Luukku 2: Äidin joululahjatoiveet

02.12.2017

*Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä.

Tokassa luukussa pääsette kurkkaamaan mun lahjatoiveisiin, arvatkaa miksi? Koska rakas mieheni pyysi tätä postausta, hän nimittäin ihan oikeasti tekee joululahjaostoksensa joka vuosi mun blogiin tekemäni joululahjalistauksen perusteella. Hän jo tuossa marraskuun toisiksi viimeisellä viikolla sanoi että hitsi, kun et ole vielä tehnyt joulukalenterin lahjatoivepostausta, kun olis fiilistä lähteä jouluostoksille. En tiedä mikä mielenhäiriö hänelle iski, kun kerran sellaisella tuulella oli, mutta toivottavasti se fiilis tekee comebackin näin joulukuun puolellakin!

En halua mitään turhia lahjoja, ja toivon että ne asiat mitä saan, ovat sellaisia joista on iloa pitkäksi aikaa ja jotka kestävät. Mun mielestä aikuisten lahjoihin sopii tosi hyvin englanninkielinen ”something they want, something they need, something to wear and something to read.” Sopii tämä hyvin lastenkin lahjoihin tietysti, siinä kun on sopivassa suhteessa kaikkea.

1. Ulkohousut / Toppahousut*

Haluan ulkoilla talvellakin niin, että ei palele, ja että ulos on miellyttävää ja nopeaa lähteä. Olen talvellakin kotona päivät vauvan kanssa, ja lisäksi vien ja haen lapsia kävellen, tai julkisilla hoidosta. Tämä on paljon mukavampaa, mikäli mulla on kunnon varusteet puuhaan eikä tarvitse hytistä pakkasellakaan.

2. GHD IV Styler Muotoilurauta hiuksille*

Muotoilen hiuksiani melko paljon, mutta olen aina mennyt niillä keskihintaisilla perusraudoilla, jotka eivät säästä hiuksia, hermoja tai aikaa. Pahinta on kun lähtee jonnekin, ja yhtäkkiä muistaa ajatella että ”käääääk muistinko laittaa suoristusraudan pois päältä?”. Toistaiseksi olen aina muistanut, mutta se ei poista sitä paniikkitunnetta joka joskus iskee vaikka Prisman kassalla, että apua jos suoristusrauta on sulattanut vessanpytyn kannen tai jotain muuta yhtä jännittävää.

GHD Muotoilurauta* on ollut haaveissa pitkään, ehkä nyt olisi se hyvä hetki alkaa käyttää kunnon muotoilurautaa tukalle? Onko teillä kokemusta GHD:sta, ja suosittelettko sitä vai jotakin muuta merkkiä? Mikä on kaikkein paras muotoilurauta helposti katkeavaan, vaalennettuun puolipitkään tukkaan? Ja GHD:llakin malleja on tosi monta erilaista, mikä on niistä se paras? Nyt saa laittaa kaikki neuvot kehiin!

3. Monipakkaus sukkia*

Klassikkolahja jota toivon joka vuosi, sillä en itse koskaan osta sukkia. Toivon aina iloisia ja värikkäitä sukkia, vaikka mustat olisivat kaikista käytännöllisimpiä. Iloiset ja pirteät sukat piristävät kotona aina kun muistaa vilkaista varpaita, mutta sitten kun lähtee muualle kuin kotiin, ovat mustat sukat enemmän mun mieleen. Eli huom Otto! Tänä vuonna mun toivelistalla on monipakkaus nimenomaan mustia sukkia* eikä värikkäitä ja iloisia!

4. Alusvaatteet* jotka eivät ole kulahtaneet imetysalusvaatteet tai raskausaikana venyneet pikkarit

No alusvaatteetkin on aika klassikkolahja, ja mulla on niille aivan todellinen tarve. Kaikki mun vanhat ei-imetys rintsikat on ihan väärän kokoisia, ja kaikki imetysrintsikat tulee jo korvista ulos. Koko vuonna en ole ostanut yhtään uusia kauniita alusvaatteita, ja siksi mun alusvaatelaatikko onkin aika karua katsottavaa. Mutta ehkä Otto tekee tähän pienen auttavan parannuksen tänä jouluna? Alusvaatteet saisivat olla pitsiset ja kauniit, kuten esimerkiksi nämä kuvan upeat punaiset rintsikat* ja pikkuhousut*.

5. Iltasatuja kapinallisille tytöille

Tätä toivon lahjaksi mulle ja meidän tytöille yhteiseksi. Olen kuullut että tämä on mieleenpainuva ja vaikuttava kirja, ja siltä se ainakin kuulostaa. Perus prinsessasatujen sijaan tässä iltasatukirjassa tutustutaan sataan oikeaan tyttöön ja naiseen, jotka ovat muuttaneet maailmaa, tai oman elämänsä, rohkeasti ja ihan itse. Tarinoita vahvoista naisista olisi ilo lukea yhdessä tyttöjen kanssa iltaisin, siinä olisi siis sadaksi illaksi iltasatu. 

Sellaisia lahjatoiveita mulla tänä vuonna, mitä te toivotte lahjaksi tänä vuonna? Löytyykö samoja kuin mun toiveista?


12 Responses to “Luukku 2: Äidin joululahjatoiveet”

 1. Emmi sanoo:

  Ghd-suoristusrauta ollu jo kolme vuotta käytössä ja voin suositella! Mulla on superpaksu ja taipumaton hius, mut sillä kyllä tosiaan säästää aikaa ja hermoja 🙂 ja oon laskenu et nyt kolmes vuodessa se on maksanu jo hyvin ittensä takas. Mallia en nyt yhtään muista, mutta oli n. 100e hintaluokkaa.

 2. GHD! sanoo:

  Ehdottomasti GHD, mulla on ollut ihan perus GHD nyt 7 vuotta ja toimii edelleen kuin unelma, ehdottomasti satsauksen arvoinen!!

 3. Maiju sanoo:

  Ehottomasti voin suositella GHD:ta, jos jonkinsortin muotoilurauta tarvis ostaa! 🙂
  Itselläni on GHD (en nyt muista onko se IV vai V, enkä pysty tarkistamaan..) ehkä viidettä vuotta käytössä ja aivan yhtä hyvin suoristaa/muotoilee kuin alussa. Mulla on todella paksu ja karhea hevosenhäntätukka, niin tää on ainut suoristusrauta joka sen suoristaa helposti ja kivuttomasti. Oon mä sillä kiharaakin saanut aikaan. Rauta liukuu ihanan sulavasti hiuksissa keraamisten levyjen ansiosta eikä takkuile niin kuin ne raudat, joissa on vaan pois kuluva keraaminen pinnoite.

 4. Emilia sanoo:

  Mun siskolla on ghd:n rauta(mallia en tiedä) ja vitsi mikä ero verrattuna omaan perusrautaan! Omalla raudalla kihartaessa tuntuu, että rauta ns jämähtälee ja tökkii koko ajan, mutta ghd:lla menee ihanan sujuvasti ja kiharoista tulee jotenkin siistimmän näköiset. Toinen ero on se, että perusraudalla hiukset tuntuu jäävän kauheen sähköisiksi, mutta ghd:n raudoissa on ilmeisesti joku ionijuttu(?) minkä takia se ei sähköistä hiuksia ja muutenkin hiukset tuntuu sen jälkeen jotenkin ihan erilaisilta. Niin ja tosiaan mun siskolla on ollut toi rauta ehkä noin kuusi vuotta ja se edelleen pelittää loistavasti!

 5. Jane sanoo:

  Moi Iina! Onks teidän perhe osallistunut joulupuu keräykseen tänä tai muina vuosina? Mitä mieltä oot kyseisestä keräyksestä, ois kiva kuulla sun ajatuksia asiasta!

 6. Mirka sanoo:

  Moi! Eikö GHD ollut jotenkin huonontunut ja tilalle tullut Cloud nine? Mun kaverilla on Cloud nine ja hän kerran kiharsi sillä mulle. Ihan hyvä rauta. Itse sain viime vuonne toiveeni pohjalta remingtonin sleek&curl -raudan poikaystävältäni joululahjaksi. Siinä on muotoillut nuo kiharrus/suoristuspinnat ja jopa minun tukkani kihartuu vaivattomasti, vaikka muilla raudoilla mulla on ollut ongelmia. Rauta on lisäksi vaan n. 50€! https://www.gigantti.fi/product/hyvinvointi-ja-terveys/suoristusraudat/S6505/remington-pro-sleek-curl-suoristusrauta-s6505

 7. Maria sanoo:

  Tällasena ”rintsikkanatsina” muistutan, että kannattaa ensin ihan rauhassa käydä alusvaateliikkeessä mittailemassa uutta kokoa, jos kaikki vanhat liivit tuntuvat istuvan huonosti. Oon muutenkin aina ihmetelly, miten monet naiset uskaltavat toivoa liiviä miehiltään, kun koot vaihtelevat niin paljon merkeittäin ja malleittain ja monesti ulkopuoliset myös arvioivat kokoja ihan päin metsää. Hyvin istuvat liivit tekevät ihmeitä pienirintaisillekin naisille ryhdin, vaatteiden istuvuuden ym. kannalta, joten se on asia, jota ei kannata jättää vähälle huomiolle. Sitä ei välttämättä tajua ennen kuin päällä on oikeasti istuvat liivit.

  T: aiemmin vuosia rintojaan huonosti istuviin liiveihin tunkenut

 8. birgit sanoo:

  Ainoa toiveeni on kalevala korun sylkevä tyttö..antis kattoo saanko…

 9. Jenni sanoo:

  Hei, ghd:n rautoja alessa verkkokauppa.com:issa pikku vinkkinä!! 🙂

 10. Ina sanoo:

  Mullakin oli puhkiblondattu, käsiin hajoava tukka, joka näytti kuivalta ja katkenneelta, ja päätin käyttää hieman enemmän rahaa höyrysuoristusrautaan ja eron jopa GHD-rautaan huomaa! Käytin ennen just ghd-tä, mut höyrysuoristimen jälkeen en enää vaihda takaisin! Tukka ei kärsi ja on yhtä sileä kun leikkauksen jälkeen, sekä suoristus kestää parikin päivää 🙂 mulla siis käytössä Ultron Steamliner Glam Edition. Ehdoton suositus huonokuntoiselle tukalle, mulla kasvaa tukka vauhdilla ekaa kertaa muutamaan vuoteen (kiitos päivittäisen suoristamisen).

 11. Eeva sanoo:

  Sukkia tarttee aina! Yhtiäkään ei oo tallessa vaikka monet pakkaukset ostanu tänäkin vuonna Nytkin eriparit jalassa 😀

 12. Katariina sanoo:

  Heippa! Olen tällä hetkellä 22 vuotias ja sain oman GHD rautani aikanaan kun olin kasiluokalla eli ööö noin seitsemän vuotta sitten. 😀 rauta toimii edelleen kuin unelma, joten todellakin voin suositella sitä sinullekin!

Kommentoi