Marraskuun aurinkoisin viikonloppu

18.11.2018

Ha! Eilen vietettiin vuoden harmainta päivää, ja sen kunniaksi  saatiinkin vihdoinkin upea auringonpaiste koko viikonlopuksi. En voi sanoin kuvailla miten mielettömän upealta auringonpaiste on tuntunut harmaan kuukauden jälkeen. Ollaan nautittu auringosta täysin rinnoin ja vietetty suurin osa ulkona tankkaamassa valoa ja vaan nauttimassa. Eilen meillä kävivät iltapäivällä ja illalla kylässä Väätäiset Turusta, ja lapset tekivät meille huikean esityksen jossa ei ollut päätä eikä häntää, ja joka loppui mahtavaan konfettisateeseen, aivan kuin Taika-Pasin sketseissä Putouksessa. Olipa ihanaa nähdä ystäviä pitkästä aikaa, ja lapsetkin selvästi nauttivat toistensa seurasta.

Tänään ollaan myös oltu suurin osa päivästä ulkona, sillä heti aamupäivällä suunnattiin Kaivarin rantaan. Ensin vähän käveleskeltiin, ja sitten mentiin lohikäärmepuistoon leikkimään. Moni muukin perhe oli lähtenyt ulkoilemaan upeaan säähän ja puisto oli täynnä ihmisiä. Puistoleikkien jälkeen me suunnattiin vielä Cafe Carouseliin pikkulounaalle ja istuskelemaan. Oli ihanaa olla kuivassa puistossa, kun viime aikoina aina puistossa on ollut vaan märkää, kylmää ja kuraista. Niin eri fiiliksellä jaksaa itsekin olla messissä puistoleikeissä, kun voi nauttia säästä.

Tämä viikonloppu on ollut ihanan rentouttava ja mukava, ollaan vaan nautittu hyvästä seurasta, hyvästä säästä ja rennosta yhdessäolosta. Ollaan kokkailtu hyvää ruokaa ja oltu vaan rauhassa. Mihinkään ei ole ollut hoppua tai pakko mennä.

Puistoreissun jälkeen siivottiin vihdoinkin meidän piha, koska se on ollut myös märkä ja kylmä viimeiset pari viikkoa, eikä talvisiivous ole houkuttanut. Mutta nyt saatiin se aikaiseksi, ja ensi viikolla saadaan vihdoin sitten laitettua uloskin talven tunnelmavalot, joita ei haluttu laittaa ennen kuin piha on siisti. Tulee niin hyvä fiilis kun saa hoidettua asioita pois to do -listalta. Piha on tuijottanut joka päivä ikkunasta muistuttaen, että siellä on edelleen kaikki hiekkalelut levällään ja kaikki ulkokalusteet pitäisi laittaa talvea varten kasaan. Nyt piha on valmis talveen.

Syötiin iltaruuaksi teriyaki-lohta ja riisiä ja salaattia, ja sen jälkeen alkoi sen verran kolottamaan piparihammasta, että leivottiin vielä pipareita. Otto lähti käymään kuopuksen kanssa leffakarkkiostoksilla (meillä on tänään aikuisten leffailta), ja sillä aikaa me leivottiin isompien tyttöjen kanssa kaikessa rauhassa ja kuunneltiin joululauluja. Siis jotenkin tuntuu, että tytöt on kasvaneet ihan hurjasti edellisestä pipareiden leipomisesta. Kaikki meni niin jouhevasti tänään, molemmat tekivät pipareita vieri viereen, saivat ne helposti irrotettua pellille ja vielä koristelivatkin niin siististi.

Meillä oli niin hauskaa tyttöjen kanssa, ihanaa puuhastella välillä isompienkin kesken, vaikka sai taaperokin tulla toki koristelemaan oman nimikkopossunsa. Me leivottiin jälleen kerran koko meidän joulunviettoporukalle megaisot possupiparit, jotka nimikoitiin. Se on meidän ihana jouluperinne. Mun ja Oton piparit vähän kärtsäsivät, mutta onneksi yhdeksän muuta piparia saivat kauniin värin pintaan. Ja kaikki koristeltiin upeasti, niin ei se pieni palaneisuuskaan haittaa niissä mun ja Oton pipareissa.

Kertakaikkisen ihana viikonloppu takana, ja nyt se saa luvan huipentua vielä siihen, että me katsotaan Oton kanssa vihdoinkin Tuntematon sotilas. Meidän piti katsoa se jo silloin kun se ekan kerran tuli vuokrattavaksi, mutta vauvavuonna (eikä nähtävästi sen jälkeenkään) ole koskaan tuntunut siltä, että olisi käyttää kolme tuntia elokuvan katsomiseen. Mutta tänään ajateltiin tehdä se, ja ollaan varustauduttu glögillä, pipareilla ja irtokarkeilla. Tästä tulee hyvä ilta!

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa uutta viikkoa kaikille <3


6 Responses to “Marraskuun aurinkoisin viikonloppu”

 1. Kuulostaa tosi kivalta viikonlopulta. Me juhlittiin meidän mahtavaa yksivuotiasta. ❤
  Mahtavaa alkavaa viikkoa.

 2. anna sanoo:

  Tuo sun takki on tosi kiva!

 3. Luna sanoo:

  Mun poika on ihan saman ikäinen kun Nova ja on ollut mielenkiintoista seurata kuinka saman ikäinen kehittyy. Myös me katsottiin viikonloppuna Tuntematon kun vihdoin tuntui että siihen oli mahdollisuus! 😂 Miten muuten Novan pottailut? Oletteko harjoitelleet vai mennyt vain vaipoilla? Meillä on kova yritys saada kaveri kuivaksi 2v mennessä ja nyt ainakin hyvältä näyttää!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiva kuulla että sieltä löytyy samanikäinen! <3 Mitäs tykkäsitte tuntemattomasta? Mä olin yllättynyt miten se 3h meni niin nopeaa, ei edes tuntunut pitkältä! :D Tsemppiä pottailuun, mahtavaa että sujuu hyvin! Me ollaan aina menty sillä mentaliteetilla, että sitten kun lapsi on itse valmis, ja aina on sujunut tosi sutjakkaasti kun on odotettu oikeaa hetkeä, en oo stressaillut tai ottanut mitään tavoitteita. Sen enempää en kuitenkaan kerro, kun en ole koskaan kertonut isompienkaan pottajutuista, kun yleisö on sen verran suuri ja asia sen verran henkilökohtainen.

 4. xod sanoo:

  Moikka! Mä vihaan kaikkia jouluruokia mutta tänä jouluna aion tehdä ton sun bataatti-vuohenjuustolaatikon, jospa siitä tulisi eka laatikko josta tykkään :D Kaivoin reseptin mutta en ihan ymmärrä tuota alkua, ”Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatit suolalla maustetussa vedessä. Soseuta.” pystytkö vähän avaamaan vai oonko ihan tyhmä :D

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.