Aikaa kirjoille arjessa

22.03.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin kanssa.

Yrittäjyyden ja äitiyden myötä se aika joka mulla on käytettävissä puhtaasti rentoutumiseen, on vähentynyt roimasti. Toisina päivinä ei välttämättä ehdi tai jaksa edes lukea kirjaa sängyssä ennen nukkumaanmenoa, vaikka se ihanaa onkin. Lukeminen on kautta vuosien ollut mun lempiharrastus, ja siitä asti kun opin lukemaan, on se ollut mulle ihan valtavan tärkeää. 

Kun asuin äidin kanssa, meillä sai lukea aina kun halusi, paitsi päivällispöydässä. Aamupalalla, iltapalalla, välipalalla, koulumatkalla, välitunnilla ja koulun jälkeen – mä luin aina ja missä vaan, kun siihen oli tilaisuus. Toki vietin aikaa myös kavereiden kanssa, mutta yksin ollessani ahmin välillä jopa kaksi kokonaista romaania päivässä. Voin kertoa, että ei onnistuisi nykyään, hyvä kun saa luettua kokonaisen kirjan muutamassa viikossa, kun panostuksen taso on ne kolme sivua, ennen kuin silmät painuvat illalla sängyssä kiinni. Rentoutua voi kuitenkin myös samalla kun puuhastelee, tai näin ainakin haluan uskoa.

En olekaan halunnut luopua lukemisesta ja kirjallisuudesta kokonaan, vaan on täytynyt keksiä vaihtoehtoisia tapoja nauttia kirjoista. Erittäin hyvä keino pysyä kirjoissa kiinni arjen keskellä, on äänikirjat. BookBeat on sovellus, jonka avulla voi kuunnella äänikirjoja, ja lukea e-kirjoja. Valikoimasta löytyy kirjoja laidasta laitaan, englanniksi ja suomeksi (sekä myös ruotsiksi). Kirjat voi myös ladata ja niitä kuunnella myös offline-tilassa, jolloin kuuntelu onnistuu myös silloin kun on nettiyhteyden tavoittamattomissa.

Mä kuuntelen äänikirjoja nykyään melkein joka päivä, ja olen taas saanut kirjat osaksi arkeani. Äänikirjaa on hyvä kuunnella esimerkiksi samalla kun lajittelee tai ripustaa pyykkejä, tai kun pesee lattioita. Tykkään kuunnella äänikirjaa myös vaunulenkillä silloin kun kuopus nukkuu. Äänikirjat tekevät monesta arkisesta puuhasta jopa nautittavaa, ja ainakin pyykkien ripustaminen äänikirja kaverina on huomattavasti rentouttavampaa kuin ilman. 

Arkiaskareiden lomassa kuuntelen yleensä työhöni ja elämäntapaan liittyvää kirjallisuutta. Rakastan oppia uutta ja kehittää itseäni, ja olen juuri sellainen tyyppi joka innostuu ja inspiroituu elämäntaito-oppaista. Mun suosikkeja on olleet Hanne Valtarin ja Satu Rämön Unelmahommissa, Sophia Amoruson #GIRLBOSS sekä Maaret Kallion Inhimillisiä Kohtaamisia. Näistä kaikista olen ammentanut rutkasti inspiraatiota ja hyvää fiilistä.

Vaunulenkillä taas on kiva kuunnella hömppääkin. On tullut kuunneltua esimerkiksi Eve Hietamiehen Yösyöttö ja Tarhapäivä, sekä välillä Eva Frantzin Sininen Huvila, joka multa löytyy myös fyysisenä kirjana. Sitä on ollut hauska kuunnella vaunulenkillä, ja sitten jatkaa illalla kirjasta lukien sängyssä, siitä mihin jäi lenkillä kuunnellessa.

BookBeatin sovellus on super helppokäyttöinen ja toimii nopeasti. Sieltä on helppo etsiä haluamansa kirjailija tai kirja, ja valikoima on laaja. Valikoimassa on myös lasten kirjoja, ja sieltä myös meidän tytöt on kuunnelleet äänikirjoja niin ruotsiksi, kuin suomeksikin. Eskarilaisen lemppareita on Helena Meripaasin Kuriton Koiranpentu, ja Moni Nilssonin Tsatsiki-kirjat joita luin itsekin lapsena moneen kertaan.

ILMAINEN KOKEILUJAKSO LUKIJOILLENI:

Nyt pääset kokeilemaan BookBeatia ilmaiseksi kuukauden ajan. Koodilla bihns saat neljän viikon ilmaisen käyttöjakson BookBeatia. Koodi on voimassa 31.5. asti ja vain uusille BookBeat-asiakkaille. Kokeilujakson saat klikkaamalla itsesi BookBeatin sivulle, johon koodi on valmiiksi jo syötettynä.

Tykkäättekö te kuunnella äänikirjoja? Oletteko kokeilleet BookBeatia?


10 Responses to “Aikaa kirjoille arjessa”

 1. Nnn sanoo:

  Vau, mahtavaa saada näin pitkä kokeilujakso! Oonkin jo pitkään harkinnut äänikirjan kokeilemista, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt tulee ihan takuulla kokeiltua innostunko! Tää olis varmaan mahtava kun vois töissäkin ’lukea’ 🙂

 2. M sanoo:

  Olen aina rakastanut äänikitjoja, meillä oli jo lapsena tapana kuunnella niitä iltasadun lisäksi, jolloin äänikirja laitettiin aina iltasadun jälkeen. Nykyään äänikirjat auttavat rentoutumaan 🙂

 3. Saija sanoo:

  Bookbeat on tuttu ja tykkään kuunnella varsinkin työmatkoilla ja lenkkeillessä!
  Ihan aiheen vierestä, mut mistä toi sun huppari on? Oon jo pitkään ihaillu sitä, ihan täydellisen värinen! 🙂

 4. Iida sanoo:

  Lukeminen on ihanaa, ja mulla myös BookBeatin myötä ihan kirjalukeminen lisääntyi. Kuuntelen kirjoja lenkillä ja autossa. Kirjakirjoja taas matkoilla, ja kotona ennen nukkumaanmenoa. Mitkä on sun lempikirjoja kautta aikojen? 🙂 T. Iida

 5. Iida sanoo:

  Lukeminen on ihana harrastus, ja mulla myös BookBeatin myötä ihan kirjalukeminen lisääntyi. Kuuntelen kirjoja lenkillä ja autossa. Kirjakirjoja taas matkoilla, ja kotona ennen nukkumaanmenoa. Mitkä on sun lempikirjoja kautta aikojen? 🙂 T. Iida

 6. Annika sanoo:

  Kiitos etukoodista! Aion ehdottomasti kokeilla, Bookbeat on ollut pitkään harkinnassa:)

 7. R sanoo:

  Meinasin joskus kokeilla Bookbeatia, mutta sitten tajusin että kirjastokortilla saan lainattua e-äänikirjojakin ihan ilmaiseksi! Pakko rakastaa meidän kirjastojärjestelmää <3 selainsovellus ei varmaan ole yhtä ketterä kuin appi, mutta sisältö kuitenkin sama!

 8. Taija sanoo:

  Kiitos jo etukäteen 🙂 Bookbeat ollut mietinnässä jo pitkään, ajan puute vaan jarrutellut mutta nyt menee kokeiluun! Ekana aion kuunnella Irene Naakan Hullu ku äidiksi tullut. Kiitos myös sun vinkeistä.

 9. Tiina sanoo:

  Mulla lukeminen on juuri sitä lukemista, en voisi kuvitellakkaan että illan rentoutumishetki lulemisen parissa muuttuisi pelkäksi kuunteluksi. Olen pienestä pitäen myös ahminut kaikki kirjat mitkä on mahollista, äitin kirjshyllystä ei löydy enää mitään uusia
  Suosittelen lukemaan Rosamund Luptonin Sisar sekä Clare Mackintoshin kirjan Annoin sinun mennä. Erittäin koukuttavia sekä koskettavia. Lukuintoa sinne, näiden kirjojen parissa menee koko ilta

 10. pipsa sanoo:

  olen kovasti haaveillut että kuuntelisin äänikirjoja mutta ongelmaksi on jäänyt, milloin siihen on aikaa?
  taaperon ollessa hereillä haluan olla läsnä hänelle ja toisaalta jos laitan kirjan tulemaan kaiuttimista niin sen pitää soveltua myös lapselle.
  Jos laitan kuulokkeet päähän, en kuule ja pysty valvomaan lasta.
  Lapsen nukkuessa päikkäreitä, tulee itsekin nukuttua joten en vain löydä aikaa tälle vaikka ihanalta vaikuttaakin. Harmittaa kovasti 🙁

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.