Meidän perheen jouluaatto 2017

26.12.2017

Ihanaa Tapaninpäivän iltaa kaikille! Pieni tauko tietokoneesta teki aika hyvää intensiivisen joulukuun postaustahdin jälkeen. Jouluaatto oli ihana, juuri niin kuin toivoimme, vaikka eihän me kommelluksiltakaan vältytty. Ja arvatkaa mitä: joulupukki tuli liian aikaisin tänäkin vuonna! Vaikka oli eri pukki, siis miten voi olla, että meidän pukit on aina etuajassa?? Onneksi oltiin tehty hyvä päätös syödä vasta pukin käynnin jälkeen, niin ei tullut kiire ruokailla.

Aattoaamuna meillä oli kaikki kinkun kastiketta lukuunottamatta valmiina, ja mä keittelin sen heti siinä aamuseiskalta valmiiksi. Koko aamu mentiin rennolla meiningillä, katseltiin Joulupukin Kuumalinjaa, Lumiukkoa ja luettiin lasten aattoaamun paketeista saamia kirjoja. Aamutossut olivat hitti ihan niin kuin ounastelinkin, ja ovat olleet pikkutyypeillä jalassa siitä asti kun he saivat ne. Varmaan lähtisivät uloskin niissä jos mahdollista, haha.

Puolen päivän aikaan syötiin perinteinen riisipuurolounas kanelilla ja sokerilla tietenkin, oli niin hyvää. Riisipuuroa voisi kyllä syödä useamminkin kuin vain jouluaattona. Mietin tätä samaa joka joulu, ja silti teen sitä kuitenkin seuraavan kerran vasta seuraavana jouluna. Ei vaan tule ikinä mieleen tehdä sitä, mutta sitten kun jouluna syö sitä niin muistaa taas miten uskomattoman herkullista joku niinkin yksinkertainen ruoka voi olla.

Lounaan jälkeen saatiin Oton perhe tänne meidän seuraksi, ja sitten alkoikin olla jo innostus ihan käsinkosketeltavissa, kun pukkia oltiin odotettu jo koko päivä. Melko nopeasti se pukki siitä tulikin sitten, ja laulettiin pukille tietenkin ”Joulupukkii Joulupukkii”. Pukki rupatteli ja oli oikein mukava meille kaikille, ja toi hirveän kasan lahjoja, kun meitä oli niin iso porukka. Hän ei meinannut itse mahtua ovesta sisään kun kaikki säkit olivat tiellä meidän pienessä tuulikaapissa, voi pukkiparkaa. Onneksi hän pääsi sitten kuitenkin sisään. Lapset saivat avata yhdet paketit heti ennen ruokailua, ja loppuja ei edes jaettu ennen ruokaa.

Pukin käynnin jälkeen alettiinkin siis valmistelemaan jouluruokailua, ja meillä oli niiiiiin herkulliset tarjoilut tänä vuonna vaikka itse sanonkin. Kalapöytä pullisteli mitä ihanammista herkuista, ja tuntui niin hyvältä saada kaikkia niitä ruokia, mitä en viime vuonna voinut raskauden takia syödä. Syötiin oikein pitkän kaavan mukaan, ja nautittiin kaikista herkuista. Lapsetkin jaksoivat yllättävän hyvin keskittyä ruokailuun ja maistoivat niin mätiä kuin graavilohtakin, (silliä eivät halunneet, minkä ymmärän hyvin, sillien hienouden olen itsekin ymmärtänyt vasta aivan viime vuosina) vaikka lahjat oli vielä jakamatta.

Lahjat jaettiin, ja kaikki saivat vaikka mitä kivoja juttuja joista on iloa. Mä sain kaikkea älyttömän ihanaa, osaa olen vilauttanut insta storiesin puolellakin, ja siellä kantsii muutenkin seurailla, jos haluaa nähdä muutakin kuin blogin harkittuja kuvia. Siellä näkyy ihan sitä perus hömppää mitä elämä pitää sisällään.

Jouluaattoilta kului lasten leluja kasaillessa, Oton veljen itsetekemää herkullisen sitruksista glögiä maistellessa, ja jälkkäriksi syötiin vielä Oton siskon tekemää puolukka-parfaitia, ja mun tekemää piparihyydykekakkua puolukkakastikkeella. Lapset nukahtivat samantien kun vihdoin malttoivat mennä nukkumaan kivan ja pitkän päivän jälkeen.

Nämä kaksi päivää ollaan öllötelty mukavuusvaatteissa vaan, ja vietetty perheaikaa legojen leffojen ja monopolin parissa. Ja tietysti ollaan myös luettu paljon kirjoja, itsekin kerkesin eilen uppoutua hyvin kirjan pariin, ja jopa nukkua pienet päiväunet, mitä olen tehnyt viimeksi keväällä kun meillä oli vatsatauti. Päiväunet oli ihan luksusta!

Nyt mennään ottamaan erä monopolia, ja illalla suunnataan mun isotädille kyläilemään Espooseen. Ihana, rento joululoma takana. Ja onneksi lapsilla on vielä melkein kaksi viikkoa lomaa jäljellä, ja mekin päästään lomailun makuun uudelleen heti viikonloppuna, kun Otolla on koko ensi viikko vapaata. Parasta!

Ihanaa Tapaninpäivää kaikille ja kiitos ihanista jouluntoivotuksista ja viesteistä mitä olette laittaneet <3


5 Responses to “Meidän perheen jouluaatto 2017”

 1. Emppu sanoo:

  Ihanan kuuloinen joulu!❤️ Tuli vain mieleen, olen ymmärtänyt ettö sauna on teille tärkeä, mutta ette ilmeisesti käy joulusaunassa ollenkaan?:)
  Oma joulu oli myös ihana, ensin kotona miehen kanssa aamulla uutena juttuna käytiin saunassa ja lähdettiin vanhemmilleni joulunviettoon, syötiin riisipuuroa ja käytiin uudelleen saunassa vihtomassa ja paljussa! Ruokailtiin ja avattiin lahjat sekä pelailtiin 🙂 ihanan rentoa! Joulu on kyllä paras!❤️

 2. T sanoo:

  Itse olen koko syksyn tehnyt riisipuuroa ja taidan jatkaa sen tekemistä vielä ainakin talven ajan, se on vaan niin hyvää 🙂

  Edelliseen kommentoiden, itse rakastan saunomista, mutta en ole koskaan halunnut saunoa kesken jouluaaton, koska en jaksa laittautua kahdesti päivän aikana.

  Ihana joulu teillä!

 3. Nenna sanoo:

  Voi kuola tuota teidän joulupöytää todella! Tosi kauniit ja herkullisen näköiset tarjoilut, nam! Pitää pistää muistiin nuo salaatikombot seuraavaa vuotta varten 🙂

 4. Ihania joulukuvia <3 Todella kaunis koti teillä!

 5. Nimetön sanoo:

  Korvaan tosi usein (ehkä kerran viikossa?) päivällisen maitopohjaisella puurolla.
  Lasten harrastukset rytmittävät iltapäiviä koulun jälkeen ja välillä aterioiden ”oikeista paikoista” on vaikeaa pitää kiinni. Kouluruoka tarjoillaan kuitenkin tosi aikaisin, yhdeltätoista, joten lämmin ruoka maistuu lapsilla jo koulusta tullessa siinä kolmen maissa. Siksi puuro on koettu hyväksi ratkaisuksi yhdistää iltapala ja iltaruoka. Välipalojen syöminen koulun jälkeen tai illalla tuppaa menemään helposti melko kalliiksi leivän suurkuluttamiseksi. Yksi teinipoika kun heittää helposti hoiviinsa paketillisen leipää päälisineen päivässä.
  No, kaapissamme on siis aina muutama purkki UHT maitoa, joka ei vaadi kylmäsäilytystä. Litrasta keittää kattilallisen puuroa, joten esimerkiksi riisipuuroa meillä syödään ympäri vuoden. Myös ohrasuurimoista tulee ihanaa puuroa, sellaista, jota lapsuudessa herkkuna pidettiin. Ruisjauhoista (tai hiutaleista) kuoriutuu myös ihan eri herkku, kun sen keittää veden sijaan välillä maitoon.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.