Bonukset rahastoon – näin aloitat rahastosäästämisen helposti

19.12.2017

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton kanssa, ja se on osa Suomi 100-juhlavuoden Made By Finland -kampanjaa. Kampanja on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden kampanja. Made by Finland juhlii Suomen suurta juhlavuotta, rohkaisee tuntemaan ylpeyttä monimuotoista suomalaista työtä kohtaan ja kertoo, millaisella työllä suomalaista hyvinvointia rakennetaan.

Kerroin viimeksi S-mobiilin Siirto-sovelluksesta, ja se olikin monille uusi tuttavuus! Nyt kerron jostain ainakin mun mielestä vieläkin siistimmästä jutusta, nimittäin rahastosäästämisestä, ja nimenomaan S-Pankin Bonukset Rahastoon -palvelusta. Olen itse ollut rahastosäästäjä jo pian viisi vuotta, ja se on mun mielestä todella palkitsevaa. On paljon fiksumpaa laittaa säästöt kasvamaan korkoa rahastoihin, kuin makuuttaa niitä tilillä kärsimässä inflaatiosta.

Rahastosäästäminen on helppoa

Rahastosäästäminen on ollut aina suhteellisen helppoa ainakin oman kokemukseni mukaan, mutta S-mobiilin kautta rahastosäästämisen aloittaminen on nyt aivan naurettavan helppoa, ja sen lisäksi käytännössä ilmaista. Ei tarvita mitään hurjaa alkupääomaa jolla lähteä säästämään, vaan säästämisen voi aloittaa niin, että kertyneet S-Bonukset menevät aina suoraan rahastosäästöön. Eli käytännössä siis ne rahat mitä saat omista ostoksistasi takaisin bonuksena, menevät vielä ilmaiseksi rahastoon kasvamaan korkoa. Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta se on ihan totta.

Pienin rahastoon siirrettävä summa on 10 euroa kerralla. Sen verran kertyy bonareitakin aika helposti, ei tarvitse juuri edes ostaa mitään että bonustilille saa jo 10 euroa. Meidän viisihenkisen perheen kuukausittaisilla bonuksilla saa vuodessa säästettyä jo aika sievoisen summan, varsinkin kun me keskitetään ostokset meikeistä bensaan ja ruuasta päivittäistavaraan juuri S-ryhmään. Monesti syödään S-ryhmän ravintoloissakin, ihan vaan koska niissä on leikkipaikka ja kivat ruokalistat lapsille, ja sormiruokaa vauvoille edullisesti.

Rahastosäästäessä usein menee merkintä- ja lunastuspalkkiot, mutta S-Pankilla rahastosäästäessä ei mene. S-Säästörahastoista ei peritä hallinnointipalkkioita. Rahaston varat sijoitetaan pääasiallisesti toisiin rahastoihin, minkä vuoksi rahasto maksaa sijoituskohteena olevista rahasto-osuuksista hallinnointi- ja säilytyspalkkiot. Rahaston juoksevat kulut  (v. 2016) ovat vain 1,10 %/v, eli todella matalat verrattuna moneen muuhun. Pikkusummissa parin prosentin heitoilla ei ole merkitystä, mutta siinä vaiheessa kun rahastossa alkaa olla enemmän rahaa, se 1,10% kuulostaa huomattavasti houkuttelevammalta kuin vaikka 3%. 

Kaikenlaisille säästäjille on sopiva rahasto

Kaikenlaisille sijoittajille löytyy varmasti sopiva rahasto johon sijoittaa, sillä niitä on kolme erilaista: varovainen, kohtuullinen & rohkea. Sijoitusten suuruudesta, sijoitusajan pituudesta ja omista tarpeista riippuen voi itselleen valita juuri sopivan rahaston.

Varovainen sopii hyvin, mikäli haluaa haluaa ottaa vain vähän riskiä. Rahasto sopii myös säästäjälle, joka haluaa säästää lyhyemmän aikaa, esim. lomamatkaa varten. Varovaisen rahaston sijoitukset painottuvat riskittömämpiin korkosijoituksiin, eli rahaston arvo vaihtelee vähemmän markkinoiden heilahdellessa. Tuotto-odotus ei ole niin suuri, mitä rohkeammissa rahastoissa, mutta kuitenkin varovaiseen rahastoon säästäminen on huomattavasti kannattavampaa kuin tilille, jolla arvo vain laskee. 

Kohtuullisen riskin rahasto sopii sellaiselle säästäjälle, joka on valmis ottamaan hieman enemmän riskiä. Rahasto sopii myös säästäjälle, joka säästää vähän isompaa summaa ja vähän pidemmän aikaa, esim. uuteen autoon tai putkiremppaan. Rahaston sijoitukset painottuvat riskipitoisempiin osakkeisiin, joten rahaston arvo elää markkinatilanteen mukaan. Pidemmällä aikavälillä rahoille voi kuitenkin odottaa parempaa tuottoa, kuin varovaisesta rahastosta.

Rohkean rahasto sopii heille, jotka eivät pelkää ottaa riskiä. Rohkea rahasto elää eniten markkinoiden mukana, mutta sijoitukselleen voi myös olettaa merkittävästi suurempaa tuottoa pitkällä aikavälillä. Se sopii hyvin. esim eläkesäästämiseen, tai tai jotain todella suurta hankintaa varten säästämiseen.

Pidemmällä aikavälillä rohkeammin

Kaikissa eri rahastoissa on hyvät puolensa. Itse säästän lapsille rohkeammin, koska säästöaika on pidempi, melkein 20 vuotta, ja tällöin markkinoiden heilahtelun aiheuttamat laskut ehtivät tasoittua ja tuotto voi olla tosi hyvä. S-bonukset menevät meillä kuitenkin kohtuullisen riskin rahastoon. Meillä ei ole mitään sen suurempaa säästökohdetta mielessä niille, kunhan vain säästetään koska se on fiksua. En usko että ketään on koskaan haitannut että säästössä on vähän ylimääräistä. Eli vaikka sinulla ei olisi mielessä mitään tärkeää säästökohdetta, kannattaa rahastosäästäminen aloittaa silti just nyt heti, koska se vaan on kannattavaa, ja varsinkin kun säästää vielä bonuksista, eli automaattisesti ja ilman että se on mistään muusta pois.

Omia säästöjä ja sijoituksia on helppoa seurata S-mobiilissa, ja palvelun käyttöönottaminen tapahtuu vain muutamassa minuutissa S-mobiilissa, tai S-Pankin nettisivuilla. Tähänkin tarvitsee toki ne S-Pankin verkkopankkitunnukset, jotka voi hakea vaikka kauppareissun yhteydessä. Mun mielestä on todella hyvä, että rahastosäästäminen helpottuu koko ajan, ja ihmiset tulevat tietoisemmiksi omasta taloudestaan. On tärkeää huolehtia omista raha-asioistaan huolellisesti, ja mitä helpompaa säästäminen on, sitä helpompaa on tavoittaa omia unelmiaan, ja myös huolehtia siitä kuuluisasta ”pahasta päivästä” varmuuden vuoksi.

Tue suomalaista työtä

Tämä on viimeinen Made by Finland -kampanjan postaukseni, ja Suomikin täytti jo 100 vuotta. On ollut todella mielettömän upeaa tutustua suomalaiseen työhön tänä vuonna, eikä vähiten siksi että olen itsekin suomalainen yrittäjä. Ollaan ylpeitä meidän hienosta suomalaisesta työstä, ja tuetaan suomalaisia yrityksiä parhaamme mukaan, sillä työ on yhteiskunnan selkäranka ja tärkein pilari, ja meidän maa on täynnä upeita työntekijöitä ja yrittäjiä, jotka ansaitsevat kiitosta ja näkyvyyttä.

LUKIJAKILPAILU: Säästätkö sinä rahastoon, miksi/ miksi et? Jaa vastauksesi kommenttiboksissa ja osallistut kahden 30€ arvoisen S-ryhmän lahjakortin arvontaan! Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Arvonta-aikaa on 26.12. asti. Tarkemmat säännöt näet TÄÄLTÄ. Onnea kisaan!

Ihanaa iltaa kaikille <3

 


154 Responses to “Bonukset rahastoon – näin aloitat rahastosäästämisen helposti”

 1. Anna sanoo:

  en säästä (vielä), mutta tämän postauksesi innoittamana aion ottaa asiasta hieman enemmän selvää ja ehkä uskaltautua hommaan mukaan… :-)

 2. Hanna sanoo:

  Moikka!
  Todella osuva postaus ja meinaan kyllä nyt laittaa bonukset säästöön:) Käydään paljon myös S-ryhmän kaupoissa enkä ole ainakaan kahteen vuoteen seurannut bonuksiemme määrää! Joten sama on laittaakkin ne menemään suoraan säästöön:)
  Kiitos hyvästä vinkistä ja ihanaa joulun odotusta koko perheelle:)

 3. Marjaana sanoo:

  En vielä, mutta nyt voisi olla korkea aika kun se on tehty noin helpoksi.

 4. M sanoo:

  Säästän! Koskaan ei tiedä millon tukee tilanne että sitä rahaa pitäs olla just että sais jotain maksettua

 5. Marika sanoo:

  En säästä, vielä ainakaan. Juuri tästä s-ryhmän rahastosäästöstä oli puolison kanssa puhetta ja aiommekin tutustua asiaan vielä tarkemmin.

 6. Marika sanoo:

  En säästä, vielä ainakaan. Juuri tästä s-ryhmän rahastosäästöstä oli puolison kanssa puhetta ja aiommekin tutustua asiaan vielä tarkemmin.

 7. Loviisa sanoo:

  En säästä, koska en ollut tuosta vielä aiemmin kuullutkaan. Olisihan se hyödyllistä!

 8. Ronja sanoo:

  En ole vielä aloittanut kun en ole oikein tiennyt että mitä kautta olisi järkevintä. Tämän postauksen innoittamana voisi käydä vihdoin hakemassa ne tunnukset ja ruveta laittaa niitä bonuksia säästöön! :)

 9. Manteli sanoo:

  En vielä säästä, mutta tärkeä postaus! Aion ajatella asiaa ehdottomasti.

 10. Titta sanoo:

  En säästä, koska en jostain syystä ole tullut edes ajatelleksi asiaa. Asia on tuntunut hankalalta ja kaukaiselta, mutta ehkäpä tämän postauksen innoittamana voisin aloittaa!

 11. Amppu sanoo:

  En säästä, vielä. Ehkä tästä eteenpäin…

 12. Jessi sanoo:

  En säästä rahastoon vaan ihan normi tilille! Nyt kyllä voisin alkaa säästää rahastoon :)

 13. Essi sanoo:

  Eläkettä varten säästän :)

 14. Jansku sanoo:

  Meidän kahden opiskelijan taloudessa laitetaan rahastoon kasvamaan nimenomaan S-ryhmän bonukset, ja silloin tällöin jouluna ja syntymäpäivinä muutama kymppi ylimääräistä. Hyvä että tuot tätä asiaa esille! Rahasto on hyvä sijoituspaikka rahoille, vaikkei sitä olisikaan laittaa tonneittain.

 15. Noora sanoo:

  En säästä rahastoon, mutta tämä kuulosti sopivan helpolta! Pitääkin tutustua tähän vielä lisää, koska kyllä meidänkin perheen ostoksilla aina se 10 euroa bonuksia tulee joka kuukausi.

 16. M sanoo:

  Säästämme kyllä, ihan S-pankin perus tilille. Meillä on jo ihan kohtalaisen suuri summa sinne kertynyt ja en kyllä ymmärrä, että miksi makuuutamme niitä tavallisella tilillä. Tämä toimikin nyt hyvänä kipinänä laittaa taloutta vähän parempaan järjestykseen!

 17. Jasmin sanoo:

  Kyllä säästämme mieheni kanssa, asunnon remonttia varten tällä hetkellä. :)

 18. Rida sanoo:

  Kyllä säästän, haaveena loma-asunto ja hiljattain mieskin avasi juurikin S-pankin rahastotilin: pakollista jätevesijärjestelmää varten:(

 19. Salla sanoo:

  En säästä, mutta pitäisi!

 20. Rosie sanoo:

  En säästä, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta!

 21. Satu sanoo:

  Aloin ihan hiljattain säästämään rahaa rahastoon. Poikaystäväni sai vihdoin puhuttua minulle järkeä päähän, kun tähän asti olen säästänyt rahat vaan tilille, jossa makaamalla rahat ei kasva korkoa. Säästän rahaa ihan vaan pahan päivän varalle. :)

 22. Helii. sanoo:

  En säästä rahastoon. Bonukset makaavat s-tilillä ja toisessa pankissa on erillinen säästötili ja käyttötili. Lapsillekin säästämme vain tavallisille säästötileille. Tiedän, hommaan pitäisi paneutua paremmin. Oikeastaan haluaisinkin mutta joskus aina jotku asiat jää roikkumaan ajoiksi ennenku niihin vihdoin saa tartuttua. Ja liian vähän mielestäni mullekki on ”luontaisesti” kerrottu eri säästämismuodoista, esim pankeissa silloin kun olemme niissä tilejä avanneet. Kiitos siis tästä infopaketista!

 23. Elina sanoo:

  Kyllä! Ja ehdottomasti säästäänkin koko perhe. Se on fiksu kohde sijoittaa raha tulevaisuutta varten :)

 24. Nnn sanoo:

  Juu kyllä säästän :)
  Joka kuukausi siirtyy tietty summa matalan riskin rahastoon, nuo S-bonukset voisikin vielä käydä lisäksi laittamassa vaikka tuonne kohtuulliseen

 25. Kaisa sanoo:

  En säästä, mutta menin heti tän luettuani sovellukseen aloittaakseni säästämisen. Oot vaan varmaan innostanu muitaki kun tuli tilapäinen häiriö :D Huomenna uudelleen..

 26. mymmyryy sanoo:

  Nyt täytyy sanoa että innostuin ottamaan asiasta selvää tämän myötä :-) kuulostaa liian helpolta ollakseen totta.

 27. Heidi sanoo:

  Säästän juurikin tuohon S-pankin rahastoon. Sinne menee bonukset ja vähän muutakin kuussa. Lapselle on oma säästötili, mutta olen harkinnut hänellekin rahastoa rinnalle.

 28. Nimetön sanoo:

  Kyllä! Ja ehdottomasti säästäänkin koko perhe. Se on fiksu kohde sijoittaa raha tulevaisuutta varten :)

 29. Maria sanoo:

  En säästä, mutta ehkä tän postauksen innottamana muuttuu, kun tähän asti kuvitellut että noi rahasto jutut hirveen vaikeita :)

 30. . sanoo:

  En! Ei ole vaan tullut ajateltua asiaa mutta kieltämättä kuulostaa fiksulta :)

 31. Veera sanoo:

  En säästä ja itse asiassa en tiedä miksi en säästä sillä se olisi paljon järevämpää. Ehkä joku päivä :)

 32. Riikka sanoo:

  Olen pähkäillyt säästö- ja rahastotilejä jo tovin! Kuun alussa tulin kuitenkin päätökseen, että tein uuden ns. käyttötilin, jonne ohjaan bonuksemme. Tili on meille kuitenkin säästötili häitämme varten. Ainoa syy, miksi en perustanut kuitenkaan rahastoa, on epätietoisuus. En ymmärrä noista mitään! Mitä jos säästämämme rahat ottavatkin tappiota? Tai kannattaako reilun vuoden rahastosijoitus? Näistä hämmentyneenä menin vanhalla kaavalla :D

 33. Bambi sanoo:

  En enää, kauan sitten säästin mutta oli kokoajan lasku. Paljon multa meni rahat turhaan niin heti lopetin ja sain käteen.. en enää uskalla luottaa.. jos täysi riskitön enkä ikinä menetä rahoja niin ehkä usksltaisin kokeilla?

 34. Emmi sanoo:

  En vielä, mutta tämän jälkeen on pakko kokeilla! :)

 35. Juulia sanoo:

  Säästän ja pitääkin tutustua tuohon bonustenkin säästämiseen. :)

 36. Mari sanoo:

  En ole rahastoon säästänyt, mutta tämä kuulostaa tosi hyvälle ja helpolle! Pitääkin hakea ne tunnukset ja laittaa bonukset rahastoon. Kiitos vinkistä!

 37. Minna sanoo:

  Meillä menee juurikin bonukset rahastoon. Sieltä niitä on sitten nostettu ja maksettu osa 5 hengen lomamatkoista.

 38. Hannele sanoo:

  Kyllä säästän :) pieni summa joka kuussa sivuun.

 39. Minttu sanoo:

  En säästä rahastoon, mutta tavalliselle tilille säästän. Taidan kyllä aloittaa rahasto säästämisen myös :)

 40. Ronja sanoo:

  En säästä. Kattelin kyllä noita juttuja yksi päivä, mutta vielä en ainakaan lähde tuommoiseen touhuun. Ehkä vähän myöhemmin alkaa sitten säästää poikaa varten samalla tavalla kuin sie teidän tytöille.

 41. Jenni sanoo:

  Kyllä säästän muutamiin rahastoihin, mutta en mitenkään kuukausittain vaan silloin kun sattuu olemaan ylimääräistä. Tilillä ei kuitenkaan kannata pitää hirveästi rahaa, mutta sen verran, ettei heti tiukan paikan tullen joudu realisoimaan rahastosijoituksia.

 42. Jenni sanoo:

  En oo säästänyt vielä, tuntunut hankalalta ottaa selvää ja ryhtyä tuumasta toimeen vaikka rahastosäästämisen aloittaminen on ollutkin to do-listalla jo usemman vuoden. Uuden vuoden lupaukseni onkin nyt laittaa hihat heilumaan asian suhteen!

 43. Heidi sanoo:

  En säästä rahastoon, tavalliselle tilille kylläkin

 44. Emilia sanoo:

  En, koska koen nämä asiat vaikeaksi. Pitäisi opetella!

 45. Tanja sanoo:

  Eläkesäästäjä olen. Toivon, että eläkeiässä ei tarvitsisi kituutella rahan kanssa. Voisi viimein toteuttaa itseään, vaikka matkustelemalla.

 46. Ilona sanoo:

  En säästä, vielä. Mutta otan tästä kyllä selvää lisää mahdollisimman pian, kuulosti niin simppeliltä jopa tälläiselle untuvikolle! Kiitos hyvästä postauksesta :).

 47. Miia sanoo:

  En ole vielä saanut aikaiseksi, mutta pudempään ollut mielessä.

 48. Maija sanoo:

  Vuoden ajan on mennyt kuukausittain pieni summa rahastoon. Täytyy silti vielä tutustua tuohon s-pankin juttuun, kuulostaa toimivalta!

 49. Invisible sanoo:

  En säästä, mutta tarkoitus olisi alkaa säästämään tämän postauksen myötä. :)

 50. Jenni sanoo:

  En säästä, mutta tämän postauksen luettuani tuntuu että voisi kyllä aloittaa.

 51. idja sanoo:

  aiemmin en ole rahastosäästänyt, mutta tämä postaus kyllä innosti muakin laittamaan bonukset rahastoihin!

 52. Airiina sanoo:

  S-pankin asiakkaana bonukset jätän säästöön. Pahan päivä varalle.

 53. Milla sanoo:

  Tuttu juttu. Olen jo jonkin aikaa säästänyt mun bonukset rahastoon. Lasten lapsilisästä lähtee molemmille 10€ heidän tileilleen ja sieltä heidän omiin rahastoihin tosin heillä OP rahasto. Saavat 18v itselleen. Saa nähdä paljonko tullut rahaa ja Korkoa

  Ja ei ole mitään virallista säästökohdetta säästän huvikseen.

 54. Henna sanoo:

  Kyllä, yksi rahasto on, pesää varten jos joskus ostan asunnon.

 55. Pee sanoo:

  En säästä, en ole nyt kiinnostunut. S-pankki on käytössä ja keskitän kaikki ostot s-ketjuun.

 56. Maria sanoo:

  Säästän vain normitilille. Olen niin nuori ettei muunlainen säästäminen ole vielä tullut mieleenkään kun omia tuloja ei juuri aikaisemmin ole ollutkaan :D tulevaisuudessa täytyy tutustua muihin vaihtoehtoihin

 57. Terhi sanoo:

  Joskus säästin johonkin rahastoon tyyliin 50€ kuukaudessa. Ja siinä oli tietysti jotain juoksevia kuluja, jotka vedettiin pois kuukausittain. Kaksi vuotta taisin sinne rahaa laittaa, ja koska siellä oli loppujen lopuksi vähemmän rahaa, kun mitä olin sinne tallettanut (näiden palvelumaksujen takia), niin päätin lopettaa koko jutun. Niitä rahojakaan ei sieltä saanut pihalle. Siellä ne makaa muistaakseni siihen asti, että pääsen eläkkeelle. Tuskin on enää mitään jäljellä silloin. Nykyään säästän ihan tavalliselle säästötilille.

 58. Nimk sanoo:

  Tällä hetkellä meidän kahden hengen (plus vauva) autoton perhe ei tee läheskään joka kuukausi 10 euron bonusta, joten tällä hetkellä niitä rahoja vain säästetään ihan tilillä ”makaamassa” :D minä taas jäin äitiyslomalle heti ammattikorkeasta, joten mun äitiyspäiväraha on ihan minimi. Meidän perheen rahat menee siis tällä hetkellä ihan elämiseen, mutta ehkä tulevaisuudessa.

 59. Annak sanoo:

  En vielä ainakaan, mutta pitää ehdottomasti perehtyä aiheeseen lisää

 60. JenniiI sanoo:

  Vielä en säästä, mutta on ollut suunnitelmissa. Ainoastaan normaali tilillä on säästöjä :)

 61. Elise H. sanoo:

  En säästä rahastoon vaan pankkitilille, koska meillä on lähitulevaisuudessa aikomuksena ostaa uusi asunto. Muutenkin rahastojen kulut ovat tuntuneet niin isoilta, että emme ole oikein niistä innostuneet. Mukana arvonnassa! :)

 62. Ruska sanoo:

  En ole aiemmin säästänyt, mutta tämän postauksen innoittamana aion ehdottomasti aloittaa sen! Kiitos siis vinkistä Iina :)

 63. Tuuli sanoo:

  Tällä hetkellä ei ole ylimääräistä rahaa säästämiseen.

 64. Laura sanoo:

  Opiskelijan budjetilla elelen, joten ei kauheasti jää säästöön, vaikka fiksuahan se olisi :)

 65. MR sanoo:

  Oon jo pitkään miettinyt että pitäis alottaa rahastosäästäminen. Tän postauksen innottamana taidankin heti huomenna ottaa asiasta lisää selvää :)

 66. A sanoo:

  En säästä mitään mihinkään, koska tällä hetkellä ei ole mitä edes säästää. Ehkä joku päivä!

 67. Karoliina sanoo:

  Kyllä säästän ja minulla on rahastosalkkutili, tosin nyt kun luin tästä mietin myös pitäisikö tähän siirtyä kun olen myös s-pankin asiakas.. :)

 68. Sanna sanoo:

  Joo säästän, opiskelijana todella pienellä summalla mutta kuitenkin säästän rahastoon. Ja kiva palkinto tässä ;)

 69. Mari sanoo:

  Säästetään juuri tuohon s-rahastoon, sinne menee bonukset ja myös lisäksi siirtona palkkapäivänä tietty summa automaattisesti.

 70. Nonna sanoo:

  Täytyy alkaa :)

 71. maria sanoo:

  En säästä rahastoon vielä mutta voisin harkita,sillä tilille jää mukava summa makaamaan aina pakollisten menojen jälkeen.

 72. Riina sanoo:

  Olen ollut aikeissa aloittaa rahastosäästämisen jo kauan, mutta en ole saanut aikaiseksi! Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja aloitan lasten rahastot. :)

 73. Laura sanoo:

  Kyllä säästän asuntoa varten tällä hetkellä.

 74. J sanoo:

  Säästän tilille, mutta viimeaikoina olen kyllä lukenut ja tutustunut rahastosijoittamiseen. Se houkuttaisi, mutta vielä en ole asian kanssa ehtinyt edetä.

 75. Heta sanoo:

  En säästä, koska en ole tiennyt sen olevan näin helppoa! Mutta tämän postauksen ansioista alamme säästämään bonuksemme rahastoon, nykyisen tilin sijaan.

 76. Piksuli sanoo:

  Säästän, koska parempi tuotto kuin tilillä.

 77. Sara sanoo:

  Säästän, mutta en rahastoon. Kun ei ymmärrä niistä mitään, yrittää ottaa selvää ja ei silti ymmärrä ja aina se rahastosäästäminen siirtyy.

 78. Tanja sanoo:

  Säästämme miehen kanssa molemmat rahastoon. Pitääkin perehtyä tuohon bonussysteemiin kun 6hlö perheellä s-ryhmään keskittämällä bonuksia tulee ihan mukavasti :)

 79. Lallero sanoo:

  Säästän vähän rahastoon ja vähän hyväkorkoiselle tilille :) Usein laitan palkasta suoraan rahaa säästöön, jotta ei tule tuhlattua kaikkea :D

 80. Piipi sanoo:

  Kyllä säästämme, lapsilisistä ja omasta palkasta osa.

 81. KJK sanoo:

  Olen itselleni säästänyt jo 18 vuotta suoraan osakkeisiin ja erilaisiin rahastoihin. Tyttärelle on syntymästä lähtien laitettu jokaisesta lapsilisästä 40 euroa rahastoihin ja seuraamme hänen kanssaan yhdessä rahastosalkun kehitystä. Tavoitteena on että hänellä olisi kymppitonni ensiasuntoa varten kun on 18 v. Nyt on kasassa melkein yhdeksän tonnia ja vielä on kaksi vuotta aikaa tuohon 18 v synttäriin. Täytyypä ruveta noita omia bonuksia laittamaan myös S-rahastoihin, jos vaikka sitten viimeistään eläkkeellä nostaisi ikäänkuin lisäeläkkeenä itselle.

 82. Pajulintu sanoo:

  Jos minulla on ylimääräistä rahaa, ostan mieluummin pörssiosakkeita. Niistä saa osinkoa vuosittain ja osakkeen hinta yleensä nousee pitkällä aikajänteellä.

 83. MILLA sanoo:

  Hei.
  Tämä tuli juuri sopivaan saumaan ja tähän aijon tarttua. Olen jäämässä opiskelijaksi ja muutto uudelle paikkakunnalle (ouluun ;)) edessä. Säästäminen on tärkeää aina mutta varsinkin nyt kun taloudellunen tilanne tulee väkisin muuttumaan. Kiitos tästä postauksesta!

 84. Elena sanoo:

  Säästän. Juurikin S-Ryhmän bonukset menee rahastoon. Mielestäni on tärkeää, että on rahaa säästössä pahan päivän varalle.

 85. Annika sanoo:

  Säästän rahastoihin sekä osakkeisiin, koska haluan luoda itselleni ja kenties tulevalle perheelleni taloudellisen turvan tulevaisuuden varalle. :) Ainut asia, joka harmittaa on se, etten tajunnut aloittaa aiemmin kuin vasta noin vuosi sitten 22-vuotiaana.

 86. Maiju sanoo:

  Säästän sen mitä pystyn, mutta en rahastoon. :)

 87. Johanna Herukka sanoo:

  S-ryhmän bonukset menevät tilille, jota ei käytetä, vaan ovat siellä pahan päivän varalle ja yllättäviin menoihin säästössä. Voisi tieten harkita että laittaisi niistä ainakin osan menemään sinne rahastoon. Pitää tutkailla asiaa lisää :) Hyvää joulua :) Ja mukana arvonnassa tietenkin.

 88. Silja sanoo:

  Rahasto-osuuksista löytyy säästöjä, mutta näin opiskelijana säännöllisten rahastosäästöjen kerryttäminen on tulojen vähäisyyden vuoksi hankalaa. Voisinkin harkita S-bonusten kerryttämistä rahastoon!

 89. Cecilia sanoo:

  Olen ennen äitiyslomalle jäämistä säästänyt rahastoon, mutta kun jäin tuille niin aika kädestä suuhun on nyt eletty. Kiitos tästä postauksesta, aionkin mennä nyt suoraan laittamaan S-mobiilin asetuksiin niin että bonukset menee jatkossa rahastoon kasvamaan korkoa :)

 90. Kiivi sanoo:

  Säästän, koska haluan pitää hyvää huolta säästöistäni!

 91. Paltsu sanoo:

  Kyllä säästän rahastoihin, juurikin S-bonukset menee suoraan kohtuullisen riskin rahastoon. Lisäksi OP:lla on ainakin omistaja-asiakkailla rahastojen ostot ja myynnit miltei kaikissa rahastoissa ilmaisia niin sielläkin on pari rahastoa kerryttämässä tuottoa :) Pieniä summia kuukausittain, mutta niistä kertyy vuosien karttuessa oikein kiva summa tuottoineen!

 92. Annastiina sanoo:

  Kyllä säästän sekä rahastoihin että osakkeisiin. Rahastoista suosin korkorahastoja, sillä otan jo tarpeeksi riskejä suorissa osakesijoituksissa. Pyrin siihen 100 – oma ikä sääntöön, jolloin kolmekymppisellä osakkeissa olisi 70 prosenttia ja korkopapereissa 30.

 93. Riina sanoo:

  En säästä rahastoihin.

 94. Mira sanoo:

  En säästä rahastoihin vaan hölmönä säästän vaan tililleni. Mutta rahastosäästäminen olisi kyllä mukavan helpon kuuloista aloittaa noilla s-bonuksilla, joita meillekin kertyy jonkin verran omalle s-tilille eikä niitä sitten tule käytettyä melkein koskaan :D

 95. K sanoo:

  Säästän rahastoon, se on hyvä lipas tulevaisuuden suurempia hankintoja varten, jota jo keväällä saa tehdä :)

 96. Soile sanoo:

  Pitääpä itekki harkita bonusten laittamista rahastoon..

 97. Mk sanoo:

  Säästän, mutta tilille vain.

 98. Silja sanoo:

  En säästä, koska en jotenkin usko, että niin pienillä summilla kun itse pystyisin säästämään tienaisi mitään..

 99. Susanna k sanoo:

  En säästä, johtuen pienistä tuloista niin tällä hetkellä ei itselläni säästöön kerry. Joskus varmasti tulen säästämään jos tuloni paranevat.

 100. Sarianna sanoo:

  Säästän rahastoon koska saa paremman tuoton kuin säästötililtä!

 101. avaruuskenguru sanoo:

  Säästän, mutta en s-pankissa, koska en ole aiemmin tuollaisesta kuullutkaan. Täytyy ehdottomasti ottaa asiasta selvää, kuulostaa tosi kätevältä. Meillä kun ne bonukset tuppaavat joka tapauksessa unohtumaan tilille makaamaan. :) Olen säästänyt jo vuosia pikkuhiljaa asuntoa varten. Opiskeluaikoina lykkäsin myös opintolainan säästötilille kasvamaan korkoa, kun oli sellainen onnellinen tilanne, ettei opintolainaa tarvinnut töissäkäynnin vuoksi käyttää elämiseen. Laina kasvoi opintojen aikana korkoa muuten aika kivasti, varsinkin kun opintojen jälkeen lainasta sai osan veronpalautuksissa takaisin. :) Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle!

 102. Miia sanoo:

  Itsellänikin tällä hetkellä S-ryhmän bonukset menevät rahastoon, mutta olen myös muita rahastoja sekä osakesijoittamista harkinnut :)

 103. Siri sanoo:

  En säästä vielä, mutta se kiinnostaa kyllä paljon ja nyt kun se on tehty vielä noin helpoksi :)

 104. Päivi sanoo:

  Tällä hetkellä ei mene bonukset rahastoihin, mutta joskus meni ja oli kyllä todella kätevä ja helppo systeemi! :)

 105. Linda sanoo:

  En ole vielä säästänyt, mutta asia kiinnostaa minua.

 106. Pai sanoo:

  Meilläkin s-bonukset menee rahastoon, ja se onkin osoittautunut helpoksi tavaksi säästää.

 107. Sonja sanoo:

  En säästä, mutta harkinnassa on ollut :)

 108. Juulia sanoo:

  Säästän sekä osakkeisiin, että rahastoihin.

 109. Inka sanoo:

  On ollut mielessä säästäminen kauan mutta ehkä nyt uskaltaudun kokeilemaan!

 110. Veera sanoo:

  Kyllä säästän, toimiva ja hyödyllinen ratkaisu :) säästäminen ”pahan päivän” varalle kannattaa aina!

 111. Siss sanoo:

  Ei oikein opiskelijana pysty säästämään hirveämmin.

 112. Maija sanoo:

  Juuri aloitan säästämistä!

 113. Suvi sanoo:

  Säästän joka kuukausi matalanriskin rahastoon.

 114. HannaA sanoo:

  Säästän matala riskisiin rahastoihin, koska ”ilmainen” raha kelpaa aina :) en kuitenkaan ole valmis ottamaan liian suuria riskejä.

 115. jasmine sanoo:

  en säästä mihinkään internet rahastoon tai tilille mutta laitan säännöllisesti säästöpossuun rahaa jotta on jos esim psukone menee rikki niin on jostan mistä ottaa ja ostaa uusi.

 116. Karoliina sanoo:

  En koska minulla ei ole vielä tarpeeksi tietoa vaihtoehdoista.

 117. Tiina sanoo:

  En ole ikinä perehtynyt rahastoihin mutta tämä vaikuttaa tosi helpolta tavalta säästää!

 118. Niko sanoo:

  Säästän joka kuukausi muutaman kympin. Koen, että se on fiksu valinta! :)

 119. Anile sanoo:

  Olen säästänyt jo vuosia rahastoon, muutaman kympin sijoitus ei näy kukkarossa nyt mutta jospa siitä tulevaisuudessa on enemmän iloa.

 120. Heidiii sanoo:

  En säästä, koska tällä hetkellä rahaa ei vaan jää säästöön asti työttömyyden takia.

 121. Sinttu sanoo:

  Bonukset voisi jopa laittaakin rahastosäästämiseen,mutta en ole tarpeeksi ottanut selvää, tämän luettuani vaikuttaa helpommalta mitä luulin :)

 122. Essi sanoo:

  En säästä, mut pitäis varmaan!

 123. Nekku sanoo:

  Tällä hetkellä en säästä. Muutama vuosi sitten säästin juurikin s-pankin rahastoon ja kun lähti romahtamaan alaspäin, nostin rahat talteen niin jäin voiton puolelle. Onneksi nostin, koska laskua tapahtui jyrkästi silloin!

 124. Maiju sanoo:

  Säästän rahastoon pahan päivän varalle

 125. Tuija sanoo:

  Olen mieheni kanssa vuosia säästäneet satunnaisesti osuuspankin vakuutussäästö tilille. Eipä sielä oi tuottoa tullut mutta hyvä pesämunanalku johon ei pääse helposti käsiksi :-) S rahastoa olen nyt mietiskellyt jos siihenkin alkais säästämään.

 126. Johanna sanoo:

  Säästän kahteen eri rahastoon, sillä rahastojen arvon heilahteluita on mielenkiintoista seurata ja tuotto on tiliä korkeampi.

 127. J sanoo:

  En säästä, koska ei ole tuntunut ajankohtaiselta vielä. Varmasti tulevaisuudessa.

 128. Päivi sanoo:

  Säästän, mutta olen keskittänyt kaiken Nordnetiin.

 129. Juana sanoo:

  Säästän juurikin kahteen S-rahastoon: kohtuulliseen ja rohkeaan. Pitkä jänteisyys kannattaa, joten olen luopunut päivittäisestä seuraamisesta. Pitäisi kyllä vähän ryhdistäytyä ja seurata sitäkin milloin kannattaa sijoittaa!

 130. Sari sanoo:

  Olen rahastosäästäjä juuri samasta syystä mitä mainitsitkin: on turha makuuttaa säästöjä tilillä kärsimässä inflaatiosta. S-pankki on tuonut nämäkin raha-asiat jotenkin tosi lähelle ihmistä, kerrassaan ihana asia :-)

 131. Tiina sanoo:

  Joo kyllö säästän, rahastoon nimenomaan. Aina parempi olla vähän sukanvarressa.

 132. INeMa sanoo:

  En vielä ole aloittanut rahastosäästämistä. En ole aiemmin oikein tajunnut että niinkin vois tehdä ihan tavallinenkin tallaaja, ja toisaalta olen ainakin kuvitellut mielessäni riskejä suuriksi ja pelännyt menettäväni senkin vähän mitä on.. mut aion kyllä perehtyä asiaan enemmän ja ehkäpä pian aloittaa itsekin rahastosäästämisen :)

 133. Camilla sanoo:

  En vielä, koska talous ei tällä hetkellä anna periksi. Kun se tasaantuu, niin juurikin s-rahasto kiinnostaa ja tulee varmasti käyttöön.

 134. _ss_ sanoo:

  En säästä mutta kuulostaa kyllä näppärältä, pitää tutustua tarkemmin!

 135. Darzan sanoo:

  En tällä hetkellä, sillä en ole saanut aikaiseksi! Noloa..

 136. Mira sanoo:

  En säästä vielä, pitäisi aloittaa..

 137. Jenna sanoo:

  En säästä, koska elän tällä hetkellä äitiyspäivärahan lisäksi toimeentulotuella, eikä säästöjä ”saa” olla. Aikomus kyllä olisi ainakin omalle tytölle alkaa säästämään, kunhan tulot vakiintuu ja kasvaa _hieman_. :D
  Pakko viel sanoo että sun blogia on ollu nii kiva seurata, jotenki tulee nii hyvä fiilis sun teksteistä, ootte nii onnellisen oloisia :) <3

 138. Henna sanoo:

  Olen säästänyt rahastoon koko aikuisikäni.

 139. Taru sanoo:

  En säästä, koska olen ajatellut sen olevan vaikeaa.

 140. Toilaura sanoo:

  Minä säästän kuukausittain pikkusumman rahastoon.

 141. Henna73 sanoo:

  Minisumma menee joka kuukausi ja ihan hyvä, sillä huomisesta ei koskaan tiedä

 142. Tiia sanoo:

  En säästä rahastoon, en tiedä siitä mitään mutta pitäisi ottaa selvää.

 143. Aada sanoo:

  En vielä, mutta olen nyt jonkin aikaa tutustunut mm. rahastosijoittamiseen ja ensi vuoden alussa on aika ottaa ensimmäiset askeleet säästämisen suhteen.

 144. säästäjä sanoo:

  Säästän, mutta en koske s-pankin rahastoihin pitkällä tikullakaan, vaikka s-pankki muuten hyvä pankki onkin. 1,1% vuotuinen juokseva kulu edelleen aivan älyttömän korkea tavalliselle osakerahastolle, vaikka tosiaan pienempi kuin se kolmen prosentin hallinnointipalkkio. Suosittelen erittäin vahvasti tutustumaan mm. Nordnetin ja Handelsbankenin indeksirahastovalikoimiin, joista osa on jopa aivan täysin kuluttomia! Varsinkin jos säästää pidemmän aikaa esimerkiksi lapselle, yli prosentin hallinnointipalkkiot vievät kakusta aivan järkyttävän siivun loppujen lopuksi. Kulut ovat ainoa asia joihin osakemarkkinoilla voi itse aktiivisesti valinnoillaan vaikuttaa, joten olisi hölmöä olla minimoimatta niitä. Yhden prosentin kuluja voikin pitää jonkinlaisena nyrkkisääntönä.

 145. Elina sanoo:

  Rahastoon en ole vielä säästänyt, mutta mielen päällä se on kyllä ollut. Josko pian.

 146. MM sanoo:

  Säästän rahastoon pahan päivän varalle.

 147. Laurakp sanoo:

  En säästä, koska en ole ehtinyt perehtyä aiheeseen ja koska seuraavat kolme vuotta eletään kädestä suuhun lainan avulla opiskeluiden takia.

 148. xod sanoo:

  Oon säästänyt jo useita vuosia eri rahastoihin :)
  Vaikka itse tekisin kuukauden kaikki ostokset S-ryhmän kaupoissa niin ei mulla kyllä silti kerry noita bonuksia kun max pari euroa… Mutta oonkin yksinasuva sinkku

 149. milja sanoo:

  Olen pyöritellyt tätä asiaa mielessä jonkin aikaa, ja yks ilta googlailinkin kuumeisesti että miten aloittaa. Tietoa tuli niin paljon että menin vain pyörryksiin ja laitoin taka-alalle koko homman. Tää postaus tuli siis tosi hyvään saumaan, ja meinaan nyt ehdottomasti ottaa selvä tästä s-pankista!

 150. Sanni sanoo:

  En säästä rahastoon, ja mietin tämän postauksen jälkeen miksi en?!?!? Perehdy asiaan pikimmiten tarkemmin! Todella hyvin jäsennelty ja toimiva teksti!

 151. Elina sanoo:

  Olen säästänyt rahastoihin tämän syksyn verran :)

 152. Ina sanoo:

  Säästän, pahan päivän varalle :)

 153. Satu sanoo:

  Säästän asuntoon ja rahastoon säästäminen kiinnostaa myös.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.