Sisäistä ja ulkoista kauneuden hoitoa

07.06.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa, ja on osa vuottani Lifen brand ambassadorina.

Sisäistä ja ulkoista kauneudenhoitoa arjessa

Vuosi luonnonkosmetiikkaan ja muihin luonnontuotteisiin tutustuen alkaa olla puolessa välissä, ja on aika tehdä pieni katsaus siihen, kuinka olen hoitanut ihoani ja hiuksiani myös sisäisesti näiden kuukausien aikana. Otetaan siis tsekkaus sisäiseen ja ulkoiseen kosmetiikkaan, johon olen tutustunut brändilähettiläänä toimimisen myötä. Millaisia tuloksia olen saanut aikaan, ja mitä tuotteita on ollut käytössä? Mitä löytyy mun lautaselta aamuisin, ja miksi?

Tärkeintä kauneuden hoitoa on mun mielestä tasapainoinen ruokavalio ja riittävä veden juonti, sekä ihon suojaaminen liialta auringolta. Ilman kahta ensin mainittua ainakin mulla räjähtää naama melko nopeasti, eivätkä kynnet tai hiuksetkaan kovin hyvin voi. Etenkin näiden super helteiden aikana veden juonti on ollut vielä tavallistakin tärkeämpää. Ihon suojaamisesta auringolta kirjoitinkin jo toukokuun puolelta, jos etsit siis luonnollista ratkaisua aurinkosuojaan niin käy tsekkaamassa postaukseni ihon turvallisesta suojaamisesta auringolta.

Iho-ongelmien ehkäiseminen

Mä olen kärsinyt teini-iässä ja nuorena aikuisena jos jonkinlaisista iho-ongelmista, ja usein niistä kirjoittanutkin. Se on johtanut siihen, että en oikeastaan koskaan uskalla ”höllätä” ihonhoidossa, vaan suoritan aina hyvin tarkat puhdistus-rutiinit, ja etsin aina keinoja, kuinka voisin pitää vieläkin parempaa huolta ihostani. Vaikka mun iho tällä hetkellä voi tosi hyvin, on takaraivossa aina se pieni ”mitä jos” -ajatus.

Mulle on ennenkin iskenyt akne lähestulkoon yhdessä yössä, ja jäänyt vierailemaan kuukausiksi, jos ei vuosiksikin, joten pelko on tavallaan ihan aiheellinen. Suurin syy iho-ongelmiin mulla on kuitenkin hormonit, ja muutokset hormonitasapainossa. Eli niin kauan kuin imetän, pitäisi mun ihon kaiken järjen mukaan pysyä ihan kunnossa. Koitan kuitenkin jo valmiiksi vahvistaa mun ihoa siihen joskus tulevaisuudessa koittavaan imetyksen lopettamiseen, vaikka se ei välttämättä auttaisikaan. Ainakin keskimmäisen imetyksen loputtua mun kasvojen iho reagoi siihen melkein saman tien puskemalla otsan ja posket täyteen pientä ja isompaa näppyä. Saa nähdä kuinka käy tällä kertaa, ja auttaako mikään muu siihen kuin aika.

Ihon ensimmäiset ikääntymisen merkit

Aknen lisäksi olen herännyt pohtimaan sitä, että tässä aletaan oikeasti lähestymään jo kolmea kymppiä. Vaikka olenkin vielä muutaman kuukauden ajan 26-vuotias, ja monen mielestä on liioittelua edes puhua vielä kolmesta kympistä, fakta on se, että ainakin elän tällä hetkellä saman tyyppistä elämää kuin moni kolmekymppinen. Kuinka paljon se vaikuttaa ihoon? Kuinka paljon pidemmän päälle ihoon vaikuttavat ne tietokoneen näyttöä tuijottaen vietetyt yön pimeät tunnit, pari katkonaisesti nukuttua vauvavuotta, ja kolmen raskauden ja imetyksen aiheuttamat hormonimuutokset ja ihon venyminen?

Näistä syistä mä haluan itse tehdä juuri nyt sen minkä voin pitääkseni parempaa huolta ihostani. Eipähän ainakaan myöhemmin tarvitse sitten miettiä, että ”olisinpa silloin nuorena huolehtinut paremmin ihostani”. Otin vuoden alussa tavoitteeksi vaihtaa käyttämistäni tuotteista vähintään 2/3 luonnonkosmetiikkaan, ja siinä olen kyllä hyvin pysynyt. Olen saanut Lifen konsultiltani Piritalta mahtavia tuotevinkkejä, ja en usko että palaan enää esimerkiksi synteettisiin ihon putsareihin, kun olen ollut näihin käytössä olleisiin Dr. Hauschkan tuotteisiin niin tyytyväinen. Tuntuu että olen löytänyt monella eri osa-alueella ne lempparit nyt luonnonkosmetiikan puolelta, ja sehän tämän kokeilun suurin tavoite olikin. Alta löydätte muutamia tämän hetken lemppareita.

Mun lempituotteet sisäiseen kauneudenhoitoon:

Hiusten ja kynsien vahvistamiseen Terveyskaistan Biotiini Strong, jota olen nyt syönyt koko kevään. Mulla on tällä hetkellä pidempi tukka kuin pariin vuoteen, eikä se johdu pidennyksistä, sillä tarkoitan ihan näitä omia karvoja lisätukan alla. Sellainen minipieni toivon kipinä jossain takaraivossa elää, että ehkä vielä joku päivä mun oma tukka kasvaa pitkäksi, kun huolehdin siitä hyvin. Ainakin mun vuosien varrella saamat kokemukset biotiinista ovat olleet hyviä.

Ihon kimmoisuuteen mulla on käytössä kollageenijauhe. Mulla on ollut kevään ajan käytössä Puhdas+ Kollageeni & mustikka -jauheKollageeni rakentaa ja kosteuttaa ihoa ja saa sen näyttämään kiinteämmältä, sileämmältä ja kimmoisammalta. Noin 25 vuoden iässä (eli juuri tässä iässä missä itse olen, heh) elimistön kyky tuottaa uutta kollageenia alkaa heikentyä. 

Lifessa on nyt tarjouksessa juuri myös Puhdistamon Beauty & Sport -kollageenijauheet, joista Kollageeni Beauty tehostaa kehon omaa kollageenin tuotantoa ja vahvistaa ihon, kynsien ja hiuksien kuntoa. Kollageeni Sport taas on nimensä mukaisesti urheilijalle tarkoitettu. Se vahvistaa luustoa ja niveliä, sekä edistää lihasten ja immuunijärjestelmän toimintaa.

Sain alunperin allergiaoireiden lievittämiseen Life-konsulttini suosituksesta Pycnogenol Strong – rannikkomännyn kuoriuute -valmistetta. Allergiaoireet ovat jo lievittyneet, mutta Pycnogenol on edelleen käytössä, sillä voi olla hurjasti hyviä vaikutuksia myös muuten: Sen sisältämä kollageeni vahvistaa verisuonia ja ihoa, sekä estää nesteen tihkumista hiussuonista kudoksiin, jolloin turvotusta ei pääse syntymään. Tulevia Kreikan lentoja silmällä pitäen syön Pycnogenolia.

Life Aurinko Plus -beetakaroteenivalmiste ihon suojaamiseen yhdessä aurinkosuojavoiteden kanssa matkalle lähtiessä. Sen vahva beetakaroteeni yhdessä lykopeenin ja tärkeiden vitamiinien ja hivenaineiden kanssa antaa iholle kauniin kullanruskean sävyn. Beetakaroteeni on siis porkkanoidenkin sisältämä A-vitamiinin esiaste. Life Aurinko Plus-valmisteen A-vitamiini, sinkki ja C-vitamiini edistävät ihon kunnon pysymistä normaalina auringon paisteessa.

Lasten ihon hyvinvointiin Valioravinto Iho-Omega mustaherukka-oliiviöljy, joka otettiin käyttöön kuopuksella sydäntalvella, jolloin hänellä oli atooppista ihottumaa. Se on turvallinen taaperolle, ja myös raskaanaolevien ja imettävien ruokavalioon turvalliseksi testattu. Iho-Omega sisältää myös beetakaroteenia, joten sitä voi antaa herkkäihoisille lapsille myös ennen matkaa.

Muutama ulkoisen kauneudenhoidon lemppari luonnonkosmetiikasta:

Life Body & Soul -tuotteet kesävarpaiden kauniina pitämiseen. Kävin vähän aikaa sitten jalkahoidossa, ja sen myötä olen innostunut pitämään itsekin jaloista parempaa huolta. Life Body & Soul foot bath on ihanan raikastava jalkakylpy, ja Life Body & Soul Foot Balm kosteuttaa ainakin mun kuivat kantapäät ihanasti sandaalikuntoon. On niin ihanaa kun jaloissa on pehmeä iho, että en halua luopua siitä!

Hampaille Ecodentan luonnollisesti hampaita valkaiseva musta hammastahna. Se sisältää Teavigoa ja mustaa hiiltä, eli samoja aineita, joita on myös jokin aika sitten pinnalle nousseissa mustissa hampaidenvalkaisujauheissa. Hammastahna on vaan mun mielestä kätevämpi ja helpompi käyttää. 

Kasvojen ihonhoitoon Dr. Hauschkan sarja tuotteilla, jotka on valittu juuri oman ihon mukaan. Mulla on käytössä puhdistusmaito, tasapainottava kasvovesi, puhdistusvoide ja kosteusvoide. Lifen valikoimissa on myös Dr. Hauschkan sävyttävä kosteusvoide, joka voisi olla aika kiva näin kesäaikaan.

Mun iho voi tällä hetkellä tosi hyvin, ja edes nämä monta viikkoa jatkuneet helteet eivät ole tehneet sille hallaa. Olen saanut jonkin verran väriä ulkoillessani, vaikka en aurinkoa ole ottanutkaan kertaakaan. Olen suojannut ihoa luonnollisesti, enkä ole palanut, tai saanut aurinkoihottumaa. Toivotaan, että ihoni pärjää yhtä hyvin myös Kreikan auringon alla.

ALEKOODI LIFE-TUOTTEISIIN

Muistakaa koko vuoden kestävä mahtava alekoodi: Koodilla sandwich saatte 20% alennuksen kaikista kaikista normaalihintaisista Lifen oman Life-tuotesarjan tuotteista vuoden loppuun saakka. Koodi on voimassa sekä Lifen verkkokaupassa, että Lifen kaikissa myymälöissä koko tämän vuoden ajan. Nyt siis vaikkapa beetakaroteenit matkalle mukaan, ja Life Body & Soul-tuotteet jalkojen ja muuhun ihonhoitoon kätevästi alekoodilla! 


22 Responses to “Sisäistä ja ulkoista kauneuden hoitoa”

 1. Manta sanoo:

  ”Rypyt, maksaläiskät, pigmenttimuutokset, couperosa ja muut ihon ikääntymisen merkit johtuvat juuri kollageenin puutteesta, ja siksi mä lisään ruokalusikallisen tätä joka päivä mun aamusmoothien (tai ihan vaan veden) sekaan.”
  – Tähän oli pakko tarttua, koska on harhaanjohtavaa edes implisiittisesti ilmaista oraalisesti nautittavan kollageenivalmisteen vaikuttavan mainitsemiisi ”ongelmiin”. Esim. tässä artikkelissa selitetty lyhyesti kollageenin tuotannosta elimistössä ja toisaalta miten nautittu kollageeni käyttäytyy:
  https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005513967.html

  Muuten ihan huippu blogi ja toivotan hyvää kesää!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tämä olikin hyvä, en huomannut kirjoittaessani, että sieltä tulee rivien välistä sellainen fiilis! Mutta olet ihan oikeassa, ja korjasin tekstin heti tämän kommentin saatuani. Mä oon ollut mulle annetun tiedon varassa itse, ja oon koittanut olla mahdollisimman tarkka kirjoittaessani, sekä olla väittämättä tuotteiden antavan mitään varmoja terveyshyötyjä. Life palaa vielä omalla vastauksellaan tähän keskusteluun kollageenista. Oikein mukavaa kesää myös sinne ja kiitos asiallisesta kommentista <3

 2. Nl sanoo:

  IHANIA kuvia ja säteilevä sie, nuo hiukset on ni mageet<3 mistä tuo ihana paita on?:)

 3. avaruuskenguru sanoo:

  Onpa sulla aivan ihanan pirteä paita! :) Keltainen sopii sulle älyttömän hyvin.

 4. Emma sanoo:

  Heippa! Sulla on aika monesti ollut hyviä pohdintoja siitä, että haluaisit edistää faktapohjaisen tiedonsaannin lisäämistä ja pohdin kovasti et ootko näiden kohdalla miettinyt sitä? Esimerkiksi fluorittoman hammastahnan postauksessa suosittelun käytön perusteita tai sisäisesti nautittavan kollageenin todistettuja hyötyjä? Eikä siis mitenkään pahalla, mietin vaan ootko perehtynyt siihen onko noilla tutkitusti hyötyjä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa! Todellakin haluan nimenomaan jakaa faktapohjaista tietoa. Toi hammastahna, niin sehän ei todellakaan oo tarkoitettu mihinkään aamuin-illoin käyttöön, vaan se on vaan tahnamuodossa, jolloin on omasta mielestäni jauhetta helpompi käyttää. Mut missään nimessä mä en jättäisi fluorihammastahnaa pois, sillä pesen aina kahdesti päivässä. Luin tuon kirjoittamani kohdan varmaan 20 kertaa tämän kommentin jälkeen, ja en itse saanut siitä sellaista kuvaa, että se kannustaisi pesemään hampaita fluorittomalla hammastahnalla, vaan että puhun siitä, että valkaisutuote tahnamuodossa on omasta mielestäni jauhemuotoista kätevämpi käyttää. Kollageeniin pitää selkeästi perehtyä enemmän, sillä törmäsin pariin artikkeliin teidän kommenttien pohjalta! :)

   • Emma sanoo:

    Totta, eihän siinä niin sanota, tuotekuvauksen ja oman tottumukseni käyttää yhtä hammastahnaa kerrallaan myötä tein oletuksen, että tää olis se perushammastahna, sori siitä! Kosmetiikka ja lisäaine markkinointi on monesti aika villi kenttä ja musta on tosi kiva, että jotkus bloggajat, kuten sä muistaa pitää järjen päässä myös näiden kanssa tehtävän yhteistyön merkeissä. Kivaa kesänjatkoa!

 5. Hanna sanoo:

  Saako tuota terveyskaistan biotiinia syödä vaikka imettää?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No mä itse imetän enää aamuisin, eli kun imetän aamulla, niin voin ottaa heti sen jälkeen biotiinin, ja sitten olen sen jälkeen suunnilleen 24h imettämättä. Mutta se pitäisi varmasti selvittää ihan lääkäriltä, että voiko vaikkapa täysimettäessä syödä biotiinia. :)

   • Sus sanoo:

    Tarkistin terveydenhuollon ammattilaisten käyttämästä Lactbase-tietokannasta biotiinin ja imetyksen, mutta sieltä ei löytynyt tietoa. Todennäköisesti tilanne on sama kuin monen luontaistuotteen (ja lääkkeenkin) kohdalla: ei ole tutkittu biotiinin käyttöä imetysaikana tai erittymistä maitoon, joten sitä ei voida suositella, ellei se jostain syystä ole äidin terveyden kannalta erityisen tärkeää. Koska biotiini on harvoin mitenkään välttämätön, ei imetysaikana sitä kannata käyttää, kun mahdollisia vaikutuksia vauvaan ei tiedetä.
    T. Lääkäri

 6. mymmeli sanoo:

  Tuota kollageenijauhetta tekisi mieli kokeilla, kunhan vauva nyt tässä muutaman viikon sisällä syntyy. Saako sitä käyttää/oletko käyttänyt myös imetyksen aikana?
  Ja hei, jos edelleen syöt niitä probiootteja, niin myös niiden pitäisi auttaa/ehkäistä aknea. Itselläni iho välillä temppuillut nyt aikuisiällä, etenkin raskauksien ja imetysten välissä ja combolla sinkki + probiootti (+ talvisin vehnänalkioöljy) olen saanut ihoni pidettyä paremmassa kunnossa. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä en oo käyttänyt mitään muuta kun D-vitamiinia ja maitohappobakteereja silloin kun vielä imetin säännöllisemmin. Nykyään kun imetän vain aamuisin, niin uskallan ottaa aamuimetyksen jälkeen lisäravinteet, ja sitten onkin melkein 24h tauko ennen seuraavaa imetystä. :) Paljon onnea tulevasta vauvasta! <3 Mut hyvä kuulla muuten tuo probiooteista, ihan loistavaa! Toivotaan siis että iho pysyy kunnossa :)

 7. anni sanoo:

  Olet usein puhunut vaatteiden eettisyydestä ja halunnut pyrkiä valitsemaan parempia vaihtoehtoja. Kuitenkin ilmeisesti ostat ainakin gina tricotista vaatteita, jotka ovat kertakäyttövaatteita ja epämääräisistä oloista, mikä luo sitten vähän ristiriitaisen kuvan. Mitä mieltä olet?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ihan jokaisesta mun eettisyydestä tai paremmista valinnoista kertovasta postauksesta voi myös lukea siitä, kuinka en missään asiassa aio enkä halua olla ehdoton. Jokainen parempi valinta on askel parempaan suuntaan, eikä Gina Tricotista paidan ostaminen vähennä jonkin toisen paremman valinnan arvoa. :) Mut tää paita tosin on second handia, kun aika monet mun GT vaatteet on sellaisia jotka on olleet kauden ajan showroomilla & kuvauskäytössä mallikappaleena, ja sen jälkeen saaneet multa uuden elämän. :)

 8. maisa sanoo:

  Uteliaisuuttani kysyn, minkä verran lukijat kommentoi sun postauksia? Mulla on käsitys et kuulut maan suosituimpiin blokkaajiin, mutta miks vain kourallinen aktiivisia lukioita? miten säätelet julkaistut kommentit? Ja oletko miettinyt ”äänensävyäsi” kommenteissa jossa jollain tavalla puollustaudut, mielestäni niissä on ollut hyökkäävä ja ilkeä tyyli. Toi asioiden ristiriitaisuus on munkin silmään kyllä paistanut teksteistä ja ”mielipiteistä”. Toivottavasti otat tämän rakentavana palautteena ja uskallat julkaista joskus myös muutakin kun oi kuinka ihanaa kommentit. Ootte kyllä huvittava perhe :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kyllä mä julkaisen 99% kommenteista (kaikki edes suunnilleen asialliset), mut tosi paljon palautetta tulee myös instassa yksityisviestillä, ja sähköpostilla, eli kaikki ei täällä näy. Mä oon kyllä miettinyt äänensävyäni tosi tarkkaan, ja mun mielestä varsinkin negatiiviseen palautteeseen on tärkeää vastata asiallisesti. Aina kun kirjoitan jonkun kommentin, niin mietin omassa päässä, miltä vastaukseni kuulostaa, ja pyrin vähintäänkin neutraaliin sävyyn. Mutta tietty aina jokainen lukee siitä omasta näkökulmastaan, ja näin kirjoittaessa kun ei ole esimerkiksi ilmeitä ja eleitä ja äänensävyjä, niin samat sanat voi tulkita eri tavalla. Sen verran täytyy kyllä omasta puolesta kysäistä, että onko omasta mielestäsi sitten jotenkin ”rakentavaa palautetta” esimerkiksi sanoa että ”ootte kyllä huvittava perhe”? Kun pyysit ottamaan kommenttisi rakentavana palautteena, niin jäin vaan miettimään. Mutta mukavaa kesää sinne kaikesta huolimatta!

  • Nimetön sanoo:

   En harrasta blogeihin kommentointia, vaikka aktiivisesti luenkin. Ja yleensä jupisen itsekseni hölmöille kommenteille, mutta nyt oli pakko kommentoida.

   Ensinnäkin ” Ootte kyllä huvittava perhe :D” – kommentti ei mielestäni ole ollenkaan rakentavasti sanottu. Ja toiseksi, miten Iinan perhe liittyy millään tavalla siihen kuinka Iina kommentoi, toimii tai blogiaan kirjoittaa?

   Lisäksi ristiriitaisilta teoilta ja sanoilta tässä maailmassa ei välty kukaan, ei elämä ole niin mustavalkoista :)

 9. Maria sanoo:

  Mistä farkut? Tosi kiva asu :)

 10. Sus sanoo:

  Luontaistuotteista yleiskommenttina, että vaikka terveelle niistä harvoin on haittaa (lukuunottamatta lompakon kevenemistä), ja osa voi niistä hyötyäkin (vaikka harvoin on olemassa tutkimusnäyttöä luontaistuotteiden hyödyistä), niin niiden, joilla on jotain sairauksia tai lääkityksiä, kannattaisi jutella luontaistuotteidenkin käytöstä ensin lääkärin kanssa. Vaikka luontaistuotteet ovatkin luonnosta, voi niillä silti olla yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa tai ne saattavat (terveelläkin) kuormittaa maksaa ja nostaa maksa-arvoja, eli siinä mielessä haittojen osalta niihin pitäisi suhtautua kuin lääkkeisiinkin.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.