Vinkit pahimpaan flunssakauteen ja kurkumalatten ohje

16.09.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa , ja on osa vuottani Lifen brand ambassadorina.

Nyt eletään syksyn flunssakautta, ja meidänkin perheessä on jo yksi flunssa sairastettu tälle syksylle. Se meni onneksi nopeasti ohi, ja nyt ollaan pysytty terveenä taas.  Joka puolella tuntuu kuitenkin olevan flunssaa ihan jatkuvasti, joten ei varmasti ole ollenkaan höpsöä koittaa mahdollisimman hyvin suojautua ja ennaltaehkäistä flunssatartuntaa. Käsiä pestään hyvin niin kuin yleensäkin, ja pidetään huoli vitamiineista ja hivenaineista, ja terveellisestä ruokavaliosta, riittävästä unensaannista sekä liikunnasta. Sen enempää tuskin kukaan voi tehdä, ellei sitte pysyttele kotona tai verhoudu johonkin suojapukuun.

Jos yksi sairastuu meidän perheessä flunssaan, koitetaan pitää kipeä tyyppi vähän kauempana muista, ettei flunssa tarttuisi kaikille muillekin. Esimerkiksi niin, että hän saa aivan oman sohvannurkan, tarjoilun suoraan sinne sohvalle ja kaukosäädinten hallintaoikeuden. Isompien kanssa tämä joskus onnistuu ihan hyvinkin, mutta jos joku on kipeänä ja kaipaa multa halia, niin en mä sitä lähde kieltämään. Ja pienimmäinen ei tietty osaa itse vielä varoa. Silloin kun hänellä on flunssa, niin hän kaipaa tavallista enemmän syliä ja haleja ja hellyyttä, ja saattaa tulla vaikka syliin nukkumaankin. Ja tietenkin hän saa tulla. Siinä ei paljoa auta itse flunssapöpöjä pelätä, kun se aivan varmasti tarttuu jos on tarttuakseen.

Enemmänkin panostetaan siis siihen yleiseen hyvinvointiin ja ennaltaehkäisyyn, koska siinä vaiheessa kun flunssa tarttuu yhdelle, se luultavasti tarttuu myös ainakin jollekin muulle. Terveenä pysymisessä se sisäinen hyvinvointi on kaikkein tärkeintä. Siitä mä olenkin kirjoittanut paljon jo tänä vuonna, mutta vielä muistin virkistyksenä: itselleni ne terveyden kannalta olennaisimmat ovat laadukkaat maitohappobakteerit, kuten esim. Bioteekin Probiootti-perheen Probiootti Comp ja Probiootti Kids, sekä varsinkin näin päivien pimentyessä D-vitamiinilisä, kuten Aurinko D.

Lisäksi olen oppinut nyt aikuisiällä tykkäämään inkiväärin mausta, jota en ennen voinut sietää. Inkivääriä on käytetty luonnon lääkeaineena jo vuosikaudet. Inkiväärin terveysvaikutuksista olen lukenut paljon, mutta sen lisäksi se toimii tosi hyvänä mausteena monissa aasialaistyyppisissä ruuissa, sekä varsinkin joulun lähestyessä (kyllä, olen niin jouluihminen) myös jouluisissa ruuissa ja juomissa. Lifesta saa laadukasta Ginger Party Ginger juice -inkiväärimehua, jolla voi maustaa ruuat ja juomat. Se säilyy 3kk avattuna. 

Siinä vaiheessa kun flunssa iskee, voi vielä yrittää helpottaa oireita. Yksi keino jota itse käytän, on sinkkisuihke. Olen jo monta vuotta käyttänyt sinkkisuihketta suuhun heti kun flunssan ensimmäiset oireet ilmaantuvat, ja mä oon kokenut siitä merkittävää apua flunssan keston lyhentämisessä ja esim. kurkkukivun kanssa. Olen tästä kirjoittanutkin aiemmin blogissa. Nyt kun olen jo lopettanut imetyksen, olin niin iloinen että sain flunssan tullen käyttää taas sinkkisuihketta, koska tiesin että se auttaa mua. SOS Health sinkki+C-vitamiinisuihke sisältää sinkin lisäksi myös C-vitamiinia. 

Mä kokeilin valmistaa trendikästä kurkumalattea, eli kultaista maitoa kuten englanniksi sanotaan. Lifesta annettiin mulle hyvä ohje, jota kokeilin muuten ihan sellaisenaan, mutta vaihdoin agave-siirapin suomalaiseen luomuhunajaan. Hunajaahan suositellaan nautittavaksi esimerkiksi yskän helpotuksena, joten musta se oli oikein hyvä makeuttaja tähän ”flunssajuomaan”, jonka valmistin mantelimaitoon. Kurkuma tukee vastustuskykyä.

Vegaaninen kurkumalatte (1 annos)

2,5 dl manteli- tai kookosmaitoa
ripaus kardemummaa
1-2 tl agavesiirappia (makeustason mukaan)
1 tl kurkumajauhetta (esim. Foodin kurkumajauhe Lifesta)
ripaus kanelia

Tee näin: Lämmitä maito, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Sekoita maidon joukkoon agavesiirappi, kardemumma, kurkuma ja kaneli. Nauti kurkumalatte lämpimänä ja koristele vaikka kardemumman siemenillä. 

Life-myymälöissä ja verkossa on tällä hetkellä Puhtia syksyyn -tarjouskampanja, jonka aikana kaikenlaiset vastustuskykyä tukevat tuotteet ovat tarjouksessa. Näitä on edellämainittujen lisäksi mm. A. Vogelin Echinaforce, sekä Puhdistamon instant Pakuri, jota voi lisätä vaikka kahvin joukkoon aamuisin.

ALEKOODI LIFE-TUOTTEISIIN:

Muistuttelen teitä koko vuoden kestävästä mahtavasta alekoodista: Koodilla sandwich saatte 20% alennuksen kaikista kaikista normaalihintaisista Lifen oman Life-tuotesarjan tuotteista vuoden loppuun saakka. Koodi on voimassa sekä Lifen verkkokaupassa, että Lifen kaikissa myymälöissä koko tämän vuoden ajan. Lifen omassa tuotesarjassa on monia huipputuotteita juuri tähän flunssakauteen. 

Toivottavasti siellä (ja täällä) vältytään flunssakierteeltä ja saadaan keskittyä nauttimaan upeasta syysauringosta ja hyggeilystä <3 


10 Responses to “Vinkit pahimpaan flunssakauteen ja kurkumalatten ohje”

 1. Saara sanoo:

  Miten normaali kotona oleminen eroaa ”hyggeilystä”? Ja mistä kaunis lasi on peräisin?

 2. Mai sanoo:

  Moikka! Kokeile laittaa joukkoon ripaus mustapippuria rouhittuna, aktivoi kurkuman toimintaa. Antaa myös mukavan lämmittävän säväyksen.

 3. Nimetön sanoo:

  Mun mielestä on tosi harmi, että jokainen (varsinkin ID) blogi on nyt pelkkää yhteistyötä täynnä heti kun syksy tulee. Tää on ehkä viides, jossa jonkunsortin yhteistyö taas (selasin myös sun muita postauksia, niin ainakin neljä yhteistyöpostausta peräkkäin, jollain tavalla – esim tuo missä esittelit 15 ruokaa niin tottakai siellä joukossa oli sponssattuakin). Olen muutenkin huomannut, että käyn esim sun blogissa nykyään tosi paljon harvemmin kuin esim keväällä/kesällä, koska se kun bloggerissa lukee ”yhteistyö”, niin ei mun tee edes mieli klikata sitä postausta.
  Kaipaan niin sitä 2010 – luvun alkua, niin blogeja tehtiin puhtaasti harrastuksena, eikä työnä. HETI kun ne kääntyivät työksi ja siitä alettiin saamaan elantoa, tuntuu että joka paikassa on kaupallista scheisseä. Edes flunssajuomaa ei voi tehdä ilman yhteistyötä 🙁

  Palaan takaisin sitten, kun näen taas postauksia jotka ei ole täynnä linkkejä ja **
  Ymmärrän että moni rakastaa tätä duunia ja se on tosi jees että voi harrastuksen kääntää työksi, mutta emmä usko että kovin moni lukija nauttii näistä jatkuvista mainostuksista. Olit mun yksi lemppari blogeista vielä jokunen aika sitten, mutta nää jatkuvan maksetut sisällöt vie maun täysin. Onneksi on vielä niitä, jotka tekevät bloggaamista ihan ilmaiseksi<3

  • T sanoo:

   Itse taas ymmärrän hyvinkin yhteistyöpostausten syyn ja tarkoituksen. Bloggaus on monelle jo oikea työ, mitä se ei ollut vielä 2010-luvun alussa ja osa tuloista tulee ihan vaan mainoksista sivuilla, mutta osa tulee yhteistyöpostausten muodossa.

   Enemmän kiinnittäisin huomiota siihen, miten yhteistyöpostaus on tehty. Onko se vain pelkän tuotteen mainostaminen vai onko tekstiin tuotu muutakin asiaa.

   Iinaa voin kiittää siitä, että kirjoittamasi yhteistyöpostauksetkin ovat aina mielestäni lukemisen arvoisia. Ne eivät ole pelkkää mainostamista, vaan esimerkiksi nytkin kirjoitit paljon muuta omakohtaista asiaan liittyen ja liitit sitten tämän mainostajan mukaan sulavasti.

   Tämän tavan kun kaikki oppisivat. Aina en itsekään jaksa lukea mainostuspostauksia, koska niistä puuttuu kaikki info ja omakohtainen kokemus yms.

  • Kristiina sanoo:

   Joo mä oon huomannut saman jo kauan ennen tätä ja huomautinkin siitä jo varmaan viime vuoden puolella… Vähän ikävä lukea näitä juttuja kun joinain ”kausina” yhteistyöpostauksia on kuusi kymmenestä.

 4. L sanoo:

  Oi, mä rakastan kurkumalattea! Se on niin lämmittävä ja herkullisen värinen. Mulla oli viime syksynä tapana juoda pieni mukillinen joka ilta, siitä tuli niin ihanan rento fiilis…pitäisi varmaan taas elvyttää se tapa, josko vaikka selviäisi talven suuremmitta sairasteluitta. Muutenkin kurkumalla on kiva vaikka värjätä riisi, siitä saa kivasti eksotiikkaa lautaselle.
  Kiitos, kun kirjoitat niin monipuolisesti erilaisista aiheista!

 5. Paula sanoo:

  Oi tuota kurkumalattea on kyllä heti kokeiltava! Jäi mietityttämään tuo kun sanoit voivasi aloittaa sinkkisuihkeen käytön nyt kun lopetit imetyksen. Eikö sinkkiä suositella imetyksen aikana? Itse täysimetän ja minulla on sinkkilisä käytössä eivätkä syksyn flunssat (kopkop!) ainakaan vielä ole iskeneet. Ihanaa syksyä teille!

 6. kk sanoo:

  Pakko kysyä! Mistä on tuo kaunis koristeltu lasi? Aivan ihana <3

 7. Sanna sanoo:

  Mistä toi ihana neule on ? ja saako tota sinkkisuihketta käyttää raskaana?

 8. Saimi sanoo:

  Täytyykin tuota kurkumalattea kokeilla. En ole koskaan kuullutkaan tuosta. Meillä on nyt tosiaan flunssa taloudessa, ja kipulääkkeitä myös pitäisi tilata kotiin. Ei viitsi tässä kunnossa apteekkiin lähteä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.