Minilomalle Ouluun vielä kesän lopuksi

10.08.2018

Me lähdettiin eilen vielä muutamaksi päiväksi Ouluun, sillä ensi viikolla alkaa arki, koulu ja harrastukset. Arjen myötä alkaa myös mun työt täysillä, ainakin kalenterin mukaan. Sähköposti on jo täyttynyt, ja ensi viikosta alkaen sitten täyttyy päivät ja illatkin tilaisuuksista ja tapaamisista kesän jälkeen.

Me otetaan tällainen ihana miniloma rakkaiden kanssa tähän kesän loppuun, siihen on hyvä päättää ehkä paras kesä ikinä. Mä olen tehnyt kaikki lähipäivien työt etukäteen valmiiksi, ja aiotaankin ottaa ihan rennosti ja viettää pitkä viikonloppu täällä. Ohjelmassa on rentoa hengailua mun tädin perheen ja mun äidin kanssa, papan luona käymistä, shoppailureissu keskimmäisen kanssa ihan kahdestaan, sekä päiväreissu puolen tunnin matkan päähän serkkujen mökille huomenna.

Maanantaina tullaan kotiin, ja tiistaina alkaa sitten koulu. Keskiviikkoiltana käytiin koulutielle siunaamis-tilaisuudessa esikoisen kanssa, ja se oli kyllä hurjan tunteellinen hetki mulle. Meidän pieni koululainen siellä, muiden samanikäisten kanssa. Kaikki intoa ja iloa ja pientä jännitystä täynnä. En kestä! Tiedän, että koulun aloituksesta on ollut paljon asiaa nyt, mutta se on tosi iso ja merkittävä juttu meille kaikille, ja paljon mielessä juuri nyt. Kyllä se siitä sitten laantuu, kun koulu muuttuu odotuksen aiheesta arkipäiväiseksi jutuksi. Ja sehän ei missään nimessä ole huono asia, että koulu innostaa, vai mitä!

Tämä reissu tuli siinä mielessäkin hyvään saumaan, että jännitys koulun alusta ei ehdi kasvaa liian suureksi kenelläkään, kun on paljon kivaa puuhaa Oulussa. Maanantaina ollaan kyllä sen verran aikaisin kotona, että ehditään pakata koulureppu, valita ja laittaa valmiiksi ekan koulupäivän vaatteet ja mennä kaikki ajoissa nukkumaan.

Toivottavasti saadaan nauttia vielä auringosta ja lämmöstä, ja päästäisiin käymään uimassa tämän pikkureissun aikana. Tänään taitaa ukkostaa loppuillan, mutta huomenna pitäisi olla nättiä. Uintireissun jälkeen alkaisi olla tämä kesä 2018 paketissa. En voi kyllä sanoin kuvailla miten hieno kesä tämä on ollut, tästä riittää tarinoita loppuelämäksi. Niin monta hienoa ja ihanaa hetkeä ollaan saatu kokea, ja niistä on tulossa vielä tiivistelmää tänne blogiinkin, kunhan arki on alkanut.

Ihanaa olla täällä. Niin kauan kuin mulla on vielä vuosia jäljellä mun papan kanssa, mä haluan käydä Oulussa niin usein kuin mahdollista. Mummun kuoleman jälkeen olin (ja olen edelleen) vaan niin kiitollinen siitä, että oltiin Oton vanhempainvapaan vuoksi pystytty viettämään niin paljon aikaa Oulussa, ja olemaan osana mummun viimeisiä kuukausia. Tottakai on ihana viettää aikaa kaikkien muidenkin kanssa, koska ainahan se on raastava ikävä, kun ollaan siellä kaukana. Nyt ei onneksi tarvitse ikävää miettiä, nyt vain nautitaan kesäloman viimeisestä pitkästä viikonlopusta! Nämä kuvat on otettu mun papan luona tänään, kun lapset söivät viinimarjoja suoraan pensaasta. Ihanaa kesäpuuhaa.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3


4 Responses to “Minilomalle Ouluun vielä kesän lopuksi”

 1. N / me kaks. sanoo:

  Ihana lukea, että lasten kanssa matkustamisestakin voi tehdä helppoa ja miellyttävää! Usein työkavereiden suusta kuulee, kuinka automatkat pienen lapsen kanssa on ollut yhtä painajaista, tai että matkustaa voi vain yöllä kun lapsi nukkuu.

  Ylipäänsä pidemmillä matkoilla asenne ratkaisee, ja varmasti myös lasten kanssa. Me odotetaan vasta esikoista syntyväksi loppuvuodesta, mutta hieman jo jännittää millainen matkustaja saadaan.

  • Nimetön sanoo:

   Lapsillakin on erilaisia tempperamentteja, joten autossa matkustaminen (=aina tietyllä tapaa epämukavuuden sietoa) on erilaista vähän kaikkien kanssa. Siinä, missä toinen istuu ihan lunkisti, toiselle paikalleen vyöttäminen on jo ajatuksena painajainen.
   Toki montaa asiaa voi harjoitella ja asenne ja ajattelutapakin ratkaisevat. Toisille pitkä matka on Helsingistä Turkuun, toisille Helsingistä Kuopioon. Miten sen kukin sitten kohdallaan ajatteleekin.

 2. Maija sanoo:

  Moi, lueskelin huviksi vanhoja postauksia ja olisi kiva saada nykyajan kommentit vanhoihin vastauspostauksiin esim http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/2011/09/30/vihdoinkin-vastauksia/ tuohon otolta. Jotenkin itseä huvitti että vastaukset varmaan nykyään hiukan eri luokkaa.

 3. Riina sanoo:

  Toi eka kuva sun äidistä ja tyttäristä on todella hyvä. Lämpö ja rakkaus huokuu tänne asti! Onnea koulun alkuun koko jengille.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.