10 Facebookin profiilikuvaa – #profiilikuvahaaste

12.05.2017

Sattui vastaan niin hauska haaste että oli pakko tarttua itsekin: 10 profiilikuvaa, 10 vuotta. Tämä Mamma rimpuilee -blogista lähtöisin oleva postausidea on niin mahtava että en epäröinyt hetkeäkään vaan rupesin selaamaan profiilikuvakansiotani naurunpyrskähdysten saattelemana. Tässä siis tulee kymmenen kuvaa mun kymmeneltä Facebookissa vietetyltä vuodelta, kronologisessa järjestyksessä.

#1 – 2007. Tällä kuvalla mä liityin Facebookiin vuonna 2007. Kuva on otettu mun ekoissa järjestämissäni kotibileissä ikinä, 2007 marraskuussa. Muistan sen illan vieläkin niin hyvin, koska mua jännitti ihan superisti että tuleeko meille edes ketään ketä olin kutsunut. Tulihan meille, ja hauskat juhlat oli ja kämppäkin pysyi kunnossa. Näiden jälkeen biletittiin vähän villimminkin sitten, mutta onneksi ei koskaan mitään kovin pahaa tapahtunut tai kämppä mennyt hajalle. Netta ja Emmis, Alppila in my mind <3

#2 – 2008. Ihana mustavalkoinen filtteri ja vuosi 2008. Muistan vieläkin tuon topin, koska ostin sen Topshopista Tukholman reissulla, ja kun olin käyttänyt sitä kerran niin hukkasin sen jonnekin! Se oli ihana toppi. Kymmenen vuotta sitten oli tosi trendikästä laittaa kuvaan photofiltrellä mustat kehykset jotta se muka näytti hienommalta IRC-galleriassa. Vähänpä silloin tiesin, ei hyvänen aika.

 

#3 – 2009. Tämän kuvan otti mun serkku neljävuotiaana, siksi istun lattialla mustassa juhlamekossa keskellä kuumaa kesäpäivää. Valjastin serkun valokuvauspuuhiin kun hän oli meillä yökylässä ja halusin uuden profiilikuvan. Tuo mekko oli mun rippijuhlamekko, ilmeisesti tuntui hyvältä idealta pukeutua siihen profiilikuvaa varten. Mulla on se vieläkin tallessa, se on ihanan ajaton polvipituinen mekko levenevällä helmalla. En tosin ole käyttänyt varmaan tuon kuvan ottamisen jälkeen. Kai se pitäisi konmarittaa pois, mutta siihen liittyy muistoja.

#4 – 2010. Tämä kuva oli myös mun ylioppilasjuhlien kutsussa, otin sen oikein sitä varten kaverin kanssa mun ekassa omassa kodissa, johon olin muuttanut muutamaa kuukautta aiemmin äidin luota. Aika hurjat meikit mutta ei hurjimmat mitä sinä keväänä oli, mä meikkasin silloin tosi paljon. Muistan tuon kevään muutenkin, viimeiset yo-kirjoitukset ja 25 asteen pakkaset jotka ainakin herättivät kunnolla kirjoituksia varten.

#5 – 2011. Tässä kuvassa me oltiin seurusteltu Oton kanssa muutama kuukausi ja mä odotin Tiaraa, asuttiin jo meidän ekassa yhteisessä kodissa ja olin aloittanut bloggaamisen muutamaa viikkoa aiemmin. Näytän aidosti onnelliselta, toisin kuin edellisen kuvan aikaan. Naurattaa vaan nuo mun kulmakarvat, muistan että niistä tuli kommenttia blogiinkin silloin ja ajattelin vaan että ”minähän meikkaan omat karvani miten haluan”. Näin jälkeenpäin voin kiittää teitä vinkeistä joilla kesti vielä muutama vuosi upota tähän kovaan kaaliin, hah!

#6 – 2012. Zeldan odotusaikana mun tukka oli niin hyvässä kunnossa, ai että olisin iloinen jos saisin vielä kasvatettua tästä tukasta yhtä pitkän kuin vuonna 2012 ja 2013. Tämä kuva on taidettu ottaa hetkeä ennen kuin muutettiin, muistan tuolta ajalta alkuraskauden väsymyksen ja migreenit sekä epätodellisen onnellisuudentunteen, ”apua miten ihanaa, meille tulee toinen vauva!”.

#7 – 2013. Tässä kuvassa Zelda on kolme päivää vanha, ja mä muistan tuon hetken kuin eilisen. Mä olin haljeta onnesta ja oli ihanaa olla pienen kanssa kotona, iloitsin silloin siitä että päästiin kotiin vain 30h synnytyksen jälkeen, kun ensimmäisellä kerralla sairaalassa vierähti yli viikko. Zelda ihana pieni menninkäinen siinä mun sylissä, aww miten pieni tyyppi! Tässäkin tukka oli vielä hyvässä kunnossa kun en värjännyt kertaakaan raskausaikana, ja pitkä kun en edes leikannut sitä.

#8. – 2014. Kirsikkapuut kukkivat ja ne oli pakko ikuistaa tämän kuvan taustalle. Mulla oli 2014 keväällä ponnarivaihe ja pidin ihan kokoajan pidennettyä tukkaani korkealla ponnarilla. Olisiko liittynyt yksivuotiaaseen Zeldaan että koin kiinni olevat hiukset kätevänä. Kaulakorulla on ainakin ihan kiitettävästi kokoa, apua!! Se taisi olla statement-kaulakorujen kulta-aikaa.

#9 – 2015. Keväällä 2015 olin juuri aloittanut markkinointiassistentin hommat ja lapset olivat menneet päiväkotiin. Se oli hektistä aikaa mutta olin niin innoissani ja oli ihanaa tehdä kolmen ja puolen kotivuoden jälkeen jotain ihan omaa. Tämä asu oli työtapaamista varten, start up-toimistolla meininki oli pukeutumisen suhteen aika paljon rennompaa niin kai se piti ikuistaa kun kerrankin oikein panostin. Tosin meni jo melkein vähän tätimäisen puolelle näin jälkeenpäin tarkasteltuna. Tuo hiekan vaalea tukanväri oli kuitenkin aika kiva, ehkä kokeilen sitä joskus vielä uudelleen.

#10 – 2016. Viime vuosi ja violetti tukka, ai että!! Tästä vähän vastapainoa edellisen kevään tätityylille. Mä rakastin rakastin rakastin tuota tukkaa vaikka se vaatikin hurjasti ylläpitoa, jolle ei kahden työn ja kahden muksun arjessa oikein koskaan tahtonut löytyä aikaa. Tässä kuvassa nään kuitenkin itseni enemmän kuin peilissä tällä hetkellä, ja se tarkoittaa sitä että nyt alkaa olla korkea aika tehdä jotain omalle ulkonäölle. Ensi viikolla saattaa olla että näytän taas enemmän itseltäni!

Olipa hauskaa palata näihin kuviin ja tunnelmiin hetkeksi ja vähän analysoida omaa ulkonäköä kymmenen vuoden ajalta. Aika kreisiä että olen ollut Fb:ssä yli kymmenen vuotta, siis vastahan mä liityin sinne ja se oli ihan uusi juttu.

Tämä oli ihan mahtavan hauska postausidea, on ollut tosi kiva lukea muiden postauksia aiheesta!

Mikä kuva oli teidän mielestä paras, mikä pahin?


34 Responses to “10 Facebookin profiilikuvaa – #profiilikuvahaaste”

 1. Heidi sanoo:

  Viides kuva on miun mielestä paras, niinku ite sanoit että näytät onnelliselta 🙂

 2. Julia sanoo:

  Ahhh toi 8 on paras Niin fresh ja iloinen ☺️

 3. sanna sanoo:

  Moikka,

  Pidä ehdottomasti hiuksia enemmän ponnarilla, aivan käsittämättömän kaunis! Sopii niin hyvin sulle !!! 🙂

 4. Smiley sanoo:

  Vitsi, noi #8 ja #9 on ihan mun lemppareita! Oon tainnu aiemminkin kommentoida kuinka tykkään vaaleista hiuksista sulla, näytät molemmissa sävyissä niin ihanan freshiltä ja kauniilta. 🙂 Ja musta ei oo yhtään tätimäinen toi office look vaan just kivan keväinen ja raikas!

 5. Essi sanoo:

  Hauska postaus! Miun mielestä tuo yhdeksäs kuva ei ole yhtään tätimäinen vaan oikein kaunis, samoin kuin kaikki muutkin! 🙂

 6. Lotta sanoo:

  Ihana tuo kahdeksas kuva!! Sulle sopii tosi hyvin tuo platinan vaalea ja ponnari! Tosi freshin ja iloisen näköinen kuva muutenkin 🙂 Myös 9 kuva oli oikein hyvä! Vaalea pukee sua niin hyvin 🙂 itellä ollu joskus vaaleanpunanen tukka ja sen ylläpito oli kyllä työlästä ja nyt oon kyl ite noita shokkivärejä vastaan, kun loppupeleissä jokaiselle löytyy sopiva luonnollinen väri, mut jokainen tykkää mistä tykkää 🙂 tärkeintähän on löytää se oma juttu ja nauttia ite siitä sano kuka mitä sano

 7. elina sanoo:

  8 aivan lemppari!!

 8. Emilia sanoo:

  Hyviä kuvia kaikki, mun mielestä 5 ja 9 on parhaat. Tosi hauska kyllä katsoa sekä itsestä että muista tällaisia kuvien aikasarjoja, on se jännä miten ulkonäkö vuosien saatossa muuttuu vaikka ei itse sitä siinä hetkessä juuri huomaa!

 9. Emma sanoo:

  8 ja 9 on ehdottomasti parhaimpia, tyylikkäimpiä. Tykkään sun vaaleista hiuksista, koska ne on ihanan raikkaat. Teinikuvat on sitä mitä teiniajoilta voi olettaa ja mun mielestä tuo kuva 10 sopis niihin teinikuvien jatkeeksi. Ehkä mä oon vähän tätimäinen, mutta tuolliset räikeät hiukset on just sellainen mitä teininä tehdään nopeana päähänpistona tai sitten se on vaan tuo huulipuna joka näyttää mun makuun hmm aivan liian tummalta

 10. Paprika sanoo:

  Sie oot kyllä muuttunut ihan hulluna kymmenessä vuodessa 😀

 11. Nimetön sanoo:

  Voi apua toi 2015 vuoden ”tätityyli”, tykkään ihan hulluna <3!!

 12. Kupla sanoo:

  Ehdoton lemppari on tuo nro. 9! Näytät aivan älyttömän kauniilta ja hehkuvalta siinä, täydellinen tukka! (Enkä todellakaan väitä ettetkö olisi upean näköinen muissakin, mutta tuo look vaan on just eikä melkein) 🙂

 13. Sussu sanoo:

  Wau miten upea oot kuvissa 8 ja 9!
  Kyllä sulle vaan sopiikin vaaleahko tukka☺
  Ja korkea ponnari kuvassa 8 tekee susta tosi nuoren ja freshin näköisen.

 14. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Hauska postaus. Tajusin taas miten nuori olikaan, kun tulit ensimmäisen kerran äidiksi. Huh, huh. En tiedä miten itsellä olisi rahkeet riittäneet, vaikka olisikin varmasti päätynyt pitämään vauvan. Te olette kuitenkin pärjänneet hienosti, eikä tuota voi muuta kuin ihailua.

 15. Sanni sanoo:

  9 on ehdottomasti kaunein!! Tuo vaalea väri sopii tosi hyvin ja asu on ihana! 8 on myös kiva.

 16. Tepa sanoo:

  Kuva 8 ja 9 ehdottomasti mun lemppareita näistä! Näytät onneliselta ja tyylikkäältä. 🙂

 17. Mira sanoo:

  #8 ja #9 ehdottomasti lempparit! 🙂

 18. Toi 5 eli missä odotat Tiaraa, on mun lemppari ihan vaan siks miten onnelliselta näytät siinä. Ja kutosessa nään niin Zeldan. Jotenkin en aiemmin ole edes osannut ajatella et tytöt näyttää teiltä kun ne on niin omanlaisia ja oman näköisiä persoonia, mut tossa kuvassa huomaa hyvin miten paljon Zelda näyttää sinulta.

  Eilen mietin, et osallistunpa itsekin tähän haasteeseen ja sit tajusin poistaneeni melkein kaikki vanhat profiilikuvat Facebookista. Taisi siis jäädä tämä haaste välistä.

  Kivaa äitienpäivän odotusta sinne!

 19. Fox sanoo:

  Mun mielestä kymppi on ehdottomasti kivoin:) Et näytä esim ysissäkään yhtään pahalta vaan tosi nätiltä ja raikkaalta, mutta ei toi tyyli ehkä ole ihan sua. Ihan kiva tyyli, mutta näytät viihtyvän paremmin esim kymppikuvan tyylissä ja munkin silmään se on tosi tosi kiva! Lapsetkin varmaan tykkää kun äitillä on ponihiukset 😀 Innolla jään odottamaan mihin suuntaan tukka muuttuu.

 20. Minna sanoo:

  2015 vau!!! <3 hot as fuck

 21. Tiia sanoo:

  Herttinen kuinka kaunis oot tossa 2015 kuvassa!<3 mun silmiin ei ollenkaan tätimäinen, päin vastoin!

 22. PiPa sanoo:

  8 ja 9 olet todella tyylikäs ja sopi minustai sun tyyliin.
  Eihän aikuisen naisen tyylikkyys ole negatiivistä?
  Jos haluat olla rock, ym.ym. Sen sä päätät itse.

 23. Mulla on ollut ton tyyliset kans joskus muinoin kuin tos ekassa kuvassa 🙂 ei must mikään ole pahin, nättejä kaikki. Toi vitivalkoinen hius ei ehkä sovi kovin hyvin, mut sekin makuasia 🙂

 24. Anninalexandra sanoo:

  Tuo 8! Sydänsydänsydännn.

 25. Mai sanoo:

  Mikä sä oot ammatiltas? Tai siis ootko lukion jälkeen opiskellut mitää enää? Miten tärkeänä yleensäkkään pidät koulutusta? Ootko ajatellut vielä palata oikeisiin töihin ja opiskelemaan oikeeseen ammattiin?

  • Emma sanoo:

   Hauska kommentti ja kyllä muakin Iinan tulevaisuuden suunnitelmat kiinnostaa. Mäkin ennen ajattelin, että bloggaaminen ei ole oikeaa työtä, mutta olen oppinut että bloggaajat on yritysten lähettiläitä ja bloggaaminen on nykyaikana ihan oikeaa työtä. Mä oon ainekin Iinan puolesta onnellinen, että pystyy tekemään töitä perheen parissa kotoa käsin. Varsinkin kun lapset on pieniä, niin ihana ettei heidän tarvitse olla päiväkodissa joka päivä 8-17.(tai varsinkin jos menis aamuvuoroon 7 ja pitäisi viedä jo 6 hoitoon )
   Lasten ollessa pieniä eli alle koulunikäisiä, mottoni on että opiskella kerkiää myöhemminkin ja työtäkin kerkiää elämässä tehdä ihan riittävästi.

 26. xod sanoo:

  Mä kiinnitin eniten huomiota sun tukkaan, sulla on ollut niin erilainen se usein 😀 Pakko sanoa että parhaiten mun mielestä sopii jonkinlainen blondi sulle 🙂 Myös toi ekojen kuvien jonkinlainen etutukka sopi tosi hyvin! Kuten myös tuo ponnari, olis kiva nähä tukkaa enemmänkin kiinnikin asukuvissa. Muuten tunnut vaan kaunistuvan vuosi vuodelta.

 27. Hanna sanoo:

  Viimeisessä kuvassa näytät ihan maagisen kauniilta! Todella hieno kuva ja tyyli 🙂

 28. Maria sanoo:

  Nättinä olet kyllä 8&9 kuvassa, 1 kuvassa näin tosi paljon itteäni samana vuonna 😀 koska galtsu <3456 >___< ai kamala

 29. hhei sanoo:

  8 ja 9 ovat aivan ihanat!

 30. K sanoo:

  Olipas hauska postaus! Tosi jännä katsella, kuinka paljon olet vuosien varrella muuttunut. Tuo 2011 vuoden kuva, jossa odotat Tiaraa – siitä paistaa niin aidosti onnellisuus.

  Mutta ääk miten äkkiä aika on mennyt! En mä ole kauheesti sitä edes ajatellut, mutta löysin blogisi joskus vuonna 2012. Muistan selvästi lukeneeni sun fiiliksiä aika pian Tiaran syntymän jälkeen. Miten siitä voi olla jo 5 vuotta?

 31. Sannak sanoo:

  8 ehdottomasti paras niin säteilevän iloinen 🙂 kamalin on 4 😉

 32. Ande sanoo:

  2011 upee ja onnellisen näkönen!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.