Ookkonää Oulusta? No ainakin luen Kalevaa

14.09.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kalevan kanssa.

No en ihan, mutta oon mää sielä asunu muutaman vuojen ja kyllä mää Oulun murretta ossaan, ja palijo käytänki aina ko mää puhun mun suvun tai kavereitten kans puhelimesa tai muutevvaa. Se tullee ihan heti ko puhhuu oikian ihimisen kans, vaikka mää muuten stadia puhunkin, ja blogisaki kirijotan. Ja luppaan kirijottaa tulevaisuuvessaki, eihän tästä ymmärrä kukkaan mittään.

Moni mieltää mut oululaisena, vaikka oikeasti olen asunut siellä vain pienen osan, muutaman vuoden, mun elämästä, ja Helsingissä olen syntynyt. Se on jännää että tällainen mielikuva on syntynyt, sillä enhän mä ole edes blogin aikana siellä enää asunut. Mutta kai ne oululaiset juuret on mussa aika vahvana, tai no ei ”kai” vaan ON.  Enkä ole niitä koskaan piilotellut täällä blogissa, vaan tuonut innokkaasti esiin, sillä olen niistä ylpeä. Oulu on mulle ihan superrakas ja tärkeä kaupunki, ja tästäkin vuodesta 2017 me ollaan vietetty yli kuukausi yhteensä Oulussa. Että kyllä se on meidän koko perheelle toinen koti Helsingin lisäksi.

Tärkein syy siihen on tietenkin se, että koko mun suku asuu siellä äitiä myöden, ja halutaan viettää aikaa mun suvun kanssa niin paljon kuin mahdollista. Mutta kyllä Oulu on muutenkin upea kaupunki, kuin vain siksi. Mä viihdyn Oulussa, rakastan Oulun keskustaa ja sen tunnelmaa, ja tykkään käydä siellä tapahtumissa, ja eri paikoissa. Jos me ei oltaisi rakennettu koko meidän elämää Helsinkiin, se voisi ihan hyvin olla Oulussa. Myös Otto ja lapset viihtyvät Oulussa tosi hyvin, eihän se muuten onnistuisikaan että siellä paljon aikaa vietetään.

Mulla on oululaiset juuret äitini puolelta, ja varmasti pohjoissuomalaisuus näkyy mun luonteessa ja persoonassa. Olen sellainen rempseä enkä turhia jaksa häpeillä, tai pelkää tabuja. Puhun asioista niiden oikeilla nimillä, ja rakastan rieskaa. Toisaalta varmasti myös helsinkiläisyys on tuonut mun persoonaan oman lisänsä. Ja Oulun kansallisruoka rössypottu ei mun suosikkeihin kuulu, vaikka sillä hieno nimi onkin. Koen että Oulussa asutut vuodet ovat olleet tosi hyvä ja opettava juttu, se aina avartaa maailmankuvaa kun oma elämä ei keskity yhteen ja samaan pieneen kuplaan.

Vaikka en itse enää Oulussa asukaan, mä haluan pysyä kiinni siinä mitä entisessä kotikaupungissani tapahtuu, ja siksi luen mielelläni sanomalehti Kalevaa, Oulun omaa paikallislehteä. Koko mun suku kuitenkin asuu siellä päin, ja esimerkiksi mun isovanhempien kannalta mulle on tärkeää ja mielenkiintoista tietää kuinka kaupungin infrastruktuuri toimii. Kaleva tavoittaa päivittäin 142 000 sitoutunutta lukijaa, ja mä olen yksi heistä. Meille tulee paperinen Kaleva joka päivä, ja lisäksi mulla on käytössä Kalevan digipalvelu. Sieltä näen ajantasaisesti kaikki uutiset, vaikka kaukana Oulusta asutaankin, ja paperilehti tulee siksi meille päivän myöhässä.

DigiKalevan oma sovellus eKaleva toimii hyvin mun puhelimessa, ja luenkin aina uutiset sieltä, kun uutisia lähden varta vasten lukemaan. Mä seuraan tosi paljon sekä kotimaan, että kansainvälisiä uutisia ja tapahtumia, ja mieluiten haluan pysyä niistä kärryillä laadukkaasti. Monet sensaatiolehdetkin uutisoivat ja ihan ilmaiseksi, mutta jos haluaa journalistista näkökulmaa ja laadukkaita tyylikkäästi toteutettuja artikkeleita, niitä löytää helpommin Kalevasta.

Nykypäivän tietotulvassa ainakin mulle itselleni laadukkaan ja oikeellisen tiedon merkitys on vaan korostunut, ja lähdekriittisyys on ihan uskomattoman tärkeää. Varsinkin ollessani itse julkisessa asemassa, mun on pakko pitää 100% huoli siitä että esimerkiksi mun jakama tieto on oikeaa tietoa, ja lähteet kestävät kriittisen tarkastelun. En voi jakaa mitään höpöhöpöuutisia totena, enkä missään nimessä haluakaan. Siksi valitsen tarkkaan mistä uutiseni luen, ja mielelläni luen ne tuoreeltaan. Kalevan digipalvelu kulkee kätevästi puhelimessa, ja vaikka Kaleva on Oulun paikallislehti, niin kyllä sieltä löytää relevanttia tietoa maailman ja Suomen tapahtumista muutenkin.

Oululaisille Kaleva on tietysti ihan lehti numero 1, ja siellä mä olen jo pitkään lukenut Kalevan joka aamu kahvikupin äärellä, sillä mun tädille se on tullut niin kauan kuin mä jaksan muistaa, ja siellä me aina Oulussa ollessamme yövytään. Tai oikeastaan mun kaikille sukulaisille se tulee joka aamu. Sanomalehti tuo sellaista ihanaa rauhaa ja luksusta aamuun, ja on parasta hengailla aamutakissa kahvikupin kanssa ja lukea lehteä.

En ole varma tiedänkö ketään oululaista jolle Kaleva EI tule. Eli jos sinä olet oululainen eikä sulle tule vielä Kaleva, kannattaa testata Kalevaa seuraavat kaksi viikkoa ilmaiseksi paperisena ja diginä, tai pelkkänä digiversiona. Luulen että sitten sustakin tulee oululainen jolle tulee Kaleva. Tarjoukseen pääset TÄSTÄ, ja se ei velvoita mihinkään jatkositoumuksiin. Tai jos sulle tulee jo Kaleva mutta kaverille ei, niin vinkkaa ihmeessä hänelle.

Moni mun lukija on ainakin teidän kertoman (ja tilastojen) perusteella Oulusta, ja se on musta hurjan hauskaa. Kommenttiboksissa on tullut vuosien varrella vaihdettua kuulumisia vaikka kuinka monen vanhan tutun ja tutuntutun kanssa, ja tulee teihin törmättyä aina Oulun keskustassa liikkuessakin. Mutta hei, huikatkaa ihmeessä tähän jos ootte Oulusta! Olis hauskaa tietää ihan muutenkin että kuinka paljon oululaisia mun lukijoista löytyy!

Ihanaa päivää kaikille <3


86 Responses to “Ookkonää Oulusta? No ainakin luen Kalevaa”

 1. Avatar .. sanoo:

  Täällä Oululainen 2 lapsen äippä ja Sun blogia lukenu kaaauan!:) Ja muistan kyllä joskus stalkanneeni sua irc galleriassa ku asuit samalla paikkakunnalla :D

 2. Avatar nnellimmaria sanoo:

  Täällä yksi oululainen lukija! :) Ihan syntyperäinen en ole, sillä kotoisin olen Tampereen lähikunnasta ja nyt vähän päälle vuojen verran asunut Oulussa. Todella hyvin tänne on kotiutunut kun ihmiset ovat täällä niin mukavia ja tuntemattomatkin juttelevat toisilleen :D Oli pakko hyödyntää tuo Kalevan tarjous, jos sitä nyt innostuis sit tilausta jatkamaan, en vain ikinä ole oppinut lukemaan sanomalehtiä mutta vielä vähemmän sitä netistä lukee… nyt on kaksi viikkoa aikaa oppia!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Terkkuja Ouluun, Oulu on ihana paikka! <3 Ja kiva että tarjouksesta oli iloa!! :) Mahtavaa viikonloppua sinne!

 3. Avatar Sara sanoo:

  No oon mää Oulusta :D eipä oo tullut törmättyä suhun täällä ollenkaan sun blogin aikana mut sitä ennen enemmän kyllä ku asuit Oulussa vielä.
  Löysin sun blogin sillon aivan alkuaikoina ja katoin kuvista sillee ”hei mä oon nähny ton tyypin monesti” ja siitä asti oon seurannu blogii :) että mieleen oli jäänyt sun kasvot sillon vaikken tiennytkään yhtään kuka oot :D

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Haha aika hauskaa että oon jääny mieleen! :D Mutta kiva kun luet, kiitos <3

 4. Avatar Missu sanoo:

  Täälläki oululainen perheenäiti :)

 5. Avatar Zuzu sanoo:

  Täällä myös oululainen :)

 6. Avatar Janette sanoo:

  No moro! Mää oon asunu Oulunseuvulla melekee koko pienen elämäni, nyt mää kyll asun Etelä-Pohjanmaalla. Oli muuten kova kulttuurishokki, murretta meinaten :D Mun murre on hälävenny, tässä vuosien varrella, kun muutettiin, mutta aina ku puhun perheen tai oululaisten tuttujen kans on se Omalla murteella!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Moro sinne! :D Oulun murre on kyllä semmonen että siitä ei pääse erroon vaikka kuinka yrittäs, jos sen kerran on imassu itelleen! :D Ottoki puhhuu aina oulun murteella ko ollaa sielä, vaikka ei oo sieltä päinkää :D

 7. Avatar Maria sanoo:

  Täällä ollaan Oulusta! Tai tarkemmin 20km Oulusta pohjoiseen :) Ja fun fact jaoin postia äidillesi vuosi sitten ja vaihdettiinkin kuulumisia silloin. Oli myös hauska tavata Armas :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Terkkuja Ouluun! <3 :D Hahaa hauska sattuma! Armas ja äiti on kyllä huippuja<3

 8. Avatar Tikru sanoo:

  Oulusta‍♀️ vähän luen lehtiä, mutta pitääpä testata tuo tarjous innostusko.

 9. Avatar Tuula sanoo:

  Olen oululainen 4 lapsen äiti ja 2 lastenlastakin on. Blogiasi aloin lukemaan viisi vuotta sitten ja edelleen seuraan.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oi miten mahtavaa että oot pysynyt noin pitkään mun blogin matkassa! Terkkuja Ouluun <3

 10. Avatar Jii sanoo:

  Määki oon Oulusta ja Kaleva tullee meillekki joka päivä paperisena! Sen lisäksi luen sitä myös netissä… Mun kotikotiin (vanhemmille siis) on tullu Kaleva niin kauan ku muistan, joten oon sen tottunu aina lukemaan. Ja tilannu siis myöhemmin itellekki! Oulun murre kyllä näyttää aina niin hölömöltä kirjotettuna, mutta sitäpä sitä puhhuu päivittäin ;)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa, Kaleva on kyllä huippu lehti! :) Ja niin näyttää, siis oulun murre ei oo kyllä yhtään kaunista kirjotettuna ;D Mutta puhuttuna siinä on järkiä! Terkut Ouluun <3

 11. Avatar Emmi sanoo:

  Täällä vuodenvaihteessa Helsinkiläistyvä Oululainen lukija :) Oon lukenu sun blogia alusta asti, mutta enää en muista mitä kautta sinne ensimmäisen kerran eksyin. Ilo on ollu olla matkassa mukana, kiitos!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No tervetuloa tännekin, kyllä tänne varmasti oululainen sopeutuu hyvin! <3 Helsinkikin on ihana kaupunki, molemmissa puolensa! :) Kiitos kauniista sanoista ja toivottavasti pysyt matkassa jatkossakin!

 12. Avatar A sanoo:

  Täällä kans yks oululainen! Meille tuli Kaleva vielä hetki sitten, mutta määräaikainen sopimus päättyi, ja jotenkin unohtui tilata uudestaan. Otankin ehdottomasti ton tarjouksen käyttöön, kiitti!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Haha nonni mahtavaa että sattui sopivaan saumaan tämä tarjous sitten! :) Terkut Ouluun <3

 13. Avatar Iida sanoo:

  Täälä vielä yks oululainen semiaktiivinen lukija. Kalevaa ei tuu, luen mielummin hesaria, mutta kotia äitille ja iskälle se tullee ja joskus tullee itelläki luettua. Oon ihimetelly just sitä, että miten nää puhut helsinkiläisittäin jos oot täältä, mutta selevispähän seki asia täsä postauksesa. :)
  Terveisiä täältä Linnammaalta!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Terkkuja Linnanmaalle!! :) Ei oo kyllä hesarissakaan mitään vikaa, itsekin luen vähän molempia (mutta hesaria vain maksuttomasti) :D

 14. Avatar Johanna sanoo:

  Oulusta myös nykyään tulee enemmän blogia luettua kun meillä 4kk ikäinen tyttö.niin kiva lukea teidän pikkuneidin kuulumiset.

 15. Avatar Jenna sanoo:

  Täällä myös Oululainen aktiivinen lukija. Kiva lukea blogia, jossa samanikäisiä lapsia. Meillä lapset 3/13 ja 6/17.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oi miten hauskaa, meillähän on melkein ihan samanikäiset muksut! :) terkkuja sinne!

 16. Avatar Ninni sanoo:

  Hei! Täällä ollaan kans Oulusta! Sun blogia lukenu alusta asti ja nyt todennu miten nopiasti aika onkaan mennyt! Kaleva meille tuli lapsuuden kotiin ja nyt vasta äitiyslomalla sitä olen alkanut kaipaamaan. Pitää tilata ehkä kokeiluun

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Ei vitsit, siis melkein kuusi ja puoli vuotta jo! :D Mahtavaa että oot pysynyt mukana <3 Tilaa ehdottomasti, Kalevan kanssa on mukava hengailla aamulla kun seuraa vauvan erittäin sotkuista sormiruokailua ;DD

 17. Avatar Heidi sanoo:

  Tääläki yks oululainen! :)

 18. Avatar Pipa sanoo:

  Määki täältäpäi, melekee oululaine oon. Teeppä joskus iha huvivvuoksi joku postaus oulummurteella kerra sitä ossaat? :) kiitti Kalevan tillaustarijouksesta, tillaanpa heti.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Hahaa ymmärtäisköhä kukkaa mittää jos kirjottasin koko postauksen Oulun murteella :D Kiva jos oli hyötyä tarjouksesta ja terkut Ouluun <3

 19. Avatar Ida sanoo:

  Muhokselta ihan alkujaan, Oulussa syntynyt ja Helsingissä käytännössä koko ikäni asunut. Ja silti, vaikka harvoin Oulussa käyn, niin aina se vaan tuntuu kodilta. Jotenkin mieli lepää ja on keveä olla. :)

 20. Avatar Moi sanoo:

  Mikä tahansa puhetyyli on parempi ku Helsingin slangi eli nykysuomi.

 21. Avatar Sari sanoo:

  Oulusta oon ja kehtaan sanua. Mää oon ihan palijasjalakanen. Välillä assuin opiskeluvuojet Vaasassa, mutta syntymäkaupungin imu veti takasin. Sari

 22. Avatar Journalisti sanoo:

  ”Monet sensaatiolehdetkin uutisoivat ja ihan ilmaiseksi, mutta jos haluaa journalistista näkökulmaa ja laadukkaita tyylikkäästi toteutettuja artikkeleita, niitä löytää helpommin Kalevasta.”

  Journalistina kiinnostaisi kovasti, mihin viittaat sensaatiolehdistä puhuessasi? Vaikka esimerkiksi iltapäivälehtien sisältö on Suomessa ilmaista, noudatetaan siellä varmasti hyvin tarkasti journalistin ohjeita. Tämä tarkoittaa, että faktat tarkistetaan. Onkin aika paksua väittää rivien välistä, että jotkut muut sanomalehdet julkaisisivat virheellistä tietoa, kun Kaleva edustaa laadukasta journalismia. Aika omituinen heitto, kun samalla korostat itse aina tarkistavasi faktat.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tuo sinun lainaamasi kohta jonka kirjoitin, käsittelee artikkeleiden tyyliä – journalistisella näkökulmalla tarkoitan juurikin tyylillisiä seikkoja, olen kyllä 100% tietoinen siitä että myös sensaatiolehdet noudattavat journalistisia ohjeita. En tässä ollenkaan väitä että näin ei tehtäisi, enkä ole missään kohtaa väittänyt että esimerkiksi jossain iltapäivälehdessä julkaistaisiin valheellista tietoa. Ainoastaan kirjoitin siitä, kuinka mieluusti luen tyylikkäitä artikkeleita (mikä on tietysti makuasia – jollekin iltalehtien repostelu vaikkapa laulajien huumekäryämisistä on varmaan tyylikästä uutisointia).

   Sitten taas kappale lähdekriittisyydestä on täysin eroitettu tästä sensaatiolehtikappaleesta, juurikin siksi että niitä ei yhdistettäisi toisiinsa – ja tällä lähdekriittisyydellä viittaan esimerkiksi fb:ssä monien jakamiin ”uutisiin” jotka eivät ole oikeita uutisia, vaan höpöhöpösivustojen juttuja, jotka eivät noudata minkäänlaista etiikkaa tai ohjeita. :)

 23. Avatar Hanna sanoo:

  Täällä yks oululainen, ja kalevaa luen vain netistä maksutta.

 24. Avatar Katariina sanoo:

  Oulusta oon=)

 25. Avatar Sari sanoo:

  Oululainen lukija ilmottautuu :)

 26. Avatar sartsa sanoo:

  Mulle Oulu on vähän semmoinen kaukainen haavekaupunki – oon ihan muualta päin kotoisin, ja asuin siellä vaan parisen vuotta, mutta rakastin kyllä Oulua tosi paljon. Ehkä rakastan edelleen, ja välillä tosiaan haaveilen sinne vielä joskus muuttavani. Se oli kaupunkina jotenkin niin erilainen kuin mihin oon täällä keskisessä Suomessa tottunut. Oulussa asumiseen ei vaan silloin aikanaan ollut oikea aika, ja muuttuneet tilanteet toivat takaisin lähemmäs kotiseutua. Mutta ehkä vielä joskus…. :)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Oulu on kyllä aivan omanlaisensa ihana kaupunki <3 Ehkä vielä joskus sun tie vie sinne, ja ei sitä tiedä vaikka mekin joskus sinne päädyttäisiin! ;D

 27. Avatar Maisa sanoo:

  Ootko ajatellut mennä muuten töihin vielä joskus? :-) tai opiskelemaan? Mitä opiskelit kun olit korkeakoulussa? :-)

  • Avatar Heh sanoo:

   Eikös Iina koko ajan tee töitä :D

  • Avatar Minka sanoo:

   Iinahan tekee töitä koko ajan – omassa yrityksessään ;)

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tällä hetkellä mun oman yrityksen pyörittäminen on niin kannattavaa että ajatus jollekin toiselle työskentelemisestä ei houkuttele :) Opiskella aion kyllä vielä, mutta juuri nyt sille ei ole aikaa. Onneksi olen vielä tosi nuori. :)

   En tiedä mistä olet saanut virheellisen käsityksen että olisin opiskellut korkeakoulussa – sitä en nimittäin ole vielä ehtinyt tekemään, kun mut on pitänyt kiireisenä kolme lasta kuudessa vuodessa, sekä oman menestyksekkään yrityksen perustaminen. Olen ihan tyytyväinen näihin meriitteihin ennen 26-vuotispäivää, mutta eiköhän se korkeakoulun aikakin vielä joskus koita :)

 28. Avatar Martsa sanoo:

  Täällä oululainen, nykyään Muhoksella asustava 3 lapsen äiti…Lähes 5 vuotta blogiasi seuraten

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Terkut Muhokselle kollegalle! <3 Ihan huippua että olet pysynyt niin kauan mukana! :)

 29. Avatar Moona sanoo:

  Yks Oululainen tuore äippä täällä Oulu on kyllä ihan mahtava, me lähetään täältä vain pakon eessä pois ❤️

 30. Avatar Odette sanoo:

  Oulu ei ole pohjois-suomea, vaan aikalailla keskellä Suomea kun katsoo karttaa.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Yleisesti Oulu aika usein lasketaan osaksi Pohjois-Suomea, jonka alueellista rajaa ei ole tarkasti kuitenkaan määritelty. :) https://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Suomi Näin ollen kyse on ehkä enemmän makuasiasta, joku mieltää Oulun osaksi Keski-Suomea kartan perusteella, toisille Oulu on Pohjoisessa. :)

   • Avatar Moi sanoo:

    Iina on mielestäni oikeassa. Jo ihan ala-asteella opetetaan, että oulu ei ole keski-suomea vaan pohjois-suomea. Keski-suomeen kuuluu esim. Jyväskylä. T. Tuleva ope.

   • Avatar J sanoo:

    Heh:)
    Lapissa asuessani paikalliset puhuivat Oulusta etelänä :D ”kun muutin etelään, Ouluun, opiskelemaan” tms

 31. Avatar Maria sanoo:

  Täällä myös yksi oululainen lukija! Oon asunut Helsingissä viimeset kaks vuotta ja Ouluun on säännöllisesti ikävä. Tää Kaleva kahdeksi viikoksi helpottaa ees vähän:) Kiitos ihanasta blogista, en ole ikinä kommentoinut, mutta nyt Oulun takia oli pakko. Oon seurannut teidän tarinaa jo pitkään ja blogi on mahtavasti kehittynyt matkan varrella.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Mä niin samaistun sun Ouluikävään ja ihanaa että kommentoit just tätä postausta <3 Kiitos sinulle ihanista sanoista, tuli hyvä mieli! Ja paljon terkkuja tänne kotikulmille!

 32. Avatar ninastinypieces sanoo:

  Heippa,
  Täällä myös Oulusta :) Susta kyllä paistaa ihanasti pieni oululaisuus. Huippu lueskella aina sun aitoja ihania postauksia! Ihana että oot säilyttänyt Oulun murretta ja luonnetta Mukavaa syksyä teidän ihanalle poppoolle!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa, kiitos paljon ihanasti sanottu!! :D Mä tykkään pienestä oululaisuudesta <3 Ja mahtavaa kuulla!! :) Mukavaa syksyä sinnekin ja terkut Ouluun <3

 33. Avatar Emilia sanoo:

  Sulla on ihana blogi! Oulusta olen, se on kiva paikka asua.

 34. Avatar Eekku sanoo:

  Oululainen 4 lapsen äiti täällä. Olen lukenut mukavaa blogiasi pitkään. Taidetaan olla samoilta nurkilta, terveisiä Rajakylästä :) Mukavaa syksyä!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Me kerettiin Oulussa asuessa muuttaa hurjat neljä kertaa, asuttiin Keskustassa, Alppilassa, Laanilassa ja Toppilassa! :D Mutta mun isovanhemmat/sukulaiset on kyllä melkein aina asuneet siinä Pateniemi/Rajakylä -akselilla, ja siellä kans nykyisin hengaillaan kun Ouluun tullaan. Kiitos kauniista sanoista ja terkut sinne, sekä mukavaa syksyä<3

 35. Avatar Hennn sanoo:

  Oulu ✌️

 36. Avatar Minka sanoo:

  Oululaisuudesta en tiedä mitään, mutta halusin vaan kertoa, että oot ihan mun idoli. Musta on tulossa ensimmäistä kertaa äiti ja toivon että olisin ees puoliks yhtä mahtava kun sä. Mulla on myös salainen haave että pääsis joskus tapaamaan sut oikeasti. Luen aina kaikki sun blogipostaukset ja sun kasvua ja elämää on ollut ihana seurata – kiitos upeasta blogista ja siitä että oot just sä!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana kommentti, kiitos ihan hurjan paljon kauniista sanoista <3 Sä piristit kyllä päivää niin paljon!! Ja onnea tulevasta pikkuisesta sekä ihanaa syksyä <3

 37. Avatar neito sanoo:

  Mun täytyy valitettavasti myöntää, et mulla on tosi negatiivinen käsitys Oulusta. Äitini ja hänen lapsuuden perhe muuttivat äitini ollessa alta kouluikäinen Ouluun vaarini töiden perässä etelä-suomesta. Äitini kävi koulunsa Oulussa, mutta muutti pois lukion jälkeen. Kuulemma ainakin 60- ja 70-luvuilla Oulussa suhtauduttiin tosi nihkeästi etelä-suomeen ja etelä-suomalaisiin, eikä heidän perhe koskaan oikein sopeutunut Ouluun. Äitini ja hänen veli muuttivat etelä-suomeen heti kuin pystyivät, ja heidän vanhempansa heti kun olivat jääneet eläkkeelle. Ainakin tuolloin ilmapirii oli kuulemma ollut ihan erimaalmailmasta kuin etelässä silloin. Ilmeiseti myös uskonnollinen vakaumus näkyi vahvemmin Oulun seudulla kuin etelässä. Äitini on valitellut sitä, että häntä kohdeltiin koulussakin aina vieraspaikkakuntalaisena ja ihmiset olivat tosi sisäänpäin lämpiäviä.

  Itsekin olen lapsena käynyt Oulussa, mutta mitään muistoja koko paikasta ei ole eikä oikein mitään haluakaan lähteä käymään. Kaikki ne ihmiset, jotka äitini tuntee Oulun ajoilta ovat muuttaneet etelä-suomeen.

 38. Avatar Maria sanoo:

  Täällä oululainen 18-vuotias lukija!
  Sun blogi on mahtava ja tosi mielenkiintoinen!

 39. Avatar Laura sanoo:

  Täällä avojalakanen oululainen moro!

  En muista että koskaan oltais juteltu, mutta ollaan oltu Lyseossa samaan aikaan. Oulussa ei oikeestaan ole yhtään ”ammattimaisia” bloggareita jotka kirjoittaisivat muustakin kuin sisustuksesta, niin sun blogia on juuri sen hauskan ouluyhteyden takia kiva seurailla! Tunnut paljon tutummalta, vaikka ihan ventovieraita toisillemme ollaankin :D Aina kun käytte Oulussa kihisen innosta vihdoin nähdä blogikuvia itelle tutuista paikoista!

 40. Avatar Anne sanoo:

  Täällä myös yksi oululainen lukija.

 41. Avatar Veera sanoo:

  Hei, mää oon Oulusta kotoisin, mutta nykyisin asustelen Satakunnassa. Silti koen olevani oululainen, enkä satakuntalainen. Sun blogia oon lukenu jo pitkään.

 42. Avatar siiri sanoo:

  Heippa, et oo pitkään aikaan kertonut että tein äiti olisi ollut käymässä, onko hän tulossa syksyllä? :)

 43. Avatar E sanoo:

  Oulusta ollaan – tai oikiastaan en oo lähtösin Oulusta vaan kotikylä on liittyny Ouluun semmoset nelijä (?) vuotta sitte :D elikkä Oulun tämänhetkisestä pohojoisimmasta kaupunginosasta, Yli-Iin Tannilasta oon. Kanta-Oulusaki on tullu asuttua. Ja en ihan heti vaihtais Oulua mihinkään ;)
  Kalevaa oonlukenu ilimaseksi netistä, vaan tuo digiversio on kiinnostanu pitemmän aikaa, mukavaa saaha testiin se :)

 44. Avatar Milla sanoo:

  Täällä alunperin Kiuruvedeltä ja nykyisin Kuhmossa. :) Kahden lapsen 23v-äiti. Poika ja tyttö.

 45. Avatar Helmia sanoo:

  Täällä myös yks nykyinen Oululainen, koska Haukipudaskin kuuluu nykyään Ouluun!:) vasta tosin vuosi täällä asuttu, mutta sen verran lähellä myös ennen, että Oulussa on tullut käytyä paljon aiemminkin :) meilläkin tosi saman ikäiset lapset teidän keskimmäisen ja kuopuksen kanssa, ku meillä on esikoinen 6/13 Ja kuopus 2/17 :)

Kommentoi