Luukku 7: Meidän joulukuusi 2017

07.12.2017

Perinteinen Itsenäisyyspäivän aktiviteetti, eli joulukuusen koristelu, suoritettiin eilen koko porukalla. Etukäteen jännitin vähän, että kuinka innoissaan kuopus on repimässä kuusen oksilta koristeita, mutta hänpä ei ole yrittänyt kertaakaan omin päin mennä niitä ottamaan. Koristeluvaiheessa hän kyllä ihmetteli lattialla olleita palloja ja nauhoja, mutta itse kuusesta hän ei ole kertaakaan yrittänyt vielä niitä ottaa. Saa nähdä päästäänkö muka oikeasti näin helpolla, vai oliko tämä vain tällaista alkuhuumaa, mutta ainakin toistaiseksi olen kiitollinen ettei kuopus piittaa kullasta tai kimalluksesta.

Joulukuusen kanssa jatkettiin samalla teemalla kuin meidän olkkarikin on, kultaa, vaaleanpunaista, mustaa ja valkoista. Ainoastaan vihreä jäi uupumaan. Mä harkitsin ensin, että kuuseen tulisi kulta-vihreät koristelut, mutta en löytänyt mistään omaa silmääni miellyttäviä koristeita vihreässä värissä, juuri siinä oikeassa sävyssä jota meillä on. Ja parempihan se on käyttää niitä vanhoja koristeita muutenkin, kuin hamstrata hulluna uusia, jotka ovat käytössä ehkä vain yhden joulun.

Nämä samat koristeet on olleet meillä käytössä joka vuosi, aina vähän vaihdellen välillä. Muutaman helminauhan ostin kuitenkin kuuseen, sillä meidän monta vuotta vanhat koristenauhat olivat jo vähän käytössä kärsineitä. Lisäksi sorruin ostamaan muutaman yksisarviskoristeen Flying Tigerista, koska kukapa nyt voisi yksisarvisia vastustaa! Mutta ne onneksi sulautuivat kivasti vanhojen kavereiden joukkoon. Lapset koristelivat alimmat oksat kokonaan itse, ja ne ovatkin hauskan näköiset kun he ripustelivat pikkupalloja myös sinne ihan alas. Ne ovat kaikki muovisia, eivätkä mene rikki vaikka kuopus niitä päättäisi vähän irroitellakin.

Meidän tytöillä on edelleen se perinne, että joka vuosi he saavat valita yhdet omat uudet koristeet kaupasta, koska he keräävät joulukoristeita sitten omiin tulevaisuuden joulukuusiinsa. Tänä vuonna melkein kaikki nuo heidän valitsemat koristeet (kuten robotit, kuppikakut, jäätelöt ja vihreä lasipallo-minikuusi olivat joulukuusessa, ainoastaan uusimmat valitsemansa koristeet he halusivat oman huoneensa pieneen joulukuuseen. Ne tuovat vähän leikkisyyttä ja pirteyttä, ja sitä persoonallista henkeä meidän kuuseen. Lisäksi kuusesta löytyivät jokaiselle omana syntymävuotena ostetut ja omalla syntymävuodella varustetut ”Baby’s First Christmas” -pallot, myös kuopuksen oma 2017-versio.

Kuusen valot päivitettiin tänä vuonna uusiin langattomiin led-kynttilöihin, kun vanhat kuusenkynttilät eivät enää toimineet kunnolla. Olipa muuten huomattavasti helpompaa laittaa nämä langattomat, kuin sotkea johdoilla. Nyt kuusi näyttää paljon siistimmältä, kun tummat johdot eivät paista joka välistä.

Mä rakastan runsautta, kimallusta ja kultaa sopivissa määrin, ja niitä meidän kuusesta löytyy. Kaikki eivät välttämättä överityylille syty, mutta ei tarvitsekaan. Jokainenhan saa tehdä juuri sellaisen joulun mistä itse tykkää! Tämä on niin meidän näköinen joulu kuin voi olla, värikästä ja iloista sekametelisoppaa. Ruokailutilassa joulukoristelut ovat enemmän sellaista sinne sopivaa, viherkasveja ja appelsiiniköynnöksiä, mutta olkkari saa olla överi. Musta on ihanaa että meidän tytötkin tykkäävät koristella joulukuusen, ja toivon että se on heille yhtä ihana ja rakas perinne kuin mulle itselleni.

Joulukuusi toi tullessaan kunnon joulutunnelman kotiin, sitä on ihana katsella, ja sen valossa on kiva katsella iltaisin vaikka Netflixiä. Siitä tulee niin lämmin fiilis, ja aivan ihanaa ajatella että jouluun on enää niin vähän aikaa. Pakko muuten sanoa että pisti naurattamaan kun tsekkasin meidän viime vuoden joulukuusta: siis herranen aika miten paljas olkkari meillä silloin oli!! Niin kolkkoa jotenkin. Mutta onneksi koti on vähän valmistunut niistä ajoista! Ja aww, tuli ikävä tuota mahaa, missä meidän kuopus vielä näihin aikoihin tyytyväisenä köllötteli!

Ihanaa päivää kaikille <3

Millainen joulukuusi teillä on tänä vuonna?


8 Responses to “Luukku 7: Meidän joulukuusi 2017”

 1. Salome sanoo:

  Mistä nuo ihanat kultaiset led-kynttilät on?

 2. Emilia sanoo:

  Vaikka itse liputan aidon kuusen ja minimalistisen tyylikkäiden koristeiden puolesta, on tuo teidän kuusi aika hauska ja tosiaan teidän näköinen 🙂 se on niin ikään rohkeasti överiksi vedetty ja nimenomaan hyvällä tavalla! Ja se, että lapset saavat koristella, on ihan parasta. Silloin tulee ehdottomasti hienoin kuusi <3

 3. emma sanoo:

  Hei! Blogisi on aivan ihana, kiitos kun kirjoitat 🙂 Mistä blogisi nimi muuten tulee?

  Olisi kiva lukea mietteitäsi lasten kasvattamisesta enemmän, onko teidän lapsilla ollut paljon uhmaa, oletko kovin kärsivällinen, menetätkö ikinä hermojasi, mitä olet oppinut lapsiltasi jne. 🙂

 4. Alli sanoo:

  Todella kaunis joulukuusi! Aivan erilainen kuin meidän perinteisiin kuuluva, mutta sopii teidän kotiin täydellisesti. Mielestäni on hienoa, että kaikki saavat tehdä samankaltaisista perinteistä omanlaisensa. 🙂 Ihanaa joulualusaikaa koko perheelle! <3

 5. SaaraT sanoo:

  Aivan upea, jenkkityyliin överi kuusi!

 6. sssansan sanoo:

  Överikuusi on ihan paras! Mullakin sellainen, tosin perinteisemmissä väreissä eli vihreä kuusi jossa joulunpunaista ja kultaa/hopeaa, musta se punainen on vaan ehdottomasti joulun väri 😀 Ja muutenkin överit joulukoristelut sellaiseen jenkkityylin on ihania, koristevaloja ja muita söpöjä juttuja ei voi olla liikaa! 😀

 7. Susanna sanoo:

  Aivan mielettömän hieno kuusi ja upeat koristeet! 🙂
  Mistä olet hankkinut noin tuuhean näköisen joulukuusen?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.