Tänään sanottiin pinnasängylle heipat

21.01.2019

Kerroin eilen, kuinka taapero ei pitkästä valmistautumisesta ja suuresta innostuksesta huolimatta halunnutkaan nukkumaan isojen sänkyyn. No, tänä iltana hän yllättäen halusikin. Ei puhuttu koko sänky-asiasta mitään päivän aikana, eikä ennen nukkumaanmenoakaan. Pinnasänky oli vielä paikallaan huoneessa, siellähän hän nukkuikin viime yön. Nukkumaan mennessä taapero ilmoitti, että ”Minä haluan nukkua tuolla.” ja osoitti isojen sänkyä. Ja sinne hän jäi nukkumaan, kerrossängyn alasänkyyn. Ensin kuului hillitön höpötys ja kikattelu, mutta hetken päästä tulikin jo ihan hiljaista. Odoteltiin hetki ja tajuttiin, että voi pylly, me unohdettiin laittaa patja siihen sängyn viereen, että jos hän turvalaidasta huolimatta putoaakin sängystä.

Sitten kun oltiin varmoja, että tyyppi nukkuu, hiippailtiin patjan kanssa yläkertaan ja avattiin turvaportti ja ovi niin hiljaa kuin mahdollista, ja sängystä kuului ”ISI!”. No, ei nukkunutkaan. Onneksi Otto pelasti tilanteen sanomalla, että ”Pappa bara kom och säga gonatt.” Olin ihan varma, että vaikeutettiin tätä iltaa huomattavasti meidän liian aikaisella patjavisiitillä, mutta ei, hän tyytyi siihen, ja nyt siellä on taas ollut ihan hiljaista. Patjaa tosin ei saatu vieläkään perille. Nyt odotellaan vielä vähän aikaa ja pidetään sormet ristissä, että taapero pysyy sängyssä. Sitten viedään ihan super-hipihiljaa patja siihen sängyn viereen, ja katsotaan mistä tyyppi aamulla herää.

Tuntuu, että tämän vuoden aikana (jota ei tosiaan ole kuin se kolme viikkoa takana) on taapero kasvanut ainakin kilometrin niin senteissä kuin taidoissakin, ja yhtäkkiä hän alkaa oikeasti olla jo niin paljon enemmän 2- kuin 1-vuotias. Haikeaa, mutta ihanaa. Tämä isojen sänkyyn vaihtaminen on ainakin iso askel, jota varsinkin meidän 5v on odottanut tosi kovasti, koska hän nukkuu yläsängyssä ja nyt sai sitten alasänkyyn kaverin. Ja sekin toki helpottaa, kun saa pinnasängyn pois heidän yhteisestä huoneestaan, niin sinne tulee paljon enemmän leikkitilaa.

Jännä nähdä miten tämä yö ja aamu menee. Ainakaan mitään sängystä pois ramppaamista ei ollut, mutta sitä ei kyllä ole ollut esikoisella tai keskimmäiselläkään. Mä jo eilen ajattelin, että ei voi kolmatta kertaa mennä super helposti tämä sängyn vaihto, kun on jo kaksi kertaa mennyt. Mutta tämä ilta taas puhuu sen puolesta, että iisisti meni tälläkin kerralla. Uskaltaako tässä vielä nuolaista ennen kuin tipahtaa? Ainakin saa fiilistellä sitä, mitä hienosti tämä ilta meni. Lapsen kasvuhan on erilaisia vaiheita täynnä. Jos ei iloitse niistä helpoista ja ihanista jutuista tai vaiheista silloin kun niitä tapahtuu, koska pelkää iloitsevansa liian aikaisin, voi missata ne ilot kokonaan. Eli kyllä: nyt fiilistellään sitä, että yksi ihana vaihe on päättynyt ja yksi ihana vaihe on alkanut.  Ja ollaan ylpeitä meidän mahtavasta tyypistä, joka niin reippaasti jäi tänään nukkumaan. <3

PS: Jos joku on kiinnostunut ostamaaan Stokken Home Bedin (ja/tai siihen kuuluvan kehtosetin) niin saa laittaa viestiä esim. instassa DM tai sähköpostia. Ne on tosi hyvässä kunnossa ja patjan päällä aina ollut patjasuojus joten sekin tosi siisti. Ja ne saa hakea vaikka huomenna! 


8 Responses to “Tänään sanottiin pinnasängylle heipat”

 1. Oi huippua jos siirtyminen isojen sänkyyn onnistuu noin helposti :).
  Mie en muista muuta esikoisen siirtymisestä isojen sänkyyn kuin sen, että joku kerta ihmettelin missä koko jätkä on, niin Eetu löytyi sängyn alta nukkumasta :D.

 2. Noora sanoo:

  Muistelin, että saitte kyseisen sängyn yhteistyön merkeissä? Vaikka, ette sitä enää tarvitsekaan niin mielestäni on vähän mautonta kaupitella sitä samassa paikassa missä sitä on esitellyt saatuna tuotteena. Monesti myös tuot blogissa esille olleesi mukana hyväntekeväisyydessä. Miksipä et siis lahjoittaisi sänkyä jollekin joka sitä tarvitsee eikä kykene hankkimaan itse?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Niin, kyse oli siis yhteistyöstä: tein sänkya vastaan työtä ja maksoin saamastani sängystä verot, kuten kuuluukin. Sänky oli palkkio työstä jonka tein, ei mikään ”ilmainen sänky”. Miksipä en voisi siis myydä sitä kanavassa, joka tavoittaa eniten potentiaalisia ostajia? 🙂 Me lahjoitetaan paljon hyväntekeväisyyteen ihan joka kuukausi, ja viimeksi joulun alla vietiin sekä paketteja että viisi kassillista vauvan tarvikkeita, lastenvaatteita ja aikuisten vaatteita Hopelle. Jokainen valitsee itse mitä myy ja mitä lahjoittaa, vai lahjoittaako mitään. 🙂 Kivaa kevättä sinne!

 3. SMJ sanoo:

  Moi!

  Tää menee aavistuksen ohi aiheen ja noloa myöntää, mutta en ymmärrä ruotsia ollenkaan. Joten olis mukava,jos suomentaisit blogissa käyttämät ruotsin kieliset lauseet/sanat. Ymmärrän jos tästä on liikaa vaivaaz mutta ehdotus kuitenkin! 🙂

 4. Saana sanoo:

  Moi!

  Tää menee vähän ohi aiheen ja on noloa, mutta en ymmärrä ruotsia ollenkaan. Olisko mahdollista, että suomentaisit käyttämät ruotsin kielen sanat/lauseet täällä blogissa?
  Ymmärrän jos tästä on liikaa vaivaa, koska onhan Suomi kaksikielinen maa, mutta kunhan mietin 🙂

 5. Nelliina sanoo:

  Tää menee ihan ohi aiheen, mut oli pakko tulla kehumaan sun 2017 tekemää Kolmården-v deota, tulin niin hyvälle mielelle siitä, kun äsken sen katsoin 🙂 Etsin nääs tietoa ja inspiraatiota, josko lähdettäis perheen kanssa Kolmårdenissa kesällä käymään. Tuntuu, että siellä on käyny ”kaikki” paitsi me. Mun tyttö kysyi, onko siellä pehmolelukauppaa, josta saa ostaa eläimiä muistoksi kotiin. Oliko :)? Jonkun Bamse-karhun olin erottavinani videolta, mut oliko muita kuin noita fiktiohahmoja? Oliko kauheet jonot safarille? Kiitos inspiraatiosta 🙂

 6. Milla sanoo:

  Oispa super ihanaa, jos meilläkin nukkuisivat etes omassa huoneessa. Vaan ei meidän perhepedissä makoilee pian 4v ja tänä vuonna 2v kuopus. Ahdasta on! Meinasin kerrossängyn hommata mutta en tiedä auttaako asiaan.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.