10 hetkeä meidän viikonlopusta

20.01.2019

Vitsit miten upea ja aurinkoinen viikonloppu meillä on takana! Tämä talvi on ollut niin kaunis, että tuntuu aivan epätodelliselta. Ensin saatiin ihan mieletön pitkä, kuuma ja aurinkoinen kesä ja sen perään pitkä, luminen ja aurinkoinen talvi. Tuntuu aika utopialta näin hyvät säät, ei voi kuin fiilistellä. Meidän viikonloppu on sisältänyt kaikenlaista kivaa, joista itselleni isoimpana juttuna ehkä ensimmäinen ihanat erilaiset perheet -postaussarjan haastattelu Lahdessa! Psst! Jos luet tätä ja olet yksi mukaan hakeneista, enkä ole laittanut vielä tän vuoden puolella viestiä, niin tsekkaa sähköpostisi ensi viikolla!

Olen vasta nyt päässyt kunnolla vauhtiin tämän kanssa, sillä hakemuksia oli niin iso määrä, ja loppuvuosi niin intensiivinen joulukalenterin kanssa, että en kertakaikkiaan ehtinyt tehdä lopullisia valintoja silloin. Nyt olen vihdoin alkanut hahmottaa koko kokonaisuutta, ja tosiaan eka haastattelu on jo takana, se meni aivan loistavasti, ja ensimmäinen ihana erilainen perhe näkyy täällä blogissa vielä tammikuun aikana! He olivat aivan ihania! Mutta nyt, se muu viikonloppu, miten se meni?

1. Taapero on ”luolassa”. Tällä hetkellä meidän viittä vaille kaksivuotiaan lempipuuhaa on ehdottomasti pieniin koloihin kaivautuminen. Sohvatyynyn takana, bOblesissa, tuolin alla, lelukorissa. U name it. Hän löytää kaikki parhaat kolot ja hengailee niissä.

2. Välipalahedelmiä koko porukalle. Lapset saivat valita kaupasta värikkäitä herkkuja, ja herkuttelivat niillä ennen kuin esikoinen lähti kaverisynttäreille. Mä rakastan sitä, että heille maistuu kaikki hedelmät ja vihannekset niin hyvin, ja mä toivon niin paljon, että tämä innostus kantaa läpi loppuelämän heillä.

3. Käytiin kävelyllä ja nappaamassa asukuvia Kaivarissa ja Eirassa tänään sillä aikaa kun esikoinen oli kaverisynttäreillä. Ihan mielettömän kaunis sää, sanoinko jo?!

4. Kaverisynttäreillä maalattu kurpitsa-kasvomaalaus ja ihanat, sotkuiset legoleikit. Me ollaan leikitty viime aikoina tosi paljon duploilla. Aina välillä iskee sellainen kunnon innostus niitä kohtaan ja tulee rakenneltua melkein joka päivä yhdessä. Välillä ne taas unohtuvat, kun L.O.L-pallot tai muut vievät lasten mielenkiinnon niitä enemmän.

5. Hali! Parasta on halia lasten kanssa, ja onneksi kaikki kolme meidän minityyppiä ovat samanlaisia hali-ihmisiä kuin me isotkin! Tänäänkin ollaan halittu ainakin sata kertaa.

6. Otto kuunteli stetoskoopilla, että löytyykö lapsilta aivot päästä. Kuulemma onneksi löytyi. Lapsia nauratti ihan hirveästi tämä höpsö leikki, he kovasti yrittivät kertoa, että tottakai heillä nyt on aivot siellä päässä, vaikka niistä ei ääntä kuuluisikaan.

7. Samalla kun ajeltiin keskustasta kotiinpäin, haettiin noutoruuat mukaan Momotokosta Oton kanssa. Syötiin ihan superhyvää Donburia ja Kimchiä myöhäiseksi lounaaksi. Illalla syötiin Teriyaki-uunilohta ja riisiä, aika aasialaistyyppinen ruokavalio siis tänään.

8. Yhtä paljon kuin mennä pieniin koloihin, tykkää taapero myös ”piiloutua”. Tässä hän on piilossa ruokailutilan kaapin päällä. Rakastan tuota hänen tulppaani-mekkoaan, jonka ostin Bobo Chosesin uudesta mallistosta tällä viikolla. Se on pellava-puuvillasekoitetta ja aivan ihana! Hän on juuri nyt siirtymässä 86- koosta 92-kokoon ja tuntuu, että vaatekaapissa ei ole _mitään_. No on siellä onneksi jotain, mutta siis ehkä 2/3 vaatteista lähti kirppiskassiin tässä vuoden alussa. Ensi viikolla onneksi ilmestyy useampi kevätmallisto, joita olen odottanut, niin saadaan ostettua kaappiin sopivankokoista täytettä. En halunnut ostaa mitään ”ylimääräistä” tässä odotellessa.

9. Tällainen ihana ballerina kävi tänään kaverisynttäreillä. Mä olen suorittanut tässä viikonloppuna sellaisen laskutoimituksen, että mikäli meidän keskimmäisellä ja kuopuksellakin on tulevaisuudessa n. 2o luokkakaveria (ja jo sitä ennen melkein yhtä paljon dagiskavereita), niin meillä on edessä jossain vaiheessa 60 kaverisynttärit vuodessa. Siis apua! Nytkin jo tuntuu, että niitä on joka viikko jommalla kummalla isoista tyypeistä. Tai siis ei tunnu vaan on. Mutta toki se on vaan hyvä juttu, että kavereita ja juhlia riittää, ja ollaan siitä tosi iloisia ja kiitollisia. Ja juhlista kotiin tulee aina niin ihanan iloisia ja innostuneita tyyppejä, joilla on ollut niin hauskaa.

10. Kuopus leikkimässä tulevassa omassa sängyssään, että iso-Nasu ja pikku-Nasu halivat. Me oltiin tänään ihan, että nyt on hyvä päivä alkaa nukkumaan isojen sängyssä, kun taapero on sitä niin pitkään toivonut ja pyytänyt, mutta sitten kun tuli nukkumaanmenon aika, hän ilmoittikin haluavansa nukkua pinnasängyssä. Oltiin siis pedattu sänky ihan valmiiksi yhdessä taaperon kanssa, laitettu sinne hänen rakkaat pehmolelut ja juteltu siitä paljon etukäteen (useampana päivänä). Mutta hän halusi mieluummin omaan tuttuun pinnasänkyyn nukkumaan. Ja sinne hän sai mennä, ja nukahti ihan 5 minuutissa. Kumpikaan isoista tyypeistä ei nukkunut näin pitkään pinniksessä, ja molemmat halusivat todellakin isojen sänkyyn silloin kun saivat mahdollisuuden siihen, niin ollaan tässä aivan uudessa tilanteessa. Mutta tuskinpa kukaan ikuisesti pinnasängyssä nukkuu, niin ei me tästä stressiä oteta. Hän siirtyy sitten kun on itse valmis, ja se on enemmän kuin ok.

Sellainen viikonloppu meillä! Ihana viikonloppu takana, ja ihana viikko edessä. Niin hullua, että ollaan jo tammikuun loppupuolella. Vastahan vuosi vaihtui! Mahtavaa ja aurinkoista alkavaa uutta viikkoa kaikille <3


7 Responses to “10 hetkeä meidän viikonlopusta”

 1. Avatar Pirre sanoo:

  Oi, ihana viikonloppu teillä! Meillä piti olla keskimmäisen 7v synttärit, mutta ne peruuntuivat kiitos synttärisankarille iskeneen angiinan :( tuntuu, että tämä vuosi on alkanut pelkkien vastoinkäymisten ja stressin ja muuttuneiden tilanteiden kanssa. Saa välillä aivan muistuttaa itseä, että kaikki kyllä järjestyy ja kyllä se aurinkokin tänne risukasaan joskus paistaa!

  Vitsit tuli muuten ikävä sinne Helsinkiin. Rakastuin noihin värikkäisiin kerrostaloihin. Siellä om niin kauniita vanhoja rakennuksia.

 2. Avatar Nims sanoo:

  Mitä mallistoja odotat eniten? Mulla ainakin papu kolahti pitkästä aikaa kunnolla, erityisesti se uusi oranssi! Lisäksi Metsola on meidän kestosuosikki, mut olis kiva kuulla, mitä siä lähdet kaappiin metsästämään nyt kevättä ajatellen :)

 3. Avatar Emilia sanoo:

  Meillä siirryttiin juuri tänä vkloppuna isojen sänkyyn kun se oli kuopukselle nyt sopiva hetki. Hän on tosin jo 2v ja melkein 3 kk. Tähän asti pinnasänky oli lemppari😊

 4. Avatar Ei hoppu sanoo:

  Meillä vielä lähemmäs 3 vee pinniksessä, ei siis hätää :D hän kyllä osaisi nukkua jo tavallisessakin mutta en ole nähnyt haittaa tuossa kun vain meno ja tulo sujuu turvallisesti myös ilman aikuista, se onnistuu vieressä olevaa tasoa pitkin hienosti. Näin olemme saaneet vielä päiväunet pysymään rauhallisina, kun muutoin nukahtamisen olisi eloisalla poitsulla päivällä ravaamista sängystä pois… Nyt käy vielä Kohtuu hyvin itsekseen rauhoittumaan laitojen taakse päivisin pikku unille kun niitä vielä selvästi tarvitsee :) vaihto edessä tässä jossain vaiheessa kun päikytkin alkaa vähetä..

 5. Avatar Sara sanoo:

  Hei!
  Ihania kuvia ja muutenkin aurinkoinen blogi. Tätä on mukava lueskella ja saada ideoita sekä vinkkejä vaikka mihin.

  Tuli mieleen postausidea, jota ainakin itse toivoisin. Tykkäät kalaruuista niin voisitkohan tehdä postauksen teidän arkikaloista. Itse haluaisin syödä enemmän kalaa ja lapsetkin siitä tykkäisivät mutta kun kalanlaittotaidot on lähes olemattomat tuntuu alkuun pääseminen hankalalta.

 6. Avatar Minna sanoo:

  Ihana leppoisa viikonloppu! :) ja nää kelit! Tosin meillä nyt 18 astetta pakkasta päivälläkin, ettei kauheesti taaperon kanssa ulkoilla :D

  Sama postaustoive kuin edellä, eli arkikalaruuat! :P

  Ja sitten kysyisin noista kaverisynttäreistä. Meillä ne on vasta edessä, mutta esim sisarusten lasten meininkejä seurannut vierestä ja veljeä pienituloisena hirvittänyt lahjomiskäytännöt, kun annettu jopa 20e lahjoja per vieras. Onko teillä kavereiden vanhempien kanssa siis joku järkevä lahjakäytäntö? Joku 10 euroakin jokaisiin kaverisynttäreihin on paljon, jos niitä kertyy läjes joka viikolle. Helposti tulee eriarvoistumista, jos jollain ei ole varaa lahjoihin ja lopulta jättäytyy synttäreiltä pois, kun ei voi osallistua lahjanantoon niinkuin muut. Olisi kiva, jos tästä jakaisit ajatuksia ja kokemuksia.

  • Avatar sanni sanoo:

   Mulla tuli tähän ajatus omasta lapsuudesta (itsellä ei vielä lapsia ole.) Meidän äiti teki usein niin että esimerkiksi joulun jälkeen alennusmyynneistä osti aina tosi edullisesti lahjoja ”varastoon” eli ihan vaikkapa pinnejä, pompuloita, lasten koruja, pieniä leluja, yms. Näitä oli sitten kaapissa ”jemmassa” mistä saatiin sitten synttäreiden koittaessa valita aina kavereille mieleiset lahjat. Mun mielestä oli tosi hyvä käytäntö ja luultavasti tällä pohjalla jatkan itsekin sitten joskus kun siinä tilanteessa ollaan :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.