PARISUHDE Q&A Oton kanssa videolla

14.03.2018

Viimeinkin valmiina on ensimmäinen osa mun ja Oton vastauksia teidän esittämiin kysymyksiin! Me jaettiin kysymykset neljään eri kategoriaan, jotka ovat parisuhde, arki & elämä, vanhemmuus ja kasvatus, sekä random. Siellä on kaikki muut kysymykset, jotka eivät näihin kolmeen kategoriaan sopineet. Ensimmäisenä vuorossa on parisuhde-aiheiset kysymykset. Arki & Elämä -video on myös jo kuvattu, joten se ilmestyy varmaankin kirjallisten vastausten kanssa ensi viikon aikana, kunhan saan sen editoitua ja tekstitettyä.

Videon voi laittaa vaikka taustalle pyörimään ja kuunnella sitä kuin podcastia, samalla kun laittaa pyykkejä tai vaikka laittaa ruokaa. Toisaalta video on myös kokonaisuudessaan tekstitetty, eli sitä voi hyvin katsella vaikka bussissa ilman kuulokkeita. Tai missä nyt ikinä tarvitseekaan olla hipihiljaa. Vastauksia on tulossa myös kirjallisena, mutta yllättäen kaikki nämä parisuhde-kategorian kysymykset oli toivottu vastattavaksi videolla (tai sitten oli ilmoitettu että vastaustavalla ei väliä), joten koettiin helpoimmaksi tosiaankin vastata kaikkiin videomuodossa. Halusin tekstittää videon, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus katsoa se. Muistan ikuisesti kuinka kuuro lukijani laittoi mulle viestiä monta vuotta sitten, että voisinko tekstittää videoni jotta hänkin pystyisi katsomaan ne. Silloin en sitä vielä osannut tehdä, mutta koska nykyään osaan, teen sen mielelläni.

Kysymyksiin oli jälleen kerran ihan super hauskaa vastata Oton kanssa. Tulipahan opittua, että meille saattaa ehkä sittenkin tänä vuonna tulla siivooja ainakin pesemään ikkunat. Vaikka sitä arjessa höpöttää koko ajan ja juttelee kaikesta mitä mieleen tulee, niin aina on myös paljon asioita joista ei vaan muista tai tajua jutella. Nämä videot on loistava keino kuulla puolison mielipidettä asioihin, joita ei muuten tule edes ajatelleeksi välttämättä. Hauskaa on myös se, kun saa kuulla mikä teitä mietityttää! Jälleen kerran kysymyspostaukseen tuli ihan valtava määrä mielenkiintoisia, hauskoja, kiperiä, jännittäviä ja upeita kysymyksiä. Ihan mieletöntä kuulla mitä te mietitte, ja päästä kertomaan oma näkökulma niihin asioihin.

Käykää ihmeessä tilaamassa kanava jos haluatte nähdä videot heti kun ne on YouTubeen ladattu. Mun kanavalla on paljon kaikkea muutakin kivaa ja mm. raskausvideoita joita kuvasin silloin kun odotin vielä meidän kuopusta.


23 Responses to “PARISUHDE Q&A Oton kanssa videolla”

 1. Sofia sanoo:

  Moikka,
  Videolla sanoitte että teillä on yhteiset varat. Pystyisitkö tekemään tästä postausta vai onko liian henkilökohtaista? Raha ja sen käyttö on kovin tabu ja rakastan lukea kun joku uskaltaa rikkoa sitä ja puhua ääneen. Miten se käytännössä toimii teillä ja miten olette toteuttaneet sen käytännössä? Yhteinen tili? Mitä jos haluaa ostaa jotain kalliimpaa itselle? Yms. Kiitos kovasti jos tartut tähän!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, ehdottomasti voisin tehdä aiheesta postauksen! Mielenkiintoisia lisäkysymyksiä ja mä voisin hyvin vastata niihin ihan pidemmästikin! Se on ihan totta että raha on (ihan turhaan) edelleen tabu josta ei muka voi puhua. Mutta pitää rikkoa näitä rajoja kun voi! 😀 Kiitos postaustoiveesta ja mukavaa päivää <3

   • Nimetön sanoo:

    Muakin tämä kiinnostaisi! 🙂 Mulla on aviomiehen kanssa ollut jo pidemmän aikaa yhteistili, ollaan pienten lasten vanhempia. Itse koen yhteistilin ihan älyttömän käteväksi, vaikka se taitaa olla aika harvinaista nykyään! 😀 Toki yhteiset varat voi olla myös eri tileillä, jos rahat katsotaan silti yhteisiksi.

 2. Elina sanoo:

  Nyt oli kyllä ihan pakko tulla kommentoimaan, jälleen kerran sun postaus tuntui kunnon illan pelastajalta! Teidän perhe on kyllä aivan ihana ja teidän tytöt saa olla ylpeitä tuollaisista vanhemmista. Vaikka itelläni pikkulapsiarki ja perhe-elämä siintää kaaaukana tulevaisuudessa on teidän arkea ja meininkiä ihana seurata ja toivonkin, että saisin sitä seurata vielä pitkään. Kaikkea hyvää ja ihanaa kevättä koko perheelle! <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi itku mikä ihana kommentti, kiitos ihan superisti <3 Ihan huikeeta kuulla että tämä pelasti illan! Toivottavasti tänään ei tarvita illan pelastajia vaan sulla on alusta loppuun asti super hyvä päivä, ja iso kiitos vielä <3 Ja ihanaa kevättä sinnekin!

 3. Anna-Maria K sanoo:

  No olettepas te luontevia <3 Mä en ole aiemmin ollut innoissani videoiden tekemisestä mutta sen jälkeen kun olen ajoittain avautunut insta storyn puolella ja ihmiset on diganneet, olen miettinyt pitäiskö sittenkin. Mutta osaisinkohan mä? :DKauanko sulla menee videon tekemisessä kaikkinensa ja oliko vaikea opetella?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos, ihana kuulla!! 🙂 Ja varmasti osaisit! Kyllä siinä saa aikaa kulumaan, tietysti riippuen siitä miten videon toteuttaa. Leikkaamiseen menee kaikkein pisin aika, ja tekstitykseen menee ihan hulluna aikaa, mutta jos ei kauheasti leikkaile, eikä tekstitä niin sit voi selvitä parissa tunnissa. Tähän videoon mulla meni varmaankin noin 7-8 tuntia, joista valmistautumiseen 45min, kuvaamiseen 30min, videoiden läpikäyntiin ja leikkaamiseen 3h, musiikin lisäämiseen ja äänten säätämiseen n. 30min, ja tekstittämiseen 2-3h. Sen lisäksi sitten kansikuvan tekeminen (15min), videon lataaminen youtubeen ja siellä kaikki optimoinnit ja muut perusjutut (15min). 😀 Mä oon käynyt kolme eri workshoppia joissa oon opetellut tätä, ja sen lisäksi googletellut ja katsonut tutoriaaleja. Kyllä tässä on vuosia mennyt että leikkaamattomista musiikittomista videoista on päästy tähän 😀 mutta jos on käyttää vaikka intensiivisesti 2-3 päivää opetteluun niin perusjutut oppii tosi äkkiä! 🙂

 4. Sara sanoo:

  Siis eikä, aloin kääntämään puhelimen näyttöö ku aloin kattoo tota videoo ja vissiin laitoin vahingos ihan loppuun sen videon. Olin ihan että mitä vitsiä kun parin kysymyksen jälkeen sanoit että noniin kaikki kysymykset oli sit tässä

 5. Hanna sanoo:

  Kiva video! Nauratti tuo siivooja juttu, koska meilläkin kävi siivooja kun olin pieni ja silloin piti juurikin aina siivota ennen hänen tuloaan 😀 Silloin se tuntui typerimmältä jutulta ikinä, mutta nyt vanhempana on ymmärtänyt että miksi koska hän tosiaan tuli vain imuroimaan/pesemään lattiat ym. Oi olisi kyllä mukavaa luksusta jos nytkin omassa kotona kävisi joskus siivooja pesemässä lattiat ja
  ainakin ikkunat!! 😀

 6. Minä vain sanoo:

  Mitenhän sanoisin tän kuulostamatta epäkohteliaalta, sillä siten en tätä missään nimessä tarkoita.
  Sä näytät aina raskaana ollessasi ja imettäessä niin terveeltä ja kauniilta, kyllä sä muutenkin olet äärimmäisen kaunis, mutta et ole esim tällä hetkellä ihan niin hoikka, vaikka hoikka olet edelleen.
  Jotenkin painokommentit kuulostaa aina niin epäkohteliailta, toivottavasti et ota tätä sillä tavalla.
  Mukavaa viikkoa ☺️

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos kauniista sanoista <3 Se on vaan se että imetyksen ja raskauden ulkopuolella en saa pidettyä sitä lisäpainoa itselläni vaikka mitä tekisin 😀

 7. Hipsu sanoo:

  Moikka!

  Ja kiitos tosi kivasta videosta! Jatkossa voisin suositella sellaista pientä parannusehdotusta, että jos tekstitykset saisi pysymään ”paikallaan”. Nyt tuo suureneminen / liike katsojaa kohti sai pienen ajan kuluttua silmät särkemään, ja tekstin seuraaminen ei ollut niin helppoa kuin yleensä. Muuten huippuvideo! 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Ja oon aivan samaa mieltä, en oo vaan puusilmilläni onnistunut löytämään iMoviesta sellaista paikallaan pysyvää tekstitysvaihtoehtoa, jos joku tietää mikä se on niin kertokaa ihmeessä!! 😀

 8. Laura sanoo:

  Ihana video ❤ kipakka Iina ❤

 9. Kuuro lukija sanoo:

  Jes vihdoinkin tekstität videon! Kiitos 🙂

  Olette ihana perhe ja olette hyvät vanhemmat lapsille! <3

 10. jiffy sanoo:

  Että mä tykkään teistä! Niin luontavia ja rakastettavan oloisia olette (ja varmasti olettekin ihan for real!)

 11. Hanna sanoo:

  Voi kun olette ihana ja niin kypsän oloinen pari! Tuo, miten puhua ”aikuisten asioista” on ainakin meillä vähän ongelma, kun ei lasten ollessa paikalla voi aina käsitellä niitä oikeita kuulumisia, ja sit kun lapset nukkuu, aina jompikumpi on niin väsynyt ettei pysy enää hereillä ellei oo ihan viimeinen pakkotilanne. 😀 Mut se on tosi tärkeätä, aika nopeesti etääntyy jos jää kaikki asiat sanomatta. Joskus me kirjoitetaan sit kirjeitä (tai whatsupataan työpäivän aikana, krhm…)

 12. Kipsu sanoo:

  Voi vitsit te ootte jotenkin niin symppiksiä!! Olitteko etukäteen miettinyt vastauksia kysymyksiin, vai tuliko ne spontaanisti?

  Haluaisin tarjota kehitysehdotuksia jatkoa varten:
  – videon voisi pari kertaa esikatsoa/tarkastaa. Nyt siellä oli teksteissä aika monta ylimääräistä ’otsikko tähän’ tmv tekstiä.
  – itseäni häiritsi se, että kysymysten aikana soinut välimusiikki oli huomattavasti kovempaa kuin teidän puhe. Teki mieli laittaa aina teidän puheen aikana volaa ylös ja vastaavasti kun taustarenkutus lähti soimaan niin volumea olisi ollut syytä pienentää
  – voiko tuolle tekstitykselle tehdä jotain? Itseäni häiritsi se, että fonttikoko vaihteli tekstityksen pituuden mukaan ja jotenkin se teksti lähti joka kerta eri paikasta. Vakiopaikasta lähtevä tekstitys vakiolla fonttikoolla olisi super!

  Tällaista palautetta tällä kertaa jatkakaa kuitenkin videoiden tekemistä:)

 13. Kepa sanoo:

  MÄ EN KESTÄ!!! Siis aivan totaalinen hajoominen :——D mun avopuolison perheessä kävi myös lapsena siivooja ja on kyllä edelleen yhtä jumissa siinä kun piti siivota aina ennenkun siivooja tuli 😀

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.