Oton 15min sitruuna-chilipasta

18.03.2019

Voisiko tässä olla seuraava somehitti-ruoka? Ehkä, ainakin se on meidän perheen ehdoton arkiruokahitti. Kun lähtee miettimään supersuosioon nousseita reseptejä, niitä kaikkia yhdistää se, että ne ovat pastoja. Niitä kaikkia yhdistää myös nopeus, helppous ja se, että ne ovat täynnä vahvaa makua (eli valkosipulia ja chiliä). Jos siis teidän helppojen arkiruokien arkistossa on tilaa vielä yhdelle superhyvälle arkiruualle, tsekatkaa tää! Ja kyllä, tämäkin on pasta, valmistuu nopeasti ja yksinkertaisista ainesosista ja maistuu vaan niin hyvältä.

Kun tarvitsee jotain tajunnanräjäyttävän herkullista mutta älyttömän helposti ja nopeasti valmistuvaa, mun vastaus on Oton sitruuna-chilipasta. Me syödään pastaa yleensä MSC-sertifioitujen jättikatkaravunpyrstöjen tai valkoravun pyrstöjen kanssa, mutta toimii loistavasti ilmankin, tai vaihtamalla ravut johonkin vegevaihtoehtoon (en itse ole perillä mereneläviä parhaiten korvaavista vaihtoehdoista, mutta saa vinkata kommenttiboksiin). Tämä pasta on niin täynnä makua, chilin, sitruunan ja valkosipulin ansiosta, että toimii loistavasti myös esim. flunssassa. Nenä aukeaa ja maistaakin jotain!

Oton sitruuna-chilipasta (4 annosta) valmistusaika 15min

500g pastaa (esim. fettucinea tai linguinea)

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 punainen chili

1 prk kuohukermaa/kaurakermaa

3-4 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

voita (tai kasviöljyvalmistetta)

rucolaa

suolaa & mustapippuria

(jättiravun pyrstöjä tai valkoravun pyrstöjä)

(Parmiggiano reggianoa tai pecorino romanoa (grana padanokin käy))

Valmistus: Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. Pilko chili ja valkosipuli pieneksi. Mikäli haluat miedompaa makua, jätä chilin siemenet pois. Keitä pasta ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Lisää pannulle voi sekä sitruunankuoriraaste, chili ja valkosipuli. Anna paistua pari minuuttia. Kaada sekaan sitruunan mehu ja kuohukerma sekä suola ja pippuri ja keitä kokoon muutama minuutti. Lisää pastan sekaan oliiviöljyä, jotta se ei tartu klimpiksi. Sekoita kastike pastan sekaan ja lisää halutessasi ravunpyrstöt. Tarjoile rucolan ja juustoraasteen tai -lastujen kanssa.

Älyttömän simppeliä ja nopeaa, ja niin herkullista. Yleensä ei vaan voi mennä pieleen, jos ruoka on kyllästetty chilillä ja valkosipulilla. Mikäli käytät ravunpyrstöjä, niin ei-pakastetut tai sulaneet ravut kannattaa lisätä kattilaan vasta juuri ennen kun pasta tarjoillaan, jotta ne eivät mene koostumukseltaan sitkeäksi. Kastikkeen joukkoon voi yhtäaikaa kerman kanssa hyvin lisätä myös desin tai puolitoista valkoviiniä, jos sellaista sattuu kaapista löytymään.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille! Tästä tsemppiruoka niihin kiirepäiviin, kun ruuanlaitolle ei ole kuin se vartti aikaa, mutta haluaa syödä silti hyvin. 


11 Responses to “Oton 15min sitruuna-chilipasta”

 1. Henna sanoo:

  Kuulostaa kyllä niin täydelliseltä että varmasti menee testiin! Kiitos ohjeesta 😍

 2. Arvaa mitä? Mä taidan mennä heti tän kommentin kirjoittamisen kokeilemaan tuota reseptiä, kun kerran kaikki aineet löytyy kaapista! Pasta ei voi mennä pieleen, jos siinä on chiliä, valkosipulia, sitruunaa ja parmesaania. Eipä sitä elämään muuta tarvita!

 3. E sanoo:

  Chilin tulisuus ei itseasiassa ole siemenissä, vaan siinä ”lihassa” missä siemenet on kiinni, eli siementen pois jättäminen ei auta tulisuuteen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Oikeesti! Mä oon n. miljoonasta ruokaohjeesta bongannut tuon siementen poisto-ohjeen, että se auttaa tulisuuteen :D hyvä että korjasit tämän misinformaation siis!

 4. Anni sanoo:

  Moi Iina! Usein postauksissasi puhut ekologisuudesta ja sertifikaateista ja selvästi olet kestävän kulutuksen kanssa melko valveutunut. Minua kuitenkin kiinnostaisi kuulla, mitä ajattelet eläinperäisestä ruokatuotannosta eettisestä näkökulmasta? Mietitkö esimerkiksi rapujen kohdalla, että jokaista ravunpyrstöä kohden on yksi rapu tapettu tai esimerkiksi lehmänmaitotuotteita käytettäessä kaikkea mitä sen tuotanto tekee eläimille? Tiedän, että teette paljon myös kasvisruokaa, mutta kiinnostaisi kuulla ekologisen näkökulman lisäksi myös eettisistä näkökulmistasi. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka Anni! Lehmänmaitotuotteissa mä valitsen aina kuin mahdollsita welfare quality-sertifioituja tuotteita ja kala- ja äyriäistuotteissa MSC-sertifioituja tuotteita. Nuo maitotuotteet on siis vapaasti pihatossa elävien ja ulkoilevien lehmien maidosta valmistettu (esim. juustoportti) ja sertifiointi takaa, että tuotanto on erilaista kuin eläimille jatkuvaa kärsimystä aiheuttava maidon tehotuotanto. Kyllä mulle on eettisyyskin tärkeää, ja jatkuvasti pyrin tekemään parempia valintoja myös sen kannalta. Tokihan sen tietää, että jokaista pyrstöä kohti on yksi rapu tapettu. Mutta ne ravut on kuitenkin kestävästi pyydetty ja saaneet elää elämänsä vapaana. Mä näen esim. kestävien kalatuotteiden, riistan ja sertifioitujen maitotuotteiden syömisen kuitenkin hieman erilaisena eettisenä valintana kuin vaikka perus jauhelihan syönnin, mutta toki jokainen ajattelee näissä asioissa omalla tavallaan. Mulle on tärkeää, että eläin saisi elää elämisen arvoista elämää, vaikka tuottaisi maitoa tai ruuaksi päätyisikin. Mä en vielä kieltäydy täysin mistään, mutta päivä päivältä pyrin tekemään parempia valintoja niin ekologisuuden kuin eettisyydenkin kannalta.

 5. Kiara sanoo:

  Moikka!

  Uu jee, todellakin menee testiin! Teen vegaanisena versiona eli kaurakermalla, kasvirasvavalmisteella ja vegaanisella parmesaanilla/ravintohiivahiutaleilla riippuen siitä jaksanko parmesaania ruveta vääntämään. Merenelävien korvaamisesta en oikeen osaa vinkata muuta kuin muutaman vuoden takaista kylmäsavulohen korvaajahittiä, eli porkkalaa. Sitä voisi kokeilla tuomaan sellaista merellistä makua :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka! Mahtavaa, kiva kuulla, että lähtee testiin! :) Ja wautsi, tosi hyvät korvaavat jutut! Porkkalaa oon itsekin tehnyt, kun olin silloin just raskaana kun siitä tuli hitti, ja en voinut syödä jouluna graavikalaa :D Sehän sopis varmaan loistavasti! Kiitos kommentista <3

 6. Reetta sanoo:

  Nam, kuulostaa niin hyvältä, et pakko viikonloppuna ehkä kokeilla! Näitä helppoja mutta herkullisia reseptejä ei voi olla liikaa. ❤️

  https://tusinakoti.blogspot.com/?m=1

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.