Anna lapsesi pukea sinut -päivä

17.11.2018

Pahoittelut siitä, että nyt tulee pukeutumista koskevaa juttua kaksi postausta peräkkäin. Mutta ehkä tämä on sellainen ei-niin-perinteinen pukeutumista koskeva postaus, kun tänään stailaamassa ovat meidän LAPSET. Eilen vietettiin siis Anna lapsesi pukea sinut -päivää jälleen kerran, ja yhden välivuoden jälkeen halusin ehdottomasti taas osallistua siihen. Viime syksynä päivä taisi mennä meiltä ohi, kun oltiin mummuni hautajaisissa, joten oli kiva palata haasteen pariin tänä syksynä vähän iloisemmissa tunnelmissa. Ekan kerran haasteeseen osallistuessa mut stailasi meidän silloin 3-vuotias esikoinen. Tokalla kerralla taas pääsin 5-vuotiaan esikoisen ja silloin 3-vuotiaan keskimmäisen stailaamaksi. Eilen mua pääsi stailaamaan heidän lisäkseen myös meidän kuopus!

Mun mielestä anna lapsesi pukea sinut -päivä on mahtava tapa keikauttaa roolit päälaelleen ja antaa lapsille valta toteuttaa luovuuttaan super hauskalla tavalla. Lapset onnistuvat aina löytämään vaatekaapista sellaisia yhdistelmiä, jotka eivät olisi itselle tulleet mieleen. Usein he myös valitsevat sellaisia vaatteita, joita itse ei niin usein käytä. Musta on tosi mielenkiintoista aina nähdä mikä on heidän mieleensä, ja miten he pukisivat äitinsä jos saisivat päättää. On myös hauska seurata miten valinnat kehittyvät vuosien varrella, vai säilyykö tyyli aina samana, vaikka ikää karttuu.

1. ASU / ESIKOINEN

Ensimmäisen asun stailasi esikoinen. Hän kävi läpi kaikki mun kaapit, ja valitsi ensin vaaleansinisen juhlatopin farkkujen kaveriksi. Sille jakkua etsiessään hän kuitenkin löysi farkkupaidan, ja valitsi sittenkin sen farkuille kaveriksi, koska se kuulemma sopi vielä paremmin. Ja näin pukeuduin ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni kokofarkkuiseen asuun! Kengiksi hän valitsi ”ihanat pörrökengät” joita hän toiveikkaana sovitti, josko ne olisivat enää vain vähän isot hänelle. Mutta vielä täytyy jalan kasvaa muutama koko, ennen kuin hän pääsee lainailemaan pörrökenkiä.

2. ASU / KESKIMMÄINEN

Keskimmäinen iski ensimmäisenä silmänsä ruutukuvioiseen tunikaan, joka on ehkä mukavin vaate ikinä. Sen kaveriksi hän valitsi kimaltavimmat jutut jotka löysi: glitter-ylipolvensukat, sekä helmikoristeiset vaaleanpunaiset korkokenkäni. Ihan mielettömän hauska asu! En olisi itse keksinyt yhdistää näitä kolmea keskenään, mutta kieltämättä nehän olivat ihan mahtavat yhdessä. Ehkä edelleen vaihtaisin kenkien tilalle tennarit, mutta muuten voisin vaikka hengailla juuri tässä paidassa ja näissä sukissa.

3. ASU / KUOPUS

Mä ensin ajattelin, että kuopus ei varmaan edes ymmärrä jos kysyn, että haluaako hän valita äidille vaatteet. Mutta hän halusi heti tulla mukaan valitsemaan kun kysäisin, ja hän käveli oikein määrätietoisena mun hyllykaapille, ja kiskaisi alas kukkakuvioisen mekon, jossa on olkapäät paljaaksi jättävä kaula-aukko ja hihat. Sen kaveriksi hän valitsi vaaleanpunaisen neuleen, ja ilmoitti ”waau, äiti pukee NÄMÄT!”. Mä sulloin mekon hihat neuleen hihojen sisään ja sain hienot ylimääräiset habat niistä. Mutta siis en kestä, tässä on ekat vaatteet ikinä, jotka meidän taapero on valinnut kenellekään. Pyysin häntä katsomaan mun asua, kun olin pukenut valmiiksi, ja hän sanoi että ”äiti on kaunis! minu vaatteet!”. Ihana!

Mutta siis en kestä kyllä, aivan mahtavia asuja kaikki kolme. Oli ihanaa, että he halusivat kaikki osallistua tähän, jopa taapero. Odotan innolla jo seuraavaa asuhaastetta, ja ennen sitä pitää päästää ainakin lapset meikkaamaan mut, ja tietysti tekemään kampauksia myös.

Mikä asuista oli teidän lemppari? Oletteko te osallistuneet Anna lapsesi pukea sinut -päivään? Millaisia yhdistelmiä teidän lapset ovat kehitelleet?


6 Responses to “Anna lapsesi pukea sinut -päivä”

 1. TarjaL sanoo:

  Aivan jäätävän ihania noi valinnat! Miten asu saakaan ihan uuden merkityksen, kun sen on joku sinulle valinnut. Ihan Zeldan tyylinen valinta kyl, taaperon valinta ihan hellyttävän suloinen ja esikoisen valinnassa on jtn hänen ikäänsä liittyvää tyylitietoutta. Mahtavaa!

 2. Annika sanoo:

  Olipa kiva postaus ja hauskaa, miten erilaiset asukokonaisuudet lapset valitsivat! Omaan makuuni sopii parhaiten esikoisen valitsema asu, mutta kaikki on kyllä hienosti valittuja 🙂 Tämä ”anna lapsesi pukea sinut” on kyllä sellainen juttu, jota haluaisin itsekin joskus tulevaisuudessa päästä toteuttamaan!

 3. Helena sanoo:

  Kakkosasusta tulee mieleen ihan Sinkkuelämään Carrie! Korkkarit asussa kuin asussa, ja se vieläpä toimii! 😍

 4. emzi sanoo:

  Nää asut on kyllä niin hyviä 😀 Hienosti onnistuivat kaikki 😀

 5. Nimetön sanoo:

  Siis on kyllä niin sellasia asuja mitä voisin kuvitella heille itelleen, olis ollut outoa, jossei Zeldan asussa yhtään glitteriä näkyis! Kokofarkku on nyt se juttu ja hyvin Tiara sen tietää!

 6. Hienoja asuja kaikki 🙂 On mukava nähdä minkälaisia asukokoelmia lapset valitsee. Meilläkin tytär joskus valitsee minulle asuja, on yhtä mukava joka kerta nähdä minkälaisia asuja hän valitsee 🙂
  http://www.ruotsinsuomalaisittain.se/2018/04/kun-tytar-valitsee-aitille-vaatteet-vol-3.html

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.