Luukku 1: Taaperon jouluhaastattelu

01.12.2018

Tervetuloa vuoden 2018 JOULUKALENTERIN pariin! Ihanaa odottaa jälleen joulua yhdessä. Ihan ensimmäisenä vuorossa on joulukalenterin perinneluukku, eli lapset selittävät joulusanoja! Nyt tosin selityksiä antaa vain meidän taapero, sillä isommat tytöt alkavat olla jo sen verran isoja, että heidän vastauksensa eivät ole hupijuttuja, vaan piinkovaa faktaa. Onneksi meidän taapero tarjoilee hauskuutusta sitten siskojenkin edestä! Viime vuonna hänen vastauksistaan oli erilaisia eleitä ja äännähdyksiä, sekä muutamia sanoja, mutta nyt tuli jo aivan asiaakin. Me ollaan juteltu paljon yhdessä joulusta, luettu joulusatuja ja muutenkin hänelle monet jouluisat asiat ovat jo tuttuja. Taapero kuitenkin käsittelee tietysti kaikkea saamaansa infoa ihan omalla tavallaan, ja siksi vastauksetkin ovat aika hauskoja, ainakin mun mielestä! 

Täältä pääsette lukemaan aiemmat jouluhaastattelut vuosilta 2017, 2016 ja 2015.

TONTTU

Taapero: ”Ööö se tonttu, ne syövät.”

JOULUKUUSI

Taapero: ”Se lahja, punainen lahja!”

JOULUSUKKA

Taapero: ”Se on Zepan. Sinne lahja.”

(hänen isosiskollaan on porokuvioiset sukat)

PIPARI

Taapero: ”Se pipali. Joo minä haluan pipalia! Kolisteita!”

LANTTULAATIKKO

Taapero: ”En tiiä. Voin myöskin syödä sitä”

JOULURAUHA

Taapero: ”Joulu! Joo”

JOULUTÄHTI

Taapero: ”Tuiki tuiki tähtöönen. Minua ei pelota.”

KORVATUNTURI

Taapero: ”Siellä asuu.”

JOULUPUKKI

Taapero: ”En tiiä! Sukka! Loulu-ukki syö. Ne soittavat loulu-ukille”

KULKUNEN

Taapero: ”En tiiä. Siitä ei kuulu ääniä.”

MIKÄ ON PARASTA JOULUSSA?

Taapero: ”Ööö se minä. Joulu. Tipa. Zepa. ”

Aika hyvin hän mun mielestä tavoittaa joulun olemuksen vastauksillaan. Joulussa tärkeintä on tietysti hän itse, sekä isosiskot, piparia kuuluu syödä, lanttulaatikkoakin voi vähän maistaa ja tontut ja joulupukki tykkäävät syödä. Niinhän me kaikki. En malta odottaa, että pääsen kuulemaan ensi vuonna hänen vastauksiaan, kun tämä ero on tässä vaiheessa elämää vuodessa niin jäätävän suuri. Ensi vuonna hän varmaan jo osaa hihitellä näille aiemmille vastauksilleen itsekin, kun lähestyy silloin jo kolmen vuoden ikää kovaa vauhtia. HUI!

Ihanaa päästä myös näkemään hänen ilonsa joulusta sitten jouluaattona. Taaperon maailma  on taianomainen, ja hän osaa todellakin ottaa ilon irti joulusta ja joulun perinteistä. Saapa nähdä mitä hän sanoo joulupukista aattona! Ihanaa päivää kaikille <3 


13 Responses to “Luukku 1: Taaperon jouluhaastattelu”

 1. Alina sanoo:

  Ihana pikkuinen ja ihanat vastaukset ❤ joulukalenteria on odotettu!

 2. Päivi sanoo:

  Ihania vastauksia kyllä! :) Ja hurjan lahjakas puhuja alle 2-vuotiaaksi, huikeita lauseita ja sanamuotoja!

 3. Ee sanoo:

  Ihanan ihana! Odotan jo oman pikkuisen höplttelyjä. Olis ihana nähdä täällä blogissa videota teidän pikkuisen höpöttelyistä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Haha :D Ihana <3 Kiitos! Mut joo se on parasta kun oma pieni alkaa höpöttelemään! Sellaistakin saattaa olla tulossa joulukalenterissa ;) Mutta insta storyssa usein kuuluu höpöttelyitä myös <3

 4. Marsa sanoo:

  Ihana Nova! <3
  Luettuani vanhat haastattelut, niin Zeldasta haluaisin kuulla joko hän tietää mikä on korvatunturi, vai onko se yhä joku pukin korvalääkäri ;D

 5. Nimetön sanoo:

  Olisin kyllä mielummin lukenut isojen tyttöjen piinkovia faktoja, se olisi varmaan ollut vähän sisältörikkaampaa ja olisi voinut oppia itsekin jotain uutta siinä samalla. Tämä ei nyt varsinaisesti huvittanut eikä tästä saanut oikein mitään irti. Ehkäpä videolta olisi saanut enemmän irti siitä taaperon joulutunnelmasta ja vähän silleen enemmän haastattelutyylisemmän.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No voi miten harmillista kuulla, että tämä luukku oli sinulle pettymys. Sen verran kuitenkin muistuttaisin, että tämä on joulukalenteri, eli ekstra-sisältöä tavallisten blogipostausten rinnalle joulun iloksi. Toiset ovat sisältörikkaampia luukkuja, toiset ovat pelkkää hupia ja vähän lyhyempiä. Ikävää jos tässä ei nyt huumorit meillä kohdanneet., etkä saanut tästä mitään irti. Niin käy joskus. Mukavaa joulukuun ekaa sinne kuitenkin <3

   • Tintta sanoo:

    Nyt oli pakko vaivautua kommentoimaan, että ihanasti vastattu Iina! Joskus näkee bloggaajien vastaavan kritisoiviin kommentteihin aika tylysti, tai tyylillä ”annetaan samalla mitalla takaisin” eli jos kommentissa ei oo mitään positiivista, ei bloggaajakaan laita vastaukseensa mitään positiivista vaikka muille vastaukset olisivat oikeinkin sydämellisiä. Mutta tää oli jotenki tosi asiallinen mutta kuitenki tommonen ”lämmin” vastaus :) eipä mulla muuta, paitsi että kiitos, erittäin harvoin kommentoin mutta ihan lemppariblogi on kyllä tämä!

 6. Juulia sanoo:

  Voi ihana! Ja miten hän näyttääkin jo niin isolta. Kasvavat aivan liian nopeasti. Ihanaa kun teidän taapero puhuu jo niin paljon. Meidän poika täytti muutama viikko sitten 2v ja sanoja on pikkuhiljaa alkanut tulemaan nopeammalla tahdilla ja alkaa muodostamaan lauseitakin kohta. Nyt lauseet on vielä siinä muodossa, että kaksi tai kolme sanaa on perusmuodossa peräkkäin.
  Mukavaa joulun odotusta teille <3 Sun joulukalenteria olenkin odottanut ja se on ollut aina hyvä ja ihana.

 7. Elina sanoo:

  Kiitos taas jo etukäteen vaivannäöstäsi joulukalenterin kanssa! :) Luukkuja on tosi kiva lukea omien jouluvalmisteluiden ohessa. Mieheni kyseli, olenko ostanut tänä vuonna itselleni joulukalenteria. Vastasin etten ole, mutta jotenkin jäi mieleen kaihertamaan, että olihan minulla joku kalenteri tänäkin vuonna… Ja nyt tajusin että tämä blogikalenterihan mulla oli mielessä! :) Tätä on siis odotettu.

  Hyvää joulunodotusta teidän perheelle!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.