Raitapaita & culottes-housut

05.06.2018

Aina välillä tulee vastaan trendejä, joihin ihastuminen ottaa mulla vähän pidemmän aikaa. Yksi tällainen trendi on ollut culottes-housut. Mä olin aikanaan niitä tyyppejä, jotka alkoivat käyttää pillifarkkuja jo silloin, kun niitä ei edes saanut Suomen kaupoista. Ostin ekat pillifarkut 12-vuotiaana Tukholmasta. Kun mä puin ne kouluun, niitä ihmeteltiin ja niille vähän hihiteltiin, olihan vuosi 2003 vielä bootcutien kulta-aikaa. Olen aina rakastanut kapeita lahkeita, ja sitä, miten ne korostavat mun pitkiä jalkoja. Seiska- ja kasiluokalla pillejä alkoi vähitellen ilmestyä kaikille muillekin, enkä enää ollut niin outo omissani.

Pointti oli kuitenkin se, että kapeat lahkeet on aina ollut enemmän mun juttu. Vaikka leveät lahkeet ovat jo pitkään tehneet uutta tulemista, mä olen pysytellyt pilleissä. Ostin ensimmäiset culottes-pökät jo viime kesänä, mutta ne jäivät silloin melko vähälle käytölle. Tänä kesänä olen kuitenkin jotenkin löytänyt ne. Se voi olla, että viime kesänä mun kroppa ei tuntunut hyvältä culottesien kanssa, jotenkin ne tuntuivat leventävän mua ihan mahdottomasti (omasta mielestäni). Tänä kesänä culottesit ovat päässeet mun jalkaan jo monta kertaa, ennen kaikkea siksi, että ne ovat niin mukavat. Kuumilla hellesäillä ne ovat olleet ihanan ilmava vaihtoehto silloin, kun on halunnut kuitenkin shortsia pidemmät lahkeet jalkaan.

Tämä asu oli mulla päällä eräissä työhön liittyvissä kuvauksissa viime viikolla. Mulla oli silloin lyhyt, harmaa tukka, koska haalistin sitä blondausta varten. Olin tukkani suhteen hieman epävarma, mutta tämä asu tuntui tosi hyvältä ja omalta. Hiukset laitoin simppelisti kiinni taakse, jolloin koin että ne eivät kiinnittäneet niin paljoa huomiota. Käytiin nappaamassa kuvat työjutun jälkeen Oton kanssa Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan portailla. Se on ihana kuvauspaikka, jonne on meiltä nopea mennä.

Mä rakastan värikkäitä jugend-taloja ja ihania keskustan kujia, ja haluaisin usein niitä kuvieni taustalle, niin kuin monilla upeilla muotibloggaajilla on. Meiltä kotoa on kuitenkin pitkä matka lähteä keskustaan ottamaan kuvia, ja usein silloin kun siellä on, ei kuvaukselle ole sopivaa hetkeä. Siksi mä olen ”joutunut” etsimään vaihtoehtoisia kuvauslokaatioita. Toisaalta, nämä idän puutarhat, puistot, venesatamat ja muut ympäristöt ovat enemmän sitä meidän tämänhetkistä elämää, kuin ne upeat jugend-talot. Ja upeitahan ne nämäkin ovat! Toki meidän elämä on joskus niitä jugend-talojakin, ja paljon vietetään keskustassa aikaa, mutta täällä luonnon keskellä on kuitenkin meidän koti. Ja miksi mun pitäisi tehdä kaikki samalla tavalla kuin muut? En tiedä. Eihän missään lue, että asukuvat eivät voi olla upeita ilman citytunnelmaa.

Mä huomasin, että tämä on tämän kevään kymmenes asu, jonka esittelen blogissa. Vasta kymmenes! Olen ehdottomasti petrannut viime vuodesta, mutta tahti on kuitenkin huomattavasti hitaampi, kuin joskus ennen. Koen vieläkin vissiä itsekriittisyyttä asujen, kuvien ja ulkonäön suhteen, vaikka haluaisin ottaa rennommin. Mutta ehkä tämä kesä ja lämpö nyt kannustavat mua esittelemään taas asuja useamminkin.

Tämä on muuten sama paita, joka mulla oli päällä myös maaliskuussa esitellyssä asussa! Tämä paita sopii moneen tilanteeseen, ja rennot raitapaidat on olleet yksiä tämän kevään suosikkivaatteita ehdottomasti. Niissä voi hyvin imettää, ja ne sopivat niin farkkujen kuin hameiden ja culottesienkin kanssa. Nyt kun ei ole enää violettia tukkaa, on punainen väri entistäkin helpompi käyttää. Vaikka käytin sitä myös violetin tukan kanssa, on se huomattavasti parempi ja raikkaampi vaalean tukan kanssa mun mielestä.

Paita Gina Tricot | Housut Zara | Laukku Rebecca Minkoff | Laukkukoru Coach | Kengät Flattered (saatu) | Korvakorut H&M | Aurinkolasit H&M |

Olin melko kriittinen näistä kuvista ensin, ja kamerasta niitä katsoessani ajattelin, että ei näitä voi julkaista. Nyt kun katson niitä uudelleen mietin, että miksi ihmeessä ei olisi voinut. Tältä mä näytin, ja se on ihan fine! Vaikka olen luvannut itselleni, että olen rohkeammin oma itseni, taistelen silti melkein joka kerta asupostausta tehdessäni näiden samojen ajatusten kanssa. Mutta mitä enemmän sanon niitä ääneen, sitä hölmömmältä ne tuntuvat. Jatkan siis edelleen asujen jakamista, ja rohkaistun toivottavasti joka kerta edes himpun verran lisää. Ehkä vielä joku kaunis päivä olen yhtä varma pukeutuja, kuin vielä pari vuotta sitten olin.


14 Responses to “Raitapaita & culottes-housut”

 1. Elli sanoo:

  kyllä sulle sopii blondit paremmin!

 2. katjamarketta sanoo:

  Sie näyttäsit vaikka jätesäkissä hyvältä! Sulle sopii niin hyvin kaikki vaatteet <3

 3. Lena sanoo:

  Viehättävä asu!

 4. Annika sanoo:

  Nämähän on tosi kauniita kuvia! Tykkään yleensäkin hurjasti sun kuvauspaikoistasi ja asuistasi, eikä tämä ollut poikkeus. Voisin hyvin kuvitella itsekin pistäväni tuollaisen asun päälleni — en oo vielä culotteseja ostanut nimenomaan siksi, että ne tuntuu leventävän alakroppaa entisestään, mutta ehkä pitäisi rohkaistua ja vähät välittää ulkonäköpaineista 🙂

  Joka tapauksessa mulla on pointtina siis se, että ymmärrän itsekriittisyyden erittäin hyvin, mutta näin ulkopuolisena tulee aina ihasteltua sun asujasi ja kuvauslokaatioitasi 🙂

 5. Idu sanoo:

  Vautsi! Tosi kiva asu, ja kuvat, näytät hyvältä 🙂 Näitä asupostauksia vaan rohkeasti lisää! Oon aina ihaillut sun kauneutta ja sitä et asu kun asu pukee sua 🙂

 6. Mintze sanoo:

  Tosi kiva asu!! Sulle sopii tuon pituiset housut erittäin hyvin, koska on niin pitkät jalat

 7. Jenni sanoo:

  Ootan aina eniten sun asupostauksia, taas niin nötit lubat

 8. Jenni sanoo:

  Ootan aina eniten sun asupostauksia, taas niin nätit kuvat ja paljon inspiraatiota omiin asuihin 🙂 Ihanaa!

 9. Saimi sanoo:

  Heippa! Uusi lukija ilmoittautuu! 🙂 Löysin blogisi viime joulukuussa, kun googlailin joulujuttuja, ja tässä puolen vuoden aikana olen lukenut teidän tarinan ensimmäisestä postauksesta tähän päivään. Täytyy sanoa, että olen kyllä tosi vaikuttunut lukemastani. Olen sun kanssa suunnilleen saman ikäinen, mutta ihan erilaisessa elämäntilanteessa, eikä kaikki kiinnostuksenkohteetkaan ihan mätsää. Se ei kuitenkaan ole haitannut, vaan on ollut superkiinnostavaa lukea ”out of the box”! Kirjoitat kypsiä, viimeisteltyjä postauksia, ja kuvat ovat tosi huolella ajateltuja. Sun blogin lukeminen on ollut mulle kuin uppoutuminen hyvään romaaniin, ja se on tällaiselta lukutoukalta paljon sanottu 😀 Jään innolla odottamaan jatkoa tälle elämänmakuiselle tarinalle!

 10. Minna sanoo:

  Ihanat housut ja ihana asu! Sopii niin hyvin pitkien jalkojesi kanssa ja olen ihan kade. Itse olen niin lyhyt, että kaikki tuollaiset housut mitä kokeilen ovat liian pitkiä, melkein normaalien housujen mittaiset ja nimenomaan haluaisin tuollaiset pohjemittaiset 🙁 täyty jatkaa etsintöjä tai sitten ostaa jotkut ja lyhentää itse. Kyllä lyhyenä on hankalaa 😀 tai lyhyt jalkaisena..

  Ja kuvauspaikat on myös aina mieleen 🙂

 11. Essi sanoo:

  Tosi ihana asu! Näin ulkopuolisen silmistä tässä asussa ei tosiaankaan ole mitään sellaista, mitä ei kehtaisi julkaista. Itsehän sitä on aina itseään kohtaan kaikkein kriittisin. Uskalla siis ihmeessä julkaista enemmän asuja! Olenkin vähän toivonut, että esittelisit enemmän asujasi, ne kun ovat aina niin kivoja ja inspiroivia. 🙂

 12. Tua sanoo:

  Ihana asu ja ihana kuvausmiljöö! Ensimmäisenä nämä kuvat nähdessäni kiinnitin huomiota juurikin tuohon kauniiseen metsätaustaan ja valoon. Nämä erottuvat muotiblogien totutusta kuvastosta edukseen. Onnistuneisiin asukuviin ei todellakaan tarvitse niitä jugendtaloja, joita näkyy lähes jokaisen suomalaisen bloggaajan kuvissa jatkuvalla syötöllä, niin kauniita kuin ne ovatkin. 🙂

 13. Elina sanoo:

  Ihanat kuvat ja ihana asu! Mä taas nimenomaan tykkään ettei blogissasi ole taustalla niitä samoja ”trendikkäitä” kaupunkikortteleita kuin monessa muussakin blogissa. Kiva katsella toisenlaistakin kuvastoa. Tuntuu jotenkin kurjalta puolestasi kun kerrot epäröiväsi asukuvien julkaisua nykyään. Miksi ihmeessä? Ajat muuttuu, muoti muuttuu ja naisen vartalo muuttuu iän ja elämän mukana. Olisi luonnotonta ja tylsää pysyä aina samanlaisena. Olet super kaunis ja kuvauksellinen, antaisin vaikka mitä noista sun jaloista! Eipä näytä culottes-housut noin hyvältä 20 cm lyhyemmissä, lihaksikkaissa kintuissa ja leveässä lantiossa minkä itse omistan 😀 Kaikki on kuitenkin kauniita omalla tavallaan.

 14. Roosa sanoo:

  Asu näyttää todella hyvältä ja sopii kyllä sulle!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.