Tänään 8-vuotias blogi

08.05.2019

Tänään on blogisynttärit ja vuosia on mittarissa tasan K A H D E K S A N! What! Vastahan me juhlittiin 7v-synttäreitä ja käytiin äkkiä nappaamassa Oton kanssa illalla kuvat postausta varten vuosi sitten. Muistan, kuinka taapero ei yhtään viihtynyt rattaissa, vaan hän halusi olla Oton sylissä samalla, kun Otto otti musta muutaman hassun kuvan postausta varten. Hän halusi innokkaana 1-vuotiaana myös osallistua kuvaukseen painelemalla kameran nappuloita.

Tänään me otettiin nämä kuvat kaikessa rauhassa työpäivän aikana, sillä aikaa kun taapero oli hoidossa keskimmäisen kanssa ja esikoinen koulussa. Nämä meidän rauhalliset kahdenkeskiset työ-ja koulupäivät ovat yksi hienoimpia asioita, joita tämä blogi on meidän perheelle mahdollistanut. Vähintään yhtä hienoa on se, että pystytään tarjoamaan lapsille ylimääräisiä vapaapäiviä päiväkodista joka viikko, sekä pitkä 10 viikon kesäloma jo monetta vuotta putkeen. Me ollaan saatu aimo annos joustoa lapsiperhearkeen näinä vuosina blogin ansiosta.

 Yrittäjän vapaus ja jousto perhearjessa on yksi niistä asioista, joista olen sanoin kuvaamattoman kiitollinen joka päivä.

Näiden kahdeksan vuoden aikana on miljoona huvittavaa muistoa tilanteista, jotka eivät ole menneet ihan putkeen. Hetkiä kun on tuntunut, että miksi mä edes yritän, hetkiä kun on naurettu vedet silmissä ja hetkiä kun on itketty sitä, että ei pysty kaikkeen mihin haluaisi. Eniten on kuitenkin muistoja kasvusta, kovasta työstä ja siitä pitkästä matkasta, minkä olen ajatuksissani käynyt läpi näitä tuhansia ja taas tuhansia rivejä kirjoittaessani.

Blogi- ja somemaailma on edelleen niin tuore, että joka vuosi monilla osa-alueilla tapahtuu suuria muutoksia. Ehkä kaikkein ilahduttavin muutos on kuluneen vuoden aikana ollut se, miten paljon vuorovaikutus teidän kanssa on lisääntynyt IG Storiesin ansiosta. Se on tarjonnut todella paljon työkaluja teidän kuulemiseen ja teidän kanssa on käyty siellä ihan älyttömän mielenkiintoista keskustelua ja ajatusten vaihtoa.

Mun sydäntä lämmittää se, että olen saanut teiltä pitkiä viestejä ja videoita, joissa olette kertoneet siitä, mitä mun tekstit on teille merkinneet. Tuntuu hienolta kuulla, että moni on saanut arvokasta vertaistukea tilanteeseen, jonka kanssa on aiemmin kokenut olevansa aivan yksin. Olen jutellut muiden kanssa, jotka eivät myöskään ole tavanneet isäänsä koskaan, kuten en minäkään. Olen jutellut muiden kanssa, jotka tasan tietävät millaista on olla masentuneen läheinen. Olen jutellut muiden kanssa, joiden vanhempi on sairastunut vakavasti ja he ovat ottaneet paljon vastuuta perheestä jo nuorena. Jos se on ollut arvokasta vertaistukea teille, niin se todella on ollut sitä myös minulle itselleni. On ollut ihan älyttömän hienoa huomata, että minäkään en ole yksin. On muitakin, jotka tietävät tasan miltä musta tuntuu. Se on ihan korvaamatonta.

Vaikka on mieletöntä antaa ja saada vertaistukea tällaisissa elämän suurissa käänteissä, vähintään yhtä hienoa ja arvokasta mulle on ollut saada palautetta siitä, millainen vaikutus mun teksteillä on ollut joidenkin arkeen tai vanhemmuuteen. Kuten olen jo monien vuosien ajan ajatellut, mun suurin toive ja tavoite kaikella mitä teen, on muuttaa suhtautumista lapsiperheisiin ja perhearkeen positiivisemmaksi. Niin perheiden itsensä kuin muidenkin. Näiden vuosien aikana olen saanut satoja ellen tuhansiakin kommentteja ja viestejä, joissa on jaettu omia kokemuksia siitä, millaista inspiraatiota täältä on saanut omaan elämään tai vanhemmuuteen. Se on niin hienoa, että mä melkein halkean. Jokainen viesti jonka saan, on mulle arvokas ja mua monesti itkettää ajatella miten onnekas olen, kun olen saanut jutella niin monen teidän kanssa.

Kysyin teiltä eilen, mikä oli ensimmäinen postaus, jonka luitte mun blogista. Täällä blogissa ja Instagram storiesin puolella sain yhteensä monta sataa vastausta muistoista. Se merkitsi mulle aivan älyttömästi ja teidän muistoja lukiessani mä tirautin kyyneleitä useampaan kertaan. Niin monta ihanaa muistoa tuli mullekin pintaan. Osa on päätynyt tänne arkisten ajatusten kautta, osa Oton blogista, osa niistä elämän suurista käännekohdista. Ilahduttavan ja itkettävän ihanan iso osa teistä on kuitenkin seurannut blogia jopa ensimmäisestä tekstistä lähtien. Moni on kasvanut lapsesta aikuiseksi samalla, kun on lukenut näitä mun postauksia. Se, että omasta kasvusta ja muutoksesta huolimatta te olette pysyneet matkassa kaikki nämä vuodet, on ihan mieletöntä.

Mun suurin toive on, että pystyn jatkamaan samaan tapaan kuin nämä kuluneet vuodet hamaan tulevaisuuteen asti. Toivon, että pystyn uudistumaan ja kehittymään. Toivon, etten muutu muinaisjäänteeksi historiasta, vaan pysyn relevanttina vielä viiden vuoden päästä, vaikka kaikki alalla muuttuisi. Haluan pysyä mukana. Ja mä toivon, että te pysytte mun mukana. Te innostatte ja inspiroitte mua joka päivä ja teidän ansiosta olen oppinut ihan älyttömän paljon kaikesta. Elämästä, vanhemmuudesta, rakkaudesta, kirjoittamisesta, surusta, lapsista, erilaisuudesta, itsensä hyväksymisestä ja kieliopista, heh. Ikinä en tule valmiiksi vaan joka päivä mun täytyy kehittyä lisää.

Maailman parasta synttäripäivää mun 8-vuotiaalle blogille ja maailman suurin kiitos teille kaikille <3

Jokavuotisen synttäriperinteen mukaan, esitän toiveen, että kertoisitte itsestänne tänne kommenttiboksiin.  Sana on vapaa! Jos haluatte niin kertokaa kommenttiboksiin keitä olette, kauanko olette lukeneet mun blogia ja miten  olette löytäneet tienne tänne, sekä voitte halutessanne esittää postaustoiveita jos sellaisia on.  Kiitos että olette täällä, uudet ja vanhat huipputyypit <3 


14 Responses to “Tänään 8-vuotias blogi”

 1. Saara sanoo:

  Ihana postaus! Pakko sanoa, että hyvin olet onnistunut luomaan kuvaa positiivisesta perhearjesta. Ympärilläni on paljon ystäviä, jotka eivät ikinä halua lapsia, mutta blogiasi lukiessani muistan aina välillä miksi lapsiperhearki ei ole se kaikkein huonoin vaihtoehto. Pakko myös kommentoida, että tämän postauksen asukuvat on mielettömiä! Varsinkin tuo yläosa ja takki! Pakko saada! Ja vielä kysymykseesi, olen lukenut blogia ehkä 4-5 vuotta ja aluksi taisin minäkin lukea Oton blogia.
  Ihan superisti onnea syntymäpäivänä!!

 2. Nims sanoo:

  Täällä blogia lukee 25-vuotias, kohta kaksivuotiaan tytön äiti. Löysin blogisi, kun jäin odottamaan esikoistani ja odotit silloin kuopustanne. Vaikka olitte vähän ”edellä” jäin heti koukkuun ja luinkin suurinpiirtein kaiken ainakin lapsiin ja raskauteen liittyvän ja jäin tietysti seuraamaan ja tässä sitä ollaan. Pitkään sun blogi oli ainoa perheblogi, jota luin. Olin enemmän kiinnostunut kosmetiikkablogeista yms. Tänä päivänä sun blogi on ainut blogi ylipäätään, jota seuraan aktiivisesti päivittäin. Liekö lapsiarki verottanut ja opettanut priorisoimaan 😀 pidän siitä fiiliksestä, ettei lapset ja arki tarvitse olla mitään ”ruuhkavuosia” ja parisuhdekriisiä ja sen fiiliksen takia palaan tänne päivittäin 🙂
  Kiitos loistavasta blogista ja onnea!

 3. Päkkärä sanoo:

  Mä oon alottanut lukemaan sun blogia jo silloin 8 vuotta sitten. Olin mun ekassa kesätyöpaikassa ja siellä oli superhiljasta ja jotenkin vaan eksyin sun blogiin ja jäin heti koukkuun. Mun esikoinen on samanikäinen, kuin Nova ja oli hauskaa lukea sun odotusajasta, kun sä olit jotenkin niin konkari ja itelle kaikki oli ihan uutta ja ihmeellistä. Täältä blogista ja susta saa energiaa ja iloa omaan elämään.

 4. Niina sanoo:

  Löysin sun blogiin muistaakseni esikoisen raskausaikana eli yli neljä vuotta sitten. Sun positiivinen asenne ja into ja halu olla täydellinen äiti just sun lapsille saa pysymään täällä 😍 mulla on siis kaksi tyttöä, 4 ja 1.5vuotiaat. Mukava lukea teidän arjesta! Jatka samaan malliin ja onnea!

 5. ida ihana sanoo:

  Onnittelut vielä sinulle ja heinolle blogillesi!:) Olet tehnyt ja teet hienoa työtä, johon harva pystyisi, ja kuitenkin on ihanaa, miten teksteistäsi ja storeista välittyy aitous ja herkkyys. Ja ennen kaikkea se, miten hyvältä susta tuntuu tehdä tätä sun omaa juttua, ja miten kiitollinen sä siitä olet, että saat sitä tehdä.
  Itse en ole seurannut blogiasi alkuajoista asti. Mutta on ollut hienoa löytää se, ja nykyään aina ilolla luen jokaisen postauksesi! 🙂

  Hyvää loppuviikkoa!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 6. Katri sanoo:

  Paljon onnea Iina ja blogi! 🙂 Mä olen lukenut blogiasi vuodesta 2010!! Hullua. En vaan ole tainnut kommentoida kuin kerran tai pari aikaisemmin. Tää oli ekoja blogeja, joita aloin lukemaan. Onhan tää hieman muuttunu siitä, hihi 😀 oot kyllä hyvin saanut blogisi kautta perhearjen näyttämään ihanalle! Tätä tavoitellaan! Ja sun kasvatustapasi on myös hyvin ihailtavaa ja inspiroivaa!
  Itse olen näiden vuosien aikana vaihtanut paikkakuntaa kolmesti, opisekellut kaksi eri amk-tutkintoa. Ja nyt viimeisimpänä saanut ihanan esikoisen viime syksyllä 🙂 mies on pysynyt matkassa myös kaikki nämä vuodet 🙂
  Postaustoiveena vielä esim. Arkiruokapostausta taas, mitä puuhailla vauvan/1vuotiaan kanssa sisällä tai ulkona, imetysajan asuja, lasten vaatekaapin sisältöä, ommia harrastushaaveita 🙂

 7. Epeli sanoo:

  Moi! Miun ylivoimasia lemppareita postauksista on ne tavallisesta perhearjesta ja hauskoista lapsien tekemistä ja sanomista asioista kertovat jutut. Niitä olisi ihana lukea paljon lisää, sellaisella lämmöllä ja rakkaudella kirjoitat perheestäsi<3
  Tän ruudun takana lukee 20-vuotias ensihoidon amk-opiskelija. Aloitin lukemaan blogiasi, kun Zelda oli ihan pieni. Tänä aikana olen kasvanut keskenkasvuisesta murrosikäisestä edelleen keskenkasvuiseksi mutta itsenäiseksi ja omilla jaloillaan seisovaksi nuoreksi aikuiseksi, saavuttanut kovalla työllä unelmieni koulupaikan, muuttanut omaan kämppään pois kotipaikkakunnaltani ja käynyt läpi rankan eron lapsuudenperheeni uskonnollisesta yhteisöstä. Sinä aikana, kun olen lukenut blogiasi, itseään inhoavasta teinistä on myös tullut nainen, joka katsoo peiliin ja miettii, miten hiton hyvännäköinen mimmi sieltä katsoo takaisin. Ehkäisykiellon kyseenalaistaminen ja lapsilaumaan itsensä hukkaamisen pelko on muuttunut rohkeuteen vetää omia rajoja itse ja toiveeseen saada etuoikeus olla jonain päivänä äiti.

 8. Nimetön sanoo:

  Onnea blogistasi!

  Olen pysynyt lukijana jo viimeiset 4 vuotta, mutta tainnut lukea jo kaikki aiemmatkin postaukset. On vain yksi asia jota toivoisin, eli vuorovaikutusta lukijoiden kanssa, eli kommentteihin vastaamista.
  Vastaat yleensä vain muutamaan kommenttiin, jos niihinkään. Joten usein tuntuu turhalta kysyä mitään, kun ei kuitenkaan saa vastausta.

 9. Noukku sanoo:

  Löysin sun blogin kun muutin opiskelemaan Kuopioon Helsingistä 19-vuotiaana. Luin pari sun sen aikaista postausta ja kiinnostuin hirveästi sun positiivisesta tyylistä kirjottaa, joten aloitin ihan sun ekasta postauksesta ja luin joka päivä monta tuntia kuin hyvää kirjaa kaikki sun kirjoitukset 😄 Sit hitsi piti sen jälkeen aina odottaa uutta postausta. Olen tällä hetkellä 25v, omia lapsia ei vielä ole, mutta sulta on saanu hyviä vinkkejä sekä ajatuksia ja haluaisin olla yhtä rento ja ihana äiti, kuin sinä olet 😊

 10. Silvia sanoo:

  Moi iina!
  Vau mikä upea nainen oletkaan! Blogisi on kyllä vuosien aikana kehittynyt hurjasti niin tekstin, kuvien kuin sisällönkin myötä. Aikaisempi postauksesi takavuosien gaala-asuista oli mielestäni todella mielenkiintoinen. Mielestäni siinä näkyi erityisesti henkistä kasvua tytöstä naiseksi. Olet kaunistunut vuosi vuodelta entisestään iän tuoman itsevarmuuden ja viisastumisen myötä. Kannat itsesi älyttömän hienosti. Paljon onnea sinulle ja blogillesi! <3

 11. Nimetön sanoo:

  Onnea sinulle ja blogillesi! Itse olen ollut on-off-lukija jo varmaan 5 vuoden ajan, vaikka seuraankin blogiasi ehkä ”vääristä” syistä. Olen 26v, asun Tukholmassa luoden uraa (kesän jälkeen muutto taas uuteen maahan työn perässä), matkustelen paljon ja elän unelmieni elämää ihanan mieheni kanssa. Luen blogeja laidasta laitaan, koska musta on jotenkin todella mielenkiintoista seurata ihmisiä täysin erilaissa elämäntilanteissa, ja esimerkiksi lapsiperheiden elämää seuratessa vaan vahvistuu päätös elää lapseton elämä reissaten ja keskittyen muihin asioihin. Silti, tai ehkä juuri siksi, elämäänne on hauska seurata, ja toivon teille kaikkea hyvää myös tulevaisuuteen 🙂

 12. Pomelo sanoo:

  Oon ekan kerran eksynyt tänne 2013-2014, lueskelin jonkun verran ja se sitten jäi. Muistin parin vuoden päästä blogin uudelleen, ja tulin lukemaan. Sitten selvisi, että odotatte Novaa, ja jäinkin siitä lähtien lukemaan jatkuvasti. 🙂

 13. Aada H sanoo:

  Moi! 🙂 Mä olen lukenut blogia nyt noin 3 vuotta. Silloin vietin välivuotta lukion jälkeen ja olin juuri tavannut unelmieni miehen. Nyt olen naimisissa sen unelmieni miehen kanssa, opiskelen yliopistossa ja toivottavasti lähivuosina pääsen itsekin elämään lapsiperhearkea. 🙂

  Onnittelut 8 vuodesta ja toivottavasti edessä on vielä vähintään toiset 8 vuotta! 🙂

 14. Janmaaru sanoo:

  Onnea 8-v blogille! Tämä on yksi parhaista! En tiedä montako vuotta olen blogiasi lukenut, mutta muistan sun violetin tukan kuvissa, joten siitä asti 😀 ihastuin ennen kaikkea kuviisi ja tyylisi kirjoittaa!
  Olen pian 30v täyttävä, 1,5v tytön äiti Tampereelta 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.