Moi marraskuu 2018

02.11.2018

Eilen alkoi jo marraskuu, ja niin vaan tämäkin vuosi vetelee viimeisiään. Tämä vuoden loppupuoli on tuonut mukanaan monia kivoja tapahtumia, mahdollisuuksia ja uusia juttuja, joista innostua. Ne ovat huikeaa vastapainoa tälle lamauttavalle pimeydelle, joka jotenkin on tällä viikolla vallannut ainakin koko Helsingin. Siinä missä viime viikolla kuvien ottaminen oli vielä ihan iisiä, tällä viikolla on ollut yksi valoisa päivä. YKSI. Ja tietenkin just silloin mulla oli kaksi tapaamista, enkä ehtinyt hyödyntää kuin pari valoisaa tuntia kuvaamiseen kotona.

Joka vuosi kellojen siirron jälkeinen viikko syksyllä on sellainen pimeä viikko, jolloin tuntuu, että miten ihmeessä sitä selviää tästä pimeydestä taas seuraavat kuukaudet. Ainakin mulle se tulee aina järkytyksenä, miten pimeää talvella lopulta onkaan. Mutta sitten voi onneksi katsoa taaksepäin edellisten vuosien kuvia, ja todeta, että kyllä sitä vaan selviää, ihan joka vuosi. Ja kyllä ne valoisat tunnit oppii löytämään ja hyödyntämään taas, vaikka hetki menee totutellessa kesän helppojen kuvausolosuhteiden jälkeen. Nopeasti siihen tottuu, ja se alkaa onnistua jälleen.

Täytyy myöskin toivoa, että sataisi pian taas lunta, niin sitten pimeätkään päivät eivät olisi niin pimeitä. Se ihana luminen maanantai tällä viikolla muistutti taas, miten upeaa ja kaunista talvella on, kun kaikki peittyy valkoisen kerroksen alle. En malta odottaa ekoja pulkkamäkireissuja, luistelua ja lenkkejä lumisessa metsässä. Tämä talvi on ensimmäinen talvi, kun taaperokin alkaa oikeasti tajuta lumesta jo jotain, ja voi leikkiä sillä. Toki viime vuonnakin hän jo kiljui meidän kanssa pulkkamäessä ja konttasi lumikasoissa, mutta tänä talvena hän voi oikeasti leikkiä lumessa kunnolla. Hän oli aivan innoissaan jo maanantaina kun lunta satoi, ja kiljahteli ”lunta, sataa lunta!”.

Musta myös tuntuu, että ollaan saatu perheeseen toinen yhtä kova jouluttaja kuin minä: meidän 1v8kk taapero bongaa tällä hetkellä kaikki mahdolliset jouluisat asiat mitä vain bongata saattaa. Hän etsii kirjahyllystä jouluaiheiset kirjat, laittaa aina lelupianosta Jingle Bellsin soimaan, ja huutaa ”LOULU!” aina ku näkee jotain jouluisia asioita kaupassa tai vaikka metron mainoksissa.

Nyt meillä saa virallisesti jouluttaa, koska ollaan Oton kanssa tehty diili, että marraskuussa saa aloittaa. Otto tosin tuossa lokakuun loppupuolella jo kaipaili joululauluja ja osti ekan vaalean glögin kaupasta, eli oon tainnut tehdä Otosta ainkin melkein yhtä kovan joulufanin, kuin itsestäni. En valita. Parasta on tuntea se joulun taika yhdessä koko perhe.

Joulusta puheenollen, tämän vuoden blogijoulukalenteri on jo tekeillä, ja ekat postaukset valmiita. En malta odottaa, että pääsen taas odottamaan joulua just teidän kanssa! En malta odottaa odottamista, auts miten ristiriitaista. No mutta, anyway. Nyt alkaa olla ihan viimeiset hetket esittää toiveita joulukalenterin suhteen, eli jos teillä on mielessä jotain, mitä ehdottomasti toivoisitte joulukalenteriin, niin huikatkaa tähän! Mulla on jo jokaiseen luukkuun idea valmiina, mutta jos teiltä tulee jotain erityistoiveita, niin osa on kyllä sellaisia, että voin niistä joustaakin.

Marraskuussa mä aion syödä suklaakonvehteja, katsoa joululeffoja, leipoa ekat piparit, askarrella joulujuttuja, ottaa jouluisia kuvia, kuunnella joululauluja, polttaa kynttilöitä, ripustaa tunnelmavaloja, kastella mun huonekuusta sopivasti ja leipoa vuohenjuusto-viikunahillotorttuja. Ja syödä pipareita ja juustoja! 

Ihanaa viikonloppua ja marraskuuta kaikille <3


5 Responses to “Moi marraskuu 2018”

 1. Minnis sanoo:

  Ihanaa kun on marraskuu! Vaikka tää pimeys tulikin taas jotenki järkytyksenä niin en voi kieltääkkään että tää on vaa jotenki niin parasta!♥ rakastan laittaa illalla kynttilät ja laskea päiviä jouluun 😀 (53pv…)! Oon itse herkkulakossa jouluaattoon asti ja 27.12 taas skarppina joten jouluherkut jää väliin näin ennen joulua! Mut eikä! Siis en jaksa odottaa..ainakaan sitä ihanaa joulun odotusta 😀 kohtahan saa jo joulukortitkin lähettää! Kääk. Oon extra jouluhullu joten nyt rauhotun pariks päiväks ihanaa joulun odotusta teille kaikille♥♥

 2. Silvia sanoo:

  Moi!
  Täällä odotellaan myös joulun odotusta ja joulua kovasti, samoilla fiiliksillä siis! Myös sun joulukalenteria odotellaan! Hei ihan todella hienot nahkahousut sulla noissa vikoissa kuvissa, mistä ne mahtaa olla? Pukee suo superhyvin!

 3. Minna sanoo:

  Oon tänä vuonna ekaa kertaa jotenkin tosi iloinen marraskuusta! Aina on enemmän tai vähemmän se pimeys ahdistanut, mutta nyt on ollut niin vauhdikas ja nopeasti ohi vilahtanut syksy, että onneksi on vielä marraskuu! Kamalaa olisi, jos jouluun olisi enää alle kuukausi, eikä ehtisi fiilistellä sitä tarpeeksi pitkään 😀

  Kiitos mainiosta blogista! Antoisaa joulutusta sinne! *<:)

 4. Nimetön sanoo:

  No arvonnathan nyt ainakin ovat yksiä parhaimmista joulukalenteriyltyksistä!

 5. kata sanoo:

  Moi!
  Ihana postaus ja ihania kuvia!❤
  Mä niin odotan että pääsee ihan kunnolla fiilistelemään taas joulua. Oon kyllä jo kuunnellut ekat joululaulut ja polttanut kynttilöitä… ❤
  Toivoisin arvontoja joulukuulle!!! Ne on kivoja ja mä ainakin jaksan osallistua! ❤

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.