Dinosauruksia katsomassa

20.04.2019

Me aloitettiin pääsiäisloma eilen käymällä vihdoinkin tsekkaamassa Heurekan Jättimäiset Dinosaurukset -näyttely. Ollaan jo monta viikkoa oltu menossa vähän isommalla porukalla, mutta aina treffit on siirtynyt jostain syystä. Nyt oli kuitenkin hyvä hetki mennä ja kävi ilmi, että oli ihan hyvä, että odotettiin vähän aikaa ennen kuin mentiin. Näyttelyyn on ollut pitkiä jonoja ja tungosta, mutta eilen sitä ainakin pääsi katsomaan ihan rauhassa. Paljon oli ihmisiä, mutta yhtään ei jouduttu jonottamaan onneksi. Oli siis tosi hyvä päivä mennä.

Me oltiin koko porukka dinosauruksista aivan innoissaan ja lapsista oli varsinkin mahtavaa, kun ne liikkuivat ja olivat niin isoja ja ”aidon” näköisiä. Pisimpään viihdyttiin varmaan karvaisen velociraptorin luona ihmettelemässä, tai siis höyheniä ne olivat eivätkä karvoja. Mutta näyttivät mun silmään ihan karvoilta! Oli niin mielenkiintoista lukea enemmän dinoista ja oli hauskaa, kun näyttelyssä tuli muka yö ja ukkonen ja vesisade ja kaikki tuntui lapsista tosi jännittävältä. Meillä kukaan ei onneksi kuitenkaan pelännyt, vaikka näyttely vaikuttava olikin.

Dinonäyttelyn jälkeen me kierrettiin se Heurekan perus näyttely, jossa ollaan käyty aiemminkin. Se on aina hauska ja ihanaa kun lapset saavat siitä joka kerta vähän enemmän ja enemmän irti kun kasvavat. Itsellekin se on mielenkiintoinen yhä edelleen, vaikka jo lapsuudesta asti nähnyt suurimman osan jutuista.

Heurekassa oli tällä hetkellä meneillään myös aivonäyttely, joka oli musta melkeinpä kaikkein mielenkiintoisin. Siellä napattiin narikasta sellaiset aivot mukaan, joihin kerättiin erilaisia värejä eri pisteiltä. Aivonäyttelyssä pääsi todellakin käyttämään aivoja ja aivojen eri osia. Siellä oli yhtenä juttuna myös epäonnenpyörä, jossa kerrottiin siitä, kuinka moni sairastuu aivoverenkierron häiriöihin ja miksi niihin sairastutaan. Se oli mulle tosi mielenkiintoinen, kun aihe kuitenkin koskettaa tosi läheltä. Lapsista oli myös mielenkiintoista, kun oli yksinkertaisesti selitetty sitä mitä heidän mummulle on tapahtunut ja miksi.

Käytiin tanssimassa tiputanssia ja flossaamassa, soitettiin pianolla Let It Be:tä ja kasattiin palikoista neliötä. Näyttelyssä oli aivopieruja (!!) ja vaikka mitä muuta hauskaa. Koko aivonäyttely oli täynnä aivovitsejä, jotka ainakin mut saivat nauramaan. Mutta mä nauran yleensä juuri kaikkein huonoimmille vitseille eniten, niin siitä ei ehkä kannata vielä tehdä päätelmiä. Meillä kesti paljon pidempi aika aivonäyttelyssä kuin dinonäyttelyssä, mitä en etukäteen osannut odottaa. Kokonaisuudessaan me oltiin Heurekassa varmaan n. kolmisen tuntia, joka vierähti aivan yhdessä hujauksessa.

Liput Heurekaan maksoivat aikuisilta 22 euroa ja lapsilta (6-15v) 15 euroa (meidän perheeltä 74€). Heurekassa ei ollut mitään perhelipputarjouksia. Kun vertaa tuota hintaa vaikka museolippujen hintoihin  ja siihen, että alle 18-vuotiaat pääsevät museoihin yleensä ilmaiseksi, niin aika arvokkaat on liput. Tai siihen, että Korkeasaareenkin pääsee esim. kimppalipulla 5-henkinen perhe huomattavasti edullisemmin. Mä koin, että saatiin kyllä rahalle vastinetta, koska näyttelyt oli tosi huikeita. Mutta tietty useammalla perheellä olisi mahdollisuus päästä näkemään Heurekan upeat jutut, jos siellä tarjottaisiin just vaikka sitä kimppa- tai perhelippumahdollisuutta, kuten monissa muissa paikoissa tehdään.

Ilman muuta pitää miettiä myös mistä kaikesta se lipun hinta koostuu. Dinosaurukset tai muut näyttelyt ei varmasti ihan ilmaiseksi ole sinne ilmestyneet ja Heurekassa on paljon henkilökuntaa paikalla neuvomassa ja kertomassa ja järjestämässä erilaisia tilaisuuksia. Mutta kumpi toisi enemmän lipputuloja, perhelippumahdollisuus, jolloin ehkä useampi perhe lähtisi paikalle, vai kalliimmat liput? Varmasti sitä on tarkkaan mietitty ja laskettu kun  niitä hintoja on päätetty, ihan kaikissa kohteissa, oli perhelippua tai ei. Heureka nyt oli ainakin aika täynnä porukkaa eilenkin, eli siellä hinnat taitavat olla suurimman osan mielestä ihan kohdallaan.

Mitä mieltä te olette Suomen eri nähtävyyksien hintatasosta? Missä paikoissa on hinnat kohdillaan ja koetteko, että jossain paikassa lippu ei tarjoa tarpeeksi vastinetta hinnalleen? Mitä mieltä olette esim. Lintsin tän kesän hinnoista (ranneke 42€ & yksittäinen laitelippu 9€)? Toivoisitteko muuten jotain listausta tai koottuja kokemuksia ja vinkkejä eri perhekohteista Suomessa? 


29 Responses to “Dinosauruksia katsomassa”

 1. Käpytin sanoo:

  Heurekassa on todella edulliset vuosikortit joita suosittelen lämpimästi! Näyttelyistä aina joku vaihtuu parin kkn välein niin ehtii vuoden aikana nähdä monia, sekä esim kesällä on ihan huikean hauskaa mennä heurekan pihalle leikkimään 😊 Tuolloin sinne raaskii mennä myös vain muutamaksi tunniksi kerrallaan joten koulupäivienkin jälkeen ehtii (ja silloin siellä ei ole oikeasti paljon asiakkaita)

  Sama juttu korkeasaaren kanssa, talvella eläimet on paljon aktiivisempia ja mahtuu katselemaankin ihan rauhassa kun ei ole paljon muita asiakkaita 😊

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Vuosikortit kyllä varmasti tosi kivat jos useammin ehtii käymään vuoden aikana! 🙂 Musta tuntuu vaan, että pk-seudulla on niin hirveesti kaikkea mielenkiintoista tekemistä koko ajan, että ei yhdessä paikassa esim. vuoden aikana ehdi käydä kuin 1-2 kertaa. 😀 Mut varmasti ihan totta! 🙂

 2. Mp sanoo:

  Muumimaailma on todella överi. 4henkinen, 2+2, perhe maksoi muutama vuosi sitten muistini mukaan hieman yli 80euroa. Hinta on mielestäni arvokas, sillä tähän tulee vielä kulku julkisella (huonot paikoitus mahikset Naantalissa), ja alueen ruuat, jotka myös arvokkaat. Ruualle on toki vaihtoehto, läheisen rannan grillipaikka (mistä et löydä tietoa kuin somekanavilta paikan päällä käyneiltä).
  Tuo reilu 20e sisäänpääsy antaa toki mahiksen teatterirotan näytökseen sekä Nuuskamuikkusen nuotioon, muttamutta.

  Taas Powerpark sisäänpääsy oli positiivinen yllätys.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mä olin ihan samaa mieltä Muumimaailmasta kun käytiin viime kesänä. Jotenkin lippujen hinnat ja tarjonta ei aivan kohdanneet ja meillä meni yli 100€ pelkkiin lippuihin. Lapset tykkäsi kyllä paljon, mutta ei siitä ainakaan jokakesäinen kohde meille tullut kun on muitakin, joissa on parempi hinta-laatusuhde. 🙂 Powerparkissa me ei olla vielä käyty, täytyykin pitää se mielessä!

 3. Bee sanoo:

  Ihan älyttömän kallista tuntuu nykypäivänä olevan liput melkein kaikkialle. Kesällä olisi ihanaa käydä useassa paikassa, muttei se yksinkertaisesti ole taloudellisesti mahdollista edes tavalliselle, työssä käyvien vanhempien, perheelle. Tänä kesänä vuorossa meillä Linnanmäki ja mahdollisesti vielä yksi harvoista kohtuuhintaisista paikoista, Korkeasaari. Viime vuonna olimme Särkänniemessä, jonka lippuihin saatiin alennusta. Edellisvuonna Puuhamaassa, jossa myös sai hyödynnettyä jonkinlaista alennettua hintaa. Linnanmäelle ei taida juurikaan mitään alennuksia ikinä olla. Paitsi erikseen maksettavaan Sealifeen.

  Yksi kaikkein hämmästyttävin paikka perheille lompakon kannalta on Naantalin Muumimaailma, jossa aikuinen maksaa aivan hirvittävän summan suhteessa saamaansa vastineeseen, vaikka Muumit oikein ihania ovatkin.

  Meillä ainakin käytäisiin ehdottomasti useammin kaikenlaisissa kulttuurin kehdoissa, mikäli hinnat olisivat edes hieman alhaisemmat. Pelkästään elokuva-, museo- ja uimahalliliput ovat kallistuneet viime vuosien aikana niin paljon, ettei ihan suunnittelematta voi joka puolelle lähteä. Oheistuotteet, ruokailut ja kahvittelut toki vievät vielä osansa.

 4. Marru sanoo:

  Lintsin yksittäinen laitelippu 9e on kyllä todella överi. Toki sillä varmasti kannustetaan ostamaan ranneke, mutta siihenkään monella ei ole varaa.

 5. Siru sanoo:

  Arvokkailta kuulostavat kyllä nuo liput. Täällä Oulussa jos miettii tärkeimpiä pääsylipullisia perhenähtävyyksiä, niin Tietomaassa käytiin vastikään 2 aikuista+ 3 lasta, ja maksettiin (perhelippu+ yksi lisälapsi) tasan 50€, ja siihen sisältyi se hieno 3D- leffa, mikä oli mun mielestä vielä kohtuullinen summa. Se taas on monessa selkeästi lapsille suunnatussa paikassa ihan älytöntä, että aikuisenkin täytyy maksaa täysi pääsymaksu, vaikkei niistä itselle juuri elämystä tule, mitä nyt tietysti lasten ilo.

 6. Minävaan sanoo:

  Me käytiin kanssa vähän aika sitte tuossa näyttelyssä ja mun mielestä surkea! 😀 Odotin enemmän niiltä dinosauruksilta. Vähän nyökyttelivät päätä eivätkä paljoa edes äännelleet. Eikä meidän kohdalle ainakaan tuollaista ”sadetta” osunut. Toisaalta oma lapsi dinorakas eli paljon tiedetttiin ennestään eikä näyttelyssä ollut uutta. Myöskään ”fossiileista” ei tienny oliko oikeita vai ei. Liian kalliit liput kyllä. Lapsena rakastin Heurekaa, joten olin pettynyt.

 7. Näin viiden lapsen äitinä on pakko todeta, että nuo huvitukset ja nähtävyydet in ihan järjettömissä hinnoissa Suomessa. Ja kun meidän perhettä ei hirveästi auta edes ne perheliput koska niissä on aina samat rajaukset (2 aik. Ja 1-2 tai 1-3 lasta) sitten ne loput lapset on taas ihan normi hinnalla.
  Meiltä ainakin jää moni paikka väliin juuri noiden korkea hintaisen pääsylippujen takia. Ja kun se ei oo koskaan vaan se pääsylippu. Sitten pitää miettiä ruokailu ja koska asutaan vähän kauempana suurinta osaa huvituksista, niin täytyy miettiä mahdollinen yöpyminen tai ainakin sitten bensat.
  Ihanahan se olisi joka kesä viedä lapset moneen mielenkiintoiseen paikkaan, mutta ei vaan voi. Onneksi sitten on näitä edullisempiakin vaihtoehtoja niin kuin luonnontieteen museo ja korkeasaarikin on ihan ok lippujen hinnoissa!

 8. Nimetön sanoo:

  Toivottavasti myös söitte Heurekassa. Siellä on ihan hirmu hyvät ruuat!

  Kaupunki tuke Korkeasaaren toimintaa, jlten lipun hinta ei ole oikein vertailukelpoinen kaupallisiin kohteisiin, kuten esimerkiksi muihin eläintarhoihin. Korkeasaaren toimintaa ei siis pyöritetä lipputuloilla. Sama taitaa olla myös kaupungin museoiden kohdalla: suuret rakennukset kantakaupungissa henkilökuntakuluineen eivät vielä tule katetuksi pelkillä lipputuloilla.

  On mielestäni ihan ok, että tarjolla on eri hintaista tekemistä. Mielestäni yritystoiminnassa lippujen hintojen kritisoiminen on turhaa, ellei sitten jaloillaan äänestä ja jätä menemättä kokonaan. Esimerkiksi Linnanmäen tunnelmasta pääsee nauttimaan ilman sisäänpääsymaksua, mikä on mielestäni hieno asia.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heurekankin toimintaa tuetaan monella tapaa ja lisäksi se on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, jonka toiminnasta vastaa tiedekeskussäätiö. Lipputuloilla ei siis pyöritetä myöskään Heurekaa, ja siksi ehkä hieman ihmettelen perhelipun puutetta. 🙂

   Lintsillä on loistavaa se, että ei ole pääsymaksua ja että on ne 9 ilmaista laitetta, mutta sitten taas kun ne ilmaislaitteet ei enää riitä siinä 5-7-vuotiaana, niin tulee todella kalliiksi käydä esim. koko perheenä muuten vaan vaikka yhdessä laitteessa (ja vielä kalliimmaksi ostaa esim. 5-henkiselle perheelle kaikille rannekkeet). Me ollaan älyttömän onnekkaita kun siihen on mahdollisuus, mutta tosi monilla ei ole ja se on surullista.

 9. Emma sanoo:

  Just kattelin noita lintsin hintoja. Meidän vajaa 3v pääsee ilmaislaitteisiin, mutta koska pituus ei riitä niin aikuiselle tarvitaan ranneke. Vuoden päästä kesällä tarvitaankin jo toinenkin aikuisten ranneke et pikkuvelikin pääsee näihin ”ilmaislaitteisiin”. 84e on mun mielestä aika kova hinta muutamista laitteista, kun me aikuiset ei kuitenkaan voida juurikaan aikuisten laitteissa käydä kun lapset on mukana. 9e kertalipuissakaan ei oo mitään järkeä. Näihin pitäis mun mielestä ehdottomasti olla joku ”laitekummi”- lippu vaikka puoleen hintaan.

  Jossain joku kommentoi näitä lippujen hintoja et pitää muistaa et ei se huvipuisto oo lapselle perusoikeus tai mikään pakollinen juttu. Mut kyllä se mun mielestä vaan on. Tosi surullista että yhä enenevämmissä määrin on lapsia jotka ei oo koskaan päässy käymään vaikka huvipuistossa sen takia ettei ole ollut varaa.

  • Nimetön sanoo:

   Ainakin ennen aikuisetkin ovat päässeet ilmaiseksi näihin ilmaislaitteisiin. Eli silloin kenenkään ei ole tarvinnut ostaa yhtään ranneketta.

   En kyäänyt ehdi tarkistaa asiaa, mutta joku varmasti ehtii.

 10. Heli sanoo:

  Meillä 6lasta ja tosiaan aika kalliiksi tulee jos joutuu normihinnat maksamaan😊Itse kyttään ja seuraan somea ja yritän pongailla/osallistun arvontoihin jos voitettas edes osalla vapaaliput. Kesälle olen nyt ostanut Särkänniemeen -50% liput ja lähieläinpuistoon myös. Pääsiäiselle ostin Hoplopin -50% tarjouksen..normihinnalla ei mennä ikinä mihinkään. Heurekassa on käyty kun ollut veikkauskortilla puolen hinnan päivä, lintsillä monesti käyty vain niissä ilmaislaitteissa ja Korkeasaaressakin on ilmaispäivä joka vuosi😃Tottakai yritysten täytyy voittoakin tehdä ja oma valinta iso perhe on, haluan kuitenkin, että perhe pääsee näkemään ja kokemaan. Ison säästön saa myös jos ei koskaan syö huvipuistossa, me syödään aina ennen sinne menoa ja mukana eväitä ja puistopäivän jälkeen ajetaan sitten vaikka mäkkäriin syömään, välttyy myös ruuhkaisilta jonoilta😊

 11. Nimetön sanoo:

  Kyllä joissain on ihan kohtuullisrt hinnat ja joissain ihan överi, esim tuo linnanmäki laitelippu on ihan törkeän hintanen ja ranneke olis hyvä niille jotka pääsevät kaikkiin laitteisiin mutta mielestäni voisivat palata takaisin alle 120cm ranneke ja yli 120cm ranneke, ja tuo pienemmille tietenkin halvemmaksi isompien ranneke voisi olla tuon hintainen tai sitäkin voisi pudottaa vähän… Samoten muumimaailma on aivam törkeän hintanen, korkeasaari on taas mielestäni hyvää hintaluokkaa, elokuvat myös ihan kamalan hintaisia nykyään… Mutta minkäs sille voi kun kaikki kallistuu :/ käytäisiin useammin kaikkialla jos hinnat olisivat halvempia

 12. Hepu sanoo:

  Tai sit siellä oli kaikki rikkaat👍 hinta ei todellakaan ole kohdillaan..

 13. Milla sanoo:

  Nykyään tuntuu että kaikki on kovin kallista.
  Huvipuistot, vesipuistot, nähtävyydet mihin maksaa yms.
  Viime kesänä ei käyty missään, paitsi saaressa omalla veneellä.
  Tänä vuonna olen vähän suunnittelut että jos korkeasaareen menisi. Meillä on vaan eri aikaan kesälomat miehen kanssa niin pitää viikonlopulle suunnitella kaikki yhteinen tekeminen.
  Tai sitten Tykkimäelle päiväksi kun meiltä ajaa sinne 45 minuuttia yhteen suuntaan.
  Lapsetkin jaksaa just sen ajan kiltisti istua ennen kuin marina ja kiukuttelu alkaa 😀
  Meillä muutenkin mies ajaa työkseen autoja niin ei tykkää kamalan kauas lähteä ajelemaan ja mulla tulee selkäkipu nopeasti jos joudun kauan ajelemaan.
  Tykkimäeltä ainakin poistettiin pääsymaksu niin ei tarvitse maksaa aikuisen sitä 5 euroa sisään että sekin olisi hyvä vaihtoehto kesällä 🙂

  Mutta pointtina siis että kyllä Suomessa on kallista kaikki melkein, lasten jutut nyt ainakin. Olisi vähän edullisemmat hinnat niin voisi ehkäpä enemmän käydä jossakin.

 14. minser sanoo:

  Me köydään mieluummin ulkomailla ku matkustetaan Suomessa, saadaan paljon enemmän rahalle vastinetta ja hinnat on huomattavasti halvemmat. Vkl suomessa 2aik+2lasta niin 700€, matka Bulgariaan viikoksi 800€ sis.lennot ja majoituksen 🙄 Mikä meni väärin hinnoittelussa? 🤔

  • santtu sanoo:

   Tää on muuten tosi, viimekesänä suunniteltiin reissua helsinkiin, mutta hinta matkoikeen ja hotelleineen tuli saman hintaiseksi kuin viikon reissu kreikkaan 😀 ei ollut vaikea päättää kumpi reissu otetaan. Esim lentäminen oulusta helsinkiin tulee jo saman hintaiseksi kuin oulusta euroopan maihin.

 15. Nimetön sanoo:

  Hinnoittelu siksi kallis suomessa, koska talvi on pitkä
  Milloin noi paikat ei oo auki. Eriasia jossain espanjassa missä ei kunnon talvea niin käyttöaika on ihan eri.

 16. Helli sanoo:

  Hei,
  oltiin 90-luvulla Heurekassa myös dinosaurusnäyttelyssä ja 1,5 v. poikamme tykkäsi ihan hurjasti. Oli ääntä ja liikettä. Silloinkin dinot olivat ihan oikean tuntuisia ja sitä reissua muisteltiin kauan ja joskus tulee edelleen puheisiin. Eli hyvä Heureka !

 17. Nimetön sanoo:

  Lintsillä itseasiassa oli viime kesänä ainakin ”laitekummeja” eli pystyi käydä pyytämässä työntekijää kaveriksi laitteeseen. 🙂

 18. Siiri sanoo:

  On kyllä todellakin kallista. Yksinhuoltajana pitää pitkään säästää ja suunnitella että edes 1 yön reissut on mahdollisia! Toivoisin todellakin vertailua paikkojen hinnoista. Ja jäi hämmentämään tuo että Heurekaa ei pyöritetä lipputuloilla? Mihinkäs ne lipputulot sitten menevät?

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voin vain kuvitella ja muistan myös omasta lapsuudesta miten pitkään me säästettiin reissuja varten. Mutta siis tuo mun vastaukseni Heurekasta, niin tarkoitin sillä, että ei pelkillä lipputuloilla kateta Heurekan toimintaa, vaan esim. erilaiset yhteistyökumppanit rahoittavat sitä myös. Lipputulot eivät siis suoraan korreloi siihen, millaista toimintaa/näyttelyitä Heurekassa järjestetään, eikä Heurekan toiminnalla ole tarkoitus tehdä voittoa, koska kyseessä on yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhteisö. Tästä voi lukea heidän sivuilta enemmän jos mietityttää. 🙂

 19. E sanoo:

  Onhan Lintsi kallis, mutta tarjonta on myös huikea, ja itse puistokin niin kauniin tunnelmallinen. Ja kun muistaa, että kaikki tuotto menee lastensuojelutyöhön, niin ei tunnu pahalta tukea Lintsin toimintaa.

 20. Nimetön sanoo:

  Mä tykkäisin käydä vaikka missä, mutta hinnat… Ei kiitos. Ollaan nyt Kiasmassa ja luonnontieteellisessä museossa käyty viime kesänä (hui kun siitä on kauan!!!) muistaakseni heinä- vai elokuun ekana perjantaina, jolloin se oli ilmasta. Ja en kyllä suostus maksamaan kyseisestä lystistä sitä hintaa mitä pyytävät. Mua jotenki suruttaa se, miten niillä rahastetaan niin kovin. Heureka on myös yks joka ois siistii kokee (viimeks käyny yläasteella 2006 muistaakseni), mut lähepä Jätkiksestä Vantaalle julkisilla 😀 matkoihi menee joku tunti per suunta + vielä siihen päälle seudun hinta x2 per naama ja ruoka ja itse liput. Ei oo halpaa lystiä ei.
  Muistan kun joskus nuorempana vanhemmat mietti et mitä keksis tekemistä kesälle ja usein just lähdettiin Etelään – enää en mieti miksi 😀 Kreikkaan pääs viikoks ruokineen ja nähtävyyksineen samalla hinnalla, mitä pelkästään suomessa ois kiertäny pari museota ja nukkunu hotellissa+käyny syömässä. Huh!

 21. $ sanoo:

  Yleisesti täytyy sanoa, että en oikein ymmärrä tuota perhelippujen logiikkaa. Jos on kaksi palkkatyössä käyvää aikuista kahden lapsen kanssa, eli yksi aikuinen kustantaa yhden lapsen sisäänpääsyn, niin se eroaa jotenkin siitä, että menee yksi aikuinen yhden lapsen kanssa. Miksi minun pitää maksaa enemmän lapseni huveista, kun olen hankkinut vain yhden lapsen? Koska tuotan vähemmän veronmaksajia..? Ei liity mitenkään ainakaan kaupallisiin kohteisiin.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.