Aviomies vastaa: 33 kysymystä minusta

31.10.2018

Monissa blogeissa ja täällä munkin blogissa kiersi jokin aika sitten 33 kysymystä -haaste. Se on saanut nyt seuraajan joka lähti Julia Toivolan blogista, jossa kysymyksiin vastaakin puoliso, ja Otto vastasikin 33 visaiseen kysymykseen minusta! Mä hieman repeilin näille joillekin vastauksille, ja taisin myös tirauttaa muutaman onnenkyyneleen. Ihana Otto.

1. Mitä oikeasti ajattelit minusta ensitreffeillämme?

“Että jos se nyt jää, niin sit se jää”, kun kerroin kiinalaisessa buffetissa tarinaa siitä kuinka kakkasin omalle kädelle.

Huomautan tähän ihan vaan, että Otto ei ollut silloin edes kouluikäinen kun ks. juttu on tapahtunut. 

2. Nauranko vitseille, mitä en oikeasti tajua?

Naurat. Ei sitä muut välttämättä huomaa, mutta itse olen oppinut kysymään minuutin sisään että “ymmärsitsä”.

3. Pidänkö halailusta?

Pidät, paljon.

4. Halusinko pienet vai isot häät?

Sopivan kokoiset. Ei mitään liian mahtipontista, mutta kaikki läheiset paikalle.

5. Olenko koskaan rikkonut lakia?

Keskivertosuomalaisen verran sanoisin, eli et oikeastaan. Vähän liian myöhäiset vihreät suojatiellä joskus jne. Toki siis jalan kuitenkin, kun eihän sulla sitä ajokorttia ole.

6. Millainen on voileipäni?

Vääränlainen. Meidän muksutkin osaavat laittaa kinkun ja juuston oikein päin.

Hei mä OON voileipä. 

7. Millaista musiikkia kuuntelen?

Spotfiyn top 50 listaa lähinnä, ja pop punkia sun muuta mun musaa, kun en anna autossa aina vaihtoehtoa.

8. Mitä pelkään?

Kuolemaa ja oksennustautia.

9. Kestänkö stressiä?

Kestät, sulle on outoa kyllä normaalimpaa stressata jotain (yleensä turhaa) kuin olla stressaamatta.

10. Oudoin tapani?

En oikein osaa paikantaa sitä “outoa” tapaa, kun kaikki sun tavat kalpenee mun juttujen rinnalla, mutta sanoisin, että se että pystyt ongelmitta menemään ensin nukkumaan, mutta et siihen että minä menisin ensin.

Mä en ikinä saa unta jos Otto on jo alkanut tuhisemaan siinä vieressä. Mun pitää nukahtaa ensin, koska oon tottunut siihen, että mä nukahdan aina eka.

11. Mihin työhön et missään nimessä laittaisi minua?

Mun duuniin, teknisen asiantuntijan rooliin. Kiinteät työajat, tietotekniikan parissa tappelu ja armoton googlettelu ei jotenkin istu sun olemukseen millään tapaa.

Mä oon kyllä omasta mielestäni ihan hyvä googlettamaan armottomasti, mutta muuten oot kyllä oikeessa. 

12. Jos saisin viettää päivän jonkun kuuluisan, elävä, kuolleen tai ihan kenen kanssa tahansa. Kuka se olisi?

Coco Chanel?

13. Voittaisin lotossa, mitä tekisin rahoilla?

Riippuu toki summasta, mutta jos oletetaan että paljon niin: ostaisit kämpän, auton, muutaman laukun, sijoittaisit ja lahjoittaisit osan hyväntekeväisyyteen, the basics.

14. Mikä väri vastaisi persoonaani ja miksi?

Ruusukulta, hienostunut mutta söpö.

Aww en kestä, mikä vastaus!

15. Mikä minua ärsyttää eniten muissa ihmisissä?

Kaksinaamaisuus, mun suorapuheisuus on tarttunut suhun, etkä kestä enää yhtään sitä että tarvii arvailla että “tarkoittiko toi nyt tota vai ei”.

16. Mikä on suosikki roskaruokani?

Pizzaan sä et tunnu koskaan kyllästyvän t. hamppariboi_90

17. Rumin vaatteeni mistä minä pidän, mutta sinä et?

Sellaset housut mitkä ei istu yhtään, mutta ovat nyt “trendikkäitä”.

Hah! Mom jeansit! 

18. Mikä oli viimeisin tekstiviesti minkä lähetin sinulle?

“Takas!”

19. Kun olen kipeä, haluanko että minua hoidetaan?

No aika 50/50. Toki kaipaat apua silloin kuin et itse jaksa nousta, mutta enemmän se varmaan auttaa, että otan vastuun lapsista.

20. Kun riitelemme miten käyttäydyn?

Riippuu oletko väsynyt vai et. Jos olet väsynyt, saatat olla aika kiukkuinen. Muuten vähän turhankin rationaalisesti. Toki me vängätään useimmiten niin turhista asioista että eipä tuohon touhuun niin paljon aikaa/energiaa mene. 

Haha, ihana Otto. Ellen oo tosi väsynyt tai pahin PMS meneillään, niin en yleensä jaksa vängätä vaan oon just aika rationaalinen. Varmaan siis myös joskus turhauttava riitelykaveri, koska hyvin harvoin olen riitelyfiiliksellä.

21. Menemme ravintolaan, mitä tilaan?

Kalaa, varmaan aikalailla periaatteesta. Usein kuitenkin maistelet multa ja harmittelet sitä omaa kalaasi.

Hei, viimeksi kun mä otin kalaa mä huokailin onnesta jokaisen suupalan kohdalla, eikä sun lammas ollut mun kalaan verrattuna niin ihmeellistä! Niin kerta!

22. Minkä asian äärellä voisin viettää tuntikausia?

Jos ei sitä suhteellisen ilmiselvää “lasten” lasketa, niin sosiaalisen median ja Harry Potterin.

No sun kanssa voisin myös viettää tuntikausia, ja vietänkin aina silloin kun se on mahdollista. 

23. Mikä saa minut todella vihastumaan?

Paska maailma ja epäoikeudenmukaisuus.

24. Entäs piristymään?

Lapset, sohva, suklaa ja torkkupeitto.

Ja SINÄ.

25. Millainen olen vaimona?

Rakastava, vastuuntuntoinen, perhekeskeinen ja mun ja lasten esikuva.

En kyllä kestä. 

26. Kumpi sanoi ensin “rakastan sinua” ja missä se tapahtui?

Mun on ihan rehellisesti tunnustettava että mä en tarkalleen muista, se on kuitenkin sanottu meidän suhteessa noin biljardi kertaa. Mututuntumalla sanoisin että minä, “meidän” pienessä opiskelijasolussa Kannelmäessä.

Se olit sinä, ja just siellä Kantsun pikkuisessa huoneessa. Mä muistan vielä päivänkin. Tai no se oli kyllä yö, mutta anyway. Ja vastasin sulle heti samoilla sanoilla. 

27. Mitä teen heti ekana aamulla?

Napsautat kahvinkeittimen päälle.

28. Millaisia vaatteita käytän kotona?

Rentoja ja mukavia, yleensä toppia/paitaa ja verkkareita. Talvisin pukeudut torkkupeittoon.

Torkkupeitto on paras vaate ikinä!

29. Mitä kotiaskaretta en osaa hoitaa?

Mä en usko että sä edes tiedät missä meidän taloyhtiön jäteastiat on.

No tiedän kyllä! Mutta oot oikeessa, mä inhoan viedä roskia. Sisällä kotona jätteiden lajittelussa mä oon kuitenkin ykkönen, vai mitä?

30. Kumpi määrää kaapin paikan?

Ei kumpikaan oikeastaan, yhdessä tehdään ainakin kaikki isot päätökset.

31. Mikä on paras luonteenpiirteeni?

Ymmärtäväisyytesi, ylivoimaisesti. Pätee kaikkiin elämän osa-alueisiin.

Voi rakas. Oot ihana. 

32. Entä paras piirre ulkoisesti?

Silmät ja tissit. Sun silmät paljastaa susta kaiken, ja rakastan sitä miten katsot mua ihmisenä, aviomiehen ja isinä. Sun tissit taas istuu kivasti käteen.

Mä kuolen. Molemmille vastauksen osille. 

33. Ihanin yhteinen muisto?

Meillä on liian monta muistoa valitakseni vain yhden ihanimman, kun sellaista ei ole. Kärkipaikkaa pitää lasten syntymät, hyvänä kakkosena se kun herättiin yhdessä myöhään aamupäivästä, ensimmäistä kertaa avioparina.

Että sellaisia vastauksia Otolla tällä kertaa. Näitä oli niin hauskaa lukea, ja hieman punastella! Kiitos Otolle kun hän suostui tämän tekemään tänne.


16 Responses to “Aviomies vastaa: 33 kysymystä minusta”

 1. Elina sanoo:

  Siis voi mitä vastauksia ❤️ ihana lukea!

 2. Jennu sanoo:

  Minunkin pitää nukahtaa aina ennen puolisoa, koska hän kuorsaa sen verran kovaäänisesti. Jos mies nukahtaa ensin, niin saan vain haaveilla kunnon yöunista. On tosi kiva lukea tällaisia postauksia. : )

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi ei, toi on kyl paha, mäkään en pystyisi nukkumaan metelissä! Otto ei onneksi ääntele kun ihan pientä tuhinaa, mut se on vaan se fiilis mikä mulle tulee :DD Kiva että tykkäsit ja kiitos kun kommentoit <3

  • Helii. sanoo:

   Munkin pitää nukahtaa ennen miestä. Oon miettiny mistä se kumpuaa, varmaan turvallisuudentunteesta. Niin kauanku toinen on hereillä, sille voi jutella jos oma uni ei tule 😀 nimim. Unihäiriöinen

 3. Susanne sanoo:

  Ihan mahtavia vastauksia. Samaistun tohon roskien viennin inhoamiseen. Joskus kun olin hyvin poikkeuksellisesti niitä viemässä, niin mieheni kysyi, että tarvitsenko kartan löytääkseni roskakatokselle. 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No niin mustakin! 😀 Ja eikä, siis onkohan tää yleinenkin juttu?! 😀 Hyvä kysymys, Otto varmaan nappaa tän ja kysyy joku päivä multa vielä 😀

 4. Kilpis sanoo:

  Olipas kiva, ja ihana hyvänmielen postaus! 🙂 pakko kyllä sanoa että noi sun välikommentit häiritsi aika paljon, kyse kun oli just siitä että otto vastaa. Jos on kiinnostusta niin voisit joskus tehdä jonkun sinun ja oton ”kohokohdat” postauksen, just semmosen missä mietitte vaan teitä kahta ja kerrot muutamista teidän pienistä ihanista jutuista mitkä on jäänyt mieleesi jostain syystä erityisen hyvin? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiva että tykkäsit! 🙂 Muutkin bloggaajat olivat laittaneet välikommentteja näihin, joten ajattelin, että se vähän kuin ”kuuluu” tähän haasteeseen, ja musta oli kiva joitakin vastauksia kommentoida, silloin kun se tuntui itsestä sopivalta. Mut harmi jos häiritsi! Ja aivan ihana toi postausidea, kiitos paljon! Mieluusti voitaisiin kirjoittaa sellainen <3

 5. Olivia sanoo:

  Niin ihanat vastaukset! <3 Kunpa akkavalta tekis vielä joskus comebackin...

 6. Iiva sanoo:

  Siis en kestä näitä vastauksia! Ihan mahtavia, ja ihana Otto. Muistan kun joskus pari vuotta sitten luin jotain postausta teidän suhteesta ja sitten ahminkin koko tägin verran niitä kun ne kirjoitukset oli niin huikeita ja mietin että jos te ette oo #relationshipgoals niin ei kyllä kukaan. Silloin olin sinkku, mutta sittemmin oon löytänyt kumppanin ja monet sun kirjoitukset parisuhteesta on kyllä antaneet mullekin vähän ”neuvoja” suhteessa olemiseen ja paljon iloa! Kiitos kun jaat ajatuksiasi. 🙂

 7. Anna sanoo:

  Tää kommentti ei nyt ihan tähän osioon kuulu, mutta laitan kuitenkin. Osallistukaa tekin ja kaikki lukijat, kummien keräykseen, jonka tarkoituksena on kerätä 2 uutta keskoskaappia Oysiin <3 Ajattelin , että sua tää voi kiinnostaa, kun täällä pohjoisessa sulla sukua ja olet kiinnostunut lasten hyvinvoinnista <3

  https://oma.kummit.fi/oulu/16-880

 8. 101Dalmatialaista sanoo:

  Harry Potter -aiheesta toivon postausta, terveisin aivan hullu (: Erityisesti olen miettinyt sitä, että minkä ikäisille lapsille Potterit, tai esimerkiksi vain ensimmäiset kirjat, voisivat sopia. Jos sinulla on tästä omaa tai tuttavien kautta tms. tullutta kokemusta, niin se kiinnostaisi kovasti.

  Myös toki mikä vain muu Potter-aiheinen kiinnostaa, mutta tämä kuinka ja milloin olisi sopivaa lapsia tutustuttaa taikamaailmaan, on varmasti se itselle kiinnostavin.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.