Kun yllätin ystävän herkkuövereillä tavallisena arkipäivänä

03.03.2019


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Food Market Herkun kanssa.

Kun mun piti tämän kaupallisen kamppiksen myötä miettiä, kenet haluaisin yllättää Food Market Herkun Bakeryn herkuilla, päätös oli tosi helppo. Toki mulle tulee heti ainakin 10 ihmistä mieleen, kenet haluaisin yllättää, mutta oli yksi, jota halusin erityisesti kiittää ja ilahduttaa. Mun ystävä Emmis, joka auttoi meitä hääpäiväbileiden järjestämisessä taannoin. Emmis auttoi meitä niin paljon ja lisäksi hän on vaan mulle tosi rakas ystävä, ja halusin ehdottomasti yllättää juuri hänet herkkuövereillä.

Me sovittiin treffit ihan perus arkipäivälle. Käytiin Oton ja nukkuvan taaperon kanssa Food Market Herkun Bakeryssa hakemassa suolaiset piiraat meille aikuisille lounaaksi, ja valittiin ihanat leivonnaiset ja kakkupalat mukaan. Mä taisin mennä niin sekaisin kakkupaloista, että unohdin ostaa taaperon lounaan kokonaan, ja muistin sen vasta kun oltiin jo Emmiksen ovella herkkujen kanssa. Onneksi Emmis sanoi heti, että hätä ei ole tämän näköinen ja kysyi maistuuko taaperolle edellispäivän couscous ja vihannekset. No maistuihan hänelle. Sitten päästiin porukalla ihanien kakkupalojen kimppuun!

Tiesittekö muuten, että Food Market Herkun Bakerystä saa sekä kakkupaloja, leivoksia, pullia, leivonnaisia että kokonaisia kakkuja? Tiesittekö, että niiden lisäksi siellä on myös loistava valikoima suolaisia leivonnaisia? Mä tiesin kyllä, mutta liian usein sitä tulee ajateltua asiat liian monimutkaisesti. Sillä tavalla monimutkaisesti, että pitäisi erikseen esim. lähteä ystävän kanssa ihan kahvilaan, että viitsii syödä herkullisen kakkupalan.

No ei tarvitse. Herkun Bakerysta mielettömät kakkupalat voi napata huokeaan hintaan mukaan, ja mennä vaikka ystävälle kotiin kylään. Mä ainakin rakastan edelleen sitä kyläily-kulttuuria, että rennosti vaan hengaillaan ystävien luona. Se on ihan parasta! Ja jalassa voi olla vaikka verkkarit. Herkusta saa edulliseen muutaman euron hintaan ihan uskomattomia kakkupaloja esim. Mbakeryn kakuista. Kokonainen kakku lähtee mukaan alle 30 eurolla, mikä sai mut miettimään, että miksi en ulkoistaisi joku kerta synttärikakkuhommia Herkulle, ja hakisi valmista hyvää kakkua suoraan sieltä. Siihenhän voisi vaikka itse laittaa synttäriteemaan sopivat koristeet päälle, niin säästyisi kaikelta siltä leipomis-stressiltä ja saisi takuuvarmasti herkullisen ja nätin kakun.

Food Market Herkun suolaiselta puolelta saa ihania piirakoita.  Sekä makeassa että suolaisessa valikoimassa on sokerittomia, maidottomia, gluteenittomia ja kananmunattomia vaihtoehtoja, joten esim. erikoisruokavalioiden tarjottavat juhliin tai herkut arkeen saa myös sieltä. Se mihin mä ihastuin kakkupaloja valitessani oli Herkun ihana Petits Fours -leivosvalikoima. Niitä sai valita Pick & Mix -tarjouksena, 4 minileivosta 6 euroa tai 1,50/kpl. Ihanat ranskalaistyyliset minileivokset ovat täydellinen herkku vaikka ihan tavalliseen arkipäivään. 

Kannattaa muuten käydä nappaamassa Herkun Cafe & Choco -pisteeltä myös kahvit mukaan (ja vaikka konvehditkin). Se piristää vaikka kesken kauppareissun. Tai nyt kun tässä ideoin, niin keväämmällä voisi mennä vaikka ihanalle puistopiknikille. Hakisi vaan Herkusta kahvit ja leivokset mukaan ja istahtaisi ihanaan kevätaurinkoon ystävän kanssa. Oi kevät, tule jo!

Vaikka me pyritäänkin syömään arjessa mahdollisimman terveellisesti eikä syödä herkkuja yleensä kuin herkkupäivänä, on pieni (tai isompikin) herkkuhetki joskus paikallaan muulloinkin. On ihana ilahduttaa ystävää, juhlistaa jotain kivaa työjuttua tai tehdä jotain spesiaalia vaikka ihan tavallisena tiistaina. Ja se on enemmän kuin ok aina silloin tällöin.

Meillä oli ihana iltapäivä herkkuja porukalla maistellen ja taaperokin nautti, kun meillä oli ”kakkupäivä”. Hän suositteli erityisesti kaikkea mistä löytyi marjoja, sillä vaikka hän herkuista tykkääkin, ovat marjat hänen suurimpia herkkujaan. Petits Fours -valikoimassa on aivan ihana marjaleivos!

Mä aion ehdottomasti pitää mielessä tämän vaihtoehdon, kun lähden suunnittelemaan meidän keskimmäisen merirosvoteemaisten synttäreiden tarjottavia huhtikuulle. Kakun kanssa toki tehdään juuri niin kuin hän haluaa, mutta voisihan sitä vaikka hakea ne muut tarjottavat valmiinakin! Toki Food Market Herkussa on erikseen mahtava juhlapalvelukin sekä isompiin että pienempiin juhliin. Sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jos haluaa tarkemmin suunnitella menua. Mutta jos on sellainen go with the flow hömppä, kuten minä välillä, on yksi hyvin iisi vaihtoehto kävellä vaan suoraan Herkkuun ja ostaa Bakeryn tiskiltä tarjottavat, ellei juhliin ole tulossa hurjan suurta porukkaa.

Kiitos ihanasta iltapäivästä Emmikselle ja kiitos ihanasta herkkuhetki-ideasta Food Market Herkulle. Näitä pitää pitää useamminkin! Ja Herkkuhan toimii herkuttelun lisäksi loistavasti myös arkikauppana, niin kuin viime kuussa kerroinkin. Kannattaa tsekata esim. uudet ravintolatasoiset valmiit ruoka-annokset, jotka on luonut Ravintola Grönin omistaja ja keittiömestari Toni Kostian. Makuina on broileria valkosipuli-béchamel-kastikkeessa sekä vegaaninen paahdettua bataattia lehtikaalilla ja endiivillä. NAM! 

Millä herkulla te yllättäisitte ystävän tai puolison tai vaikka äidin?


12 Responses to “Kun yllätin ystävän herkkuövereillä tavallisena arkipäivänä”

 1. E sanoo:

  Onko Otto aina mukana kun tapaat ystäviäsi? Itse ainakin nautin kovasti ihan kahdenkeskisestä ajasta ystävieni kanssa, vaikka usein myös miehehtkin on mukana ja tehdään jotain pariskuntina, niin on se vaan silti ihana välillä höpistä ihan vaan kahden kesken tyttöjen juttuja.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No ei tietenkään, mutta tällaisessa yhteistyökamppiksessa, jossa mun piti myös esim. kuljettaa leivokset paikasta a paikkaan b niin, että ne ei mene ihan mössöksi laatikossa yms. niin oli logistisesti helpompaa mennä yhdessä koko porukka autolla, kun mulla ei sitä korttia ole :) Mut joo, mustakin on ihanaa välillä höpistä tyttöjen juttuja vaan, ja tehdään kyllä sitäkin <3

 2. Nimetön sanoo:

  Miksi ihmeessä sulla oli Otto ja taapero mukana, kun menit tapaamaan ystävää? Varmaan olis kaveristakin ollut kiva viettää aikaa välillä ihan kaksin, kun muistaakseni samalla poppoolla olitte siellä talvipuutarhallakin silloin aiemmin?

  Eihän siinä saa oikein edes kuulumisia vaihdettua kunnolla, kun muita huomionaiheita samaan aikaan. Hassua!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tällaisessa yhteistyökamppiksessa, jossa mun piti myös esim. kuljettaa leivokset paikasta a paikkaan b niin, että ne ei mene ihan mössöksi laatikossa yms. niin oli logistisesti helpompaa mennä yhdessä koko porukka autolla, kun mulla ei sitä korttia ole.

   Hassua, että ajattelet, että kerron kaikista kerroista mun somekanavissa kun tapaan mun ystäviä. Että jos ei somessa ole jotain ollut, niin sitä ei ole varmasti tapahtunut. :D

 3. Tilli sanoo:

  Olisithan voinut mennä oton kyydillä sinne ystävälle ja otto sitten tullut taaperon kanssa teidät hakemaan :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Niin, tai sitten mentiin helpomman kautta ja vaan nähtiin porukalla ja meillä oli tosi kivaa kaikilla <3 Mun mielestä olis aika ikävää myös laittaa Otto ja taapero vaan ramppaamaan ja ajelemaan autolla mun takia pitkiä etäisyyksiä, kun ihan yhtä hyvin voitiin myös mennä yhdessä. Joskus voi nähdä porukalla ja joskus kahdestaan, mut mulle myös se olis todella outoa jos ystäviä ei vois nähdä perheen kanssa yhdessä ollenkaan vaan pitäisi aina nähdä vain kahdestaan. Sopivassa suhteessa kaikkea sopii mulle ja mun ystäville. Jokainenhan voi omia ystävyyssuhteitaan hoitaa juuri siten kuin tykkää, eikö? Se, että täällä ei näy jokainen kerta kun olen mun ystävien kanssa kaksin ei tarkoita etteikö sitäkin olisi. :)

 4. Lotta sanoo:

  Ihania kakkuja ja herkkuja! Tosi kiva idea myös tuo kaverin yllyttäminen ja kotona kahvittelu. Olen huomannut että varsinkin jos on lapsia mukana, kahvittelu jonkun kotona on paljon miellyttävämpää kuin kahvilassa :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Munkin mielestä ne oli niin ihania <3 Ja siis musta kans oli kiva nähdä vaan kotona, kiitos kivasta kommentista <3 Välillä on tosi ihanaa käydä lastenkin kanssa kahviloissa, mut se on totta, että joskus on helpompaa nähdä ihan vaan jonkun kotona jos on pieni mukana :D Vaihtelu virkistää!

 5. Ee sanoo:

  Ei jumpe näitä kommenteja taas ja vilä useampi samasta aiheesta! Miks jotkut löytää aina jotain mikä on heidän mielestään mennyt niin väärin… Öö miksi Otto ei voisi nähä Iinan kanssa heidän kaveriaan? Ei se kaveri varmaankaan ole pelkkä Iinan tuttu vaikka oliskin nainen ja vaikka oliskin alunperin Iinan kaveri. Ja sit jos Iina ois kertonu menneensä autolla oton kyydissä ja passittanut oton kotiin ja talas hakemaan niin ois komemnttikenttä laulanut epäegologisuudesta… Iina ei varmaan muuta tee kuin mitä te tiedätte! XD Hyvä Iina, jatka samaa rataa vaan kommenteihin vastaamisen kanssa! :)

 6. Nimetön sanoo:

  Itse tykkään yhä enemmän mennä suoraan kahvilaan, koska se tunnelma on siellä ihan eri ja ne tiskit+roskat jää sinne :) Vaikka kahviloissa onkin suht arvokasta, niin silti liputan sitä. Tykkään mennä sitten muuten viettämään iltaa kaverille, mutten osaa nähdä itseäni ns kahvilla kaverilla, tuntuu jotenki tosi hassulta :D

 7. Nimetön sanoo:

  Ja MIKSI kaikki nyt taas kiinnitti huomiota tohon, että sun ja ystäväs ois pitäny olla kahdestaan? Niinku mitä ihmettä nyt taas Suomi :D jossain ulkomailla ihmeteltäs sitä, että miten teitä oli noin vähän, ystäväthän kokoontuu yleensä jollain 10 hengen porukalla.

 8. Emilia sanoo:

  Hei! Mistä tuo keltainen paita on?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.