Luukku 19: Kirje meidän perheelle jouluaatoksi 2027

19.12.2017

Moi Iina, Otto ja tytöt! Oletan että meidän perheessä on edelleenkin Otto ja tytöt, se on meidän juttu. Siis tytöt, akkavalta, kyllä te tiedätte. Että vaikka jossain mielenhäiriössä oltaisiin päätetty kuluneiden kymmenen vuoden aikana että kolme ei olekaan meille tarpeeksi, niin yksi juttu on varmaa: meidän perheessä olisi varmasti silti vaan Otto ja tytöt. Paitsi jos ollaan otettu koira, sitten meidän perheen testosteronitaso on tuplaantunut. (DISCLAIMER: Huom! Jos olet poika, ja olet syntynyt meidän perheeseen ennen vuotta 2027, olet ihan yhtä tervetullut kuin tytötkin, pidimme sinua vain epätodennäköisenä)

Kun luemme tätä vuonna 2027, esikoisemme on 16-vuotias, keskimmäinen 14-vuotias ja kuopus karvan vaille 10-vuotias. Me Oton kanssa ollaan myös vanhettu muutama vuosi, sen verran että numeroita ei tarvitse enää mainita, heh. Toivon että meidän elämä on tasapainossa. Ollaan molemmat vanhemmat työssä, josta nautitaan, ja ollaan terveitä koko sakki. Siinä on jo riittävästi tavoitetta tulevaisuuteen, säilyttää tämä nykytilanne myös seuraavat kymmenen vuotta.

Kymmenen vuoden kuluttua me vietetään joulua kahden teinin ja yhden melkein esiteinin kanssa, kuinka hullua se on! Ajatella nyt, että nämä meidän pienet paaperot ovat silloin jo nuoria naisia, ja kuinka paljon enemmän me tiedetään heistä silloin kuin nyt. Toivon, että ollaan kymmenen vuoden päästä yhtä läheisiä kuin nyt. Ja toivon, että edes yksi meidän tytöistä olisi vielä silloin yhtä jouluhullu kuin minä, jotta mulla on joku jonka kanssa jouluttaa marraskuusta asti aivan täysillä.

Toivon, että me ollaan pidetty kiinni kaikkein rakkaimmista jouluperinteistä: yhteisestä ruuanlaitosta, joulusaunasta ja siitä että jouluna ollaan aina koko perhe yhdessä. Toivottavasti ollaan saatu viettää kymmenen rakkauden täyteistä ja ihanaa joulua. Vaikka elämä kymmenen vuoden aikana voi viedä ihan mihin suuntaan vain, ja mitä tahansa voi tapahtua, toivon että ollaan selvitty kaikesta yhdessä, silkalla sisulla, rakkaudella ja #teamhyttiset -hengellä. Toivon että mahdollisten haasteiden lisäksi ollaan saatu kokea myös paljon onnea ja tasaista arkea.

Haluan että muistamme nämä kolme tän hetken muistoa kymmenen vuoden päästä: Sen, kuinka kuopus 10kk aina nojaili sohvan nurkkaan, ja luisui alaspäin ja alaspäin ja lopulta putosi pyllylleen, ja väläytti sitten maailman aurinkoisimman hymyn. Sen, kuinka keskimmäinen käytti jatkuvasti sanaa ”upea” ja kuinka hän askarteli maailman hienoimman taideteoksen teipistä ja kolmesta karkkipaperista. Siinä oli kolme karkkipaperia teipattuna yhteen, ja se oli upea. Ja kuinka esikoinen laski huvin vuoksi murtolukuja Matikkakunkusta joka päivä puhelimellaan sen tunnin, minkä puhelimen käyttörajoitus antoi aikaa. Vannon että kun luemme tätä kymmenen vuoden päästä, ei yksikään meidän kolmesta tyypistä laske huvikseen murtolukuja tuntia joka päivä, tai pelaa sovellusta nimeltä ”matikkakunkku”.

 

Toivottavasti vuonna 2027 me ollaan yhtä onnellisia kuin juuri nyt, ja yhtä täynnä rakkautta. Vaikka ovet teinien kanssa joskus paukkuisivat, toivottavasti ne olisivat joskus myös auki. Toivottavasti me ei Oton kanssa muututtaisi vanhoiksi, ja unohdettaisi millaista oli joskus olla nuori. Vaikka oltaisiin noloja, ja kuunneltaisiin noloa omien nuoruusvuosiemme musiikkia, toivottavasti oltaisiin joskus myös cooleja ja kivoja. Vaikka käytettäisiin noloja sanoja, kuten cool, lol tai bae, toivottavasti pysyttäisiin edes vähän perillä siitä miten nuoriso puhuu. On nimittäin hassua, kun vanhat ihmiset käyttävät nuorisosanoja väärin, mä en halua tehdä sitä. Ja ei me oikeasti olla kymmenen vuoden päästä vanhoja, eikä edes kahdenkymmenen, mehän ollaan ihan parhaassa iässä. Mutta teinien mielestä me ollaan varmasti vanhoja just silloin, ihan sama mitä itse ajatellaan.

Vielä muutama toive mulla on seuraavien kymmenen vuoden varalle: 1. Toivon että Robin on tehnyt joululevyn, koska siinä ois vaan niin täydellinen yhdistelmä. Maailman positiivisin tyyppi + mieletön ääni ja karisma + joululaulut! Mä kuuntelisin sitä aina. 2. Toivon, että me ollaan Oton kanssa yhtä rakastuneita höpsöjä kuin nytkin, kiusoitellaan ja pussaillaan toisiamme joka päivä, vaikka se olisi teinien mielestä ällöä. 3. Toivon, että meidän tytöt ovat keskenään yhtä läheisiä kuin nyt, ja vaikka joskus tai usein tappelisivatkin, osaisivat myös pyytää anteeksi ja viettää aikaa yhdessä.

Ihanaa joulua #TeamHyttiset ja onnellista uutta vuotta 2028!


21 Responses to “Luukku 19: Kirje meidän perheelle jouluaatoksi 2027”

 1. Marika sanoo:

  Hei,

  En juurikaan kommentoi blogeihin, mutta tänään on pakko kommentoida kuinka ihana ja liikkttava postaus oli. Täynnä rakkautta ja tunnetta. Kaikkea ihanaa teidän perheelle ja rakkaudentäytteistä Joulua ja tulevaa vuotta <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Aww voi ei, no ihana että kommentoit mulle sitten! Kiitos hurjan paljon kauniista sanoista, kiva kuulla että postaus herätti tunteita! Kaikkea ihanaa myös sinne ja rakkautta ja ihanaa joulua ja ensi vuotta <3

 2. Emmi sanoo:

  Niin ihana postaus, että kyyneleet silmissä luen tätä. Ootte Hyttiset parhaita! Ja varmasti vielä tuhat kertaa parempia vuonna 2027, sillä elämä opettaa ja kasvattaa 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten kauniisti sanottu ja ihanaa että herätti tunteita <3 Kiitos ihan hurjasti! Ja niinhän se on että elämä se tosiaan opettaa ja kasvattaa! Ihanaa joulun aikaa sinne 🙂 <3

 3. Krista sanoo:

  Olipa ihana teksti. Kaikkea ihanaa teille seuraavaan 10-vuoteen <3 ja Ihanaa Joulua koko perheelle!

 4. Heidiiii sanoo:

  Olet kyllä niin paras keksimään kaikkea tällaista ihanaa! Niin hyvä idea ja aivan mahtavaa tekstiä 🙂 kyllä on lapsesi ja miehesi lottovoittajia kun heillä on noin täydellinen äiti/kumppani <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi ei miten ihanasti sanottu, kiitos paljon <3 Täydellinen en tosiaankaan ole, niinkuin ei kukaan muukaan, mutta kiitos silti kauniista sanoista! <3 Toivon että teen meidän perheen tyypit onnelliseksi, niinkuin hekin tekevät mut <3 Ihanaa joulua sinne!

 5. Helena sanoo:

  Mä en ikinä kommentoi vaan oon tämmönen hiljainen stalkkaaja mut nyt on pakko sanoa et aivan ihana kirje, tuli ihan kyyneleet silmiin Hyvää joulua teille!

 6. Jenni sanoo:

  Eiikä, niin ihana postaus! Mä myös toivon, että sä vielä sillonkin kirjoitat tätä blogia ja luen teidän ”joulu 2027”- postauksen ja pääsen kommentoimaan, että muistan, kuinka 10v sitten luin tämän! 😀 Aivan ihanaa joulunaikaa teidän perheelle!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi ei oot ihana, aww <3 Kiitos! Mäkin toivon että kirjoitan tätä vielä 10v päästä ja saat kommentoida että muistat kun luit, ja mä voin sit vastata, että muistan kuinka sä kommentoit! Mä painoin tän hetken nyt tiukasti mun mieleen 😀 Ihanaa joulun aikaa sinnekin <3

 7. Äm sanoo:

  Ihana postaus, kyyneleet tuli silmiin lukiessa (imetyshormoneilla ei oo sen kanssa varmaan mitään tekemistä :D). Oon lukenu sun blogia siitä asti kun Tiara oli ihan pieni, tuntuu hullulta et on kulunu niin monta vuotta! Ja nyt meillä on samana vuonna syntyneet pikkuiset kun mäkin vihdoin sain oman pienen tytön. <3 kuinka siistä oliskaan lukea sun blogia vielä 2027! Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle.

 8. AnSku sanoo:

  Mäkään en oo aiemmin kommentoinut vaikka oon lukenut sun blogia vuosia.
  Sun positiivinen asenne, luonne ja hetkessä eläminen on vaan niin se juttu mikä iskee..ihailen!

 9. Milla sanoo:

  Ihana kirje idea. Hyvät joulut teille olette ihania

 10. Alli sanoo:

  Ihana postaus ja tosi nätit joulumekot tytöillä!

 11. Erika sanoo:

  Ootte kyllä ihana perhe. Ja teidän lapset on varmasti jonain päivänä ihania teinejä. Tai vaikkeivät olisikaan niin kovin ihania aina, niin teistä kyllä Oton kanssa huokuu (siis ainakin kuvien ja tekstien perusteella) sellainen oikea asenne vanhemmuuteen. Olisi ihana kuulla vielä kymmenenkin vuoden päästä teidän elämästä. Varsinkin sinä vaikutat niin sympaattiselta. Hyvää joulua!

 12. hmmm... sanoo:

  Anteeksi, mutta pakko huomauttaa kun häiritsee niin paljon, millä laskuopilla Nova on 10 vuoden päästä ALLE 10-vuotias..? 😀 Ehkä olen vain liian tarkka lukija, mutta ihanaa joulua teille joka tapauksessa! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.