Grillikauden avaus

13.05.2017

Avattiin tänään grillikausi meidän uudella hiiligrillillä ja ai että mä olin kaivannut grilliruokaa, ihan oikeaa kunnon grilliruokaa. Parvekkeella vanhassa kodissa meillä oli vain sähkögrilli ja sehän on vähän kuin paistinpannu mutta ulkona. Nyt kun on oikein kunnon hiiligrilli niin sai ihan kunnon makuakin ruokaan! Oltiin ekaksi ostamassa kaasugrilliä, mutta huolellisen googlailun jälkeen päädyttiin kokkien suosittelemaan hiiligrilliin, jossa kuitenkin on sivuhyllyt ja lämpömittari ja muut mukavuudet.

Ensin ajateltiin että hiiligrilli on turhan hankala,  mutta ei se ollutkaan  vaan lämpeni nopeasti,  ja oli oikein autenttinen maku makkaroissakin. Näin ekalla kerralla nautittiin grillimakkarasta kun ei uskallettu heti ekana hifistellä, mutta ensi kerralla mä kyllä ajattelin kokeilla vaikka mitä ihanaa kun nyt tietää että tuo toimii.

*Kantoreppu, Novan haalari ja pipo saatu blogin kautta.

Samalla grillikauden kanssa avattiin myös uusien perunoiden kausi. Löysin jo suomalaista varhaisperunaa kaupasta, kilohinta oli vielä melkein 13 euroa, mutta niitä oli vaan saatava kun iski sellainen mummun voikastikkeen himo ne nähdessäni. Oli aivan ihanaa, vieläkin nousee vesi kielelle kun vain ajattelenkin sitä ihanaa makua.

Istuttiin koko ilta pihalla kun siihen paistaa niin mukavasti aurinko. Zeldan kummisetä tuli piipahtamaan kylässä ja juteltiin kaikessa rauhassa terassilla. Nova nukkui päiväunet mun sylissä ja nyt on kiva kun on jo niin lämmin että voi imettääkin ulkona, niin mun ei tarvinnut eristäytyä sisälle syöttämään. Tytöt pyöräilivät ja puhalsivat saippuakuplia ja pelasivat tarrapalloa.

Kun illat ovat valoisia ja lämpimiä niin tuntuu kuin päivissä olisi ainakin kolme lisätuntia. On niin paljon enemmän energiaa ja kivempi tehdä asioita kun aurinko paistaa ja ulkona tarkenee. Mä luulen että tullaan viettämään suurin osa kesästä omalla pihalla, ellei sitten olla jossain reissussa. Niin kiva hengailla siinä kun voi touhuta kaikkea ja lapsilla on tilaa liikkua. Mäkin olen istuttanut pari timanttituijaa, ja nuo kuvassa näkyvät vaaleanvihreät havut, ja ostettiin myös orvokkiamppeli. Vielä pitäisi jotain muutakin kivaa keksiä pihalle istutettavaksi, jotain joka olisi helppohoitoista ja kestäisi hyvin aurinkoa. Jotain yrttejä ja amppelimansikkaakin mietin mutta en tiedä riittääkö mun taidot niihin, viljelylaatikosta puhumattakaan. Jos teillä on jotain puutarhavinkkejä niin saa antaa, tämä on ensimmäinen kesäni puutarhan omistajana ja olen aivan hukassa.

Huomenna koittaa äitienpäivä ja meillä on kivoja suunnitelmia. Toivotan nyt jo etukäteen ihanaa äitienpäivää kaikille äideille <3 Ja hyvää yötä ja ihanaa sunnuntaita ihan kaikille!


7 Responses to “Grillikauden avaus”

 1. Henna sanoo:

  Eikä, onks noita pallo-tarrajuttuja vielä olemassa! Ja just ton värisiä?! Vai onks tää teidän jommankumman vanhemman vanha? Iha mahtavaa, tuli tosi nostalginen olo 😀

 2. Noora sanoo:

  Aloittelevalle puutarhurille käy esim valmis kasvusäkki jossa on valmiina koko kesän lannoitteet ja siihen saa kolme tainta istutettua, esim avomaankurkkua tai tomaattia, senkus kastelee vaan 🙂 Jos amppelimansikkaa meinaa tai muitakin kesäkukkia ja yrttejä tms niin kastelulannoite, sellainen vaaleanpunainen jauhe on kätevä, kerran viikossa riittää sen käyttö 🙂

 3. Milla sanoo:

  Hyvää äitienpäivää! 🙂 Täällä ei pääse vielä grillaa, takapiha täynnä lunta 😀 ja lisää vaan sataa.

 4. amppu sanoo:

  Hei, näin melko tuoreena äitinä kysyn vinkkiä vähän kokeneemmalta eli mitä sä puet Novalle päälle näillä +10-15 ilmoilla ulos vaunuihin? Entä vielä lämpimämmällä säällä? Meillä on nyt vuorattu collegehaalari ja vaunuissa äitiyspakkauksen makuupussi, mutta makuupussi on luultavasti pian jo liian lämmin vai pitäisikö vain pukea vähemmän ja laittaa sinne makuupussin sisään? Kokemattomana juuri tuo ulos pukeminen tuntuu haastavalta.

 5. K sanoo:

  Jos monivuotisia kasveja paahteeseen halajat, niin pensaista hanhikit & angervot & pari ruusupensasta ovat sellaisia mitkä menestyvät paahteessa eivätkä vaadi paljoa vaivaa. Hanhikeistakin on vaikka minkälaisia variaatioita erivärisin kukin.
  Kannattaa käydä jossain puutarhamyymälässä kyselemässä – vinkkinä Plantagen 😉

  Yrttien viljelykin on lopunpelein aikamoisen helppoa – niitä vain täytyy muistaa käyttää. Käyttämättä näivettyvät ja ”ylikasvavat”.
  Ostat joitain sopivia yrttejä ja siirrät ne kotona isompaan multatilaan. Lannoitat ja kastelet.

  Oi, aihe josta voisin puhua loputtomiin. 😀

 6. Juulia sanoo:

  Ihanalta näyttää ja kuulostaa! Itsekin odotan innoissaan grillikauden avaamista.
  Minä ajattelin laittaa tänä kesänä havukasveja pihalle, mutta vielä ei ole tarkepmmin päätetty. Tietyn kokoisia vain pitäisi olla.. Pitänee kysyä puutarhalta.
  Amppelimansikka on tosi helppo. Muistaa vain laittaa vettä välillä niin hyvänä pysyy. Paremmin varmaan tekee mansikoita jos jotain lannoitetta laittaa. 🙂

 7. Jii sanoo:

  Hei mistä ootte ostanu Novalle aurinkolasit? Pitäis meidän pari viikkoa nuoremmalle tytölle myös hankkia 🙂 Kivannäköistä tuolla teidän pihalla!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.