Nautinnollinen sunnuntaiaamu sanomalehden parissa

24.09.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kalevan kanssa.

Kirjoitin teille aiemmin siitä, kuinka kätevästi Kalevan Digiversio, eKaleva kulkee mukana joka paikkaan, samalla kun kerroin tarinaa oululaisista juuristani. Digiversio on edelleen mahtava, mutta onko mitään ihampaa tapaa nauttia viikonloppuaamusta, kuin rauhallinen jättiaamiainen kahvikupin ja paksun sanomalehden kanssa? No ei kyllä taida olla. Jo lapsuudessani mun äiti tilasi sanomalehteä, ja luin aamuisin äidin kanssa keittiönpöydän ääressä sanomalehteä aina viikonloppuisin.

Varhaisimmat kuvat musta ”lukemassa sanomalehteä” syöttötuolissa ovat ajalta jolloin olin 4 kuukautta. 90-luvulla ei paljoa painomustetta ja lehden palasia vauvan suussa, tai nelikuukautisen istuttamista kuumotettu. Rakastin repiä jo äidin lukemaa lehteä palasiksi, ja rutistella. Ehkä silloin muhun siirtyi jokin sanomalehtien rakastajan geeni, ja siksi koen valtavan suurta nautintoa siitä että saan vaan uppoutua mielenkiintoisiin artikkeleihin ja lukea. Mussa asuu suuri tiedonjano, ja jos voisin, lukisin paljon nykyistäkin enemmän.

Olen onnekas, kun olen ollut pienestä asti kiinnostunut lukemisesta, uutisista ja faktoista. Varmasti siihen on suuri merkitys sillä, että sain aina nähdä kuinka mun oma äiti luki sekä itsekseen että yhdessä mun kanssa. Haluan opettaa omatkin lapseni lukemaan ja ottamaan asioista selvää, ja satujen lukemisen lisäksi on hyvä, että he näkevät myös minut nauttimassa lukemisesta, lehdistä ja rauhallisista aamuista. Lukeminen on tärkeää, ja sen hyödyistä ei voi puhua liikaa.

Kalevassa on paljon luettavaa ihan joka päivä, mutta erityisesti viikonloppuisin lukemiselle on enemmän aikaa, ja silloin lehdessä on vielä normaaliakin enemmän sisältöä. Kaleva on aina jaettu kahteen osaan: Kaleva1 sisältää uutisia läheltä ja kauempaa, asiantuntevia näkemyksiä ajankohtaisiin asioihin ja suuren urheilupaketin. Ykkösosan aloittaa aina koko lehden sisällön yhteen kokoava vinkkiaukeama, josta voi jo etukäteen tsekkailla mitä haluaa ekaksi lueskella. Kaleva2 on lukemistomaisempi. Sieltä löytyy päivittäin tarinoita ja vinkkejä, kulttuuria ja mielenkiintoisia ihmisiä. Lukijoiden kirjoitukset, sarjakuvat, sää sekä radio- ja tv-ohjelmatiedot löytyvät myös Kaleva2:n sisältä.

 

Kalevassa ilmestyy usein myös erilaisia teemaliitteitä, ja yksi mun lemppareista on Koti-Kaleva. Rakastan katsella sisustusjuttuja ja asuntoja Oulusta, vaikka me ei sinne ollakaan muuttamassa. Haaveilu on kivaa, ja ah niin tarpeellista. Vaikka tiedän tasan että me ei nyt muuteta Ouluun, musta on ihana miettiä että entä jos ostettaisiin talo samalta kadulta mun tädin kanssa ja voitaisiin nähdä sukulaisia joka päivä.

Yksi vika Kalevassa on, nimittäin se että se aiheuttaa mulle suurensuurta Oulu-ikävää joka päivä. Mutta se nyt ei ole varsinaisesti huono juttu, tuleepahan soiteltua useammin mun sukulaisille, kuten äidille ja papalle. Ja pian me onneksi mennään taas Ouluun käymäänkin.

Jos sulta meni Kalevan huikea kahden viikon ilmaisjakso ohitse edellisessä postauksessa, tässä vielä ohjeet kuinka saat Kalevan ilmaiseksi kahden viikon ajan kotiisi ja diginä, tai pelkästään diginä. Eli klikkaa itsesi TÄNNE ja tilaa Kaleva kahdeksi viikoksi kotiinkannettuna, sekä myös diginä. Kalevan paperiversion kotiinkannettuna ainoastaan Pohjois-Suomeen, mutta digiversion saa itselleen missä päin Suomea tahansa, eli sitä kannattaa kokeilla vaikka ei Oulussa asuisikaan.

Edellisen postauksen perusteella ihan hurjan moni teistä mun lukijoista asuu Oulussa, ja oli ihan mahtavaa miten moni innostui kommentoimaan! Kiitos tosi paljon kaikille kommentoineille, oli tosi mielenkiintoista lukea teidän ajatuksista Ouluun ja oululaisuuteen liittyen. <3 Ehkä mä joskus intoudun toteuttamaan  kokonaisen videon Oulun murteella, apua!

Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille<3


4 Responses to “Nautinnollinen sunnuntaiaamu sanomalehden parissa”

 1. Viivi sanoo:

  Mistä tää sun kuvissa näkyvä paita on? Tosi ihana

 2. Elisabeth sanoo:

  Itselläni on hieman erilainen tausta sanomalehtien kanssa. Meillä ei ollut pienenä sanomalehtiä kotona, vaan tutustuin niiden lukemiseen vasta opiskeluaikoina (koulussani oli aina sanomalehti tarjolla ja luin sitä siellä melkein joka päivä). Nyt kuitenkin yli seitsemän vuoden ajan olen ollut yhdessä ”lehtimiehen” kanssa. Sulhaseni siis työskentelee lehtitalossa, ja onkin hurjan mielenkiintoista kuunnella sen maailman juttuja. Näin ollen sanomalehti on alkanut myös minulle merkitsemään jotain. Kuten sinä, minäkin rakastan lukemista ja ennen kaikkea tarinoita. Eniten minua kiinnostaakin henkilötarinat ja Helsinki- sekä perheaiheiset jutut. Tyttäreni on tottunut vauva-iästä asti siihen, että luemme kotona sanomalehtiä ja hän, kuten sinä, on ollut lehdistä kiinnostunut ihan todella pienestä pitäen.
  Ajattelin kuitenkin kysyä, jos luet sanomalehteä myös ruotsiksi? Meille tulee molemmilla kielillä sanomalehti joka päivä.
  Vaikka sulhaseni puhuu paljon digilehden puolesta ja niillä on vaikka mitä appeja tarjolla, niin suosin ihan paperisanomalehden lukemista.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 3. nenen sanoo:

  Hei Iina,
  tykkään kovasti kun puhut tiedonjanon periyttämisestä lapsillesi, vastuustasi bloggaajana sen suhteen että jakamasi tieto on oikeaa yms. Olet yleisesti varsin hyvä esimerkki siitä miten voi vaikuttaa positiivisesti ympäröivään yhteiskuntaan kun vähän miettii miten asiansa esittää.

  ”Ehkä silloin muhun siirtyi jokin sanomalehtien rakastajan geeni, ja siksi koen valtavan suurta nautintoa siitä että saan vaan uppoutua mielenkiintoisiin artikkeleihin ja lukea. Mussa asuu suuri tiedonjano, ja jos voisin, lukisin paljon nykyistäkin enemmän.”

  Kuten olet itsekin moneen kertaan todennut, olet tärkeässä asemassa blogisi laajan lukijakunnan perusteella ja se mitä kirjoitat vaikuttaa moneen ihmiseen. Geenit eivät toimi alkuunkaan noin ja vaikka ymmärrän että kyse on tekstin tyylikeinosta, niin tuntuu ikävältä että tieteellisesti noin väärin olevan lauseen lukee moni ihminen. Geeninsiirtoteknologioihin liittyvät ennakkoluulot vaikeuttavat tutkimusta jolla voitaisiin potentiaalisesti pelastaa paljon ihmishenkiä ja vähentää luonnonvarojen tuhlausta. Toivoisin että et vahingossa auttaisi ylläpitämään misinformaation ja tiedon puutteen takia pelon ilmapiiriä tieteen nopeasti kehittyvän ja tärkeän alan suhteen. Rokotusvastaisuuden ja siirtogeenisten organismien pelon syntymekanismeilla ei ole kovin suurta eroa. Tässä ilmainen linkki jossa voit perehtyä aiheeseen enemmän: https://fi.wikipedia.org/wiki/Geeni

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.