Olohuoneen uusi järjestys ja ilme

20.11.2018

Jo viime vuonna Otto puhui siitä, kuinka hän haluaisi laittaa sohvan takaisin sille paikalle, jolla se alunperin oli kun muutettiin tähän kotiin kaksi vuotta sitten. Mä kuitenkin vastustin ideaa pitkään, koska se olisi tarkoittanut myös TV:n siirtämistä, ja TV-taso olisi tullut joko kahden suuren taulun eteen, tai meidän lattiasta kattoon asti olevan ikkunan eteen. Meillä oli pitkään TV-tasona korkea Bestå- kaappipari, jonka kanssa telkkari olisi oikeasti peittänyt ikkunaa paljon. Siksi en missään nimessä halunnut vaihtaa järjestystä niin, koska ikkuna on mulle tärkeä ja varsinkin näin pimeään talviaikaan korvaamaton valonlähde. Me kuitenkin vaihdettiin TV-tasoa huomattavasti matalampaan jo viime keväänä, eli se ei aiheuttanut enää samanlaista ongelmaa. En vaan ollut tajunnut sitä, ennen kuin mulla eilen yhtäkkiä välähti. Hieman myöhään joo, tiedän.

Pitkään meillä ollut järjestys alkoi vaan tuntua siltä, että se ei toimi. Kun taaperon lelukaappi oli kaiken keskiössä, lelut olivat aina pitkin koko olohuonetta. Ja esim. jos muu perhe katsoi leffaa, taaperon leikit olivat telkkarin ja sohvan välissä, ja aina kun hän leikki, peitti hän jonkun muun näkymän. Telkkari oli kaukana sohvasta, ja vaikka olkkarissa oli paljon sitä mun kaipaamaan avointa tilaa, sitä ei voinut täysin hyödyntää.

Siinä sohvalla istuskellessani eilen aamulla aloin miettimään, että miten tänne saa edes joulukuusen sitten kun sen aika tulee ensi kuussa. Ei sille ollut mitään paikkaa! Sitten tajusin, että nythän sen matalan TV-tason voi aivan hyvin laittaa ikkunan eteen, eikä se peittäisi juuri mitään. Samalla TV-tason tilalle eteisen seinää vasten voisi laittaa taaperon lelukaapin, jolloin leluille olisi ihan oma nurkka, missä leikit eivät häiritse ketään. Sohvan sai samalla mukavan etäisyyden päähän televisiosta, ja olkkariin tuli sellainen ihanan lämmin ja kotoisa pesämäinen fiilis entisen suuren avoimen tilan sijaan.

Niin me sitten pyöräytettiin olkkari ihan toisin päin, ja nyt tästä tuli ihan loistava. Niin kotoisa tunnelma, ja onhan täällä edelleenkin avointa tilaa, mutta ei liikaa. Tämä järjestys on paljon fiksumpi. Ja jotenkin oli ihanan virkistävää pitkän tauon jälkeen vähän muokata järjestystä. Me ollaan aina oltu Oton kanssa sellaisia huonekalujen pyörittelijöitä, mutta nyt ollaan pitkään oltu ”jumissa” kun ollaan ajateltu, että mitään ei voi tai tarvitse muuttaa. Mutta tämähän oli tosi hyvä ja tarpeellinen muutos. Ihan uusi fiilis, vaikka pidettiin ihan samat huonekalut.

Onneksi aloin miettimään joulukuusen paikkaa. Nyt se tulee ikkunan eteen, television ja lelukaapin väliin. Siinä on sille loistava paikka, missä se ei ole kenenkään tiellä, mutta on kunniakkaasti olohuoneen keskellä. Samalla eilen vaihdettiin vielä olohuoneen verhot. Rakastan meidän vihreitä lehtiverhoja, jotka saavat ehdottomasti tehdä comebackin heti keväällä. Joulukuusen kanssa ne eivät kuitenkaan oikein sovi, varsinkin kun kuusi on vielä suoraan niiden edessä. Siksi vaihdettiin ne Ikean viininpunaisiin samettiverhoihin, jotka tuovat talvista lämpöä ja pehmeyttä, ja sopivat kivasti myös vaaleanpunaiseen seinään ja sohvaan.

Mä olen aivan ihastunut tähän meidän olkkarin uuteen lookiin! Enkä malta odottaa, että saadaan koristella joulu tänne oikein kunnolla. Nyt meillä on vasta hyasintteja ja kynttilöitä, mutta parin viikon päästä saadaan vihdoin koristella joulukuusi. Siitä tulee niin ihanaa.

Mä näytinkin tätä muutosprojektia instagram storiesissa reaaliajassa, ja sain muutaman viestin, että tämä järjestys on todellakin edellistä parempi. Olen samaa mieltä! Joskus se vaan vaatii vähän aikaa, että itse näkee sen, mitä joku muu on nähnyt jo pitkään. Hah, menipä syvälliseksi. Nyt oli puhe vain tästä olohuoneen muutoksesta, mutta toki tämä koskee monia muitakin asioita elämässä. Vanhan olkkarin lookin näkee esim. TÄÄLTÄ.

Nyt meidän olkkari on valmis ottamaan joulun vastaan ja niin olen mäkin! Ihanaa <3 


7 Responses to “Olohuoneen uusi järjestys ja ilme”

 1. Julli sanoo:

  Kivasti tuli avaruutta jotenkin enemmän 🙂 Mä kokeilisin laittaa joulukuusen myös tuonne nurkkaam missä tv taso nyt on ja tasoa siirtää vähän lelunurkkaan päin👌😉

 2. emzi sanoo:

  Ihanalta näyttää 🙂

 3. Jen sanoo:

  Tosi kiva järjestys! Itse rakastan järjestyksen vaihtamista, meidän olkkarin järjestys saattaa vaihtuu 3-5x vuodessa. Tai ainaki tähän asti on vaihtunu, mut nyt keksittiin miehen kaa järjestys jota ei oo ennen hoksattu, tai no, mä en oo suostunu ku tv menee vähän ikkunan eteen. Mut nyt joku aika sit ihan vaan kokeiltiin ja oon tykästyny. Tää on paras ratkaisu tähän tilaan. Kivaa joulun odotusta teidän perheelle!

 4. Nelli sanoo:

  Tää järjestys näyttää kyllä tosi ihanalta! Mua kiinnostaisi tuon sohvan puhdistaminen, muistelen että joskus sulla oli joku postaus sen puhdistamisesta tekstiilipesurilla, mut ootko laittanut päällisiä koskaan pesukoneeseen? Jos oot niin kutistuiko yhtään?

  Ostettiin juuri samainen sohva valkoisena ja pohdiskelen nyt, että pitäisikö pintaan suohkuttaa joku suoja, vai hankitaanko vaan tekstiilipesuri. Olikos teillä joku suoja-aine sohvassa?

  • V sanoo:

   Kannattaa myös kysellä lähipiiristä josko joltakulta saisi lainaan tekstiilipesuria tarvittaessa, säästyy rahaa ja luonnonvaroja kun ei tarvitse kaikkea ostaa omaksi 🙂

   Mukavaa alkavaa talvea kaikille!

 5. Emmi sanoo:

  Moikka!
  Teillä kun on toi pyöreä vaaleanpunainen matto – onko se Ikealainen? Onko se se pienempi vai isompaa kokoa? 😄

 6. Maija sanoo:

  Hei! Mistä tuo uusi matala TV-taso on ostettu? 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.