Huoleton ja levännyt pikkuvauva-arjessa – Henki-Fennia

22.05.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Henki-Fennian kanssa, ja on osa mun Henki-Fennia Ambassador -vuotta.

Huoleton ja levännyt, voiko näitä sanoja sanoa samassa lauseessa pikkuvauva-arjen kanssa? Mielestäni voi. Paljon on tietysti kiinni vauvan unenlahjoista, kolmen lapsen äitinä olen saanut kokea niin stressin ja unettomuuden täyttämää kuin utopistisen ihanaakin vauva-arkea. Tällä hetkellä elän onneksi jälkimmäistä, mutta kyllä vielä neljänkin vuoden jälkeen muistan hyvin kuinka väsynyt olin keskimmäisemme vauvavuotena, kun nukkuminen tapahtui 20 minuutin pätkissä, jos ollenkaan.

Olen luonteeltani positiivinen, ja silloinkin yritin löytää jokaisesta päivästä jotakin hyvää. Päivisin se on yleensä ihan helppoa, mutta entäs jos taas on meneillään yksi uneton yö itkevän vauvan kanssa, ja demonit valtaavat mielen? Kuinka arkea huonosti nukkuvan vauvan kanssa voisi helpottaa, ja tehdä öistä edes aavistuksen helpompia itselle? Näin jälkikäteen ajateltuna, siihen varmasti auttaa se että minimoi kaikki muut stressitekijät, jotta yöllä ei tarvitse alkaa maalaamaan ylimääräisiä piruja seinille.

Keskimmäisemme vauvavuosi oli meille huonojen yöunien lisäksi muutenkin ehkä elämämme stressaavinta aikaa, ja se vaikutti omalta osaltaan myös yöuniin. Silloin kun vauva olisi kerrankin nukkunut, uni ei välttämättä tullut silmään ihan omasta takaa. Sinä vuonna me ahmittiin vähän turhan iso pala kakkua, ja päätettiin järjestää suuren budjetin häät vuodessa, ilman aikaisempia säästöjä. Tämä tarkoitti sitä että huonojen öiden ja kahden alle kaksivuotiaan lisäksi me oltiin ihan hurjan tiukilla, käytettiin häihin kuitenkin yli 10 000 euroa rahaa kaiken kaikkiaan.

Otto teki melkein joka viikko seitsenpäiväisiä työviikkoja ja hänellä oli ehkä 2-3 vapaapäivää kuukaudessa lomia lukuunottamatta, jotta saatiin häät järjestettyä. Lomista en muistakaan sen vuoden osalta juuri mitään, oltiin niin väsyneitä kaikki silloin että taidettiin vaan ladata akkuja. Saatiin toki meidän unelmahäät järjestettyä, ja päivä oli aivan mielettömän upea ja kaiken vaivan arvoinen. Mutta näin neljä vuotta vanhempana ja ehkä himpun verran viisaampana, en laittaisi meitä noin koville jos mulla nyt olisi järjestettävänä häät.

Ennemmin pitäisin häät hieman myöhemmin enkä kaikkimullenytheti -mentaliteetilla, ja antaisin meille aikaa säästää. Säästäminen on helppoa kun sen oivaltaa, eikä mikään paranna yöunia niin paljon kuin se että tietää talouden olevan turvattu tilanteessa kuin tilanteessa. Silloin kun on jokin suuri stressin aihe, niitä alkaa yleensä kertyä aina lisää. Kun pohja huolettomuudelle ja taloudelliselle turvalle on olemassa, on yölläkin levollisempi mieli.

Esimerkiksi Henki-Fennian säästöhenkivakuutus on hyvä vaihtoehto helppoon säästämiseen, joka tuo samalla turvaa läheisille pahimman sattuessa. Vakuutusta tehtäessä voi määrittää samalla kertaa muun muassa sijoitusajan pituuden, sijoitettavan summan suuruuden, sijoituskohteet ja vakuutuksen edunsaajat. Näihin voi tehdä muutoksia milloin tahansa vakuutuskauden aikana, ja säästöön kertyneen summan voi nostaa osissa tai kokonaan ihan milloin haluaa, oli se sitten häitä tai kesämökkiä varten.

Vaikka arjessa ei olekaan rahahuolia tai juuri nyt ei olisi mitään sen suurempaa säästökohdetta, joskus yön pimeinä tunteina sitä tulee mitä inhottavampia pelkoja vaikkapa omasta tai läheisen sairastumisesta tai jopa kuolemasta. Henkivakuutuksen ottaminen on vähentänyt myös näitä pelkoja, sillä ainakin tietää että jos jotain ikävää sattuisi, olisi talous turvattu eikä sitä tarvitsisi enää siinä tilanteessa murehtia kaiken muun lisäksi. Käy tutustumassa Henki-Fennian tarjoamiin vaihtoehtoihin täällä, ja turvaa tulevaisuutesi.

Kaikkiin asioihin ei voi itse vaikuttaa, mutta niihin joihin voi, kuten oman ja läheisten talouden turvaamiseen, kannattaa vaikuttaa. Silloin on yksi suuri stressin aihe vähemmän niin yöllä kuin päivälläkin. Kolmannen lapsen vauvavuotena en ole tähän mennessä viettänyt yhtäkään unetonta yötä, eikä niitä toivottavasti tule jatkossakaan. Iso tekijä siinä on se että olen itse stressitön, enkä tartuta silloin stressiä vauvaankaan.

LUKIJAKILPAILU: Mikä teitä valvottaa öisin? Jaa oma vastauksesi postauksen kommenttiboksiin, ja muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään niin olet mukana unimaskin arvonnassa. Tässä arvonnassa on huikeat voittomahdollisuudet, sillä unimaskeja arvotaan 30 kappaletta! Jaa vastauksesi 28.5. klo 22.00 mennessä niin osallistut kisaan. 

Yhteistyössä Henki-Fennia.

Ihanaa päivää kaikille!


81 Responses to “Huoleton ja levännyt pikkuvauva-arjessa – Henki-Fennia”

 1. Laura sanoo:

  Jos lapsi sairastaa ja muuten on stressiä elämässä.

 2. Laurakp sanoo:

  Ihan kaikki!

 3. Manna sanoo:

  Lapset ovat jo isoja eivätkä valvota onneksi enää. Nyt valvottaa kolmivuorotyö ja sen tuoma rytmittömyys.

 4. Janniii sanoo:

  Opiskelut, raha ja se että voiko kaikki jatkua näin hyvin elämässä vai odottaako vakava sairaus tai onnettomuus lähitulevaisuudessa. Se että miten ehtii edetä elämässä aikataulussa, valmistumaan, säästämään rahaa samaan aikaan ensiasuntoon kuin häihin ja vielä siinä samassa laskemaan että ylimääräistä olisi myös säästössä siinä vaiheessa kun perhe kasvaa jotta ei tarvitse ostaa halvimpia vaunuja, vaatteita ja muita vauvantarvikkeita. Ja suurimpana pelko siitä että jos jotain yllättävää tapahtuukin joka pilaa kaikki suunnitelmat kertaheitolla. Pitäisi vaan osata olla kiitollinen tästä päivästä eikä murehtia tulevaa, harvoin niillä unettomilla öillä mitään voittaa ainakaan 🙂

 5. A sanoo:

  Mua valvottaa öisin kaikki sillä hetkellä stressaavat asiat..

 6. Laura sanoo:

  Huolet, mutta onneksi ne vaikuttaa nykyään enää harvemmin yöuniin! 🙂

 7. Pakko ihan ekana sanoa, että mahtava tuo Oton ja tyttöjen ensimmäinen kuva 😀

  Meitä valvottaa lapsista vauva ja keskimmäinen. Ensin vauva halusi synnyttyään valvoa joka yö viiteen. Ei siis huutanut vaan halusi vain seurustella. Huuto alkoi heti kun valot sammuivat. Kun saatiin vauva nukkumaan aiemmin, alkoi keskimmäinen (5-vuotias) heräillä öisin, koska oli mustasukkainen vauvan saamasta huomiosta. Nykyään heräilee sekä 5-vuotias että vauva yöllä ja vanhemmat alkaa olla aika poikki. Onneksi esiteini sentään nukkuu kunnolla.

 8. Jasmine sanoo:

  Mua valvottaa joskus kouluhommien deadlinet.

 9. Teisu sanoo:

  Herään jokaiseen pieneen narahdukseen mitä kuuluu, myös herään kun käännän kylkeä sängyssä.
  Kerran heräsin siihen, kun yläkerran naapurissa värisi kännykän värinä. Ei siis kuulunut mitään soittoääntä, värisi vain pöytää vasten. Luulin omaksi kännykäksi ja kun huomasin sen olevan naapurin kännykkä niin siinä vaiheessa pääsi muutama ärräpää uniherkkyyden takia.
  Vessassa käyn 2-3 kertaa yössä. Auringon valo on pahin tähän aikaan vuodesta. Huone pitää saada ehdottomasti pimeäksi joka suunnasta, ovia kun ei voi laittaa kiinni, että kuulen jos poitsu herää yöllä. Poitsu on muuten hyvä uninen, mutta hänestäkin huomaa päivän vauhdin unissa ja sitten nukkuu huonosti yön.
  Nukun todella huonosti joka yö uniherkkyyden takia. Jokainen aamu olen todella väsynyt ja tarvitsisin joka päivä päiväunet.

 10. JuliaH sanoo:

  Öisin valvottaa asiat jotka stressaavat, tällä hetkellä erityisesti tulevaisuus mietityttää.

 11. Johanna sanoo:

  Valvottaa vauvan liikkeiden kuuntelu tai vaihtoehtoisesti liika hiljaisuus. Myös kesän häät saavat silmät pysymään auki.

 12. Maiggis- sanoo:

  Lähinnä lapset valvottavat mutta myös taloudelliset huolet ja tulevaisuuden miettiminen.

 13. Mapa sanoo:

  Öisin valvottaa opiskelut. Lääkiksen pääsykokeet lähestyy ja niinä hetkinä kun en lue, murehdin, että pitäisi.

 14. Minnis sanoo:

  Mua valvottas öisin aika paljon työasiat ja se mihin tässä ollaan oikein menossa… oon tällä hetkellä tilanteessa missä vaihtoehtoja olisi monia mutta pitäisi uskaltaa tehdä asioille jotain jotta jotakin saavuttaa.. esim. Opiskelut toisella paikkakunnalla tms.. lisäks teen kolmivuoro työtä mitä rakastan mutta vaikka kesä ihana onkin, on melkein mahdotonta nukkua yövuoron jälkeen ilman, että päätyy peittojen ja tyynyjen alle. Lisäks kuumuus joka ei ole vielä sentää pahaksi äitynyt, valvottaa. Valivali 😀 unimaskille ois siis käyttöä !

 15. Ella sanoo:

  Ai mikä valvottaa.. Viikon kuluttua koittavat pääsykokeet D::

 16. Jenjen sanoo:

  Olen onnekseni hyväuninen, eikö yöunet häiriinny helposti. Unissa huomaan aina töiden stressiajat ja ne jutut, jotka jää mietityttämään. Ne toisinaan myös valvottaa. Muutaman kerran oon herännyt kesken unien panikoimaan ja miettimään, että miten ne jutit menikään.

 17. Maiju sanoo:

  Tällä hetkellä valvottaa juuri kävelemään oppinut 1-vuotias, eikä hampaiden tulo ainakaan helpota asiaa yhtään 🙂

 18. Nimk sanoo:

  Normaalisti valvottaa stressi ja jännitys, mutta tällä hetkellä kyllä loppuraskauden yölliset lonkkakivut on se, joka herättää joka kyljen käännöksellä ja pitää hereillä pitkän aikaa.

 19. Anonyymi sanoo:

  Minua valvottaa, jos on todella kuuma tai todella valoisaa. Tai jos ulkoa kuuluu ääniä jotka häiritsee.

 20. Ronja sanoo:

  Stressi valvottaa. Ja kolmen pienen lapsen kanssa on niin paljon touhua päivissä, että kun lapset saa nukkumaan, niin ei millään viitsi mennä itse heti nukkumaan. Tulee usein valvottua ihan liian myöhään. 🙂

 21. Emilia sanoo:

  Vauvan heräily ja sairastelu eniten. n. 10 kertaa yössä.

 22. Maria sanoo:

  Viime yönä valvotti painajainen, jossa myöhästyin oppitunnilta, vaikka yritin ainakin kolme kertaa ehtiä ajoissa. Olin siis puoliksi hereillä ja valmiustilassa tämän takia 😀

  Yleisesti valvottaa elämän rajallisuuden ja kiitollisuuden miettiminen.

 23. Katri sanoo:

  Minua ei kyllä yleensä valvota mikään *kopkop*, mutta joskus nukahtaminen kestää, kun jään miettimään jotain erityisen jännittävää uutta työtilannetta. Nyt esikoisen raskausaikana en ole vielä osannut stressata vauvan suhteen mistään vaan noudatan Mauno Koiviston neuvoa siitä, että pitää luottaa että hyvää tapahtuu, koska jos varautuu pahimpaan niin se alkaa toteuttaa itseään…

 24. Irppis sanoo:

  Viime aikoina on valvottanut aamuyöstä vauvan mitkälie-hulinat, jotka on nyt kestänyt melkein kolme kuukautta. Onneks viikkoon mahtuu ainakin yks tai kaks hyvä yö jolloin tättähäärä ei keksi mölytä aamuyöllä neljästä viiteen ihan pirteänä, vaan nukkua posottaa kahdella imetyksellä aamuun asti. Oma aika valvottaa myös iltaisin, kun ei malta mennä ajoissa nukkumaan vaan katsoo mieluummin Pakoa Netflixistä miehen kanssa.

 25. Minnie20 sanoo:

  Itseäni usein valvottaa ajatus läheisen menettämisestä, johtunee siitä että menetin äitini 2010 ollessani 13 vuotias, mutta moni muukin asia valvottaa. Työttömyys, yksinäisyys, läheisen menettämisen pelko ja joskus muukin menneisyydessä kaihertaa niinkin paljon että menetän uneni. Eihän kukaan tahdo läheistään menettää mutta itsellä siitä on tullut pelkotila joka välillä meinaa ottaa yliotteen itsestäni. Nykyään tiedän silti että tulen pärjäämään vaikka mitä tulisi vastaan.

 26. Juulia sanoo:

  Lasten sairastelut. Mutta onneksi ei usein. Yövalvomista ei onneksi tarvitse tämänkään vauva-arjen keskellä paljon harrastaa. Enemmänkin ongelma on nukahtamisvaikeuksissa illalla. Ajatukset pyörii päivän keskusteluissa, tulevissa tapahtumissa, kalenterissa, ostoslistassa, lasten hankinnoissa, kesän suunnitelmissa… jne, jne…. Aivot surraa täysillä, vaikka haluaisi levätä. Sälekaihtimien läpi loistava valo ei helpota asiaa, mutta unimaski auttaisi. Osallistun arvontaan!

 27. Katja sanoo:

  Lapset nukkuu pääsääntöisesti ihan hyvin, eli he ei paljoakaan valvota. Jos jokin valvotuttaa, niin enemmän fyysiset jutut tai sitten jokin stressin aihe saa levottoman olon.

 28. Jenni sanoo:

  Minua valvottaa 1v2kk ikäinen poika, joka on syntymästään lähtien nukkunut huonosti. Tätä nykyä heräillään 1h välein läpi yön ja tietysti aikainen herätys töihin seitsemänä päivänä viikossa stressaa, kun ei saa öisin nukkua edes kahden tunnin pätkää.

 29. Noora sanoo:

  Jos meidän tytöistä jompi kumpi on sairaana tai jos miehellä on töissä huolia ja murheita

 30. Schmoe sanoo:

  Koulu ja stressi. Elämä. Tällä hetkellä tuntuu, että jos (ja toivottavasti kun) joskus saan niitä lapsia ni varmasti räjähtäisin paloihin. Onneksi aurinko lämmittää kehoa ja mieltä, on ihan pikkuisen verran helpompi elää! Ne elämän pienet asiat ♥

 31. Jasmin sanoo:

  Moni asia. Saanko töitä valmistumisen jälkeen, joka tapahtuu kuun lopussa. Liian valoisa huone ja jos joutuu yksin nukkumaan 😀 Todella laaja!

 32. Krista sanoo:

  Meillä valvotaan 2 vuotiaan kanssa,koko yön nukkumiset laskettavissa yhden käden sormilla. Lisäksi esikoinen alkanut heräämään öisin ja huomaamatta kiipee sänkyyn. Nyt siitä osaa jo nauttia,vuosi sitten ei..

 33. Emilia sanoo:

  Oma tai lapsen sairaus (ja tarkoitan nyt ihan flunssaa) valvottaa varmaan eniten. En saa itse yhtään nukuttua jos nenä on tukossa ja vauva heräilee tiheämmin jos hänen nenänsä on tukossa -> äitikin heräilee.

 34. Tintsu sanoo:

  Me muutettiin 7 viikkoa sitten uuteen kotiin. Siitä lähtien on ainakin joka toinen yö valvottu kuunnellen yläkerrassa olevaa ”juhlintaa” ja känniporuka riitelyä. No.. Isännöitsijä ei ole halukas tähän puuttumaan kovin keinoin, eikä poliisi enää tule vaikka sinne soittaa, niinpä ollaan nyt kolmen viikon sisällä muuttamassa toiseen asuntoon.
  Univelkaa on, koko perhe on känkkäränkkänä ja mielellään vietetään mahdollisimman paljon aikaa muualla kuin kotona. No.. Aamukammassa piikit vähenee. Onneksi.

 35. Mmaiju sanoo:

  Työ! Olen tunnollinen työntekijä ja aiheutan osittain itse itselleni stressiä. Vähempikin panos varmasti riittäisi, mutta haluan antaa kaiken, mitä itsestäni irti saan. Tämä sitten kostautuu joka ikinen yö, ja huonojen yöunien takia työssäjaksaminen heikkenee koko ajan. Tiedostan ongelman, mutta en kertakaikkiaan osaa tehdä asialle mitään..

 36. Miih sanoo:

  Tällähetkellä puolivuotias poika, ennen äitiyslomaa yleensä valvotti opiskelut esim. tulossa oleva tentti johon ei ollut valmistautunut niin hyvin kuin olisi voinut…

 37. Jenni H sanoo:

  Ihan lapsiperheen perusjutut: riittääkö rahat, onko pakko mennä töihin ja laittaa muksu hoitoon, miksi tuo itkee joka yö samaan aikaan vaikka kaikki on hyvin.

 38. Kirmi sanoo:

  Valvottaa 2-vuotiaan yöllinen uudelleennukuttaminen, stressaaminen yöheräilyistä, valoisat kesäyöt ja raha-asiat.

 39. Helena sanoo:

  Liian valoisa huone ja stressi töistä..

 40. Jenni S. | big mamas home sanoo:

  Mä stressaan herkästi, mutta olen niin hyvä uninen, että saan yleensä nukuttua ongelmitta. Myös meidän vauva nukkui alusta asti hyvin. Pikku E alkoi nukkua alle kaksi kuisena öitään yhdellä yösyötöllä. Muutamaa satunnaista yötä lukuunottamatta meillä on nukuttu, mistä olen äärimmäisen kiitollinen. Toivon, että Baby B tulee äitiinsä ja isosiskoonsa tässä asiassa.
  Mun ohje stressiin on se, että tarttuu asioihin ja eikä vain stressaa. Esimerkiksi hankkimalla juuri sen henkivakuutuksen, tai meidän tapauksessa, opettelemaan uudelleen niitä taloustaitoja pitkän velkakauden jälkeen tai menemällä pariterapiaan tai hakemalla uutta työtä vanhan, stressaavan työn tilalle tai myöntämällä, että aika ei riitä kaikkeen ja karsimalla niitä menoja.

 41. Minna sanoo:

  Kärsin yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä sekä traumaperäisestä stressihäiriöstä joten oikeastaan kaikki valvottaa.. Olen myös todella ääniherkkä, pienikin kolahdus saa hereille. Hankalaa on 😀

 42. Päkkärä sanoo:

  Kolme viikkoinen esikoinen ja tuleva muutto. Ehkä vähän liian paljon saman kuukauden aikana.

 43. Marika S. sanoo:

  Kyllä ne raha-asiat taitaa olla se suurin valvottaja. Olen vastikään astunut työelämään ja elänyt tietynlaisessa säännöllisten tulojen huumassa – rahaa tuleekin yhtäkkiä säännöllisesti, onpa kiva ostaa itselle kaikenlaista mukavaa (jonka on myöhemmin arvioinut turhaksi ostokseksi). On ollut helpoa ostaa tavaroita niin iloon kuin suruun.

  Välillä on tullut odottamattia menoja, joihin ei olekaan taloudellisesti varautunut. Ne vievät yöunen kertaheitolla. Vastikään aloin huolestumaan jokseenkin omasta rahankäytöstäni. Sen vuoksi olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja ruennut todella miettimään, mihin ja miksi käytän rahani ja välttänyt ”hupiostelua”. Se on luonut turvallisuuden tunnetta ja säästöjä tulevaisuutta varten! ..Sekä parantanut yöunia. 🙂

 44. 6tytönäiti sanoo:

  Olen kova stressaamaan ihan kaikenmoisista asioista niin se tietysti valvottaa.. Sit pienet lapset valvottaa jos sairastavat ja isommat pistää valvomaan kun niitä oottelee kotiin.. 😉

 45. Siiri sanoo:

  Ihmissuhteet.

 46. Sanni sanoo:

  Tällä hetkellä minua valvottaa pieni 11 päivän ikäinen tyttövauvamme.. onneksi se ei ole tuntunut lainkaan vielä pahalta ,kiitos hormonien

 47. Kirsi H sanoo:

  Tällä hetkellä valvottaa pieni 12 päivän ikäinen tyttömme, vaikka onneksi hän nukkuukin 2-3 tunnin pätkissä. Toista oli meilläkin esikoisen kanssa, joka heräili noin tunnin välein syömään.

 48. Johanna sanoo:

  Iso maha (loppuraskaus)! 🙂

 49. Riikka sanoo:

  Tällä hetkellä valvottaa viikon ikäinen esikoinen. Vaikka tää on kamalan väsyttävää jaksaa sitä silti jotenkin olla niin pirteä ja onnellinen tästä pienestä tuhisijasta ettei tätä vaihtaisi parempiin yöuniin <3

 50. Sanna sanoo:

  Yöllä valvottaa usein se, kun ajatukset lähtee juoksemaan. Pimeässä sängyssä maatessa saa kaikki parhaimmat ja typerimmät ideat. Stressi myös häirittee unen saamista. Stressi rahasta, töistä, opiskeluista, tekemättömistä hommista.

 51. Johanna sanoo:

  Iltavuoron jälkeen nukkuminen todella hankalaa. Menee helposti yli puolenyön, jopa klo 2-3 ennen kuin nukahdan. Jos aamulla aamuvuoroon meno, hyvä kun silmänsä ehtii ummistamaan. Kolmivuorotyö on minulle raskasta. Jos ja kun joskus tulee lapsia, kolmivuorotyö loppuu siihen. En vain kykenisi tällä energiatasolla kasvattamaan lapsia..

 52. Vieras sanoo:

  Minua valvottaa stressaava tilanne töissä, kun joutuu toimimaan narsistin ja manipuloivan esimiehen kanssa.

 53. Je sanoo:

  Mua valvottaa kaikki uudet jännittävät tilanteet. Öisin tulee pitkään mietittyä, että miten toimia ja mitä sanoa uudessa tilanteessa.

 54. Nimetön sanoo:

  Jos on liikaa asioita tehtävänä, ne valvottavat. Lisäksi tulevaisuuden suunnitelmat (tai no oikeastaan niiden puute).

 55. Darzan sanoo:

  Öisin valvottaa stressi ja ylikierroksilla käyminen. Monesti body scan-meditaatiot auttavat, ainakin tuntuu siltä, että rentoutuu vaikkei edes saisi unta.

 56. Kepaliini sanoo:

  Vuorotyö ja valoisuus.

 57. Sofia sanoo:

  Stressi valvottaa – onneksi sitä on suhteellisen vähän tällä hetkellä!

 58. Eveliina sanoo:

  Öisin valvottaa miehen kuorsaus 😀 muutoin aika hyvin olen saanut omat ajatukset kuriin mindfulnessin avulla 🙂

 59. Justiina sanoo:

  Opiskelu valvottaa

 60. Hetukka sanoo:

  Öisin valvottaa tällä hetkellä työhön liittyvät asiat. Alotin maaliskuun lopulla uudessa työssä, ja työn ja vapaa-ajan raja on vielä hakusessa. Yöllä saatan vaan havahtua hereille, ja pienestä asiasta kasvattaa hyvinkii ison. Onneksi tuntuu, että pikkuhiljaa alkaa helpottamaan, ettei yöt olisi katkonaisia.

 61. Minka sanoo:

  Heissan. Kun saa vauvan nukkumaan ja aamulla on aikainen herätys stressaan heräänkö ajoissa, enkä saa nukuttua kunnolla, eli mietikin miten ihmeessä saan nukuttua kunnolla kun työt joskus alkavat :/ Raha on aina ongelma. Olen odottanut khhuonetta 6kk koska jätimme lisäosan rakennuslainasta loput tonnit uuden katon vaihtoon eli uhrasin suuren haaveeni tuonnemmaksi. Oma terveyteni ja painoni vaivaa, lasten joku tuleva tapahtuma tms. Miehen mahdolliset työhuolet, omat lääkäritutkimukset onko jotain vakavaa . Ja se onko levy pois päältä ja ulko-ovet lukossa… Onneksi ei ole vähään aikaan ollut tosi pahaa yötä, mutta häätjuhlat päätettiin järjestää 5 vuoden päästä ihan suosilla, koska haluan silloin nauttia 🙂

 62. Satu sanoo:

  Omat ajatukset valvottaa ja stressaan ihan suotta pienistäkin asioista. Tiedän sen itsekin, mutta silti välillä herättää öisin eikä uni tulekaan heti uudestaan.

 63. anna s. sanoo:

  Lapsi, varsinkin sairastaessaan 🙂

 64. Meri sanoo:

  Mua valvottaa stressi ja miehen järisyttävä kuorsaus. Vauva on juuri alkanut nukkua yöt kunnolla, mutta ei sitä jotenkin osaa nukkua kun ajattelee että kohta kuitenkin pikkunen herää syömään.

 65. Johanna sanoo:

  Stressi se on, joka aiheuttaa nukahtamisvaikeuksia. Lapset onneksi nukkuvat yönsä hyvin.

 66. Essi sanoo:

  Opinnäytetyö, joka ei ihan vielä ole edes ajankohtainen. 😀

 67. Annika sanoo:

  Opiskelu ja raha-asiat. Se, onko ensi viikolla enää varaa ostaakaan ruokaa, vai pitääkö nipistää menoista vielä lisää.

 68. Essi sanoo:

  Oikeastaan syyt vaihtelee, ennen työt ja nyt vielä mahassa oleva vauva.

 69. Essi sanoo:

  Tällä hetkellä 1v2kk vanha tyttö, joka tekee hampaita.

 70. Elina R sanoo:

  Mua ei oikeastaan valvota mikään, sillä pyrin tekemään elämästä stressittömän. Nukahtamisesta kuitenkin vaikeaa tekee täällä Lapissa yöttömät yöt ja se, että omistaa valkoiset verhot, ei auta asiaa kyllä yhtään 😀

 71. L sanoo:

  Työjutut ja tällä hetkellä suuri suru valvottaa..

 72. Tiina sanoo:

  Lasten sairastelu, raha-asiat ja parisuhteen tila. Nämä nyt päällimmäisenä mitkä valvottavat.

 73. Lode sanoo:

  raha-asiat on usein syy unettomuuteen. Ja valoisat kesäyöt 😀

 74. Jessi sanoo:

  Rahahuolet ja jos läheisillä on jokin hätä, myös oma vauva välillä!

 75. AnnaMaria sanoo:

  Välillä vauva, joskus esikoinen. Onneksi nykyään saan unta melkein heti, kun pään tyynyyn laitan ja vauvankin otan usein kainaloon nukkumaan ekan yöheräämisen jälkeen niin ei tarvitse montaa kertaa nousta ylös.

 76. Monika sanoo:

  Minua valvottaa usein opiskelukiireet ja monesti siitä johtuvat taloudelliset stressitekijät.

 77. xod sanoo:

  Lähinnä tulevaisuus kun stressaan saanko ikinä mitä haluan

 78. hilkka sanoo:

  Huoli muista ihmisistä ja heidän jaksamisestaan 🙂

 79. Elisa sanoo:

  Jos on liian valoisaa tai kuuma yöllä.

 80. Jenni sanoo:

  Jätän välillä joitain hoidettavia asioita viime tippaan ja yöllä saatan miettiä, olenkohan unohtanut jotain tai kuinka ehdin hoitaa kaikki jutut seuraavana päivänä…

 81. Maria sanoo:

  Joka päivä päättyy hyvin pääsääntöisesti ja haluan pitkittää sitä hyvää päivää enkä edelleen luota siihen, että huomennakin on loistava päivä ja työkaverit haluavat nähdä minua ja minulla on annettava työlleni. Tämä valvottaa…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.