Kaverit kylässä

07.06.2017

Saatiin eilen vieraita Turusta, ja parhaillaan kun tätä kirjoitan niin mukulat leikkivät yhdessä pihalla ja me aikuiset hörpitään aamukahvia. Nova vetelee sikeitä, ensimmäiset aamupäikkärit hänellä jo menossa. Me vietettiin eilen grilli-iltaa ja tehtiin ihan mieletön satsi herkullista grilliruokaa. Onneksi säätkin paranivat ainakin hetkeksi ja pihalla tarkeni sortseissa ja kesämekoissa ihan vallan mainiosti. Kun hengailee porukalla omalla pihalla, grillistä leijailee ihana ruuan tuoksu, ja lapset nauravat ja juoksevat onnessaan, niin siinä on kyllä kesäfiilistä parhaimmillaan.

Muutama viikko sitten me oltiin Turussa, ja nyt turkulaiset meillä. Niin kivaa kun voi vierailla puolin ja toisin. Meidän lapset on ihan parhaita ystäviä keskenään ja heillä on niin hauskaa yhdessä, ja meillä aikuisilla tietysti myös. Parasta että on löytynyt ystäväperhe jossa on samanikäiset lapset ja meillä kaikilla natsaa hyvin yhteen. On myös mahtavaa kun meillä on muutenkin samanlainen elämäntilanne: molemmissa perheissä äiti on ammatiltaan bloggaaja. Kaikki meistä tietävät mitä se bloggaaminen esimerkiksi vaatii, eikä kukaan ihmettele jos aamulla raapustaa postausta ”vaikka on vieraita”.

Katsottiin eilen leffaa aikuisten kesken, tai no Otto ja Emilia katsoivat, sillä mä nukahdin ensimmäisten viiden minuutin aikana sohvalle ja Topiaskin jo ennen puoliväliä lattialle. Mutta tänä aamuna me oltiinkin Topiaksen kanssa ekana hereillä, ja nuo kaksi kukkujaa nukkuivat pidempään. Mä olen tehnyt töitä tässä samalla kun lapset ovat katselleet aamupiirrettyjä, ja olen saanut paljon hommia tehtyä. Tarkoitus on tehdä mahdollisimman paljon töitä ennen kuin ensi viikolla lähdetään Ouluun hengailemaan, jotta siellä ehdin itsekin lomailla muutaman päivän ennen kuin tartun takaisin sorvin ääreen.

Mulla on tällä viikolla vielä kaksi blogiin liittyvää koulutusta joista olen aivan innoissani. Ensimmäinen on tänään illalla, ja huomenna toinen. Olen menossa kumpaankin koulutukseen kahdeksi tunniksi ihan yksin ja jännittää vähän koska en ole ollut niin pitkään Novasta erossa vielä kertaakaan. Tiedän kyllä että Novalla sujuu hienosti ja hän saattaa vaikka nukkua koko sen ajan kun olen poissa, mutta olen varmaan itse ihan hukassa kun ei ole sitä pikkupötköä kainalossa vaan olenkin yksin. No, onneksi on tosi mielenkiintoista tekemistä ja ihan huikeaa päästä oppimaan uutta alan huipuilta.

Tällä viikolla on tulossa vielä vaikka mitä kivaa blogin puolelle, ja teiltä on tullut myös aika kivoja postaustoiveita viimeaikoina. Mä pyrin toteuttamaan niitä mahdollisimman pian, ja tällä ja ensi viikolla onkin tulossa jo ensimmäiset. Muistutuksena vaan että aina saa toivoa postauksia jos joku asia kiinnostaa, mä tykkään toteuttaa teidän toiveita, koska usein tulee silloin mieleen sellaisia aiheita mitkä olisi muuten saattaneet jäädä kokonaan miettimättä. Eli toivokaa rohkeasti vaan!

Ihanaa päivää kaikille <3


7 Responses to “Kaverit kylässä”

 1. Avatar Eeva sanoo:

  Tää ei oo postaustoive, mut mun ystäväperhe toteuttaa tällasen idean tänä kesänä ja mietin, et tää sopis teillekin! :) Eli Vain elämää -ohjelman perheversio: jokainen perheenjäsen saa suunnitella yhden päivän päättäen, mitä perhe tekee yhdessä ja mitä syödään milloinkin. Päivät vois vielä vaikka osittain videokuvata, ni lapset näkis isona päivänsä. :)

 2. Avatar Miisa sanoo:

  Sulla on Iina aivan ihana blogi, sellainen hyvänmielen paikka! Vaikka varmasti jokaisen elämässä on ne omat murheet, on susta saanut ainakin blogin välityksellä sellaisen kuvan, ettet jää turhaan murehtimaan pieniä vastoinkäymisiä, vaan pyrit jatkamaan positiivisella mielellä. Toivon, että oppisin tuollaista asennetta itsekin lisää! :) Tätä blogia lukemalla on ainakin helpompaa saada itselleen iloista mieltä. Kaikki kun on pääasiasa elämässä paremmin kun hyvin, niin miksi valittaisin turhasta. Tällaisia ajatuksia tuli mieleeni, en ole aiemmin tainnutkaan kommentoida..

  Olisi kiva kuulla lisää pikkuvauva-arjesta, josta siitä kyllä kirjoitat paljon muutenkin. Se on vain mulle läheinen aihe juuri nyt, kun syksyn lopussa meille syntyy esikoinen ja aika jännän ja uuden äärellä ollaan.

 3. Avatar kaisa sanoo:

  Musta olis kiva lukea imetyksen lopetuksesta. Se ei varmaankaan ole sulla vähään aikaan aiheellista, mutta oot sen jo kahdesti tehnyt ja miten suunnittelet sen tapahtuvan tulevaisuudessa.

  Mulla täyttää lapsi huomenna 1 ja voisin jo kohta lopetella mut en tiiä miten. Hän on päivisin hoidossa ja siellä on jo porskutellut pelkällä ruualla viimeiset pari kuukautta ja imettäminen on selkeesti vaan sitä läheisyyden kaipuuta lähinnä. En ole siksi sitä hennonut lopettaa…

  Kiitos postauksistasi. Käyn joka päivä kurkkaamassa joko on uus postaus ulkona

  • Avatar Päivi sanoo:

   Kannattaa miettiä tarkkaan johtuuko ajatuksesi lopettaa ympäristön paineista vai omasta halustasi. Pienelläsi ei taida ajatusta lopettamisesta vielä olla.

   Haluan vain sanoa, että imetys ei tiedä vuoden ikärajaa, vaan sitä saa jatkaa just niin pitkään kun se äidistä hyvältä tuntuu ja lapsi rintaa pyytää. Esimerkiksi vuodenikäisellä on maailmassa niin paljon ihmettelyn aiheita, että ei mikään ihme jos hän haluaa välillä tankata sitä parasta turvaa ja läheisyyttä, mitä äidillä on tarjota ja mihin hän on tottunut.

   P.S WHO:n suositus on imetystä kahden vuoden ikään saakka (ja siitä eteenpäinkin).

 4. Avatar Eeva sanoo:

  Meinaatko tehdä videoita vielä YouTuben puolelle tai ainakin silloin tällöin blogin puolelle? :) Olisi kiva nähdä videota pitkästä aikaa ☺️

 5. Mua kiinnostaisi lukea siitä, mihin uskot. Eli sun katsomuksesta, oli se sitten uskonnollinen tai ei-uskonnollinen. Ymmärrän, jos liian henkilökohtainen aihe. :)
  Siunausta teidän koko perheelle ❤

 6. Avatar Katriina sanoo:

  Mä toivoisin sitä postausta teidän vaunuista ja mitä ootte tykänneet :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.