Arjen ja juhlan kaikkiin hetkiin

05.07.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lotus Nessun kanssa.

Lasten kanssa ei voi olla liikaa paperia

Lasten kanssa on tullut opittua ainakin yksi juttu: koskaan ei voi olla liikaa paperia mukana. Am I right? Vaikka lapset yrittävät parhaansa ikäänsä nähden olla sotkematta enempää kuin on pakko, sitä sotkua vaan tulee. Joskus yhden lounaan aikana maidot kaatuu kolmesti, ja ruuan jälkeen naama ja kädet on aina pyyhittävä. Autossa syöminen tai juominen on uhkapeliä ja ”hupsin” odottelua. Aina jollain kaatuu jotain, tai putoaa jotain jonnekin. Takapenkiltä voi joskus matkojen jälkeen lukea ruokalistan, että mitä on syöty. Siksi Otolla onkin isot taskut, ja taskut aina täynnä paperitolloja. Tulee ihan mieleen mun rakas mummu. Hänellä ei ollut koskaan taskut täynnä paperitolloja, mutta oli aina kuitenkin pieni nenäliina hihansuussa valmiina.

Kesäloman retkillä ja reissuilla voi yllättyä vessoista tai niiden puutteesta

Meidän kesään kuuluu paljon reissuja ja retkiä, ja vaihtelevia olosuhteita. Ollaan yövytty mukavassa hotellissa Kreikassa, ja ihanassa omakotitalossa Oulussa (sekä tietenkin omassa kodissa), mutta matkaan on kuulunut myös tienpenkkapysähdyksiä vessahädän yllättäessä lapsella automatkalla, juuri silloin kun huoltoasemaa ei ole missään lyhyen etäisyyden päässä. Ollaan retkeilty huvipuistoon, leikkipuistoon, luonnonpuistoon ja moneen muuhunkin puistoon. Kakkavaippaa on vaihdettu auton takakontissa 35 asteen helteellä. Ollaan oltu uimarannalla, jolta lähimpään vessaan oli kilometrin kävely.  Rodoksella kahviloissa ja ravintoloissa ei saanut heittää vessapaperia pönttöön ollenkaan, vaan se piti laittaa roskakoriin.

Hygienia on mulle tärkeää

Vaikka lasten kanssa tulee sotkua usein ja paljon, ja olosuhteet vaihtelevat reissatessa, hygienia ja puhtaus on mulle tärkeää, ja pidän siitä huolen vaativammissakin olosuhteissa. En kutsuisi itseäni pöpökammoiseksi, sillä voin kyllä pitää metron kaiteesta kiinni ja painaa hissin nappulaa sormella. Mutta mulla on aina laukussa mukana käsidesiä ja puhdistuspyyhkeitä, ja pidän huolen siitä, että kädet putsataan aina asiaankuuluvissa tilanteissa. Hygieniasta huolehtiminen ei kuitenkaan saa kuormittaa luontoa tarpeettomasti. Siksi olen etsinyt vaihtoehtoa puhdistuspyyhkeille eli baby wipeseille, joiden ympäristöystävällisyydestä en ole voinut olla niin varma, sillä tarkkaa ja läpinäkyväää tietoa eri merkkien puhdistuspyyhkeiden ekologisuudesta on ollut mielestäni haastavaa löytää.

Puhdistuspyyhkeitä parempi vaihtoehto on Lotus kostea WC-paperi

Jokainen pikkulasten vanhempi tietää, että wipesit on super käteviä ihan kaikkeen. Niillä voi vauvan pyllyn lisäksi putsata ihan kaiken muunkin, mutta kuten sanottua, ne eivät välttämättä ole kaikkein ympäristöystävällisimpiä. Jotkut pyyhkeet ovat joutsenmerkittyjä, mutta yhdenkään googlettamani merkin tuotekuvauksesta en löytänyt sanoja ”biohajoava” tai ”huuhdeltava”.  Nämä sanat sen sijaan lukevat Lotus Kostean WC-Paperin pakkauksessa. Lotus Kostea WC-paperi on huuhdottava ja biohajoava, ihan niin kuin tavallinenkin wc-paperi. Lotus kostea wc-paperi on dermatologisesti testattu ja pH-arvoltaan neutraali iholle.

Kosteaa wc-paperia on saatavilla kolme eri vaihtoehtoa: tuoksuton Pure sekä Delicate Rose ja Fresh Cucumber, jotka ovat miedosti hajustettuja. Näistä Pure on mun suosikkini hajusteettomana, ja se sopii hyvin myös taaperon herkän ihon putsaukseen. Tuntuma on ihan samanlainen kuin tavallisissa wipeseissa, mutta tosiaan nämä ovat biohajoavia ja nämä voi tiputtaa suoraan  wc-pönttöön, toisin kuin ne normi-wipesit joita ei missään nimessä saa tiputtaa pönttöön.

Me ollaan vaihdettu wipesit kokonaan näihin, eikä paluuta ole. Nämä puhdistavat yhtä hyvin, ja ovat yhtä mietoja ja helliä, JA nämä kuormittavat luontoa vähemmän. Suosittelen kokeilemaan! Mä en ainakaan olisi edes tajunnut, että kostea WC-paperi voisi olla samantyyppinen kuin puhdistuspyyhkeet, sillä etukäteen ajattelin, että huuhdottavan wc-paperin täytyy olla jo valmiiksi tosi löllöä ja ”hajoavaa”. Mutta ei, nämä on ihan samanlaisia kuin wipesit, mutta vaan huuhtoutuvat ja hajoavat sitten pöntössä. Ehkä tästä Lotukselle brändäysideaa, että kehitetään vielä vauvoille tarkoitettu kostea wc-paperi (tai ”Biohajoavat puhdistuspyyhkeet”), joka löytyy vauvantarvikehyllystä, niin useammatkin vanhemmat löytäisivät tiensä tämän mahtavan tuotteen pariin.

Lotus kostea wc-paperi on kuitenkin wipesina toimimisen ohella myös oikeasti oiva tuote ihan aikuisenkin pyllyn pyyhkimiseen yhdessä tavallisen vessapaperin kanssa.

Hellät paperit kaikkiin tilanteisiin

Lotuksen innovatiivisuus ei ulotu vain vessapapereihin ja puhdistuspyyhkeisiin, vaan paperihyllyn muihinkin alueisiin. Muumi-hullun lapsen lemppareita nuhan yllättäessä ovat Lotuksen Muumi-Nessut, ja siitepölyallergisen äidin nenä kiittää ekstra-hellistä ja pölyämättömistä  Lotus Nessu  Sensitive -nenäliinoista, joilla on Allergia- ja astmaliiton myöntämä allergiatunnus. Allergiatunnus takaa muun muassa sen, että nenäliinassa ei ole käytetty herkistäviä kemikaaleja ja että se on mahdollisimman pölyämätön. Olenkin ottanut mummusta mallia, ja mulla kulkee nykyään pikkupaketti Nessu Sensitivejä mukana, vaikka hihansuuhun en niitä laitakaan. Taaperokin osaa itse hakea paketista Muumi-kuvioidun Nessun, ja sanoo että ”isi nenä” tai ”äiti nenä” kun nenä kaipaa pyyhkimistä. Muumi-kuvioisella nenäliinalla nenän pyyhkiminen ei ole ihan niin ikävää kuin muuten. Ja lopuksi taapero sanoo ”muumi ohkii” ja käy viemässä nenäliinan roskikseen.

Arjessa ja lomalla tulee paljon tilanteita, jolloin on paperille tai puhdistuspyyhkeelle tarvetta, ja silloin haluan pitää huolen, että valitsen mahdollisimman laadukkaat, hellävaraiset ja ympäristöystävälliset vaihtoehdot. Haastan kaikki vanhemmat vaihtamaan baby wipesit biohajoaviin Lotus Kostea WC-papereihin, ja kokeilemaan itse!


27 Responses to “Arjen ja juhlan kaikkiin hetkiin”

 1. Heidiiii sanoo:

  Kiitos vinkistä! Vipsejä kuluu, joten ehdottomasti vaihdetaan näihin! Vauvahyllyllä kyllä kannattaisi tosiaan myydä, ei ole itselle tullut mieleenkään nämä vaihtoehtona.

 2. Katri sanoo:

  Aina ei ole kuitenkaan mahollisuutta nuita vetää vessasta alas joten onko niiden roskiinlaittonkuitenkaan yhtään eri ko normi wipesien?

 3. Mamma sanoo:

  Hei, kiitos vinkistä! Käyvätköhän nuo Puret ihan vauvalle?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Eipä mitään! 🙂 Mä en uskalla luvata muiden puolesta, mutta itse varmaan uskaltaisin käyttää vauvallekin, koska se on ph-neutraali, parabeeniton, hajusteeton, alkoholiton ja kehitetty erityisesti herkälle iholle. Meillä ei nyt ollut baby wipeseja, että olisin voinut suoraan verrata inci-listoja, mut ehkä kaupassa vois verrata, et minkä verran on eroa baby wipeseissa ja näissä. 🙂

 4. Sanna sanoo:

  Tää oliki hyvä! Meidän perhe on oikee wet wipesien suurkuluttaja.. Puhdistetaan niillä ihan kaikkea 😀
  Täytyy ehdottomasti vaihtaa näihin kosteisiin vessapapereihin!

 5. Nimk sanoo:

  Musta on käsittämätöntä, miten laadukkaan postauksen saat aikaiseksi nenäliinoista! Tän takia mua ei ole koskaan liiemmin häirinnyt sun kaupalliset yhteistyöt, koska ne on useimmiten hyödyllisiä mullekin, mutta ennen kaikkea todella huolellisesti ja ammattimaisesti rakennettu. Sulta tulee ihan kokonainen, aidoista asioista kertova postaus, joka nyt sattuu sitten vaan olemaan yhteistyö, harvoin tulee sellainen olo, että olisi väkisin rustattu.

  • R sanoo:

   Tosi hyvin sanottu! Just tätä samaa oon aatellu ja yhä oon tätä mieltä, en vaan oo osannu näin hyvin pukea sanoiksi

  • Iina Hyttinen sanoo:

   En kestä miten ihana kommentti! Tuli niin hyvä fiilis! <3 Niin hienoa kuulla, että ootte tätä mieltä, koska teille mä tätä teen, ja haluan tehdä mahdollisimman hyvin. Kiitos ihan mielettömän paljon tästä, ja aion jatkossakin tehdä parhaani, jotta saan jokaisesta julkaisemastani postauksesta laadukkaan ja omannäköisen. Oikeesti KIITOS! <3

 6. Tanja sanoo:

  Kiitos vinkistä! Just tuskailin yks päivä ennen pitkää automatkaa lastentarvikehyllyllä ja tuskailin eikö ole mitään ekologista vaihtoehtoa. Vieläkään!
  Omien lasten vauva-ajoista on jo aikaa mutta pienen kummilapsen ollessa mukana vaipanvaihdon tarve on usein. Samoin mökkiolosuhteissa jossa ei ole juoksevaa vettä ja on käytössä ulkohuussi. Sanomattakin selvää että käyttöä on!
  Isojenkin lasten kanssa mulla on kyllä nenäliinat ja wipesit aina mukana.
  Ihana tuo nenäliina hihansuussa! Kuuluu tuon ikäpolven tapoihin… meilläkin mammalla (100v) liina tai pari hihansuussa ja kun häntä auttaa mm saunareissulla niin niitä saattaa tupsahtaa paidan alta useampi 🙂 ja aina hänellä on jokin hauska sutkautus asiaan liittyen <3

  Pitkä kommentti mut totean vielä että jos nessuissa on nykyään muumin kuvia niin jee! Mä ostan kyllä 🙂 *muumifanin kummitäti*

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No hei ihan mahtavaa, kiva että vinkistä oli iloa! <3 Mä oon kans tuskaillut saman kanssa, mut eipä tarvi enää! Ja voi ihana 100v, mieletöntä että hän on jo niin pitkään ikään päässyt. Ihanat mummut nenäliinoineen! 😀 <3 Kiitos hurjasti kivasta kommentista! PS: Muumit on BEST!

 7. K sanoo:

  Sä se sit postaat mistä vaan, vaikka paskapaperista

 8. Inga sanoo:

  Oho enpä oo ennen tiennytkään tämmösistä. Lähtee kyllä kokeiluun ehdottomasti!

 9. :) sanoo:

  Kiitos tästä. Täytyyki kokeilla näitä. Kosteuspyyhkeitä nimittäin kuluu etenki näin kesäaikaan pienten kanssa.

 10. Annika sanoo:

  Kiitos vinkistä!! Täällä 1v poika, just oltiin itsekin Kreikassa, jossa kului puhdistuspyyhkeitä. Olen jo kauan miettinyt, etteivät tavalliset lasten kosteuspyyhkeet ole kovinkaan ympäristöystävällisiä. Täytyy vaihtaa näihin. Ps. Minullakin on aina käsidesi mukana Etenkin matkoilla!

 11. Piia sanoo:

  Nenäliina hihassa? Kyllähän sen mummoni jo tiesi, superkätevää, ja tätä perinnettä ylpeänä jatkan 😉

 12. Hipsu sanoo:

  Kiitti vinkistä! Wipsit kulkee meillä aina mukana laukussa, vaikka kotona ei niitä käytetäkään. Monethan tekee kestowipsejäkin esim. harsoista ja kookosöljystä, mä vain valitettavasti koen sellaisen liian vaivalloisena vaikka olis tietty monessa mielessä kertakäyttöisiä parempi vaihtoehto. Varmasti myös nämä helposti toteutettavat pienet valinnat vaikuttavat toistojen myötä paljon, mahtavaa kun kerrot niistä.

 13. Elina sanoo:

  Onko nää ns. vain kostetutettuja vai onko liinoissa puhdistavia tai desinfioivia aineita mukana?

 14. Miumau sanoo:

  Olen samaa mieltä muutaman aiemman kommentoijan kanssa, että olet saanut aikaan laadukkaan postauksen niinkin tylsästä aiheesta kuin puhdistuspyyhkeet (tai kostea WC-paperi). Lukijalle välittyy, ettet tee kaupallista yhteistyötä vain ansaintatarkoituksessa, vaan todella uskot tuotteeseen.

  Yksi asia minua jäi kuitenkin mietityttämään. Kerroit, että nämä wipesit ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto ja että ne ovat biohajoavia. Olen ymmärtänyt, että monet wipesit ovat materiaaliltaan (osin) muovia, mikä on ympäristönäkökulmasta huono juttu. Vielä jos tällaiset wipesit huuhdotaan esim. WC-pönttöön, pääsee muovipartikkeleita vesistöön. 🙁 Osaatko sanoa / oletko tutkinut, mikä tilanne on näiden wipesien kohdalla? Valitettavasti välillä tuntuu, että tuollaiset termit kuten biohajoava ym. eivät aina ole tae siitä, että tuote todella olisi jotenkin ympäristöystävällinen.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.