Ilmaista & hauskaa joulupuuhaa lasten kanssa

09.12.2018


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä BIC Kidsin kanssa.

Mä olen itse ollut pienestä asti tosi kova piirtämään, värittämään ja askartelemaan. Ehkä jo ihan siksi meidänkin kaikki lapset ovat innostuneet samasta puuhasta. Mä olen omasta kiinnostuksestani johtuen houkutellut heitäkin kynien pariin jo tosi pienenä, ja he ovat onneksi tykästyneet. Tykkään kyllä leikkiäkin lasten kanssa, mutta piirtäminen ja värittäminen on jotenkin erityisen rentouttavaa, ja onnistuu pidemmänkin työpäivän jälkeen, silloin kun ei jaksa antaumuksella keskittyä vaikka johonkin barbieleikkiin.

Näin joulun alla tulee piirrettyä ja väritettyä enemmänkin kuin yleensä, sillä se on myös kivaa jouluista puuhaa yhdessä lasten kanssa. Ollaan kirjoitettu joulupukille kirjeitä (ja piirretty kuvia kylkeen). Meidän perhejoulukalenterissa on myös jouluisia piirustustehtäviä, ja ollaan myös tulostettu netistä ilmaisia värityskuvia jouluaiheissa. Saatiin tässä kaupallisessa yhteistyössä BIC Kidsin Color -tussit & Evolution -värikynät testiin, ja samalla tutustuttiin myös BIC Kidsin nettisivuihin. Ne ovat täynnä hauskaa ilmaista tekemistä lapsille yksin tai yhdessä aikuisen kanssa. Juuri nyt nettisivuilta löytyy esimerkiksi jouluun sopivasti paljon jouluaiheista piirrettävää, väritettävää ja askarreltavaa. Numero-piirustustehtäviä, origamikuvia, joulupukin partaa ja kirjainharjoituksia. Kaiken voi tulostaa sivuilta ilmaiseksi. Sivuilla voi myös luoda ja tulostaa oman tehtäväkirjan esim. ammateista, maatilan eläimistä, pääsiäisestä ja lukuisista muista teemoista, ja nekin ilmaiseksi.

BIC Kids Ecolutions Evolution -värikynät ovat helppoja teroittaa, ja super kestäviä. Terä ei katkea helposti vaikka lapsi painaisi kuinka kovaa tai tiputtaisi kyniä lattialle kerta toisensa jälkeen. Kynät on valmistettu 50% kierrätysmateriaaleista, ja ne eivät ole siis puukyniä tai puusta ollenkaan valmistettuja. Lapset tykkäävät värikynistä, koska niillä voi omaa voimaa säätelemällä tehdä sekä tummia ja kirkkaita, että vaaleampia ja haaleampia sävyjä. Varsinkin meidän 7v tykkää jo harjoitella esim. valoisampia ja varjoisampia kohtia kuvissa, sekä luonnostella kevyemmin. Mä tykkään todellakin siitä, että näiden terät tai itse kynät eivät katkeile helposti, ja ne on niin helppo teroittaa, että lapsilta sujuu se aivan iisisti itsekseen.

BIC Kids Kid Couleur -tussit sisältävät ultra-pestävää mustetta, joka irtoaa helposti käsistä ja vaatteista. Ei siis paniikkia, vaikka lapsi päättäisi tehdä jalat täyteen tatuointeja, kuten meidän keskimmäinen kerran teki. Siniset tatskat pysyivät ainakin viikon, vaikka suihkuteltiin monta kertaa. Kid Couleur -tusseilla jäljet olisivat lähteneet heti. Tusseissa on kestävät kärjet, jotka eivät painu sisään, kuten monille meidän vanhoille tusseille on käynyt. Eli ei hätää, vaikka lapsi ei käsittelisikään tusseja kovin hellästi tai varovasti. Näillä uskaltaa helposti antaa lapsen värittää, ne kestävät kyllä.

Samalla kun tutustuin näihin kyniin ja BIC Kidsin nettisivuihin, tulin myös törmänneeksi BIC Kidsin omaan Drawy Book -appiin, jonka voi ladata ilmaiseksi Appstoresta tai Google Playsta. Mun ei pitänyt edes mainita siitä mitään, mutta me ihastuttiin siihen niin paljon, että halusin ehdottomasti ottaa sen mukaan tähän postaukseen! Drawy Book -sovellus on suunniteltu 5–10-vuotiaille lapsille, ja sen avulla lapsi voi herättää omat piirustuksensa eloon ja osaksi tarinaa. Appissa voi tehdä oman profiilin ja sieltä voi valita helpon, keskivaikean tai vaikean. Appissa siis piirretään ja skannataan omia hahmoja ja muita juttuja, jotka tuodaan sitten mukaan tarinaan, ja ne näkyvät ruudulla osana tarinaa. Meidän lapset ihastuivat tähän aivan täysin, ja ovat tehneet jo vaikka kuinka paljon erilaisia hahmoja ja raketteja ja kaikkea mahdollista.

Me kuvattiin YouTube-video, jolla vähän väritellään joulukuvia, skannataan omia hahmoja osaksi tarinaa (mm. ”monilonkero”) ja höpötellään kaikkea. Tsekkaa video alta:

Tässä muuten aika kiva ilmainen DIY-joululahjaidea lapsille: käykää tutustumassa BIC Kidsin sivuihin, ja tulostamassa sieltä vaikka lapsen lemppari teeman mukainen tehtäväkirja tai useampi. Lapsen tekemät askartelut tai värityskuvat ovat myös aika kivoja ideoita joulukortteihin tai vaikka isovanhempien joulumuistamiseen. Suosittelen myös ehdottomasti testaamaan tuota Drawy Book -appia, koska meidän lapsista se oli ainakin ihan taianomaista, että heidän itse piirtämät hahmot hyppäsivät pädin ruudulle ja osaksi tarinaa.

Psst! Instassa mun tilllä @iinalaura on meneillään kisa, jossa voi voittaa itselleen myös BIC Kidsin tuotepaketin! Kannattaa käydä osallistumassa. Ihanaa päivää kaikille <3


2 Responses to “Ilmaista & hauskaa joulupuuhaa lasten kanssa”

  1. emzi sanoo:

    Ihan mahtava video :D

  2. AnnaR sanoo:

    Toi alin kuva on kyllä übersöpö! Ihan joulukorttimateraalia! ^___^

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.