Luukku 11: Taaperon joululahjatoiveet

11.12.2018

Meidän kuopus lähestyy jo pikkuhiljaa kahden vuoden ikää, ja hän osaa ensimmäistä kertaa elämässään odottaa joulua. Se on ihanaa! Hän alkoi juttelemaan loulu-ukista jo lokakuun puolella, kun isosiskot ekoja kertoja intoilivat lähestyvästä joulusta ja joulupukista. Hän on selannut isosiskojen kanssa lelukuvastot läpi, ja käynyt katsomassa jouluikkunat meidän kanssa moneen kertaan. Hän rakastaa kuunnella joulusatuja, ja ihailee joulukoristeita monta kertaa päivässä, wau-sanojen säestämänä.

Hän ei ihan vielä ymmärrä miten kirjoitetaan joulupukille, eikä ole osannut tehdä mitään toivelistaa, niin minä olen vähän avustanut tässä. Lista on täytetty niillä jutuilla, joita taapero joko tarvitsee, tai joita hän on aivan erityisen paljon ihastellut. Toiveita on mielestäni maltillinen määrä, ja kaikki on sellaisia juttuja, joista tiedän hänelle olevan iloa pidemmäksi aikaa. Yksi toive hänellä kyllä oli, ja se oli punainen paketti. Me aiotaan siis pitää huoli, että ainakin yksi taaperon lahja on kääritty punaiseen pakettiin. Tässäpä ne tulevat, taaperon joululahjatoiveet:

Meidän taapero on siis aivan uskomaton Pipsa Possu -fani, ja hän osasi Pipsa Possun kaikkien kavereidenkin nimet jo kuukausia sitten. Joka kerta hän luetteli kaikki, kun luettiin meidän yhtä ja ainokaista erittäin puhki luettua Pipsa Possu-kirjaa.  ”pipsa-possu, kelkko-koila, susa-seeppa, joonas-jänis, kalle-kettu, kati-kissa, jyli-possu”. Kirjasta on kaikki luukut ainakin kerran tai kaksi jo irronneet ja teipattu takaisin. Olisi siis mahtavaa, jos löytyisi muutama muukin Pipsa-kirja, niin ei tarvitsisi aina lukea sitä yhtä ja samaa suosikkia. Hän ottaisi varmasti riemusta kiljuen ihan minkä tahansa Pipsa-kirjan, mutta mitähän hän sanoisi, jos luettaisiin Pipsaakin välillä ruotsiksi, jolloin hän olisi Greta-Gris? Nämä kuvan kirjat löytyvät kaikki Adlibriksestä. 1 & 2 & 3

Pipsa Possun talo on aiheuttanut järisyttäviä ihastuksen huokauksia aina kun ollaan sellainen nähty jossain lelukaupassa, ja me ollaan ajateltu, että se olisi se hänen tämän joulun ”iso” lahja. Siitä olisi iloa varmasti myös isosiskoille, ja he voisivat leikkiä sillä myös yhdessä pikkusiskon kanssa. Taloon hankittaisiin tietysti myös Pipsa-Possu perheineen. Taapero on ihastellut muitakin Pipsa Possu -sarjan settejä, kuten sairaalaa, koulubussia ja jäätelökiskaa. Mutta tämä talo taitaa olla suurin suosikki.

Palapelit ovat alkaneet kiinnostaa kovasti meidän miniä, ja ihastuin tähän Janodin puiseen Muoto-leikkiin heti kun näin sen! Siinä siis on kuusi kaksipuolista puista alustaa ja 23 muotopalaa, joilla voi tehdä hurjasti erilaisia palapelejä ja muotoja. Siitä riittäisi varmasti hupia taaperolle, kun saisi yhdistellä erilaisia hahmoja ja muotoja. 

Taapero on aloittamassa päiväkodin keväällä, joten sisätossut on ehdottomasti toivelistalla, ja ne olisivat aivan täydellinen joululahja. Jotain tarpeellista, laadukasta ja ihanaa. Me varmaan laitetaan pukin konttiin jotkut ihanat mokkasiinit hänelle, mutta kuitenkin pitäisi olla sellaiset, jotka taaperon on helppo laittaa itse jalkaan. Saa antaa suosituksia hyvistä taaperoiden sisätossuista!

Vähän päiväkotia silmällä pitäen laitoin listalle myös Pipsa Possu -pehmolelun, tai Ryhmä Haun Samppa -pehmolelun. Taapero fanittaa myös Samppaa aivan täysillä, ja luulen, että jompi kumpi näistä suosikkihahmoista toisi turvaa unikaverina uudessa päiväkodissa. Hän varmasti ilahtuisi aivan kummasta tahansa ikihyviksi.

Toivelistalta löytyy myös villasukat, sillä kaikki paksummat villasukat on jääneet hänelle pieneksi, ja isompien vanhat taas on jo liian isoja, tai sitten parit hukassa. Kunnon paksut villasukat, jotka pitää jalat lämpimänä talven leikeissä.

Yökkärit on myös jääneet melkein kaikki pieneksi, joten kivoja yökkäreitä on toivelistalla. Mä rakastan suomalaisen Martinexin Muumi-yökkäreitä itse, ja toiset lempparit on sitten Polarn O. Pyretin käännettävillä resoreilla olevat luomupuuvillaiset yökkärit, jotka ovat tosi tosi pitkäikäisiä käytössä niiden resorien ansiosta, varsinkin mekko- ja paita/housu -malliset. Haalareissa kun tietty se niska-haara-mitta loppuu jossain vaiheessa, vaikka kuinka kääntelisi resoreita.

Viimeinen juttu, joka tältä listalta nyt puuttuu, on uintireissu! Lähes joka päivä taapero toivoo, että mentäisiin käymään ”Uimahalliassa”, joten ”uimahalliaan” on ehdottomasti päästävä, ja varmaankin taaperon yhdestä punaisesta paketista paljastuu Flamingon lahjakortti.

Löytyikö samoja juttuja, kuin teidän taaperoilta? Fanitetaanko teilläkin Pipsa Possua tai Ryhmä Hauta?


15 Responses to “Luukku 11: Taaperon joululahjatoiveet”

 1. Mira sanoo:

  Voi meiltä löytyy myös erittäin suuri Pipsa possu -fani. Mikään muu ei kiinnosta 1v 4kk neitiä yhtä paljon, hän vois kattoa koko päivän Pipsaa, jos vaan annettais ja lelulehdistä etsitään aina ”pippa” ja ystävät. Joulupukin lista oli siis helppo kirjoittaa ja paketeista paljastuu ainakin Pipsa- hahmo, koulubussi ja luukkukirja 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei ihanaa että sielläkin on Pipsa-fani! 😀 Pipsa Possu on kyl mustakin aika symppis! Meidän taapero sanoi alkuun ”Pipas-possu” mutta nyt tulee jo ihan oikein 😀 Ihanaa joulua sinne pipsa-fanille ja perheelle <3

 2. Jassu sanoo:

  https://www.lastentossut.fi
  Tämän malliset ovat helpoimmat ja kestävät käyttöä

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos vinkistä! Tällaset meillä tais ollakin itse asiassa just isommilla tytöillä sillon alkuun! 🙂 En muistanut ennen kun näin 😀

  • Inkeri sanoo:

   Hei!
   Minä olen päiväkodissa pienten ryhmässä töissä ja huomannut, että aika monella lapsella on vaikeuksia saada tämän mallisia tossuja itse jalkoihin. Tokihan me autetaan, mutta ainahan se on lapsesta kivempi saada tossut ITSE jalkaan 🙂

 3. Essi sanoo:

  Suosittelen taaperolle päikkytossuiksi Slipstop-tossuja! Pienillä tossujen kanssa meinaa aina olla se ongelma ettei ne pysy jalassa, nämä pysyvät varmasti. Tosi monella alle 3-vuotiaalla meidän päiväkodissa on nämä 🙂 Myydään ainakin Skidi-lastenvaateliikkeissä ja kuoseja on monia erilaisia. T. Päikkytäti

 4. Utelias sanoo:

  moi! Mietin isompienkin tyttöjen lahjalistojen kohdalla, että mietittekö valmiiksi listoja tehdessä sopivat ja järkevät lahjat ja sitten tytöt saa listalta kaikki vai saako listaan laittaa toiveita ja sitten te päätätte mitä hommaatte lapsille? Vai toteutetaanko listojen kaikki toiveet? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No ei oo mitään lupausta, että listalta saisi kaikki toiveet, eikä me vanhemmat ainakaan toteuteta kaikkia, mut toki just kun lahjan antajia on aika monta meidän lisäksi, niin joskus käy niin, että toteutuu kaikki toiveet, ja toisina jouluina taas ei. Taaperon lista nyt oli mun koostama muutenkin, että siihen keräsin semmoisia juttuja, joista itse uskon taaperon tykkäävän, mutta ei me noita kaikkia olla ostamassa ainakaan itse siis. 🙂

 5. Susanne sanoo:

  Kiitos paljon tästä postauksesta, tuli ihan mahtavaan aikaan. Itsellä on kovasti mietinnässä mitä ostaa siskon taaperolle joululahjaksi. Tuo palapeli näyttää hauskalta idealta. Siitä olisi varmasti iloa niin taaperolle kuin isosiskolleenkin.

 6. H sanoo:

  FMAM rusettimokkasiinit on ihanat! Meidän reilu 2v tytöllä on kahdet ja hän saa ne itse helposti myös jalkaan 🙂

 7. Lotta sanoo:

  Hei uintiin liittyen niin kesää varten suosittelen Leppävaaran (espoo) uimahallia, aivan upea paikka!

 8. Milla sanoo:

  Meillä kans maaliskuussa 2v-täyttävä tyttö ihan järjetön Ryhmä Hau – fani. Pehmoleluja metsästettiin kivijalkakaupoista kissojen ja koirien kanssa, ja Oulusta löysin sit ihan vahingossa sellaisia Suomalaisesta kirjakaupasta! Meille tosin valikoitui Rolle 😉

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.