Luukku 4: Aineettomat lahjaideat

04.12.2018

Joulukalenterin ensimmäiset lahjavinkit tulevat tässä! Ekana haluan vinkata aineettomista joululahjoista, sillä ne ovat suuria suosikkejani ja niitä voi antaa ihan kenelle vaan. Tässä tulee lahjaideoita niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisää lahjaideoita on myöhemmin luvassa, sillä niitä on kovasti toivottu. Nyt ihan ekana kuitenkin näitä

1. Teatteri-, musikaali- tai konserttiliput (tai ooppera tai baletti)

Mä tykkään käydä teatterissa ja musikaaleissa sekä Oton kanssa, että lasten kanssa. Olenpa käynyt tänä vuonna teatterissa äitinikin kanssa, ja sekin oli aivan ihanaa! Tällä hetkellä esimerkiksi Helsingin Kaupunginteatterissa on meneillään musikaali Kinky Boots joka mua kiinnostaa, kun olen kuullut sitä kehuttavan. Ensi kesänä on vaikka mitä konsertteja ja festareita, jotka varmasti ilahduttavat monia. Erityisesti lapsia varten on vaikka mitä, kuten Nukketeatteri Sampo. Kannattaa tutkia oman kaupungin kulttuuritarjontaa, ja tsekata sieltä olisiko siellä ensi vuodelle joku ihana tapahtuma.

2. STAYCAY

Miniloma oman rakkaan kanssa tai vaikka kaverin kanssa on ihan täydellinen lahja! Me saatiin viime jouluna Oton kanssa lahjaksi Staycay ja vielä lastenhoito yön yli hotelliyön ajaksi. Siinä oli joululahja, joka todella ilahdutti vielä heinäkuun helteillä kun se käytettiin. Aina ei tarvitse lähteä kauas, kun jo yö jossain oman kaupungin mukavassa hotellissa voi olla ihana piristys, joka auttaa rentoutumaan.

3. Leffaliput

Mä tykkään ihan hirveästi käydä leffassa, mutta käyn silti harvemmin kuin haluaisin. Sarjaliput on sellaisia, jotka aina kannustaa lähtemään sinne leffaan, eikä odottelemaan vaan, että leffat tulee vuokrattavaksi mukavasti kotisohvalta. Leffassa käyminen on lapsistakin hurjan hauskaa, ja varsinkin jos joskus mennään esim. kahdestaan leffaan jomman kumman isomman lapsen kanssa, niin se on tosi spesiaalia heidän mielestään.

4. Museokortti

Museokortilla pääsee yli 250 museoon Suomessa. Se on kuitenkin sen verran edullinen, että jo muutamalla vuotuisella museokäynnillä kortin hinta tulee katettua.

5. BookBeat-lahjakortti

Jos ei tiedä mikä kirja ilahduttaisi vastaanottajaa eniten, niin miten olisi vaikka BookBeat-lahjakortti? Meillä on ollut BookBeat alkukeväästä asti käytössä, ja kesällä otettiin jopa se perhetili käyttöön, että Ottokin voi lukea. BookBeatissa on sekä äänikirjat että e-kirjat, ja mä käytän itse nykyään varsinkin niitä e-kirjoja. Ihan parasta, kun saa kaikki maailman kirjat (no ei ihan, mutta siltä se tuntuu), ja aina kun ilmestyy joku uusi kiinnostava kirja, niin se on jo valmiiksi mun puhelimessa luettavissa.

6. Yhteistä liikunnallista tekemistä

Luistelureissu tai uimahallireissu johonkin uuteen uimahalliin jossa ei ennen ole käyty. Lapset rakastavat liikkua yhdessä! Luksusta kaipaavalle tai omalle kumppanille yhteinen lahjakortti vaikkapa kylpylään olisi myös ihana! Me vietettiin viime keväänä hääpäivää Flamingo Spassa ja se oli aivan ihanaa hemmottelua.

Näiden lisäksi muita aineettomia lahjaideoita joita tulee mieleen on mm. lahjakortti kauneushoitoon tai ravintolaan, tai miksei vaikkapa itse kokattu kolmen ruokalajin illallinen? Otto antoi sisaruksineen omalle isälleen viime isänpäivänä illallisen lahjaksi, ja se oli ainakin musta aivan ihana lahjaidea. Tai sitten voi hyvin antaa lahjaksi vaikkapa lastenhoitoapua, siivousapua tai muuten lahjoittaa omaa aikaansa. Mä olisin myös itse varmasti tykännyt nuorempana Netflix- tai Spotify -lahjakortista, jos sellaisia olisi silloin ollut olemassa. Lapsille kelpaisi mieluusti  varmasti Hoplop- tai muu sisäleikkipuistolahjakortti, tai joku harrastus-lahjakortti. Psst! Eikä kannata unohtaa pelaajille varmasti mieluisaa Steam-lahjakorttia!

Ihania ideoita kaikki ainakin mun mielestä, ja osa näistä löytyy myös meidän perheen joulupaketeista. Mutta en missään nimessä paljasta, että mitä tai kenen paketista!

Oletteko te innostuneet aineettomista joululahjoista? Mikä on teidän paras aineeton lahjavinkki?


7 Responses to “Luukku 4: Aineettomat lahjaideat”

 1. Lotta sanoo:

  Me ollaan nyt parina vuotena annettu esim päikyin tädeille aineettomina lahjoina ”toisenlaiset lahjat” eli kirkon ulkomaan avun kautta ostettu esim ateria koko kylälle tms. Mies antoi viime vuonna saman myös isälleen ja tänä vuonna näiden lisäksi myös mun vanhemmille. Nää on todella ilahduttaneet! :)

 2. Maija sanoo:

  Jep nää on ihan loistavia! Varsinkin aikuisilla joilla on jo kaikki tarvittava, miksei antaa lahjaksi hyvää mieltä joka auttaa muualla niitä jolla ei ole mitään. Harmi kun olit unohtanut sun listasta nämä,kun moni varmaan tarttuisi ideaan ja olisi ”ilmaista”mainosta. Mutta muutkin oli loistavia ideoita,turha täyttää maailmaa ylimääräsellä tavaralla!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla on tulossa erikseen hyväntekeväisyyttä käsittelevä luukku, kuten joka vuosi joulukalenterissa, ja siinä on huomioitu kaikki erilaiset tavat auttaa. Siksi tässä ei nyt ollut niitä mukana. :) Mutta nekin on todellakin aivan loistavia lahjaideoita!

 3. Marianne sanoo:

  Aineettomat lahjat on mun mielestä ihan parhaita lahjoja! Olemme siskoni kanssa monena vuonna ostaneet muulle perheelle yhteiset teatteriliput tms. Kiitos kun taas teit joulukalenterin tänä vuonna! Tää on tosi kiva :)

 4. Noora sanoo:

  Ihanat lahjavinkit! Tänä vuonna on itse joutunut toteamaan ettei ole rahaa joululahjoihin 😞 Yllättäen työttömäksi joutunut ja eka vauva syntyy pian ❤️ Joulu on kyllä vähävaraisille ikävää aikaa. Kummilapsilla lahja toiveet niin kalliita ettei mitään toivoa. Monelle onneksi suoraan voinut sanoa, että älkää hankkiko meille mitään kun meiltä ei tänä vuonna tule mitään. Meille ei tule myöskään tule omia jouluruokia. Mutta onneksi joulussa paljon muuta kivaa, kuten yhdessäolo ❤️😊

 5. aakoo sanoo:

  Oma suosikki tämän vuoden lahjaideoista on ehdottomasti valokuvalahjakortti, jonka avulla lahjansaaja pääsee kuvattavaksi. Aika spesiaali ja uniikki kokemus, jota ei välttämättä muuten tulisi koettua :) lisäksi kaikki hieronnat ja hoidot ovat ihania lahjoja.

  Hyväntekeväisyydestä olikin jo kommenteissa, pakko vinkata oma suosikki: Luonnonperintösäätiö! He ostavat lahjoitusvaroin Suomen metsää, jota sitten rauhoitetaan. Tällaisella lahjoituksella pystyy kanssa tekemään nk. päästökompensaatiota. Aika huisia!

 6. Essi sanoo:

  Tykkään kyllä aineettomista lahjoista! Mutta täytyy sanoa että ne eivät yleensä halvimmasta päästä ole… esimerkiksi jo perheessä on neljä lasta (ei omassa), jokaiselle sisäleikkipuistopääsyliput maksaa n 80€, joka on vähä varaiselle iso summa. Tai pariskunnalle museokortit 140€… Noo toki esim leffaliput on halvempia. :) tai se oma aika, siivous, ruoanlaitto, lastenhoito yms… mutta sitten olen huomannut että nekään ei toimi jos välimatka on suuri. Jos nähdään muutenkin harvoin ja tapaamiset vaikea järjestää , ei sitä aikaa joko pysty käyttää siihen lahjaan tai sitten ei ole aikaa. :( En ole saanut vietyä siskon tyttöä elokuviin (kerran annoin sellaisen lahjan), koska näämme niin harvoin ja en ole saanut omille lapsille hoitajaa tms, eikä ole rahaa viedä kaikkia omia ja siskon lapsia kerralla elokuviin. Tai en pysty lähteä lapsenvahdiksi sellaseen paikkaan minne ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla ilman autoa. Tai varmasti jotenkin asia järjestyisi, mutta helposti ne jää toteuttamatta. Mutta tosiaan tosi kivoja lahjoja ovat , mutta niissäkin on ongelmansa. :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.