Heippa elokuu, olit ihana

31.08.2018

Elokuun viimeinen päivä vuonna 2018 ja syksyn on aika tulla. Uudenlaista arkea kahden koululaisen kanssa on takana nyt kolme viikkoa. Kaikki on lähtenyt rullaamaan ihan mahtavasti, mutta maanantaina se arki vasta kunnolla alkaa, kun Otto palaa viimeisten isyyslomapäiviensä jälkeen töihin. Tänä kesänä on vaan varmistunut se fiilis yhä enemmän, että just näin me halutaan olla – niin, että molemmat määrittävät itse omat aikataulunsa ja niin, että meillä on vapaus tehdä töitä missä tahansa Suomessa tai maailmalla. Ja joskus se vielä tulee olemaan niin, siitä mä olen varma.

Maanantaina Otto kuitenkin palaa päivätyöhön, ja meillä on edessä työntäyteinen syksy kahden työn, koulun ja kotihoidettavan taaperon, sekä isompien päiväkodin, koulun ja harrastusten kanssa. Uskon, että tämä satumaisen pitkä kesä on antanut meille hurjan hyvät eväät tähän syksyyn. Keväällä on aika katsoa tilannetta uudelleen, ja miettiä jatketaanko tällä tyylillä, vai jääkö Otto opintovapaalle, ja suorittaa opintonsa tiiviimmässä tahdissa.

Oton isyysvapaan aikana mä olen koittanut tehdä päiväsaikaan mahdollisimman paljon töitä varastoon, kun Otto on ollut kuopuksen kanssa. Yritän tällä tavalla antaa itselleni vähän ”etumatkaa” tähän syksyyn, ja helpottaa pian alkavaa arkea. Jatkossa mun työaikaa ovat taas ainoastaan päiväuniajat, illat ja viikonloput (tai vaihtoehtoisesti hyvin aikaiset aamut), joten yhdestäkään etukäteen tehdystä työstä ei todellakaan ole haittaa. Tällä viikolla olen herännyt kolmena aamuna jo kuudelta tekemään töitä, niin olen ehtinyt saada paljon aikaiseksi. Nämä aamutyöt pidän mielessä myös sitten, kun Otto on palannut töihin. Aamujen ollessa jo vähän pidempään hämäriä, taapero on nukkunut jopa kahdeksaan. Kaksi tuntia tehokasta työaikaa omassa yksinäisyydessä aamuisin on ollut ihan mahtava tapa aloittaa päivä.

Lapset ovat olleet innoissaan arjesta: koulusta ja päiväkodista, sekä harrastuksista. Heistä on ollut mahtavaa nähdä kaikkia keitä ei kesällä tullut nähtyä. Me ollaan käyty jo ekassa koulun & eftiksen vanhempainillassa, ja alkaa tuntua, että ollaan jo pikkuhiljaa päästy sisään tähän koululaisen vanhemmuuteen. Kaikki tuntuu sujuvan kivasti, ja kaikki koulun ja eftiksen suunnitelmat retkistä ja tekemisistä kuulostavat mahtavalta.

Syyskuu on yksi mun lempparikuukausista, koska silloin on sekä mun että esikoisen synttärit, ja meidän kihlajaispäivä ja myös mun äidin synttärit. Lisäksi nähtävästi puolella lasten kavereista on myös synttärit syyskuussa, sillä meillä on ensi viikolla NELJÄT eri kaverisynttärit, joille lapset on kutsuttu. Juhlien täyteinen kuukausi on siis ehdottomasti tiedossa, mutta haitanneeko tuo mitään. Mikä olisikaan parempi tapa hypätä täysillä arkeen, kuin viettää koko kuukausi juhlien parissa!

Esikoisen synttäreiden teema on jo päätetty, ja pian pitää aloittaa jo järjestelytkin. Mä en pidä mitään juhlia, mutta eiköhän me tänä vuonna päästä ainakin treffeille Oton kanssa synttäreiden kunniaksi. Odotan sitä jo innolla.

Nyt ei kuitenkaan hypätä asioiden edelle, vaan nautitaan tästä upeasta alkusyksyn viikonlopusta, jonka aikana meillä on tiedossa leffailta lasten kanssa, ystävien tuparit huomenna ja brunssi Oton perheen kanssa sunnuntaina. Kuulostaa mun korvaan aika unelmaviikonlopulta meidän perheelle <3

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille, ja kiitos ihanista viesteistä ja kommenteista, joita olette tällä(kin) viikolla laittaneet. Te ootte kultaa <3 


6 Responses to “Heippa elokuu, olit ihana”

 1. Nims sanoo:

  Miä oon aina ollut kesäihminen, mutta nyt poikkeuksellisesti oikein odotan syksyä kun lapsi täytti vuoden heinäkuussa. Jotenkin mahtavaa nähdä nyt, kun hän pääsee vuodenaikojen mukaan leikkimään pihalla ihan erilaisia juttuja, harjoitella kävelyä märällä maalla ja kaikkea muuta jännää. Lisäksi fiilistelen syysvaatteita kyllä ihan täysillä! Ennen omiani, nykyään melkein enemmän lapsen, mistä tulikin mieleeni, mistä on noi kuopuksen täydellisen keltaiset pöksyt?

  Hyvää syyskuuta teille <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana kommentti <3 Mä kyl ymmärrän hyvin noi fiilikset, lasten iloa ja uusia kokemuksia on niin ihana seurata! 🙂 Ja joo ai että, lasten syysvaatteet on munkin heikkous, syksyllä on niin kauniita värejä! 🙂 Noi pökät on Polarn O. Pyretin basic leggarit, super hyvät ja laadukkaat ja GOTS-puuvillaiset! <3 Ihanaa syyskuuta teidän perheelle!

 2. Cami sanoo:

  Tsemppiä tulevalle kuukaudelle ja uudelle työrytmille. Päiväunien aikana saa kyllä tehdä ripeästi hommia ja toivottavasti etumatka kestää edes tovin 🙂 Kyllähän sä kuitenkin tulet selviämään, oon varma siitä! 🙂

 3. Anna sanoo:

  Tuleeko keskimmäisen synttäreistä postausta?

 4. Katya sanoo:

  Heippa,kaverisynttärit on kyllä kivoja mutta kun niitä on niin paljon,niin meneehän niihin tuhottomasti rahaa! Olisko sulla vinkkejä mitä ostaa lahjaksi? Muutenkin,miten teillä suhtaudutaan luokkakavereihin; kutsutaanko kaikki vai tietyt? Kenties postausta ym.aiheesta?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.