Luukku 2: 7x joulu kuvana

02.12.2018

Me ollaan Oton kanssa vietetty jo seitsemän yhteistä joulua, ja tämä tämän vuoden joulu tulee olemaan meidän kahdeksas yhteinen joulu. Hassua ajatella, että ei koskaan ehditty viettämään ”kahdenkeskistä joulua” Oton kanssa, kun heti meidän ekana yhteisenä jouluna me oltiin jo perhe 3kk vanhan esikoisen kanssa. Ollaan siis vietetty kaikki meidän yhteiset joulut yhdessä, perheenä alusta asti. Vaikka se on hassua, se on myös ihanaa.

Mulle lapset tuovat jouluun sen ekstra taianomaisuuden, ja omien lasten myötä joulut saivat rutkasti lisää merkitystä, vaikka aina olen jouluihminen ollutkin. Eri ihmisillehän joulun merkityksellisyys syntyy eri asioista, eikä kenenkään joulun merkityksellisyys ole parempaa tai huonompaa kuin toisen, oli se sitten mitä hyvänsä. Mutta mulle meidän lapset ja se heidän hössötyksensä on ehdottomasti joulun parasta antia, ja kertakaikkiaan rakastan sitä. Meidän perhe on ehkä saanut alkunsa epätavallisen nopeasti, mutta jouluihin se on vaikuttanut ainoastaan ihanalla tavalla.

JOULU 2011

Jouluna 2011 me oltiin Oulussa. Se oli meidän ensimmäinen yhteinen joulu, jota vietettiin mun tädin luona. Siitä joulusta muistan, kuinka turvallinen, lämmin ja kotoisa olo meidän nuorella perheellä oli kaikkien läheisten ympäröimänä, miten ihanaa oli saada apukäsiä pienen vauvan kanssa, ja miten meidän esikoinen tarttui pukkia hanakasti parrasta kiinni. Silloin joulua oli juhlimassa monta sukupolvea yhtäaikaa, mun mummu ja pappa, mun äiti ja mun tädin perhe, sekä me. Se oli aivan ihana joulu, ja tuntui jotenkin iniin ihanan kotoisalta viettää sitä Oulussa, kuten olin aina kaikki jouluni viettänyt siihen asti (yhtä Rukan mökkijoulua lukuunottamatta).

JOULU 2012

Joulu 2012 oli ensimmäinen joulu ikinä, jonka vietin Helsingissä. Miettikää, vaikka olin jo siinä vaiheessa asunut Helsingissä 0-14-vuotiaana, sekä 18-21-vuotiaana, juuri tämä kyseinen joulu oli eka jonka vietin Helsingissä. Epäilin siis etukäteen, että voiko joulu Helsingissä edes tuntua yhtään joululta. Tänä jouluna me luotiin pohjat meidän perheen omille jouluperinteille. Pyysin mummulta kaikki jouluruokareseptit, ja valmistettiin kaikki ruuat alusta loppuun itse Oton kanssa, mun mummun resepteillä. Leivoin kaiken Hanna-tädin kakuista lähtien itse. Epäilykset olivat ihan turhia, ja joulu kotona oli ihana. Kyllä se tuntui joululta, ehkä enemmän kuin mikään muu joulu koskaan aiemmin. Sinä jouluna me odotettiin jo meidän keskimmäistä saapuvaksi maailmaan, ja olin raskauden seesteisessä puolivälissä joulun aikaan.

JOULU 2013

Joulu 2013 oli meidän keskimmäisen ensimmäinen joulu, ja hän oli harmillisesti juuri silloin tosi kipeä ja kiukkuinen. Hänellä todettiin korvatulehdus ja keuhkoputkentulehdus juuri aatonaattona, ja vielä jouluaattona oltiin kaikki aivan älyttömän huonosti  nukkuneita ja väsyneitä, ja 8kk ikäinen minityyppi aivan kiukkuinen. Muistan kun jouluaattoaamuna viiden aikaan en ollut vielä nukkunut ollenkaan, silmäystäkään. Tämä oli juuri sitä aikaa, kun nukuttiin muutenkin huonosti, ja sitten kipeänä ollessa vielä huonommin. Mutta joulu se oli tämäkin joulu, ja muistan siitä myös lasten ilon ja sen kuinka joulupukki kävi ekan kerran meillä. En koskaan ikinä voi unohtaa esikoisen ilmettä ja hämmästystä siitä, kun pukki asteli meille sisään. Ihan mieletöntä. Sinäkin jouluna me kokattiin Oton kanssa kaikki ruuat itse mummun resepteillä. Otolla ei muistaakseni ollut juurikaan lomaa sinä jouluna, sillä hän teki silloin ihan älyttömän paljon ekstravuoroja töissä, jotta saatiin meidän kevään 2014 häät maksettua.

JOULU 2014

Vuoden 2014 joulu oli ihana. Silloin kukaan ei ollut kipeänä, mitä pelkäsin ihan tosissani edellisen joulun jälkeen. Meillä ei käynyt silloin pukkia, mutta pukki ”Kävi jättämässä” lahjasäkit meidän oven taakse, ja lapset olivat aivan innoissaan jo siitä. Vietettiin lomaa, ja käytiin jouluaattona pulkkamäessä. Se oli täydellistä! Vielä viikkoa ennen aattoa oli aivan lumetonta, mutta juuri jouluksi maa satoi aivan valkoiseksi, ja päästiin pulkkamäkeen ennen joulusaunaa. Sen joulun jälkeen pulkkamäestä on voinut vain haaveilla.

JOULU 2015

Joulu 2015 on jäänyt mun mieleen vähemmän kuin moni muu joulu, sillä meidän arki oli silloin tosi hektistä. Mä työskentelin silloin vielä startupissa, ja olin aatonaattonakin töissä ihan toimistolla asti. Sen lisäksi päivitin blogia lähes yhtä ahkerasti kuin nytkin (nähtävästi 41 postausta joulukuussa 2015). Palasin myös töihin heti pyhien jälkeen, ja Ottokin oli toki töissä. Muistan kyllä, että sillloinkin kokattiin kaikki ruuat itse, nautittiin joulusaunasta ja omista joulun perinteistä, ja oltiin yhdessä. Mutta muuten tästä joulusta muistikuvat on melko hämärät verrattuna muihin. Ihan kauheaa, mitä liika kiire tekee jopa muistoille!

JOULU 2016

Vuoden 2016 jouluna mä olin lähes viimeisilläni raskaana, ja odotin meidän kuopusta. Se oli meidän ensimmäinen joulu tässä nykyisessä kodissa. Oltiin niin fiiliksissä kaikesta juuri silloin: pian syntyvästä vauvasta, uudesta ihanasta kodista ja lisääntyneestä yhteisestä ajasta sen myötä, kun mun toinen työ jäi pois ja siirryin täysipäiväiseksi influenceriksi. Me tiedettiin, että meillä on edessä aivan ihania yhteisiä aikoja vauvan syntymän ja Oton vanhempainvapaan myötä, ja joulu 2016 oli yhdistelmä malttamatonta odotusta ja samalla sen joulun ja juuri sen hetken fiilistelyä. Se oli ihana joulu. Silloin kokkasin porkkalaa raskaanaolevan graavilohen korvikkeeksi, ja laskin päiviä siihen, että saisin taas syödä sushia. Se oli lämmin ja ihana joulu.

JOULU 2017

Joulu 2017 eli meidän kuopuksen ensimmäinen joulu! Se oli ensimmäinen joulu jota vietettiin yhdessä sekä mun että Oton perheen kanssa. Siksi se oli ehkä kaikkein upein ja merkityksellisin joulu koskaan. Oli niin upeaa olla kaikki yhdessä, ja mulle oli suuri kunnia kokata Oton kanssa niin isolle porukalle kaikki joulun antimet. Viime joulu oli kertakaikkiaan niin mieletön, että ei sanat riitä kuvaamaan. Oon ihan fiiliksissä. Se oli juuri sitä mitä kaivattiin viime syksyn menetysten jälkeen, ja kohensi mielialaa tosi paljon. Kuopus oli niin ihmeissään joulupukista, koristeista ja lahjapapereista, ja isommat tytöt ihan kaikesta. Ihana yhteinen joulu. Onneksi saadaan tänäkin vuonna nauttia joulusta isolla porukalla, se on parasta!

Siinäpä ne, kaikki meidän tähän astisen perhe-elämän joulut. Ihania jokainen ja erilaisia jokainen. Lämpimiä, rakkaudentäyteisiä ja perhekeskeisiä kaikki seitsemän. En malta odottaa tämän vuoden joulua näitä muisteltuani!


12 Responses to “Luukku 2: 7x joulu kuvana”

 1. M sanoo:

  Joulun 2017 imetyskuva <3 Näytät uskomattoman kauniilta ja onnelliselta!

 2. Kaisa sanoo:

  Lämminhenkinen postaus joulusta! Omaa lukemista lähinnä häiritsi tuo saman tekstin toistuvuus: ihanaa sana oli tekstissä 13 kertaa. Vaikka tarkoitus ei olisi, niin tekstin uskottuvuus ja laatu karisee kun samaa ihanaa, ihanaa on joka kappaleessa. Ja vaikka jokainen joulu on ollut kaunis muisto omalla tavallaan, olisi aikuisena mukava lukea postausta, jota ei ole kuorrutettu pelkästään hehkutuksella ja ”ihanuudella”.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jokainen meidän joulu on ollut ihana, ja se taitaa olla mun lempisana 😀 Olet kyllä oikeassa, että se toistuu tosi monta kertaa! Mutta toisaalta, itse olen eri mieltä siitä, että tämä olisi pelkästään ihanuudella ja hehkutuksella kuorrutettu, kerronhan tuolla myös meidän kiireisestä joulusta, josta ei ole jäänyt juurikaan muistoja, ja keskimmäisen ekasta joulusta, jolloin nukuttiin ihan älyttömän huonosti ja keskimmäinen oli pahasti kipeänä. Mä kerroin jokaisesta joulusta sellaisena kuin olen ne itse kokenut, ja jokaisessa joulussa on jotain ihanaa, vaikka olisi ollut hankaluuksiakin <3 Tosin pakko korjata näin jälkikäteen, kun tuossa postauksessa en ole kuvaillut joulua 2013 sanalla ihana, niin oikeasti sekin oli omalla tavallaan ihana joulu <3 ;D

 3. Kata sanoo:

  Aivan ihania joulukuvia! Odotan entistä enemmän joulua näitä katseltuani<3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Ihana kuulla! Kieltämättä on itselläkin jo melko malttamaton fiilis joulun suhteen, vaikka toisaalta tämä odotushan se on puoli joulua vähintään! 😀 <3 Ihanaa joulun odotusta sinne!

 4. Heidiiiiiiiii sanoo:

  Olipa ihana postaus:) kaikki teidän joulut on olleet onnistuneita ja lämpimiä. Pisti ihan itsekin tekemään mielessäni listausta meidän yhteisistä jouluista, joita tänä vuonna tulee 7.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon <3 On kyllä! Vaikka välillä on ollut vaikeampiakin hetkiä ja sairastelua, niin aina se joulun ilo on löytynyt jostain onneksi. Luulen, että suurin syy siihen on nämä rakkaat tyypit tässä ympärillä, joiden kanssa joulua saa viettää. Ihanaa seitsemättä yhteistä joulua teille <3

 5. Jouluhullu sanoo:

  Mistä tiesit, että graavilohi oli raskaana jouluna 2016? 😉

 6. Nimetön sanoo:

  Ihana postaus 🙂 Nuo lyhyet hiukset sopi siulle kyllä todella hyvin!

 7. R sanoo:

  Ihania joulumuistoja joka vuodelta!:) Varmasti ihanaa, kun blogin kautta voi itsekin muistella ja katsella taaksepäin omia jouluja ja muita tilanteita menneiltä vuosilta, todella kallisarvoista myös varmasti sulle itselle! Moni hetki ja tunnelma jäisi varmaankin enemmän unohduksiin, mutta postausten kautta tilanteet muistaa elävämmin, voisin kuvitella. Kivaa kun teet joulukalenteria taas:)

  Muuten, sulle sopii mielettömän hyvin erityisesti sekä 2013 että 2014 vuosien hiustyylit!!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.