Kiviniemen Muumipuisto – muumifaneille ilmaista puuhaa

04.07.2018

Mun serkun vaimo vinkkasi meille Oulussa Kellon Kiviniemessä sijaitsevasta Muumi-leikkipuistosta, ja mehän innostuttiin siitä tietenkin heti. Ajettiin porukalla Muumi-puistoon eilen, ja se oli aivan ihanan sympaattinen ja siisti leikkipuisto hyvin rauhaisalla alueella metsän keskellä.

Puistoon oli vähän hankala löytää, sillä missään ei netissä lukenut tarkkaa osoitetta, eikä Google Maps tunnistanut puiston virallista nimeä ollenkaan. Myöskään Oulun Kaupungin karttapalvelusta ei löytynyt puiston tarkkaa osoitetta, ainoastaan sen sijainti kartalla. Puiston virallinen nimi on Raappananpuisto, mutta myöskään sitä ei Google Maps löytänyt. Hetken ajeltuamme me kuitenkin onnistuimme löytämään puiston sieltä piilosta, ja kun olimme pysäköineet puiston viereen, navigaattori näytti, että Muumipuiston osoite on Kuokkamaankaarre, 90810 Oulu. Siinä on muutama parkkipaikka, jos puistoon tulee autolla.

Puistossa oli taaperoille sopiva liukumäki ja keinulauta, iso hiekkalaatikko, Nuuskamuikkus-keinu ja sen lisäksi iso kiipeilyteline-liukumäki, sekä isompi keinulauta, tavallinen keinu, tasapainolauta, vauvakeinu ja hämähäkkikeinu. Meidän porukan 8v tylsistyi melko nopeasti, mutta meidän tytöt viihtyivät aivan loistavasti, kuten myös serkun 4-vuotias. Kiipeilyteline-liukumäki ei ollut sieltä hurjimmasta päästä, mutta ei nyt lällyimmästäkään. Kyllä siellä puistossa oli vähintään yhtä paljon tekemistä kuin meidän lähipuistossa.

Meidän taapero oli tietenkin aivan innoissaan muumeista, ja ensimmäiset viisitoista minuuttia hän kävelikin laitteelta toiselle, ja osoitti jokaista eri muumihahmoa todeten ylpeänä ”MUUMI!”. Me ollaan 1v:n kanssa vielä siinä vaiheessa, että kaikki on vaan muumeja, mutta eiköhän sieltä pian ala haisulit ja hemulitkin luonnistumaan kun tankataan niitä kuitenkin monta kertaa päivässä hänen toiveestaan.

Muumipuistossa oli aikuisille pari penkkiä, ja hämähäkkikeinuun nyt mahtuu aikuinenkin hengailemaan. Me viihdyttiin siellä pari tuntia oikein hyvin, ja eväiden kanssa oltaisiin varmasti viihdytty vieläkin pidempään. Vessaa puistossa ei ollut, sillä se ei ollut mikään ohjatun toiminnan puisto, vaan pikkupuisto keskellä hiljaista asuinaluetta. Kirjoitin joskus täällä, että tykätään testata eri leikkipuistoja, ja sama harrastus jatkuu edelleen. Sen verran paljon meidän lapset tykkäsivät muumipuistosta, että varmasti mennään sinne uudemmankin kerran.

Meidän viisivuotias innostui askartelemaan puistossa käpy-kilpikonnia. Hän keksi idean ihan itse, ja unohti koko puistoleikit ekan puolen tunnin jälkeen, kun hän vaan istuskeli tasapainolaudan äärellä askartelemassa ”aivan tavallisia käpykilpikonnia”, niin kuin hän itse asian ilmaisi. Ihana ja luova tyyppi, hän oli niin innoissaan omista kilpikonnistaan, ja otti pari mukaankin.

Tuurista löytyy kuulemma toinen Muumipuisto, joka on Suomen suurin. Tuolla Kiviniemen Muumipuistossa näytti kuitenkin olevan monet samat laitteet, kuin tuolla Tuurin vastaavassa, mutta tietenkin se on kooltaan pienempi ja itse muumitalo puuttuu. Ihanaa että meiltä löytyy niin paljon erilaisia mahtavia leikkipuistoja Suomesta.


14 Responses to “Kiviniemen Muumipuisto – muumifaneille ilmaista puuhaa”

 1. Juulia sanoo:

  Kiitos vinkistä! Pitää käydä kun tuolla suunnilla liikutaan. Kivan näköinen puisto ja ihanat muumifanit teillä :)

 2. Bambi sanoo:

  Turusta löytyy myös muumipuisto :)

 3. K sanoo:

  Porvoossakin on muumi leikkipuisto, siellä on se muumitalokin :)

 4. Tiina sanoo:

  Ihania kuvia :)
  Vinkkinä myös, että todella monipuolinen muumileikkipuisto, jossa on muumitalot, keinut ja laivat yms, löytyy myös Porvoosta. Läheltä linja-autoasemaa olevasta puistosta.

 5. Lila sanoo:

  Keravallakin on muumipuisto

 6. Anna sanoo:

  Kiitti vinkistä, työllä pitää kyllä 2vee esikoista käyttää. Kuopus kohta 5kk ei taida vielä tästä innostua:D
  Tuurin puistossa käytiin viime vuonna, kun esikoinen oli 1vee, ja se oli tosi kiva :) ja vieressä Tuurin kyläkauppa ja miljoonativoli, kävelymatkqn päästä toisistaan:)

 7. anna sanoo:

  Kivan oloinen puisto!

 8. Annukka sanoo:

  Pakko vinkata Savonlinnassa sijaitseva Pikku kakkosen puisto, joka on näkemisen arvoinen jos haluaa testata erilaisia leikkipaikkoja. :) Siellä on varsinkin kesän aikaan paljon perheitä loistavan sijaintinsa ansiosta (lähellä toria sekä Olavinlinnaa). Jos siis olette joskus suuntaamassa Itä-Suomeen, kannattaa ehdottomasti piipahtaa siellä :)

 9. Jenna sanoo:

  Kiitti vinkistä. En ookkaan tienny tästä vaikka oulussa asun

 10. jasmin sanoo:

  Noita muumi-puistoja nyt on lähes kaikkialla. Turha jokaista varmaan erikseen kommenttikenttään luetella. Itse ihmettelen, miksi leikkipuistokin pitää rakentaa jonkin brändin ympärille. Käyn mieluummin neutraalimmissa paikoissa.

 11. Johanna sanoo:

  Oulussa on lähempänä keskustaa Toppilansalmessa höyrymyllyntiellä myös ihan uuden karhea muumipuisto.

 12. Suvi sanoo:

  Kuulin tästä paikasta miehen sisaruksilta vaan pari tuntia ennen tätä postausta! :D Ehdottomasti meidän pienien muumifanien testilistalla siis :)

 13. Päivi sanoo:

  Oi juku, pakko mennä käymään! Loistovinkki myös Oulussa muumufanille on Tietomaan yhteydessä oleva muumikahvila!

 14. Nimetön sanoo:

  Eteläpohjanmaalla Jalasjärvellä, Kurikassa on myös pieni muumipuisto/leikkikenttä :) Matkaa Tuurin muumipuistoon on n.60km

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.