No se synttärilahja – Gucci GG Marmont small matelassé shoulder bag unboxing

21.09.2018

Mun synttärilahja vilahti itse synttäripostauksessa jo, mutta se on mulle itselleni sen verran merkittävä juttu, että halusin kirjoittaa siitä aivan oman postauksensa. Mä sain syntymäpäivälahjaksi Gucci GG Marmont small matelassé shoulder bagin, eli Guccin mustan olkalaukun, jota olen himoinnut ja ihastellut jo pitkään. Ekan kerran haaveilin laukusta raskausaikana vuonna 2016, ja sen jälkeen olen tasaiseen tahtiin sitä käynyt ihastelemassa Guccin sivuilla.

Keväällä olin jo päättänyt, että ostan sen itselleni kesällä sen kunniaksi, että työrintamalla on mennyt niin hyvin. Sitten kuitenkin jänistin, ja ajattelin, että enhän nyt voi käyttää itseeni niin paljon rahaa, vaikka se oli taloudellisesti mahdollista. Se vaan tuntui liian kreisiltä ja itsekkäältä, vaikka en ajatellut niin kenenkään muun, kuin itseni kohdalla laukkuostoksista.

Kesän aikana mun entinen luottolaukkuni, Rebecca Minkoffin Mini Love, alkoi vedellä viimeisiään. Se kyllä toimi edelleen muuten hyvin, mutta metalliosista alkoi irrota väriä mun vaatteisiin. Se oli palvellut hyvin päivittäisessä käytössä kolmen ja puolen vuoden ajan, mutta silloin se ei enää kestänyt. Mä olin vähän pettynyt siihen, että laadukkaaksi mieltämäni laukku ei kestänyt kolmea ja puolta vuotta pidempään käyttöä. Se ei ollut rikki tai muuten kulunut, mutta metalliosat kuluivat käytössä niin, että alkoivat päästää väriä. Eihän sellaista laukkua voi käyttää. Kun mä ostan laukun, mä toivon sen olevan ikuinen.

Mä ostan laukkuja todella harvoin, pientä käsilaukkua en ollut ostanut tuon Rebecca Minkoffin Mini Loven jälkeen ollenkaan, ja ison käsilaukun olen viimeksi ostanut vuonna 2014. Kun siitä Mini Lovesta tuli käyttökelvoton, olin hetken aikaa ihan pihalla, että mitä ihmettä mä teen. Himoitsin edelleen Guccin laukkua, mutta se tuntui edelleen niin suurelta ostokselta vain minua varten. Toisaalta en tiedä miksi – se maksoi suunnilleen saman verran kun meidän sohva, ja se tulee olemaan yhtä kovassa käytössä kuin meidän sohva on päivittäin. Se on mulle tarpeellinen, mieluisa ja se on eettisesti ja kestävien periaatteiden mukaisesti Italiassa käsin valmistettu. Silti se tuntui niin isolta jutulta, koska se ei ollut perheelle tai lapsille, vaan minulle.

Onneksi Otto päätti mun puolesta, ja tilasi sen mulle syntymäpäivälahjaksi, kun itse vaan jahkailin. Ja kun mä sain sen käsiini, mä innostuin kuin pieni lapsi. En ole varmaan koskaan käynyt ihastelemassa nettisivuilla ja Pinterestissä jotain asiaa niin usein, kuin tätä laukkua viimeisen parin vuoden aikana. Ja vihdoinkin se on mun.

En usko, että olisin ikinä tilannut tätä laukkua itselleni, jos ei Otto olisi tilannut sitä. Olisin varmaan tyytynyt johonkin toiseen, joka olisi ollut puolet edullisempi ja ihan kiva, mutta ei välttämättä yhtä kestävä ja laadukas. Tai sitten olisi ollut ihan yhtä kestävä ja laadukas. Mutta se ei kuitenkaan olisi ollut just se laukku, jonka halusin. Tämä laukku tulee olemaan mulla jatkuvassa kovassa käytössä, ja aion huoltaa sitä hyvin. Se on klassinen ”camera bag” -malli, joka kestää aikaa. Se näyttää hyvältä siis myös 15 vuoden päästä ja 50 vuoden päästä, jos vain pidän siitä hyvää huolta. Ja aion todellakin pitää.

Nyt kun mulla on se, en enää epäröi sen hintaa. Se oli todellakin kannattava hankinta. Mä rakastan sitä laukkua, ja se vastaa täysin kaikkia mun tarpeita. Olen iloinen, että laukku on tuplasti isompi kuin mun entinen pikkulaukku, sillä sinne mahtuu hyvin kaikki mun päivittäiset tärkeät tavarat. Se on vaan yksinkertaisesti juuri perfect mun tarpeisiin. Nämä kuvat on otettu silloin, kun mä oikeasti sain laukun käsiini ekaa kertaa, ja olin ihan super iloinen. Joillekin tällaiset laukut on ihan arkipäivää ja niitä on useampia, ja toiset eivät ikinä käyttäisi näin paljon rahaa yhteenkään laukkuun, tai edes sohvaan. Jokaisella on omat mieltymyksensä ja mahdollisuutensa, ja saa ollakin. Mä olen edelleen aivan hykerryttävän iloinen juuri tästä laukusta.

Ja Otto on maailman ihanin, kun hän teki tämän päätöksen mun puolesta. Kiitos Otolle ihanasta synttärilahjasta <3


28 Responses to “No se synttärilahja – Gucci GG Marmont small matelassé shoulder bag unboxing”

 1. Rk sanoo:

  Tulin hyvälle mielelle tästä postauksesta, ihanaa että sait tuon laukun!

 2. Kkristasofiaa sanoo:

  Ymmärrän niin hyvin nuo tunteet! itse ilahdutin itseäni juuri äskettäin syntymäpäivän johdosta myös merkkilaukulla. Se on suojapussissaan eteisessä omalla hyllyllä (en pysty joka päivä sitä käyttämään) ja siinäkin sen nähdessäni olen tyytyväinen ostokseeni, joka kerta kun sen ohi kuljen.
  Kyllä sen vaan tietää kun se oikea hankinta on tehty!

 3. Nimetön sanoo:

  Eikö siitä Rebecca Minkoffin Mini Love laukusta tulisi ihan käyttökelpoinen, jos suutarilla kävisi vaihtamassa sen hihnan? Ei näytä kovin kummoiselta työltä, varmasti osaa suutari korjata tosi siistiksi ja löytää siihen uuden laadukkaamman hihnan.

  Edullisesti monta lisävuotta laukulle ja vielä ekotekokin kaiken lisäksi.

 4. Jenni sanoo:

  Ihana lahja ja ihana ku arvostat sitä niin paljon <3 Happy for u 🙂

 5. Mari sanoo:

  Ihana laukku! Mä rakastan laukkuja ja ostan aina vain aitoja ja säästän rahat niihin etukäteen. Yhtään tätä merkkiä mulla ei vielä ole, mutta ehkä joskus =)

 6. Nimetön sanoo:

  Mä olen aikoinaan ostanu luikkaa ja yhden chanelin korttikotelonkin – kaikki lopulta myin ja totesin, ettei ne ollu yhtään mua (massatuotanto ja kallis hinta). Nykyään harmittaa, sillä oisin niillä rahoilla saanut kolme tuollaista ja arvaa vaan haluaisinko nykyään tuon, mutten vaan henno enää ostaa, koska olen 99% varma että sitten kun sen saisin, olisin heti etten henno pitää.
  Mieheni joskus kysyi, että saako hän joskus ostaa mulle jotain kalliimpaa ja kielsin, koska tuli juuri tuo olo, että ”miksi mulle pitäs ostaa jotain niin kallista, kun sen rahan voi käyttää yhteiseen kivaan”. Joten parasta vaan antaa toisen mennä ja tehdä 😀
  Annoin mieheni ostaa mulle furlan mini metropoliksen, joka oli alessa 180€ ja sitä olen käyttänyt aktiivisesti vuoden – eikä mitään käytönjälkiä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä ymmärrän sua niin hyvin! Mut oi Furlan Mini Metropolis on tosi kaunis myös, ja ihana kuulla että kestää hyvin. Pidänpä sen mielessä, jos joskus tulee taas pikkulaukun tarve 😀

 7. K sanoo:

  Tämä laukku on ihana, mutta ei tule kestämään päivittäisessä käytössä enempää kuin minkoff. Hinnasta viis, jos laukkua käyttää päivittäin ei se kestä montaa vuotta huippukunnossa. Mulla on sama Gucci beigenä, ostettu alkukesästä ja käytetty säästeliäästi, nyt alkaa jo köytön jäljet näkymään. Erityisesti tässä mallissa pohja alkaa pussittamaan, jos sitä ei halua niin kannattaa laittaa sisään pohjalevy. Nahka on myös aika pehmeää , joten kulumaa tulee, tosin nahkaa pystyy hoitamaankin. Onnittelut silti, laukku on ihana!

  • Nimetön sanoo:

   Itsellä furlan mini metropolis nyt käytössä nyt ensimmäistä vai toista vuotta ja edelleen kuin uusi! Tosin heidän tehtaassa käydään semmoset laatutestit jokaisen kappaleen kanssa (muistaakseni 5 vai 10 kertaa samat henkilöt tarkastaa ne laadut läpi). että saa olla tosi huono tuuri jos saa semmosen maanantaikappaleen!

   • K sanoo:

    Furlalla on hyvä laatu, minäkin tykkään. Mutta tuskin tämä oma Guccini on maanantaikappale, työn jälki on ihan hyvää ja muuten kaikkk kunnossa. Nahka tässä kuutenkin sellaista, että naarmuuntuu helpommin kuin esim Guccin Soho Disco Bagissä joka oli vähän niinkuin tämän mallin edeltäjä. Discon nahka oli samaa mitä käytetään huonekaluissakin. Marmontissa nahka on erilaista, ohuempaa ja pinnaltaan sileää joten naarmuuntuu helpommin ja valitettavasti myös kuluu kohdista jotka joutuvat eniten rasitukselle alttiiksi. Lisäksi pohja alkaa pussittamaan, vaikkei kauheasti painavaa laittaisikaan laukkuun. Tyhjänä tämä kannattaa täyttää paperilla että pitää muotonsa paremmin.

    Pitäisin tämän laukun vähän erityisempää menoja varten ja arkipäivän juhdaksi ostaisin vaikka uuden Minkoffin tai muun halvemman niin Guccin elinkaari tulee pidemmäksi.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos neuvoista ja onnitteluista <3 Mä taas olen katsonut kaverin Soho Disco Bagia, joka ainakin mun käteen tuntui nimenomaan ohuemmalta ja "löysemmältä" kuin tämä marmont, ja juuri se pohja alkoi pussittaa. Mutta siis toi pohjalevy, se kuulostaa hyvältä! Pitää ehdottomasti laittaa sellainen sinne :)!

 8. S sanoo:

  Aivan upea laukku! Voin vaan arvata että tulet saamaan kommentteja myös sellaisilta joiden mielestä tuo laukku hintoineen on maailman tyhmintä ja turhinta mutta onneksi et ota itseesi sellaisista 🙂 olet todellakin laukkusi ansainnut 🙂 vaikka olisit ostanut sen itse ja ihan huvikseen. Kaikkea hyvää <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos paljon <3 Siis oon suorastaan yllättynyt miten vähän tuli negatiivista palautetta tästä, paljon enemmän positiivista kuin uskalsin edes toivoa! 😀 Kaikkea hyvää sinne <3

 9. Anne-Marie sanoo:

  Se ajatus on valitettavasti aika harhaa, että merkin ja hinnan perusteella voisi olettaa tuotteen olevan kestävä ja laadukas. Laukuissa kuten monissa muissakin nyt muodikkaissa merkkituotteissa merkki ’oikeuttaa’ tuotteelle valtavan hinnan, laatu voi olla ihan kuraa ja valitettavasti viime vuosina ollaan monen huippumerkin kohdalla siihen mentykin.

  Esimerkkinä mainittakoon Chanel, jonka laukut ovat niin kalliita että hirvittää, puhutaan siis tuhansista euroista. Silti 4000-5000 euron käsilaukusta voi metalliosat kuten lukon ruuvit tuosta vaan tipahtaa, nahka kulua ja menettää väriään hyvin nopeaan tahtiin. Ompeleet voivat olla täyttä sekundaa, saumat kieroja. SIlti ostaja kuvittelee saavansa tuhansilla euroillaan rahoillaan vastinetta, kestävän huippulaadukkaan laukun joka kestää ikuisesti. Pettymys voi olla aika karu., takuukin vain pari vuotta. Kaiholla muistelen aikoja, jolloin merkkilaukutkin oikeasti olivat laatutyötä ja kestivät, nyt tilanne on toinen ja siihen kannattaa henkisesti valmistautua.

  • Nimetön sanoo:

   Luikka varsinkin on semmonen, että niillä katetta se 50% ja silti ihmiset ostaa koska ”laadukas ja tyylikäs”. Jokatoisella olalla roikkumassa. Mä tykkäsin neverfullista sen koon takia tosi paljon, mulla oli GM käytössä, mutta ahdisti käyttää sitä, kun tuntu että jokasella kampin alueella ja varsinkin espalla – oli se olalla. Sama kun tuon chanelin boy – jokainen muotibloggaaja mainostaa sitä, joten mun silmiin se on jo ihan kulunu veska
   Toisin kun tää guccin yksilö on vielä sillä rajalla, ettei jokasella tämä roiku olalla!

 10. Roosa sanoo:

  Ihana laukku ja Onnea! Ihanan vastuullisesti ajateltu hankinta kuitenkin, osaat niin monipuolisesti aina ajatella kaiken 🙂 Vaikkei aina edes välttämättä tarvitsisi. Olet laukkusi ansainnut ja ihana lahja Otolta! Hyvä mieli tuli postausesta, toivottavasti laukku palvelee pitkään! 🙂

 11. Leona sanoo:

  Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut ja ihanaa, että Sait mieleisesi lahjan! Sinulla on käynyt suuri onni, kun olet löytänyt Oton puolisoksesi. Itsekin toivon löytäväni vielä joskus rakkauden, johon ei kuulu pettymykset ja turhat lupaukset, oli sitten kyse laukusta tai suuremmasta asiasta.

 12. Huhhuh sanoo:

  Googlasin laukun – oikeastiko sen hinta 1900€? 😮 Tuntuu minusta ainakin aika rahan tuhlaukselta…

 13. possunen sanoo:

  Jäin sitä miettimään, että omasta mielestäni 3,5 vuotta on varsin hyvä käyttöikä laukulle, jossa on vaatteisiin tms hankaavia metalliosia ja jota käytetään usein. Vaikka metallin pinnoittaisi miten tahansa, niin sen altistuminen hankaukselle, vedelle (harva suojaa laukun hihnaosaa esim. tihkusateella) ja yleiselle käytölle saa sen lopulta kulumaan ja usein esimerkiksi vaihtamaan väriä. Niinkuin joku jo ehdottikin, hihnan voi halutessaa vaihtaa, jolloin lempparilaukulle saa helposti lisää elinaikaa. Joka tapauksessa ihana tuo uusi yksilö myöskin <3

 14. Oo niin kaunis, onnea uudesta laukusta ja syndeistä :). Mie olin ennen ihan laukkuhöpelö, mutta edellisestä hankinnasta on jo aikaa 🙂

 15. Marja sanoo:

  Kääk, möin tuollaisen laukun 10 eurolla joskus kirpparilla, merkki oli sama, voi minua kananaivoa. Kiva kun sait Iina laukun, onnea.

 16. Laura sanoo:

  Olen miettiny kans pitkään tota samaa laukkua mutta mietityttää uskallanko tilata sen netistä Guccin sivuilta..

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.