Anna lapselle mahdollisuus

03.10.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Zadaan kanssa.

Vaatteita ja urheiluvälineitä vähävaraisille lapsiperheille

Kun mua pyydettiin mukaan Anna lapselle mahdollisuus  -hyväntekeväisyyskampanjaan, mä tiesin heti että haluan olla mukana jakamassa näin hienoa juttua, ja näin auttamassa omalta osaltani. Anna lapselle mahdollisuus -kampanja on Zadaan, Hope Ry:n, Videolle -videotoimiston ja Matkahuollon yhdessä toteuttama hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä vähävaraisille lapsiperheille vaatteita, kenkiä, harrastusvälineitä ja leluja.

Suomessa on jo yli 100 000 vähävaraista lasta, mikä on ihan hirveän suuri määrä.  100 000 lasta, joille harrastaminen, leikki tai edes ulkoilu talvella ei ole välttämättä mahdollista, koska heillä ei ole siihen tarvittavia välineitä. Ilman lahjoituksia 100 000 lapsella ei ole kunnollisia ulkovarusteita, tai mahdollisuutta pulkkamäkeen tai luisteluun talvella. Asiat joita itse helposti pitää täysin itsestäänselvyytenä, ovat vähävaraisille lapsille saavuttamattomissa, jos ei heitä yhdessä auteta.

Olen monta kertaa aiemminkin lahjoittanut nimenomaan Hope Ry:n kautta, sillä Hopessa arvostan sitä että apu menee suoraan sitä tarvitseville. Hope Ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii 20 paikkakunnalla Suomessa. Järjestön tavoitteena on edistää lasten tasa-arvoisia mahdollisuuksia hyvään arkeen. Järjestö kerää tavara- ja vaatelahjoituksia vähävaraisille lapsiperheille ja tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Hope Ry tekee mielettömän tärkeää työtä.

Mitä voit lahjoittaa

Perheet ovat toimittaneet listan Hopelle tuotteista, joita kaikkein eniten tarvitaan. Tällä hetkellä lapsiperheet kaipaavat eniten ulkovaatteita koossa 90-160cm, sisävaatteita koossa 44-164cm, syys- ja talviasusteita, kumisaappaita koosta 2o eteenpäin, kaiken kokoisia sadevaatteita ja -asusteita, talvisia urheilu- ja harrastusvälineitä, leluja ja pelejä. Myös kesävaatteet ja -asusteet ovat kaivattuja, sillä ei siihen niin kauaa ole että kesä sieltä talven jälkeen taas tulee.

Meiltä lähti eteenpäin kampanjan myötä koon 22 villavuorelliset hyväkuntoiset muumikumpparit, parit talvikengät, Reiman loistokuntoinen talvihaalari joka kerkesikin jäädä Novalle pieneksi jo nyt, luistimet koossa 25, ja läjä hyväkuntoisia sisävaatteita monessa eri koossa. Pienten lasten vaatteiden lisäksi myös nuoret tarvitsevat vaatteita, joten jos ei sinulla ole lasten kamppeita, nuorille sopivat aikuisten vaatteet ja harrastusvälineet ovat varmasti myös kaivattuja.

 

Näin osallistut Anna lapselle mahdollisuus -kampanjaan

Anna lapselle mahdollisuus -kampanjaan osallistuminen on todella helppoa. Lataa itsellesi Zadaa -sovellus mikäli sinulla ei vielä ole sitä. Ota kuva lahjoitettavasta tuotteesta Zadaa-sovelluksella ja paina Lahjoita. Saat ohjeet tuotteen pakkaamista ja toimittamista varten. Matkahuolto mahdollistaa täysin ilmaiset toimitukset yli 2500 toimipisteen verkostonsa avulla, ja Hope Ry varmistaa, että lahjoitukset toimitetaan suoraan apua tarvitseville perheille.

Jokainen tuote kuvataan sovellukseen yksitellen, jotta Zadaan väki voi tarkistaa sen etukäteen lahjoituskuntoiseksi. Tämä on mun mielestä se ratkaiseva juttu, joka taas helpottaa Hope Ry:n työtä huomattavasti. Yleensä kun ihmiset lahjoittavat tavaraa, lahjoituksia vastaanottava taho joutuu käymään jokaisen tavaran käsin yksitellen läpi, sillä monet valitettavasti yrittävät lahjoittaa myös todella likaista ja rikkinäistä tavaraa, joka ei ole enää käyttökelpoista. Vaikka tavarat lisätään yksitellen sovellukseen, niitä ei tarvitse kuitenkaan pakata yksitellen lähetettäväksi, vaan koko läjän voi lähettää yhdellä Zadaan lähetyskoodilla. Itse pakkasin koko kasan isoon pahvilaatikkoon, kiikutin ärrälle Zadaan lähetyskoodin kanssa, ja sieltä se lähti eteenpäin Hopelle. Super iisiä!

Monet kokevat lahjoittamisen hankalana, ja jättävät siksi lahjoittamatta ja ennemmin vievät vaatteet vaikka kierrätykseen. Kampanjan avulla lahjoittaminen on haluttu tehdä kaikille mahdollisimman helpoksi, jotta suurempi osa ihmisistä innostuisi osallistumaan. Tämä on ihan super hienoa, ja toivottavasti mahdollisimman moni innostuu lähtemään mukaan.

Kampanjan keulakuvana toimii lumilautailija Enni Rukajärvi, joka on tehnyt myös kampanjavideon.

Mä olen vienyt meidän kotona pakatut lahjoitettavat jutut jo eteenpäin paketin toimituspisteeseen eli 200m päähän R-kioskille, ja sieltä ne lähtevät uusiin koteihin joissa ne toivottavasti tuottavat saajalleen iloa. Lahjoita sinäkin ja tee joku lapsi tänä talvena onnelliseksi uudesta takista, luistimista tai kumppareista joilla voi pomppia lätäkössä.

Kampanjaan voit osallistua 15.10. asti, ja näet lisätietoa Anna lapselle mahdollisuus -sivuilta.

Aurinkoista päivää kaikille!


11 Responses to “Anna lapselle mahdollisuus”

 1. Jenni sanoo:

  Ihana kampanja! Itellä ei oo (vielä) lapsia, joten lahjotettavaa ei harmi ole, mut upeeta lukea tällässestä ja ihana kun oot lähteny tähän mukaan! Toivotaan että moni muukin innostuu! 🙂

 2. Kaisla sanoo:

  Hei Iina,

  aivan loistavaa jälleen kerran, että puhut näin hyvän asian puolesta.

  Odotan nyt ensimmäistä lastani ja jotenkin tämä pienen odottaminen sai tajuamaan, kuinka onnekkaassa asemassa olemme, kun voimme tarjota pienelle ihmisen alulle kaiken mitä hän tarvitsee. Hyvän ja turvallisen kodin, riittävästi puhtaita ja ehjiä vaatteita ja mahdollisuuksia toteuttaa itseään, kun tarpeeksi kasvaa.

  Tämän innoittamana halusin antaa jotain takaisin, ja koska rahalliset avustukset eivät ole itselle se paras tapa, niin intouduin menemään Hope Ry:n talkoisiin juurikin lajittelemaan vaatteita ja keräämään vaatepaketteja pienille. En voi edes sanoin kuvailla, miten hienolta se tuntuu, kun vanhempi yhdessä lapsensa kanssa tulee paikanpäälle hakemaan lahjoitusta, ja pienen silmät vaan loistavat kun hän saa oikean kokoisia ja hänelle uusia vaatteita.

  Näin muutaman kerran Hopella käyneenä voisin vielä kaksi asiaa vinkata 🙂 Ainakin meidän toimipisteeseen saa tuoda ihan paikanpäällekin lahjoituksia suoraan. Tuo sovellus on varmasti näppärä, mutta jos sattuu olemaan ohikulkumatkalla, niin voi varmaan useissa paikoissa piipahtaa myös tuomassa vaatteita/tavaroita, jos lähettäminen on työläämpää.

  Ja toinen juttu, kuten sanoitkin, tarvitaan nyt erityisesti paljon paketteja ympäri Suomen ja lajitteluun ja pakkaukseen kuluu paljon aikaa ja vaivaa. Jos siis muutama tunti liikenee aikaa edes silloin tällöin, voi ehkä halutessaan kysäistä, jos voisi olla avuksi. Minäkin vaan laitoin spostia ja kysyin, että voiko tulla auttamaan ja sehän sopi. Kaikki apu on arvokasta, oli se säännöllisesti kerran viikossa tai vaikka tunnin verran silloin tällöin.

  Oikein ihanaa syksyn jatkoa teidän perheelle!

  • Heli sanoo:

   Yhdyn tähän kommenttiin, olen tehnyt hopella vapaaehtoistöitä about vuoden, mutta lopetin viime keväänä kun muutin toiseen kaupunkiin ja aloitin opiskelut. Mutta sitä hommaa on kyllä ikävä: vanhemmat saattavat alkaa itkeä saadessaan vihdoin apua, ja lasten ilo on silminnähtävää, kun he saavat valita mukaan vaikka lelun. Hope ry tekee todella arvokasta työtä! ❤ ja tosiaan ei kannata siksi jättää lahjoittamatta, että ei voi ladata sovellusta tms, hopelle voi viedä suoraankin ja myös tämän kampanjan ulkopuolella 🙂

 3. Tintsu sanoo:

  Itse osallistun Hopen keräyksiin syksyllä, kun koulut alkaa (tänä vuonna hankin repun, penaalin ja vihkoja) ja jouluna joululahjan muodossa. Itselleni joku noin 20 euron investointi ei ole suuri, mutta tiedän, että jollekin se merkitsee äärimmäisen paljon. Kaikki siis mukaan vaan! 🙂

 4. Inkeri sanoo:

  Kiitos kun kerroit tästäkin! En oo tullut ajatelleeksi, että vois tosiaan itse suht pienikokoisena lahjoittaa vanhoja vaatteita tosiaan nuorille vaikkei juuri lasten kokoa olekaan jes!

  • Heli sanoo:

   Joo, hopen kohderyhmää on kaikki alle 18-vuotiaat, ja kyllähän nyt moni 15+ vuotias käyttää aikuisten kokoja. Lisäksi nuorten vaatteet usein ovat just ne, joista on pulaa siinä missä jotain 62-kokosia bodyja on laatikot pullollaan 🙂 eli lahjoita ihmeessä!

 5. Elina sanoo:

  Tämä tuli tosi hyvään saumaan! Olen juuri muuttamassa ja vaikkei lapsia olekkaan niin omat vaatteet sen verran pieniä, että varmasti menee nuorille. Kävin viemässä ison laatikon postiin!

 6. Meiju sanoo:

  Mahtavaa! Mulla on juuri Ikea-kassillinen oikein hyväkuntoista lastenvaatetta, jolle mietin lahjoituskohdetta.
  Kiitos siis vinkistä ja ihanaa syksyä!

 7. Terhi sanoo:

  Kiitos tästä infosta. Olen pitkään halunnut lahjoittaa lasten vaatteita, mutta asutaan niin syrjässä, ettei täällä ole mitään keräyspisteitä. Alanpas heti penkomaan kaappeja. Ainakin kiertoon lähtee luistimet, kumpparit, sisäpelikengät ja vaatetta vähän isommalle lapselle

 8. Pinja sanoo:

  Hopeen voi lahjoittaa myös aikuisten vaatteita ja kodin tavaraa. 🙂 Tuntuvat nekin menevän hyvin eteenpäin!

 9. N sanoo:

  Julkaisethan jatkossakin näin ihania kampanjoita <3
  Lapseton olen itsekin, mutta olenkin juuri tuskaillut mitä kautta hukata omia vanhoja tavaroita, mieluiten niitä tarvitseville (mm. nuorten ja lasten kirjoja, leluja ja muuta). Innostuin ja lähdenkin tästä lapsuudenkotiini tyhjäämään todella tursuavia varastoja. Kiitos Iina hyvästä mielestä, minkä mahdollistat tällaisilla postauksilla! Blogisi huokuu kauttaaltaan hyvää henkeä, ihan oli pakko ekaa kertaa saapua kommentoimaankin vihdoin 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.