Lapsiperheen paras hankinta

14.11.2017

Nyt esittelyyn pääsee meidän perheen ”huonekalu” tai asia josta kaikkein eniten saan kyselyitä blogissa ja somekanavissa. Eli meidän lattiatyyny. Me ostettiin se elokuussa, kun jossain yhtäkkiä törmättiin siihen netissä ja se tuntui olevan kuin vastaus meidän kaikkiin toiveisiin. Se oli heräteostosten heräteostos, sillä samana päivänä kun me nähtiin sen kuva, Otto kävi jo ostamassa sellaisen. Se oli nimenomaan rakkautta ensisilmäyksellä, vähän niinkuin meidän parisuhde. Kyllä, vertasin juuri meidän parisuhdetta tyynyyn.

Lattiatyyny on iso, oikein jättimäinen. Tasainen, paksu ja mukavan pyöreä muodoltaan. Se vie ison osan lattiasta meidän olkkarissa, ihan tarkoituksella. Sen päällä on ihanaa pötkötellä, siitä voi tehdä lisäsohvan lattialle jos sen nostaa nojaamaan sohvaa/bOblesia/seinää vasten ja sen päällä kuopus nukkuu aina aamupäikkärit menestyksekkäästi. Siihen vauvan voi jättää yksin nukkumaan ja istahtaa itse sohvalle tai keittiön pöydän ääreen, koska jos vauva sattuu heräämään hän osaa tulla itse alas, tai jos hän unissaan kierähtäisi alas, olisi pudotus korkeintaan muutaman sentin, ja sekin meillä pehmeälle matolle.

Helpoiten meidän kuopus nukahtaa tissille tai kainaloon, mutta ennen lattiatyynyä en uskaltanut nukuttaa häntä niin että hän olisi voinut jäädä yksin nukkumaan sängylle tai sohvalle. Lattiatyynylle voidaan mennä aina yhdessä pötköttämään, ja sitten kun hän nukahtaa, voin helposti nousta pois, ja vieläpä niin että hän ei herää mun poistumiseen. Tiivis tyyny ei nitise eikä pompsahtele kun siitä nousee pois, vaan pysyy paikoillaan, eikä vauva huomaa että äiti on hilpaissut pois. Siinä kuopus nukkuu pitkiäkin päikkäreitä. Hätätapauksessahan iso patja menisi vielä vaikka kahden leikki-ikäisen varavuoteena, kun se on niin suuri. Lapset on monesti kysyneetkin, että saisivatko joku yö yökyläillä olkkarissa ja nukkua tuon lattiatyynyn päällä, ja aivan varmasti vielä joku kerta saavat.

Meidän lattiatyynyssä on likaa hylkivä päällinen, ja sen voi myös pestä pesukoneessa. Luonnonvärinen päällinen on ihanan tuntuinen, ja se hylkii likaa tosi hyvin. Lapset ovat mm. pitäneet sen päällä meikkistudiota mun vanhoilla meikin jämillä, ja kostealla pyyhkimällä olen saanut esim. aurinkopuuterin siitä pois helposti.  Se hylkii pukluja ja kuolaa, sekä maitoa. Sen päällä uskaltaa hyvin katsoa leffaa niin että syö samalla suklaata, vaikka lasten kanssa. Monesti lapset on siinä syöneet myös aamupalaa jos on ollut just joku hyvä jakso pikkukakkosta menossa, ja he ovat halunneet katsoa sen samalla kun ovat syöneet.

Tyyny on toiminut Oton pelituolina, lasten päiväsänkynä, Vain Elämää -studiona ja sitä vasten kuopus opetteli myös ekoja kertoja seisomaan, kun se oli sopivan pehmeä ja matala.

Vaikka se vie ison tilan meidän olkkarista, se on ihana juuri siksi. Vauvan kanssa leikitään aina lattialla, ja on kivaa että lattiatasolla on mukava paikka istuskella. Tyyny ei suuresta koostaan huolimatta ole ikinä tiellä, koska sitä käyttää aina joku. Hyvin harvoin se on tyhjillään, jos me ollaan kotona.

Se on yksinkertaisesti niin loistava hankinta, että suosittelen tätä jokaiselle vauvaperheelle joka viihtyy lattialla, ja ihan kaikille muillekin. Tämä on varmaan kaikista ”vauva”hankinnoista eniten meillä arjessa käytössä oleva jos ei turvaistuinta lasketa. Eikä se edes alunperin ollut mikään vauvahankinta, vaan koko perheen yhteinen juttu. Tällä on ollut paljon suurempi merkitys arkeen, kuin sitterillä, kehdolla tai leikkimatolla, vaikka hinta on suunnilleen sama, ja käyttöikäkin on huomattavasti pidempi, ehkä ikuinen? Meidän tyyny on ostettu Ikeasta, mutta isoja ja ihania lattiatyynyjä on myynnissä muuallakin, ja helppohan tällainen on vaikka väkertää itse jos löytyy vaan ompelukone.

Mikä on ollut teillä sellainen yllättävä arjen helpottaja? Nyt saa laittaa kaikki vinkit kehiin, sillä lattiatyyny ei ainakaan itsellä olisi tullut mieleen, ja varmasti on muitakin sellaisia ei-niin-ilmiselviä arkea helpottavia juttuja!


18 Responses to “Lapsiperheen paras hankinta”

 1. Inka sanoo:

  Kerrrros nyt mistä se on hankittu!!!!! Tarvitsemme vaikka koira luultavasti luulee et hänen peti

  • Julia sanoo:

   Tuossa tekstissähän se lukee lopussa jos viitsii lukea…

  • Nimetön sanoo:

   En tiedä mikä järki tässä postauksessa on, kun jättää kertomatta mistä se on hankittu. Varsinkin, jos monet ovat sitä kyselleet. Ei ollut yhteistyö, niin jätettiin kertomatta?

   Tämä taitaa kuitenkin olla Ikeasta.
   http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00340472/

   • Iina Hyttinen sanoo:

    Vastaus tosiaankin on tuossa ihan postauksen lopussa, varmaan meni siksi ohi jos ei ihan sinne asti jaksanut lukea? 🙂

    • Nimetön sanoo:

     Luin kyllä ja hain sanahaulla, kun mietin, että etkö tosiaan kerro? Onko sulla joku linkki siinä siis? Mulla on mainosblokki päällä, joten sen takia ei näy?

     Sori, jos näin on.

     • Nimk sanoo:

      Voi hyvänen aika sentään!

      ”Meidän tyyny on ostettu Ikeasta, mutta isoja ja ihania lattiatyynyjä on myynnissä muuallakin, ja helppohan tällainen on vaikka väkertää itse jos löytyy vaan ompelukone.”

      On postauksen viimeinen lause ennen paksua tekstiä.

     • Mari sanoo:

      ”Meidän tyyny on ostettu Ikeasta, mutta isoja ja ihania lattiatyynyjä on myynnissä muuallakin, ja helppohan tällainen on vaikka väkertää itse jos löytyy vaan ompelukone.” Postauksen vikassa lauseessahan iina selvästi kertoo että tyyny on ikeasta..

     • E sanoo:

      ”Meidän tyyny on ostettu Ikeasta, mutta isoja ja ihania lattiatyynyjä on myynnissä muuallakin, ja helppohan tällainen on vaikka väkertää itse jos löytyy vaan ompelukone.”

     • Heli sanoo:

      Siis tuo varsinaisen postauksen viimeinen virke enne boldattuja kysymyksiä. Ei ole linkkiä.

    • Pii sanoo:

     Ei tänä päivänä lueta pitkiä hyviä postauksia. Postaus pitää olla lyhyt ja mikä on sääli. Minua ärsyttää, kun lukijat ei vaivaudu/ehdi lukea kommenteja, joista useasti vastaus löytyy. Niinpä bloggaaja vastaa jokaiselle kysymykseen…ja taas vastaa…turhauttavaa☹️

 2. Tiia sanoo:

  Meidän vauvavuoden pelastaja oli jumppapallo 😀 vauva nukkui vain ja ainoastaan tasaiseen liikkeeseen, tissille ei esim nukahtanut ikinä. Jumppapallon päällä oli niin helppo pomputella vauva uneen, sohvan nurkassa hytkyminen oli liian työlästä 😀 sitten kun poika saatiin oletettua nukahtamaan ilman sitä, oli se oiva apu rintaraivarien taltuttamiseen. Useaan kuukauteen meillä ei syöty hissiä kun samalla pallolla pompotellen. Otin pallon mukaan ihan aina kun lähdin vauvan kanssa yöksi johonkin. Nyt jo naurattaa, mutta kyllä siitä tuli vuoden aikana tuntitolkulla pallon päällä pompittua 😀

  Tiia

 3. Milla sanoo:

  Noita on ainakin ollut ikeassa 🙂
  Eli varmaan ikeasta kannattaa tsekata.

 4. Laura sanoo:

  Meillä on toi sama tyyny, ostin sen vauvan huoneeseen yöimetyksiä varten, kun perus nojatuoli tuntui kömpelöltä. Tyyny siirtyy myös välillä olohuoneeseen kun siltä tuntuu ja onkin ollut mukava pehmuste äidille vauvan kanssa lattialla leikkiessä.

  Meidän vauva-arkea on helpottanut eniten varmaan niinkin yksinkertainen juttu kuin hihalliset ruokalaput. Sormiruokailu sujuu paikassa jos toisessa helposti ja kotona ei tarvitse siivota kuin syöttötuoli, ei vaatteita 😀

 5. Inka sanoo:

  Hah kyllä luin ja useampaan ottteeseen Voin vaikka vannoa et toi ikea ei lukenu tossa lopussa !!!!! ???
  Tosin äitiaivot väsymys ja 10kk skidi joka ei haluu nukkuu ni saaneen anteeksi

  Kiitos

 6. Viivi sanoo:

  Vitsit, just ehkä reilu kuukausi takaperin etsin sun blogin innoittamana tätä tyynyä kaikkialta 😀 Olin siis huomannut tyynyn sun postauksissa ja olin jo laittamassa viestiä, että mistä se on hankittu, kun sitten lopulta löysin kyseisen tyynyn Ikeasta ja samana päivänä kävin sen meille kotiuttamassa. Ja toden totta on kyllä ihan huippuhankinta varsinkin lapsiperheelle 🙂

 7. Mä olen ihastellut kyseistä tyynyä teillä ja Ikeassa. Se olisi ihana. Mutta meidän koti on sen verran pieni, että se haukkaisi epäkäytännöllisen ison palan meidän olohuoneesta. Ehkä seuraavaan kotiin sitten.

 8. Anna sanoo:

  Meillä lattiatyyny on osoittautunut toimivaksi myös lapsettomassa lemmikkitaloudessa.

 9. Eee sanoo:

  Mä oon tämän hankkimista miettinyt pitkään, mutta silti jäänyt epäröimään. Nyt lähti tilaukseen enkä malttaisi odottaa, että se jo tulisi! Kiitos Iina tästä postauksesta!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.