Taaperon silmin: 10 kuvaa taaperon aamupäivästä

27.03.2018

Tänään katsellaan maailmaa vähän taaperon näkökulmasta, taaperon silmin maailma on nimittäin aivan hurjan jännittävä paikka. Mitä kaikkea taapero ehtii touhuta yhden aamupäivän aikana, millaisia tunteita tuntea, ja mikä on aamupäivän ihanin hetki?

Aamupalaa, eli ”AAMU!!AJAA!!”

Taapero tahtoo aamupalaa, eli hän sanoo erittäin painokkaasti monta kertaa ”AAMU! AJAA!” ja juosta hilputtaa kohti keittiötä. Tänä aamuna aamu-ajaksi kelpaa maustamaton jugurtti, kaverit nimittäin päätyvät lattialle. Ja jugurtti päätyy suun lisäksi myös parin metrin säteellä ihan joka suuntaan. Mutta voi että on taapero ylpeä sitten kun lautanen on tyhjä, ja lusikalla huitomisen lisäksi hän myös söi sillä ihan itse. Ruoka ei ole viime viikon vatsataudin jälkeen vielä maistunut ihan entiseen malliin, mutta onneksi sentään aina jotain menee alas, ja nestettä hän tankkaa reippaasti.

*Ezpz Halinallelautanen & Elodie Detailsin ihan paras ruokalappu saatu Ipanaiselta. 

Vauva totesi ”PIIPAAAAA” eli ”kiipeää” (portaat ylös)

Hän halusi siskojen huoneeseen leikkimään siskojen jännittävillä leluilla, legoilla, barbeilla ja kassakoneella. Siskot kutsuvat täystuhoksi, mutta omasta mielestään taapero on mitä parhainta leikkiseuraa, jonka voisi ottaa mukaan ihan kaikkiin isojen tyttöjen leikkeihin jo.

 ”Auto. Nuin. Aaauto. Nonni.”

Taapero rakastaa mennä verhon taakse bOblesin päälle seisomaan, ja katselemaan ohi ajavia autoja ikkunasta. Hän kommentoi autoja painokkaasti ja osoittelee, ja höpöttää välissä vauvakielellä.

”Nääääääääin.” 

”Näääääääin” hän sanoo tyytyväisenä, ja yrittää monottaa siskoa naamaan. Sisko nauraa rätkättää onnellisena, ja yritän vieressä sanoa että ei saa nauraa, ettei taapero luule että naamaan monottaminen on ihan ok. Sitten hän sanoo ”Paijaa” ja paijaa ”hellästi” siskon naamaa, edelleen niillä täydellisen söpöillä varpaillaan. Yksi taaperon tämän hetken lemppareita on myös sanoa painokkaasti ”ei! ei!” samalla kun tekee kiellettyä asiaa.

”Kukkuuuuuuuu!”

Alakertaan mennessä on ihan pakko kurkistella pinnojen välistä etätöitä työpisteellään tekevää isiä. ”Kukkuuuuuuu” sanoo taapero intoa puhkuen uudelleen ja uudelleen, ja antaa isille pinnojen välistä märän pusun suoraan nenän päähän.

”Kiiiiiiijaaaaa. Äitiiii, kiijaaaaaaa.”

Taapero ihastelee monta kertaa itse levittämäänsä ja kasaamaansa kirjapinoa. Siellä on vaikka mitä lemppareita niin kirjaston kuin oman kirjahyllynkin valikoimasta. Mikähän tällä kertaa olisi hyvä kirja?

”Tämä. Kiija.”

Sopiva kirja löytyy, ja se onkin tämän hetken luetuin kirja, joka kertoo rakkaista ihmisistä ympärillä. Siskosta, isistä, äidistä, pehmolelusta ja muista tärkeistä jutuista, jotka 1-vuotiasta kiinnostavat. ”Ishi. Ooova.” eli isi ja Nova.

”Tiiishiiiiii.”

On aika tankata läheisyyttä pienen kanssa. Viikonlopun sairastelun ja äidin yhden yön poissaolon jälkeen hän on pitänyt entistäkin hanakammin kiinni imetyksestä, ja halunnut rinnalle ihan kaikessa rauhassa. Siinä on hyvä olla. ”Tiishiii” hän sanoo ja kiipeää syliin.

”Ukkuuu.”

Taapero huomaa itsekin olevansa väsynyt ja nuokkuu äidin sylissä. Hän tahtoo päiväunille. ”Mennäänkö ulos nukkumaan?” kysyn, ja hän vastaa ”ukkuu. tiitti.” Eli nukkumaan, kiitti.

Nukkumassa tyytyväisenä touhukkaan aamupäivän jälkeen.

Hän nukkuu parhaat päiväunet omalla pihalla vaunuissa, kuomu alhaalla hämärässä ja lämpimässä. Taapero nukahti jo ulkovaatteita pukiessa, ja nukkui parin tunnin unet pihalla omissa rattaissaan raikkaassa ulkoilmassa. Lämpöpussista heräsi tyytyväinen ja lämmin tyyppi. <3

Sellainen oli touhukkaan taaperon aamupäivä, ja unien jälkeen jatkettiin lounaalla, leikillä ja sylillä. Ihan tavallinen taaperon tiistai siis, ihana ja touhukas.

Millaisia taaperoita teillä asustaa? Löytyykö samoja lempparipuuhia?


12 Responses to “Taaperon silmin: 10 kuvaa taaperon aamupäivästä”

 1. Anna sanoo:

  Meillä taapero esikoisemme ens kuussa 2vee, ja samalta kuulostaa ainakun noi kirjajutut, rakastaa kirjoja 🙂 aamupala on myös tärkeä saada heti kun herää 🙂 ja hyviä huumoriheittoja tulee joka päivä 😀 pikkisiskoaan (5vko) halailee ja pussaa välillä<3 ihania nämä pienet<3

 2. Nimetön sanoo:

  Ihana viekas minityyppi<3

 3. Emmih sanoo:

  Kiva alkupäivän katsaus ja ihana Nova! Toi ruokalappu on kyllä röyhkeä, aivan mahtava!

 4. heidisusanna sanoo:

  Syötävän suloinen. ❤️ Ihana postaus, muistui mieleen, kuinka ihana tuokin ikä tulee taas olemaan.

 5. Teresa sanoo:

  Voi että ihana! 😀 Taaperon perässä saa kyllä juosta mutta onhan heidän kanssaan monesti ihan superhauskaa. Täällä myös aamupala syödään itse..ja sotkua on. Tietty myös kaikki kielletty kiinnostaa ja keittiön kaapit saa kyytiä.

 6. Apua miten ihana postaus,ootan toisaaltaan niin tuota pikkupuhevaihetta meilleki <3. Nyt kun Miina on 7kk niin voin vaan olevinaan kuulla "sanoja",pari päivää sitten ihaku oisi sanonu äitin tittii 😀

 7. Essi sanoo:

  Hän on niin ihana ja söpö <3

 8. Eeva sanoo:

  Hauska postitus. Teidän taapero puhuu jo vaikka mitä 🙂 Suloinen pikkuinen! Mistä teidän lastenhuoneen verhot on? Aivan ihanat.

 9. Laura sanoo:

  Pakko kommentoida nyt vaikka tähän postaukseen tuosta Hauschkan puhdistusemulsiosta, muuten hukkuu varmaan arvontajuttuihin. 🙂 Miksi se ei sopisi silmämeikin poistoon? Nimenomaan Hauschkan sivuilla (ja myös Lifen johon linkki vei), mainostetaan että soveltuu meikin ja silmämeikin poistoon.

 10. Juulia sanoo:

  Ihanan paljon jo teidän pieni puhelee <3 Meillä odotellaan innokkaana että 1v4kk ikäinen alkaisi puhua muutamaa sanaa enemmän 🙂
  Yhtä touhukas taapero meilläkin ja viime aikoina on kirjat alkaneet kiinnostaa enemmän. Ihania kun itse katsovat kuvakirjoja!
  Mukavaa kevättä teidän perheelle! 🙂

 11. Anniina sanoo:

  Ihastuttava postaus! <3_<3

 12. Anniina sanoo:

  Älyttömän ihana pikkuneiti<3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.