia sinulla, monipuolisesti eri aiheita. Nut on ollut kiva lukea erityisesti vauvaan liittyviä postauksia, vauvan vaatteista,muista tarvikkeista, kaupunkireissuista ym. Mukavaa tukevaa kesää, toivotaan että se tulisi nopeasti!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.