Pakkaspäivän asu Kalliossa & mistä parhaat mustat farkut

12.01.2018

Kävin eilen pressitilaisuudessa Kalliossa, ja samalla ihana Reetta nappasi musta asukuvat Kallion sydämessä. Mä kävin yläkoulua Kalliossa siihen asti että muutettiin Ouluun. Olin siellä myös reilun vuoden töissä ennen kuin vanhan työpaikkani toimisto muutti Kantakaupunkiin. Siksi Kallio on mulle tuttu ja rakas paikka, jonne on aina kiva mennä. Tykkään niistä vanhoista rakennuksista ja Kallion rosoisesta tunnelmasta tosi paljon.

Päivä oli kylmin, jonka olen tämän vuoden puolella kokenut, ja untuvatakki päällä mentiin. Se ei ollut yhtään liikaa, vaan juuri sopivasti vaatetta. Edelleen näin kahden kuukauden jälkeen olen siihen kyllä hurjan tyytyväinen. Se päällä ei tarvitse palella, ja se tuntuu niin omalta jutulta. Hyvä ostos kaiken kaikkiaan. Lisää mun untuvatakista voi lukea tästä asupostauksesta, jossa esittelin sen viime vuoden puolella oikein perinpohjaisesti.

Nyt päästäänkin asiaan josta mä haluan kysyä teidän mielipidettä, nimittäin: mistä mä löydän itselleni parhaat mustat farkut tai superstretch-farkut?? Nämä kuvissa näkyvät kaksi vuotta vanhat superstretchit, eli Gina Tricotin Alexit, hajosivat polvesta tällä viikolla parin vuoden erittäin ahkeran käytön jälkeen. Nyt etsinnässä on siis uudet kestävät ja hyvät housut.  Olen ollut näihin todella tyytyväinen, ne ovat säilyttäneet muotonsa, eivätkä ole kuluneet liian pahasti polvista, ennen kuin ihan viimeisen parin kuukauden aikana.

Tiedän että noita superjoustavia farkkuja ei saisi pestä suunnilleen ikinä, ja ne pitäisi aina vaan tuulettaa ja pyyhkäistä, eikä niillä saisi tehdä mitään muutenkaan. Mutta mä olen kolmen (nippanappa) alle kouluikäisen äiti ja mun housuissa on aina vähän jotain likaa, vaikka olisin juuri ottanut ne pyykkinarulta. Pesen farkkuja melko usein ja konttaan joka päivä. Joku ”pese farkut puolen vuoden välein ja tuuleta joka käytön jälkeen” -ohje ei vaan toimi mulla yhtään, kun pesen ne vähintään kerran viikossa-parissa, enkä muista ikinä tuulettaa.

Etsinnässä on siis mustat ja mustana pysyvät farkut jotka kestävät tätä elämää. Nyt kaikki vinkit kehiin! Ginan Alexit ovat erittäin varteenotettava vaihtoehto, mutta haluan tuoreen mielipiteen, koska oma kokemukseni on siis näistä kaksi vuotta sitten ostetuista pökistä, jotka kestivät tosi hienosti. Mikä on tämän hetken tilanne, kestävätkö uusimman malliston housut yhtä hyvin? Onko joku muu merkki vielä kestävämpi? Ja mitä ei missään nimessä kannata ostaa? Jaa ihmeessä oma vinkkisi, mistä parhaat mustat farkut.

Takki Adidas / Neule Gina Tricot / Housut Gina Tricot / Vyö Gucci / Kengät Zara / Laukku Rebecca Minkoff 

Asukuvat Reetta Ekström / Edit minä

Meillä on huomenna jännittävä päivä, sillä mennään kuopuksen 1v-kuvauksiin, ja otetaan samalla perhekuva ja sisaruskuva. Ihanaa viikonloppua kaikille, ja toivottavasti teillä on ollut ihana viikko!


53 Responses to “Pakkaspäivän asu Kalliossa & mistä parhaat mustat farkut”

 1. Riissa sanoo:

  Ginan Mollyt ja Alexit ovat kyllä mukavat päällä, mutta ostin juuri uudet rikki menneiden tilalle, ja jokin oli muuttunut. Koko pienentynyt ja housut eivät tuntuneet enää yhtä miellyttäviltä päällä. Vero Modan Lux farkut ovat todella miellyttävät, musta väri pysyy näissä paremmin ja ovat muutenkin laadukasta materiaalia. Ne ovat todella joustavat, mutta samalla myös napakat. Myyjät ovat lanseeranneet ne hauskasti taikafarkuiksi ja sitä ne kyllä ovatkin, joten iso suositus siis vertsun luxeille!

 2. Oululainen sanoo:

  Oon tykänny cubuksen jegginseistä pysyy iha hyvin väri vaikka useasti peseekin ja on joustavat! Ite työskentelen lasten kanssa ja nää on tähän mennessä parhaat housut töissä kun joustavat hyvin.

 3. Jasmin sanoo:

  Cubuksen jegging janet kestää kotiäiti elämää just sen pari vuotta. Ja hintakin varsin huokea, n. 25e.

 4. . sanoo:

  Mä ostan itse edelleen ainoastaan juurikin noita ginan farkkuja, kun ne tuntuu olevan parasta mitä itse voisin löytää. Mutta kestävät ne ei kyllä ole, itsellä repeää aina sisäreidestä ja uudet housut saa kyllä ostaa sen 2 kertaa vuodessa suunnilleen. Sun kannattais ehkä tsekata myös bikbokin valikoima, oon kuullut niistä paljon hyvää! Mulle niissä on ihan liian pitkät lahkeet mutta ehkä sulle hyvät?

 5. Veera sanoo:

  bikbokin never denimit!

 6. Laura sanoo:

  Mä olen ollut super tyytyväinen Bikbokin Spray On farkkuihin. Ne on todella mukavat päällä, tuntuu samalta kuin hyvin istuvat treenitrikoot, eivätkä menetä muotoaan tai löysty käytössä. Mulla on myös GT:n Alexit ja nuo Spray on -farkut voittaa Alexit kyllä ihan 100-0.

 7. Tiina sanoo:

  Itse tykkään älyttömästi BikBokin korkeavyötäröisistä farkuista! Best.

 8. J sanoo:

  Sun kropalle vois passata hyvin Leviksen Mile High farkut. Niissä on hyvä matskukin!

 9. Nimetön sanoo:

  Itse oon tykänny käyttää Onlyn farkkuja, mukavat jalassa, pysyvät mallissa ja värikin pysyy hyvin vaikka pesussa kävisivätkin. Hinta ja laatu sopivasti kohdillaan näin opiskelijan näkökulmasta ainakin.

 10. Minävaan sanoo:

  Ginan mollyt jotka on varmaan samat ku alexit mut vaan korkeevyötäröisenä, kesti mulla puol vuotta siis tommosella harvoilla pesuväleillä ja sen jälkeen niitä ei pahemmin enää kehannu käyttää. Ja mulla oli siis kahdet semmoset peräkkäin joten ei varmaan yhdestä hunosta parista ollu kyse ja kaverilla myös samanlaista kokemusta 🙂 eli laatu varmaankin huonontunut tässä parissa vuodessa. Nykyään käytän bik bokin vähän kiiltäväpintaina mustia farkkuja(vai mitkä jegginsit nää on) ja oon ollu tosi tyytyväinen miten nää on kestäny! Tosin en oo näitä vielä kertaakaan pessy joten en osaa siitä mennä sanomaan miten se vaikuttaa. Ja siis nää on niitä n. 55€ maksavia, ei ne kaikista halvimmat 🙂

 11. Nann sanoo:

  Sulla on ihana tyyli <3
  Itse olen löytänyt tähän mennessä parhaimmat mustat farkut Cubukselta. Jegging Jane merkiset, ovat siis joustavat ja tosi mukavat jalassa. Hintaakin on vain 24,95e! Omat mustat farkkuni ovat kestäneet 3 vuotta jo hyvänä, nyt tosin jo alkanut väri vähän haalistumaan. Kannattaa kuitenkin tsekata ne 🙂

 12. Nimetön sanoo:

  Mä itse ostin elämäni ekat Leviksen pow high farkut, ostin ne goaliksi kesä/kevät-kuntoa odottavaksi ja huhhei miten vahvat ne on! Oikeen odotan että lähtee muutama kilo ja pääsen laittaan ne jalkaan 😀 mut materiaali vakuutti mut täysin, maksoi vain 50€ alessa 25€ 🙂 ja JCstä ostin!

 13. Noora sanoo:

  Mun mielestä BikBokin superflex farkut on parhaat! Itse tykkään niistä, koska joustavat aivan mielettömästi ja käytän SuperHigh mallia, joten ovat myös todella korkeavyötäröiset.
  Ja varmaan lähes kaikista farkuista sanotaan, ettei kannata pestä ja se on fakta, että musta farkku on niin herkkä päästämään väriä. Itse ainakin olen käsin pessyt melko aktiivisesti noita Bikbokin farkkuja ja hyvin ovat värinsä säilyttäneet. Mee ihmeessä kokeilemaan, siellä on aina kivoja myyjiä auttelemassa! 🙂

 14. Nimetön sanoo:

  Dr.Denimit. Suosittelen! Ovat hintavat, mutta hinta-laatusuhde on 10/10!

  • Allu sanoo:

   Mun mielestä Dr. Denimin laatu on surkeaa. Oon omistanut niitä vaikka kuinka monet elämäni aikana, mutta nopeasti menettävät muotonsa ja värinsä. Mustia housuja ei kertakaikkiaan voi pestä kertaakaan koska eivät oo sen jälkeen enää mustat. Tykkäsin kovasti mallista ja istui uutena päälle hyvin, mut nyt oon luovuttanut niiden kanssa.

 15. Laura sanoo:

  Mulla oli pitkään dr denimin plentyt käytössä mut kyllästyin siihen kun niiden musta väri aina haalistui ja melkeimpä puolen vuoden välein sai olla ostamassa uudet. Menin sit Carlingsiin ja kysyin myyjältä et mitkä olis noiden dr denimien kaltaiset (koska muuten ne on ollut parhaat farkut mitä mulla on ollut) mut joissa ei haalistuisi väri niin myyjä kehotti mua ostamaan Leviksen 710 super skinnyt. Niissä on hieman matalampi vyötärö kuin dr denimeissä, jää mulla hieman navan alapuolelle mut siihenkin on tottunut. Mulla on ollut noi nyt alkusyksystä asti käytössä ja väri on pysynyt mustana ja ovat myös muuten kaikinpuolin olleet erittäin hyvät. Hintaa niillä on vähän enemmän kuin ginan alexeilla, mutta ovat mun mielestä sen arvoiset. 🙂 Niin ja erityisesti näin pitkät jalat omaavalle nuo ovat ihan huippuhyvät. Lahkeissa siis pituutta riittää niin, että ne voi jopa kääntää halutessaan, mikä ei oo mulla koskaan ollut mahdollista farkkujen kanssa kun pituutta on 175cm. Tsemppiä farkkuostoksille, toivottavasti löydät ne just sulle hyvät. 🙂

 16. Loviisa sanoo:

  Moikka! Kannattaa harkita ehdottomasti bikbokin neverdenimin mustia farkkuja! Ihan SUPER joustavat ja niin mukavat jalassa! Näissä on myös säilynyt väri viikottaisesta pesusta huolimatta kun olen pessyt ne 20 pesuohjelmalla jatkuvasta konttaamisesta ja pesemisestä huolimatta farkut on pysynyt moitteettomana ja nämähän ei myöskään venähdä ollenkaan käytössä mulla on näitä kahdet mustat ja yhdet siniset! Muita en enää ostakaan
  Tulipas melkoinen myyntipuhe, voisi luulla että olen bikbokissa töissä

 17. Mari sanoo:

  Hinta-laatusuhteeltaan ehdottomasti parhaat mustat farkut: H&M shapingit, no fade black-värinä! Eivät löysty kuten monet muut, eivätkä haalistu, vaikka olen pessyt aika huoletta. Oma etsintä loppui näihin, kaapista taitaa löytyä viidet…

 18. Emilia sanoo:

  Mä suosittelen H&M:n shaping skinny -farkkuja. Niiiiin mukavat päällä! Eivätkä ne mun mielestä edes mitenkään korosta/muotoile, vaan näyttävät päällä ihan tavallisilta farkuilta. Näillä on hintaa vähän enemmän (49,90€) kuin ehkä vastaavilla halpiskauppojen farkuilla mutta tuntuu, että ehkä ne ovatkin vähän kestävämpiä.

 19. zirpale sanoo:

  Ostin Lidlistä vähän aikaa sitten 13 eurolla mustat ”farkut”, tähän asti ei ainakaan valittamista. Juurikin pienten lasten kanssa housut ovat koetuksella, tämän hintaisissa farkuissa reiät polvessa eivät harmita niin paljon kuin 50 euron 🙂

 20. Anni sanoo:

  Dr.Denim Solitaire!

 21. Pauliina sanoo:

  Leviksen mile hight! Ostin lokakuussa ja ne on syrjäyttänyt kaikki muut farkut jotka omistan, ne joustaa sopivasti mutta ei ole melkeen joka päiväisessä käytössä yhtään menettänyt muotoaan, istuu kuin hanska käteen. En enään ikinä osto topshopin mustia farkkuja joiden väri ja muoto kulahtaa kuukaudessa ja hinta on yli puolet levisten hinnasta.

 22. Amanda sanoo:

  Ginan mollyt on hyvät, hyvää oon kuullu myös Leviksen mile high farkuista sekä Bik Bokin never denimeistä! Itsellä testiin menee juurikin nuo bikbokin housut heti kun vanhat mollyt irtisanoo sopimuksensa 😀

 23. annikka sanoo:

  ginan Mollyt

 24. M sanoo:

  Cubuksen jegging janet on kyl huippu mukavat jalassa mutta haalistuu kyl todella nopeasti ja tulee ärsyttävän kiiltäviksi eli niille en kyl anna ääntä ja ainakin viidet oon käyttänyt loppuun..ihmettelen jos joku saa niissä värin pysymään 😀

 25. jenna sanoo:

  Joo ääni Bikbokille täältäkin. Ennen vannoutunut Dr Denim – käyttäjä, mutta koska ne aina ratkes haaroista ja menetti muotonsa vaihdoin Bikbokin mustiin samankaltaisiin ja ai että! Hinta taitaa olla about sama mutta Bikbokin laatu paljon parempaa. Suosittelen! Löytyy niin korkeavyötäröistä kuin normiakin.

 26. Henna sanoo:

  Cubus Jeggins Jane.
  Kaappi täynnä, eri värejä ! Aivan parhaimmat ja menee päälle vaikka vähä turvattaisi kannattaa ottaa sellainen koko joka menee just ja just kiinni, koska nää antaa ihan hitosti periksi käytössä.

 27. Anna sanoo:

  Mustakin Cubuksen jegging janet on ollu tosi mukavat päällä ja kestävät ! Sitten myös only merkkiset korkeavyötäröiset superstrect farkut on aivan ihanat !

 28. J sanoo:

  Mulla noi jegging jane-farkut on haalistunut jo aika lailla ekan pesun jälkeen. Ne on kyllä mukavat ja joustavat. Veromodasta ostetut Piecesin perus mustat farkut ovat pysyneet hyvänä ja mustana, ne on pesty kerran tai kaksi.

 29. Aino sanoo:

  Väitän, että olen omistanut yli 30 kappaletta eri merkkien mustia, korkeavyötäröisiä tiukkoja farkkuja. Ginan Mollyihin tuli polvipussit, BikBokin Neverdenimit ja Cubuksen farkut repeää reidestä, Dr. Denimit haalistuu ensimmäisessä pesussa, Onlyt repeää, haalistuu ja saa helposti tunkkaisen hajun.

  Ainoat jotka on kestänyt yli vuoden päivät ovat olleet Leviksen Mile High. Näitä kannattais nyt bongailla Carlingsin aleista, saattavat helposti maksaa normaalihintaisena 90e.

 30. Marianna sanoo:

  Vero Modan Luxit!! Venyy, mutta ei venähdä ja väri pysyy 10 kertaa paremmin kuin muissa mustissa. Huikeet. 🙂

 31. Ellen sanoo:

  Ginan mollyt ovat varmaankin parhaimmat farkut tällä planeetalla. Joustavat,hyvät päällä,istuvat ja sopivat kaiken laisille vartaloille. Suosittelen!

 32. Miranna sanoo:

  Vero Modasta löytyy musta farkku jossa on tupla elastaani eli joustaa, mutta myös paulautuu eli pitää muotonsa. Kestää 10 kertaa paremmin väriä, musta pysyy siis mustana. Ei tule polvipusseja ja tupla elastaanin ansiosta polvet ei kulu. Löytyy normaali korkuisella vyötäröllä ja on todella mukavat jalassa! Suosittelen ottamaan oikein napakan koon, koska antaa vyötäröstä periksi. Hintaa on 59,95€ mutta on hintansa väärti Työskentelen itse firmassa ja kyseinen housu on ollut aivan mahtava☝

 33. essi sanoo:

  BikBokin korkeavyötäröiset on ihan parhaat! Spray on malliset

 34. Jora sanoo:

  Seppälän ja vero modan mustat farkut kului mulla muutaman pesun jälkeen valkoisiksi saumoista.

  Nyt ostin lindexiltä alerekistä 15 e.

 35. Julia sanoo:

  Vogliat on huippuja. Saa Sokokselta.

 36. Kiia sanoo:

  Mac Dream jeans!

  Mustat farkut muuten kannattaa pesukonevärjätä Dylonilla takaisin mustiksi, jos ovat muuten vielä hyvät mutta väri vain haalistunut.

 37. Sofia sanoo:

  Silverjungle!!! On ollut käytössä Dr denimit, vastaavat halpis Gina ja cubuksen. Ja nää silverjunglen on ehdottomasti parhaimmat! Ja plussaa että suunniteltu Suomessa. Tällä hetkellä ei saatavilla, mut jatkuu nyt kevät mallistossa kuulemma.

 38. Taru sanoo:

  BikBokin Never Denimeille ääni täältäkin 🙂

 39. Pienen lapsen äiti sanoo:

  Täältä myös peukku Vero Modan Luxille! Ollut käytössä nyt vuoden ja edelleen kuin uudet useista pesuista huolimatta.

 40. Elisa sanoo:

  Minä ostin mustat korkeavyötäröiset superskinny levikset ja ovat kyllä olleet hyvät ja lähes joka päivä käytössä. Suosittelen Minä myös perheenäiti, joka konttaa ja saa housut nopeasti sotkettua

 41. Iina sanoo:

  Moikka!
  Mulla on elämäni ensimmäiset Ginan mollyt käytössä jo neljättä vuotta ja mä todellakin pesen niitä aina jos tuntuu et on likaa, tai löystynyt käytössä liikaa. Oon pessy jopa kuudessa kympissä ja vieläkin mun luottohousut, väri tummempi mitä mun muutaman kk vanhoissa dr. Denimeissä, jotka käyneet koneessa kerran (ei 60 asteessa:D). Sinisenä ostin puolisen vuotta sitten ja niissä ainakin vielä ei mitään moitittavaa, päällä jopa ihanammat ku mustat. Täydellinen lahkeen pituus mulle.

  Cubuksen Jegging janet mulla mustana ja tummanharmaana, ollu kans useamman vuoden ja ovat kestävää matskua, väri haalistunut mustissa takapuolesta pyöräillessä. Niin edulliset ja välillä tarjouksia 2kpl 40€.

  Ginasta käytössä koko xs, jegging janeissa xxs ja Bikbokista ostin kerran never denimit (myös muita bikbokin housuja sovittanut) mutta mun jaloille ei ole tarpeeksi napakat, sit myin nopeesti pois ne. Siellä siis mun mielestä ei oo koot niin hyvät ku muualla. Sit taas mun kokosille (164), mutta pidempijalkaisille ne istuu paremmin.

  Ostin myös just elämäni kolmannet Dr. Denimit, mutta nekään ei xs:ssä pysy niin napakkana, kuin Ginan Mollyt. Ja väri lähtee haalistumaan niin äkkiä! Joskus ensimmäisten kanssa ostinkin pesukoneväriä ja siskon kanssa värjättiin housut samaan aikaan, se väri ei haalistunut sit enää, joten hyvä edullinen keino pidentää käyttöikää jos muuten hyvät housut löytää. Dr. Denimit ei tosin mun mielestä oo kestävät, oikeastaan ainoat mulla olleista mustista jotka ovat kuluneet puhki vuoden sisään.

 42. R sanoo:

  Mulla on ollut useemman vuoden ajan käytössä ginan mollyt, siitä huolimatta et mun päivittäisessä käytössä ne ratkeaa sisäreidestä about 4 kuukauden jälkeen. Joten omalta kohdalta ei kyllä kestävyydestä niille pisteitä, vaikka muuten hyvät ovatkin. Nyt etsinnässä ois kuitenkin vähän pidempikestoisemmat, ja näiden kommenttien perusteella taidan suunnata bikbokiin tai vero modaan seuraavaks!

 43. nora sanoo:

  Tää ei nyt liity tähän postaukseen, mut musta ois tosi kiva kuulla sun mielipide sellaseen asiaan et onko ok huutaa ja raivota omalle lapselle jos on vihanen väsynyt tai suututtaa..? Kun nyt törmäsin instagramissa tohon sallaoonan ja sen kaverin tekemään instatiliin, missä jutellaan asioista mistä ei yleensä pyhuta ääneen ja heidän mielestä on ihan normaalia huutaa/raivota omille lapsille.. musta ois tosi ihana kun kertoisit sun mielipiteen asiasta kun tiiän et sul on tosi fiksuja ajatuksia! (Ymmärrän kyllä jos et viiti ottaa kantaa kun varmaan ootte tuttuja jollain tapaa)

  T. 1 lapsen nuori äiti

 44. Hemma sanoo:

  Suosittelen Leviksiä. Ostin omani viime maaliskuussa ja tällä viikolla pesin ekaa kertaa koneessa. Tähän asti pyyhkinyt tahrat jos on tullut käytön jälkeen. Tosin en ole näitä päivittäin käyttänyt mutta viikottain hyvinkin. Ja pieniä lapsiakin löytyy meiltä joten joutuu todellakin tahroja pyyhkimään. Syy miksi en ole pessyt näitä aiemmin on se että näihin ei tule mitään polvipusseja joka on ollut suurin syy farkkujen pesemiselle ennen näitä yksilöitä ! Toki hieman vaivaa vaatii pyyhkiä mutta mulle se on sopinut , haluan pitää näistä hyvää huolta

 45. Riina sanoo:

  Mikä leveys sulla on tosta Guccin vyöstä? Kommenttien perusteella tarvii varmaan mennä Vero Modaan testaamaan noita Lux farkkuja!

 46. epe sanoo:

  Veromodan mustat farkut (vai jegginssit) ovat läpivärjätyt ei kulaha vaikka pesis kuinka paljon. Suosittelen.

 47. Maiju sanoo:

  Monien muiden tavoin suosittelen edullisia Bikbokin korkeavyötäröisiä ja hintavampia, mutta älyttömän kestäviä Leviksiä. Ite oon pitkäkinttu, mutta mulle istuu aivan älyttömän hyvin Leviksen Mile High Super Skinnyt. Muoto ja väri pysyy aivan erilailla kuin muissa pesemisestä huolimatta. Ja sitten kun väri kuluu, niin se kuluu tasaisesti ja ihan tyylikkäästi 🙂

 48. Linnea sanoo:

  Kuin kreivin aikaan mun mustat farkut hajosivat eilen, juuri kun olin lukenu postauksen ja kommentit. Niiden innoittamana suuntasin Vero Modaan, ja ai että kuinka hyvää palvelua Forumin liikkeestä sain. Päädyin muidenkin suosittelemiin Lux -housuihin, jotka ovat läpivärjättyä kangasta, ja näin ollen ne eivät haalistu pesussa! Kuulemma kestävyys on muita vastaavia housuja huomattavasti parempi, odotan innolla, kuinka tykästynkään näihin!

 49. Tiia sanoo:

  Tykännyt kovasti bikbokin never denim farkuista ja varsinkin nilkkapituisesta jp higherista, pitäneet hyvin muotonsa ja värikin pysyisi varmaan vielä paremmin jos tosiaan pesisi sillä 20-30°, mutta laiskana heittänyt aina 40° mutta edelleen 2-3v jälkeen ovat ihan ok värinsä pitäneet. Pitäisi testata nuihin hieman haalistuneisiin jotain pesukoneeseen laitettavia kangasvärejä jos elpyisivät🤩 Seuraavaksi harkinnassa juurikin nuo veromodan ”taika” farkut mistä kuullut kovasti kehuja. Ginan mollyistä en tykännyt kun olivat vyötäröstä jotenkin melko joustamattomat ja muutenkin naftia mitoitusta ja kaverit moittivat että kulahtivat todella nopeasti eivätkä pysyneet muodossaan.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.