Vaatekaapin puuttuvat palaset & vaatekaupat Jumbossa

12.10.2018

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jumbon kanssa.

Me asutaan sillä tavalla kivassa paikassa, että meiltä on melko lyhyt ajomatka useampaankin isoon kauppakeskukseen. Lasten kanssa kauppakeskukset ovat helppoja, sillä lapsille ei tarvitse topata hullua vaatemäärää, liikkuminen on esteetöntä ja helppoa ja kaikki tarvittava löytyy saman katon alta. Kauppakeskuksissa on kuitenkin suuria eroja toistensa välillä, ja meilläkin on ne meidän omat suosikit, jotka valitaan useimmin ylitse muiden. Yksi meidän perheen suosikeista on Vantaan Vantaanportissa (ei Tammistossa  kuten aiemmin luulin) sijaitseva Kauppakeskus Jumbo.

Lähes kaikki mun ”shoppailu” tapahtuu yhdessä lasten ja Oton kanssa. En oikeastaan edes muista, milloin olisin viimeksi käynyt ostamassa itselleni vaatteita yksin ja rauhassa. Ehkä joskus kun ollaan oltu reissussa Oton kanssa, eli vuosia sitten. Silloin kun etsin jotain itselleni, arvostan monipuolista valikoimaa, joka on helposti löydettävissä. Me suunnataan usein Jumboon, koska siellä on paljon kaikkea sekä lapsille että meille aikuisille, ja isot hypermarketit muiden kauppojen kanssa saman katon alla. Pyrin välttämään turhaa shoppailua ja heräteostoksia, ja ostamaan mieluummin tarpeeseen.

Varmasti siihen osittain vaikuttaa (positiivisesti) myös se, että shoppailu isolla porukalla lasten kanssa ei ole aina hirveän nautinnollista, vaan ennemmin tuloshakuista: sitä pyrkii löytämään mahdollisimman nopeasti juuri sen mitä tarvitsee, eikä yhtään mitään ylimääräistä, jotta pääsee nopeasti tekemään jotain lasten mielestä hauskempaa. Jumbossa on onneksi paljon kaikkea muutakin kivaa tekemistä kuin kaupoissa pyöriminen: useita hyviä ravintoloita, leikkipaikat ja lastenhoitohuone, sekä lapsia kiinnostavia kauppoja kuten BR-lelut ja GameStop. Silloin kun jotain tarvitsee ostaa, tehdäänkin usein niin, että ensin haetaan kaupasta se mitä tarvitaan, ja sitten palkitaan koko porukka tekemällä jotain hauskaa, kuten menemällä syömään yhdessä, tai katselemalla leluja BR-leluissa.

Jumbossa on suuri valikoima vaate- ja kenkäliikkeitä, joista löytyy laatua ja trendejä sopivassa suhteessa. Mä tykkään tehdä ostoksia Jumbossa esimerkiksi Stockmannilla ja Kekäleessä, joista saa sekä suomalaisia että eurooppalaisia lempivaatemerkkejä, kuten Makiaa, Samsoe & Samsoeta ja Filippa K:ta. Oton suosikkikauppoja on edellämainittujen lisäksi esimerkiksi Stadium, josta saa sporttimerkkejä. Myös lastenvaatteita on Jumbossa iso valikoima, ja se on yksi meidän vakkarikohteista silloin kun lapset tarvitsevat esimerkiksi uusia talvikenkiä tai kouluvaatteita. Jumbosta löytyvät kaikki ajankohtaiset vaateliikkeet niin lapsille kuin aikuisillekin.

Me ollaan käyty Oton kanssa muutaman kerran myös treffeillä Jumbossa, koska siellä on kivoja ravintoloita. Jumbosta löytyy esimerkiksi Fafa’s, Hangon makaronitehdas ja Classic American Diner.

Jumbossa on 120 liikettä saman katon alla, ja siksi siellä tuleekin juuri se fiilis, että sieltä löytyy varmasti kaikki mitä tarvitsee. Siellä on jopa 44 muodin liikettä, 26 kahvilaa ja ravintolaa, sekä tietty ilmainen pysäköinti, mikä on autolla liikuttaessa megaiso plussa keskustaan verrattuna.  Jumbon liikkeillä on yhtenäiset laajat aukioloajat, mikä myös miellyttää, koska on aina hankalaa jos liikkeiden aukioloajat poikkeavat paljon toisistaan, ja joutuu arpomaan että onkohan se auki vai eiköhän se ole.

Mä sain valita tässä kampanjan yhteydessä itselleni asukokonaisuuden Jumbon liikkeistä, ja luotin tietysti ostoksissa omiin suosikkiliikkeisiini. Valitsin ylleni Dr. Denimin Moxy -jeggingssit mustana, eli vaatekaapin kulmakiven, kuten muutama viikko sitten kirjoitinkin. Edelliset pari vuotta vanhat mustat jeggingssini olivat kuluneet toisesta polvesta reiälle, ja toisesta vaalean harmaiksi, joten oli jo aika hankkia uudet. Niiden kaveriksi löysin mielettömän upean Filippa K.n harmaan 100% villaneuleen, joka on todella lämmin ja miellyttävä päällä, eikä kutita. Vaatekaapissani oli aukko lämpimälle villaneuleelle, ja se on nyt täytetty. Valitsin klassisen harmaan värin ja poolokauluksen, sillä ne pitävät pintansa vuodesta toiseen, eivätkä ”mene pois muodista”. Ne ovat aina ajankohtaiset.

JUMBON FASHIONWEEK

Jumbossa alkaa ensi viikolla Jumbon Fashion Week-kampanja, joka huipentuu muotitapahtumaan Jumbossa lauantaina 20.10.
klo 12-16. Laulaja Krista Siegfrids kokoaa oman syysmalliston Jumbon liikkeiden muodin uutuuksista. Syysmallistosta järjestetään liikkuvia muotinäytöksiä Jumbossa lauantain 20.10. aikana. Krista myös esiintyy akustisesti Jumbon keskusaukion tapahtumalavalla lauantaina. Jos teillä siis esimerkiksi on syyslomailevia koululaisia ensi viikolla, niin siinäpä hauskaa tekemistä syyslomalaisille, lähteä katsomaan Krista Siegfriedsin esitystä, ja ostamaan vaikkapa talven toppakamppeet, jos ne vielä puuttuvat. Kannattaa seurata Jumboa somessa, FB:ssä tai Instagramissa, niin pysyy kärryillä tapahtumista ja tarjouksista.

Mitäs tykkäätte asukokonaisuudesta? Tykkäättekö te käydä Jumbossa ostoksilla? 


13 Responses to “Vaatekaapin puuttuvat palaset & vaatekaupat Jumbossa”

 1. Ada sanoo:

  Hei! Olisi mukavaa, jos vastaisit enemmän kommentteihin. Esim. oman kodin etsimisen -postaukseen pyysit ja sait paljon hyviä vinkkejä ja olisi mielenkiintoista kuulla sun mietteitä niihin :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olet aivan oikeassa! :) Toivon myös kuitenkin ymmärrystä teiltäkin, että jos saan n. 50kpl blogipostauksen mittaisia kommentteja, en pysty vastaamaan niihin yhtä nopeasti kuin tällaisiin lyhyempiin, koska niihin vastaaminen kestää monta tuntia. Ne kaikki kommentit siinä postauksessa oli vinkkejä asioista, joista mulla ei välttämättä ole mitään tietoa tai mielipidettä, siksi juuri pyysin niitä vinkkejä. Eli en nyt tiedä onko mulla niihin sen suurempia mietteitä edes tarjota, lähinnä olen kiitollinen vain kaikesta avusta, jota ihmiset antoivat.

 2. Lukija sanoo:

  Moikka!

  Todella kiva asu, tuo pooloneule on kaunis, sopii sulle hyvin.

  Jäin miettimään yhtä asiaa tässä, kun ilmastonmuutos on jälleen kovasti tapetilla. Miten mielestäsi kauppakeskuksen mainostaminen (eli ostaminen, kuluttaminen) on linjassa ekologisen elämäntavan kanssa? Kauppakeskuksen tarkoitushan on saada ihminen tekemään maksimimäärä ostoksia ja myös niitä heräteostoksia, kun vastaan tuleekin vaikka mitä kivaa. Tämähän lisää ympäristökuormaa ja turhaa kuluttamista. Itse koen nykyään kaikenlaisen kauppakeskuksissa pyörimisen ja hengailun turhana ja epäekologisena puuhana juurikin noiden turhien ostosten takia. Jotenkin on myös moraalitonta kannustaa kuluttamiseen.

  En tällä kritiikillä tarkoita nyt sinua, kirjoitithan tässäkin ettei heräteostoksia sun muita tule tehtyä. Itsekin lapsiperheen äitinä tunnistan kyllä kauppakeskusten hyvät puolet. Mietin vain asiaa ylipäätään. Onko oikein mainostaa shoppailua?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka ja kiitos hurjasti <3 Mä mietin tiiätkö ihan samoja asioita tällä viikolla, ja sulla on aivan super hyviä pointteja, joista olen osittain samaa mieltä. Mun mielipide on kuitenkin myös se, että kauppakeskuksella on monia hyviä puolia ostos- ja ruokailupaikkana lapsiperheitä ajatellen, ja monet tarvitsevat asioita esim. tässä vuodenaikojen vaihteessa lapsille, jolloin kauppakeskus on hyvä paikka tehdä niitä ostoksia. Mä olen tosi iloinen, että esim. mulla on vaikuttajana mahdollisuus tässä kauppakeskuksesta puhumisen yhteydessäkin puhua siitä, kuinka en itse tee heräteostoksia, enkä halua ostaa muuten kuin tarpeeseen. Mä näen suuren eron siinä, kannustanko ihmisiä ostamaan jatkuvasti pikamuotia tai turhaa krääsää, vai puhunko omalle kohderyhmälleni sopivan ostos- ja ruokailupaikan hyvistä puolista tarpeellisten ostosten tekemiseen, ja esimerkiksi syömässä käymiseen. Mutta näitä juttuja on todellakin tärkeää pysähtyä miettimään, ja jatkossa aion entistäkin tarkemmin puhua fiksun kuluttamisen puolesta. Sitten itse tulee mietittyä näin yrittäjänä esim. sitäkin puolta, että entä jos kaikki ihmiset lakkaisivat käymästä kauppakeskuksissa, ja kaikki suurimmat kauppakeskukset tyhjenisivät asiakkaista. Mitä tapahtuisi kaikille työntekijöille ja pienyrittäjille?

  • Hipsu sanoo:

   Mäkin ymmärrän hyvin pointin, jota kommentissa haetaan, mutta en omine silmineni löytänyt tekstistä kannustusta kuluttamiseen, oikeastaan päinvastoin, virkistävän näkökulman harkitsevasta ostoskäyttäytymisestä. :) Vaatteita nyt kuitenkin jokainen tarvitsee, ja mikäli haluaa ostaa niitä uutena kivijalkaliike on loistava vaihtoehto, koska vaatetta pystyy tunnustelemaan ja sovittamaan ennen ostopäätöstä. Tällöin ei tule ainakaan tätä nettikaupoista yleisesti muodostuvaa ongelmaa, että joudutaan rahtaamaan virhearvion seurauksena epäistuvia ilmainen-palautus-ja-toimitus -hutiostoksia laivalasteittain ympäri maailmaa.

 3. Essi sanoo:

  Hieno asukokonaisuus! Jumbo on meidän lähin iso kauppakeskus ja tosi kotoisa siitä syystä..

  Se sijaitsee muuten Vantaanportissa , ei Tammistossa..

 4. Essi sanoo:

  Siis Pakkalassa, Vantaanportin ytitysalueella.. menee itselläkin paikat sekaisin

 5. Josu sanoo:

  Harmi kun et laittanut vaatetietoja ylös. Kiinnostaa tuo ylempi villis.

 6. Jenni sanoo:

  Jumbo sijaitsee kylläkin Pakkalassa eikä Tammistossa…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä katsoin nyt kartasta kans kun rupesi kiinnostamaan, ja mun silmään google maps näyttäisi että sijaitsee Veromäessä tai Veromiehenkylässä, ja Pakkala niiden alapuolella sitten heti. Se kans hämää, kun Tammiston kauppatie lähtee siitä Jumbon vierestä, ja matka tammistoon on ihan lyhyt kuitenkin. Mut Pakkala kyllä ehdottomasti ainakin Tammistoa lähempänä :D

   • Jenni sanoo:

    Olen itse asunut tällä alueella noin 2 vuotta ja myönnän olin itsekin alussa aivan sekaisin näistä.. Iso suuralue joka sisältää kuitenkin monia eri paikan nimiä. Välillä hämmentyy itsekin missä se ”raja” virallisesti menee :D Asuin aikoinaan Veromiehenkylässä ja en kyllä kuullut kenenkään sanovan ”Hei me asutaan Veromiehenkylässä” Kyllä kaikki hehkuttivat asuvansa Pakkalassa. Veromies sitten taas asia erikseen, heti Kehätien toisella puolella lähellä mm. Aviapoliksen juna-asemaa. Ei ollut tarkoitus mitenkään negatiivisesti tuota ensimmäistä kommenttia laittaa. Eikö se mene niin, että muilta ihmisiltä opitaan myös uutta :)

 7. Marina sanoo:

  Ihanat kuvat! Ihana että shoppailet lapsen kanssa vaikka se ei ole helppo !! Tein just äsken oman blogin! Käy katsomassa jos haluat

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.