Kesäillan huumaa hyvässä seurassa

11.06.2017

Eilinen lauantai oli aivan täydellinen kesäpäivä, siis niin upea sää ja ei edes tuullut yhtään! Me saatiin kylään meille grillailemaan Oton pikkuserkku perheineen, sekä Oton sisko, ja meitä olikin hyvä porukka kasassa. Ei oltu nähty Zeldan synttäreiden jälkeen aikataulullisten ongelmien vuoksi niin ensimmäiset puoli tuntia vaan ihmeteltiin kuinka porukan juniorit olivat kasvaneet ihan älyttömästi! Sitten laitettiin grilli tulille ja alettiin pilkkomaan vihanneksia.

Kaveriporukalla grillaaminen on kyllä ihan parasta. Radiosta kuuluu kesärenkutukset, lapset leikkivät yhdessä ja grillistä leijailee ihana ruuan tuoksu ja samalla voi höpöttää kaikkea mahdollista.  Tällä kertaa grillattiin oikeasti nektariineja (viimeksi olin ostanut vahingossa persikoita, joita luulin nektariineiksi), halloumia, kesäkurpitsaa ja erilaisia lihoja. Tehtiin myös herkkua kesäsalaattia mustikoilla ja jimbee-melonilla höystettynä. Melonin ja pensasmustikoiden makeus sopi aivan ihanasti grilliruuan kaveriksi. Mä tykkään kauheasti yhdistellä salaateissa aina sekä makeita että suolaisempia makupareja.

Oton pikkuserkku perheineen toi meille ihan huipun kesäyllärin, eli heidän oman trampan meille ”hoitoon” melkein koko kesän kestävän piharemontin ajaksi. Eli nyt päästään testaamaan että onko se tramppa meidän juttu! Ja kyllä ainakin eilisen perusteella vaikuttaa että kyllä, todellakin on. Ja ihan turhaan pelkäsin sitä mekkalaa niinkuin moni kommentoikin, ei se mitään kolise tuossa terassilla. Tuo meillä lainassa oleva tramppa on myös jousitukseltaan hiljainen eikä siinä pomppimisesta lähde juuri mitään ääntä, muuta kuin lasten iloista pulinaa ja kikatusta. Mutta sitä meidän pihalta on aina kuulunut ja sitä kuuluu onneksi muiltakin pihoilta.

Ostettiin sellainen iso perheallas pihalle tuossa reilu viikko sitten, mutta ei olla täytetty sitä nyt kun ollaan lähdössä pian Ouluun ja olisi turhaa parin päivän takia sitä täyttää. Täytellään sitten kun tullaan reissusta takaisin, niin sitten siitä on iloa pidempään.

Mä kävin itsekin trampalla pomppimassa, se on kyllä loistavaa treeniä ja voisi ottaa ihan tavaksi vaikka käydä siinä joka päivä pomppimassa pienen tovin. Tai en nyt tiedä loistavaa treeniä (?) joku fiksumpi kertoo, mutta on se nyt sohvalla istumista parempi vaihtoehto eikö vaan. Ja niin hauskaa! Tramppa on ollut mun lemppari pienestä asti, ja tää on eka kerta kun mun omalla pihalla sellainen on, niin pieni lapsenomainen into valtasi myös mut. Kai sitä vielä 25-vuotiaanakin saa innostua trampoliinista.

Tämä aamu ollaan aloitettu ponileikeillä, ja nyt tytöt ovat trampalla pomppimassa. Ajateltiin vuokrata tänään uusin Onneli & Anneli -elokuva, ja pitää leffa&karkkipäivä tänään kun eilen meiltä unohtui koko karkkipäivä. Illalla meille tulee Tiaran kummisetä kylään ja ajateltiin leipoa raparperipiirakkaa kun Oton sisko toi eilen mökiltä tuoreita raparperin varsia, nam!

Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille <3


8 Responses to “Kesäillan huumaa hyvässä seurassa”

 1. Juulia sanoo:

  Näyttääpä kivalta päivältä. Herkullisen näköisiä grillauksiakin.
  Ihana tuo sun mekko. Sulle passaa kivasti keltainen väri!

 2. Elina sanoo:

  Ihana kesäinen meinkin 🙂 ja joo kyllä trampalla saa aikuisetkin pomppia! itse saan aina nauruhepulin aina kun menen 😀 j

 3. bertta sanoo:

  Totean vain että trampalla pomppiminen hauskuuden lisäksi on oivaa treeniä kunnolle, kehonhallinalle ja tasapainolle! 🙂 Ei mikään hassumpi vempele siis. Itse sitä hyödyntänyt myös varsinkin porukoilla asuessani siihen, että pitää aina pikkuisen breikin ja käy hyppimässä.

 4. Hepuli sanoo:

  Tramppa on just hyvä vatsalihasten kehittäjä, kun synnytyksestä on kulunut jo aikaa. Syviä vatsalihaksia ja joskus hukassa olevaa tasapainoakin ja motoriikkaa kehittää hienosti. Joskus kuulin että vartti tehokasta (hikoaa) tramppahyppelyä vastais 30 min juoksulenkkiä energiankulutukseltaan?

 5. sonja sanoo:

  Olisi ihana lukea noita grillaus reseptejä (esim tuo nektariini ja salaattireseptejä yms.

 6. anna sanoo:

  Söpö lippis Novalla! 🙂

 7. Riina sanoo:

  Hei stop stop stop!! Onko Zeldalla päällä se maailman_söpöin keltainen pötkylämekko?! Ei näy kunnolla mut hitsi vie se oli viime kesänä niiiiin suloinen siinä!

 8. Nimetön sanoo:

  Tuo nainen noissa kuvissa sun kanssa on tosi kaunis 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.